Diary week 44: kerstknutsels & bankhangdagen

Kleine biecht: ik had geen zin om dit dagboekje in elkaar te zetten. Omdat ik wist dat het echt een gaar dagboekje ging worden met weinig foto’s :’).

Maar ja, wat wil je ook. We zitten inmiddels ruim 8 maanden in deze pandemie en nu de dagen donkerder worden wordt het leven er niet spannender op. Ik merk ook echt dat ik af en toe het gevoel heb dat we in een sleur zitten. Niet meer het dipje dat ik vorige maand had, maar meer een lusteloos gevoel; dat je nergens zin in hebt. Enerzijds prijs ik me zo gelukkig met mijn baan (die ik 4 weken voor dit hele gedoe pas startte – net op tijd!), anderzijds voelt het alsof het leven alleen nog maar bestaat uit werken en op de bank hangen.

Maar goed, dit is het leven op dit moment ook gewoon en aangezien ik wel altijd leuke reacties krijg hier toch nog m’n niet zo spannende dagboekje ;-)

Een tijdje terug kocht ik deze DIY setjes bij de Action. Dinsdagavond leek me dit een leuke activiteit voor mij en m’n vriend. Niet te moeilijk en even iets anders dan bankhangen. Nou was onze nieuwe tv er ook nog niet, dus dat bankhangen maakt het een stuk minder leuk :’).

Het was nog best een gedoe om ze mooi recht en stevig in elkaar te zetten haha, maar het was leuk om eens een keer iets met onze handen te doen. Wat dat betreft zijn deze setjes een aanrader.

Het eindresultaat mag er zijn toch? Leuk met die lampjes erbij. We maakten ze voor de oma’s van mijn vriend.

Woensdag werd onze nieuwe tv geleverd! Zo blij mee. De eerste tv die ik zelf koop haha. Hij is een stukje groter dan de vorige maar vooral in beeldkwaliteit zien we enorm verschil. Met name natuurfilms (zoals die docu’s van David Attenborough) zijn echt vol kleur en haarscherp.

Donderdag maakte ik dit receptje van Hello Fresh. Ik ben altijd een beetje huiverig voor tofu omdat ik nooit weet wat ik er mee moet (en ik heb ooit hele vieze tofu gegeten haha). Maar dit was super lekker. Hier zaten blokjes bij die vooraf al gemarineerd waren, zeker een aanrader en voor herhaling vatbaar!

We ‘doopten’ de tv met de nieuwste kerstfilm van Netflix: The Holidate. Een foute kerstfilm, maar wel een leukfoute film als je snapt wat ik bedoel.

Vrijdag is m’n vrije dag, dus begon ik met een uitgebreid ontbijtje. Die dag zou de veiligheidsraad van België weer samenkomen voor nieuwe maatregelen. Ze zeggen hier nooit hoe laat de persconferentie is, alleen hoe laat de veiligheidsraad samen gaat zitten. Super irritant, want dan zit je dus de hele dag te wachten. Ik werd er in ieder geval mega onrustig van, want het was uiteraard wachten op de lockdown die zou worden aangekondigd.

Uiteindelijk viel het me heel erg mee: de grenzen blijven open en er geldt dit keer geen verbod op niet-essentiële verplaatsingen. Dus als er iets is met mijn familie kan ik gewoon direct naar ze toe. Daar heb ik de vorige keer denk ik het meeste moeite mee gehad, voor de rest hebben de maatregelen niet zoveel impact op ons.

Zaterdag was het zulk mooi weer! De zon scheen en het was best warm voor de tijd van het jaar. Ik wandelde met m’n vriend naar de kaaien waar we een tijdje op een bankje van de zon hebben genoten.

Ook stelden we een care package samen voor de grootmoeders van mijn vriend, om de saaie lockdown dagen door te komen.

En dit waren mijn foto’s haha. Als ik dit dagboekje had moeten aanvullen met extra foto’s dan zouden dat foto’s van mij onder een dekentje op de bank zijn geweest. Tja :’). Gelukkig staat er deze week wat meer zon op de planning, wat het voor mij makkelijker maakt om elke dag even een wandelingetje te maken. De week erop heb ik vakantie, daar kijk ik enorm naar uit want ik ga m’n familie weer zien! Waarschijnlijk voorlopig de laatste keer, ik ga er niet vanuit dat ik ze voor het eind van het jaar nog ga zien…

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Lesley

  Wat lief, die pakketjes voor de oma’s van je vriend! En ik snap helemaal wat je bedoelt met leuk foute kerstfilms of romantische komedies haha. Ik vind dat Netflix er ook heel goed in is om dat genre wat op te waarderen. Maar ik vond Holidate toch iets minder. Het begon vond ik heel leuk, maar vanaf ze ‘ruzie’ kregen, vond ik het plots wat saai.

 2. Annelie

  Toch wel heel leuk, hoor, zo’n kort dagboekje! Ik vraag me eigenlijk al de hele tijd af hoe het zit met de regels (i.v.m. corona) die jij moet volgen. Als je in België bent moet je natuurlijk de regels van België volgen … maar hoe zit dat als je naar Nederland gaat? Moet je dan de Belgische regels volgen of de Nederlandse of een combinatie van beide? Als je bijvoorbeeld naar je familie in Nederland gaat mag je volgens de Belgische regels eigenlijk maar bij 1 persoon op bezoek gaan (je knuffelcontact) en bij de rest van je familie enkel buiten met afstand en/of mondmasker met maximum 4 personen. Maar ja, misschien mag je volgens de Nederlandse regels wel bij meer dan 1 persoon op bezoek? Hoe zit dat dan? Dat lijkt me zooo verwarrend. Nog een fijne week!!

 3. Marjoke

  Blijf maar gewoon doorgaan hoor, met je dagboekjes, ook al zijn ze kort. Ik lees en kijk ze graag. Die DIY-pakketjes van de Action zijn leuk! En fijn om een keer iets anders te doen. Het ging bij mij lange tijd goed, maar de afgelopen dagen betrap ik mezelf er ook op dat alle avonden hetzelfde zijn. Halverwege de avond begint en eindigt het altijd met bankhangen en een serie. Ook leuk, maar doorgaans bewaar ik series kijken tot het weekend en de avond vóór mijn doordeweekse vrije dag en dan kon ik er ook echt naar uitkijken. Ik ben nog een beetje zoekende naar hoe ik dit patroon kan doorbreken en doordeweeks ‘s avonds iets anders te gaan doen.

 4. Anna

  Het leven bestaat inderdaad alleen nog uit werken en bankhangen haha, tenminste, voor mijn gevoel ook! Gelukkig is het vandaag lekker zonnig dus ga ik vanmiddag met een vriendin even ergens koffie halen, wandelen en foto’s maken. Toch een lichtpuntje in een verder donkere en saaie week. Of zeg maar gerust weken, haha. Wat lief trouwens dat pakketje voor de oma’s van je vriend!

 5. Anne

  Blij dat je ’em toch hebt gemaakt, vond het weer fijn om te lezen!

Geef een reactie