Diary week 45 & 46: een weekje vakantie & overpeinzingen

Afgelopen week had ik een weekje vrij! Daardoor vergat ik een beetje te bloggen, vandaar dat je nu een dagboekje van de afgelopen 2 weken leest!

Ik voel me altijd een beetje een oma met dit boodschappenkarretje, maar het is een van onze beste corona-aankopen. Want in je eentje boodschappen te voet doen is echt een hele workout als je die tassen naar huis moet slepen. Dit karretje kan ik helemaal vol laden en zonder moeite mee naar huis nemen. Inmiddels heb ik al meer mensen van mijn leeftijd met zo’n karretje zien lopen, dus ik ben m’n schaamte bijna voorbij haha.

Ooh ik ben zooo blij met een Albert Heijn op loopafstand! Kijk, die bloemkool kan ik heus ook wel bij de Delhaize kopen (al is ‘ie daar wel 10 cent duurder!!!), maar veel van die hippe vega dingen liggen niet in ‘mijn’  Delhaize.

Onderweg naar de supermarkt loop ik altijd voorbij een Rituals winkel. Tot mijn verbazing was deze open, want alle winkels zijn gesloten in België. Toch hoort Rituals blijkbaar tot de essentiële zaken (zeep en hygiënische producten), want hij mocht open blijven mits ze de yogakleding en geurstokjes weglegden. Ik blij, want zo kon ik toch nog de adventskalender aanschaffen (online was deze al uitverkocht).

‘s Avonds kookte ik een vegan curry uit dit boek, wat echt een aanrader is.

Daarna boog ik me over de adventskalender, wat nog best een klus was om in elkaar te zetten. Maar ach, houdt me weer bezig hè ;-)

Het eindresultaat is wel heel mooi. In de huisjes zitten dus lichtjes!

Ik weet niet meer zo goed welke dag dit was (woensdag?), maar ergens in die week sprak ik af met twee vriendinnen voor een lunchwandeling met heerlijke cinnamon & cardamom buns van Nordica31. Echt een must visit in Antwerpen, zo lekker! Uiteraard droegen we mondmaskers en hielden we afstand, maar ben toch wel blij dat we in België met meer dan 1 persoon over straat mogen lopen.

Note to self: meer wandelingetjes maken. Antwerpen is zo mooi!

Donderdag luidde ik mijn weekend in met een badje. Ik ben nog steeds groot fan van dit ding en vind het hilarisch dat zoveel van jullie er ook zo blij mee zijn. Mocht je de hype gemist hebben, lees er dan hier meer over.

Een tijdje terug vroeg ik jullie adviezen en tips voor een goede blender, aangezien onze blender het afgelopen zomer had begeven. Sommigen van jullie zouden een carrière als influencer moeten overwegen want ik was direct verkocht: we schaften de Nutri Bullet aan en zijn fan!

Hij is vooral zo fijn omdat hij gemakkelijk schoon te maken is en licht in gebruik. Onze vorige blender had een glazen kom, maar dat maakte ‘m zwaar en ook het schoonmaken ging lastig. Daardoor gebruikten we ‘m niet zo vaak. Nu maken we veel smoothies, zoals deze met mango, babyspinazie, banaan, havermout, amandelmelk en wat pitten en zaden.

Nog eentje die veel voorbij kwam op mijn instagram: dit libanees platbrood. Zoooo lekker! 2 minuutjes in de oven, insmeren met hummus, wat babyspinazie tomaat en avocado erop en je hebt een super lekkere lunch!

In week 45 vonden natuurlijk ook de Amerikaanse verkiezingen plaats. Ik ben hier sinds de verkiezing van Obama eigenlijk altijd wel geïnteresseerd in geweest (toen dacht ik nog dat ik Amerikanistiek wilde studeren, haha) en volgde de verkiezingen dan ook op de voet. Dit jaar duurde het natuurlijk extreem lang en werd het best wel spannend! Gelukkig waren er ook veel grappige memes, deze vond ik een van de leukste haha.

In het weekend gingen we naar mijn vader! We hadden vakantie – in een vorig leven hadden we voor deze week een reis naar Sri Lanka geboekt, maar die ging uiteraard niet door.

We plukten appels om appelflappen mee te bakken, keken naar CNN voor de Amerikaanse verkiezingen, deden een spelletje, bingeden The Queen’s Gambit op Netflix en deden ook vooral lekker niks.

Ook was ik vorige week een weekje #schaapfluencer, zo leuk alle reacties op de schattige schaapjes van mijn vader :D

Er kwamen ook weer heel wat bestellingen binnen voor mijn sieraden. Overweeg je iemand een sieraad cadeau te doen met de feestdagen? Wacht dan niet te lang met bestellen!

Samen met mijn vader deed ik een poging om de cardamom buns na te maken. We weken een beetje af van het recept en dat hadden we beter niet kunnen doen haha, want het werden meer een soort zandkoeken. Toch nog lekker!

Later die week maakten we de luie & foolproof variant: croissantdeeg insmeren met boter, suiker en kaneel (of kardemom), oprollen en in plakken snijden. Dan heb je ook mooie buns!

Ook deden we iets tofs: we volgden een digitale rondleiding door Berlijn, via @doeninberlijn op Instagram. Het voelde echt alsof we eventjes in Berlijn waren, aanrader dus!

Deze sieraden gingen o.a. op de post onderweg naar hun nieuwe eigenaars!

En verder heb ik alleen nog maar deze foto van een mand appelen uit de tuin, waar we appelflapjes van maakten.

Het was echt een heerlijke week waarin ik veel buiten ben geweest en er echt eventjes uit kon zijn. Tegelijkertijd heb ik de tijd ook gebruikt om na te denken. Begin dit najaar zat ik natuurlijk een beetje in een dipje, ik miste mijn vrienden en familie en had steeds meer behoefte om ze te zien. Ik ging daardoor twijfelen – wil ik eigenlijk wel in Antwerpen wonen? Een soort emigratie-dip light, haha. Ik wist niet dat je die meer dan 1 keer kon hebben :’). Uiteraard heeft corona een grote invloed om mijn gemoedstoestand, door corona heb ik Antwerpen eigenlijk ook nog helemaal niet echt kunnen ‘ervaren’.

Na een week vol piekeren en goede gesprekken concludeerde ik dat ik toch wel heel blij ben in Antwerpen en dat ik uitkijk naar een toekomst daar. En dat ik gewoon super nostalgisch ben ingesteld en wonen in m’n oude woonplaats, dichtbij mijn ouders en broers een beetje romantiseer ;-). Misschien zal ik op gidsvoorhetzuiden.nl nog eens uitgebreider uitweiden over dit onderwerp.

Nog iets waar ik veel over nagedacht heb: ik weet niet of ik mijn wekelijkse dagboekjes wil/kan blijven posten. Ik weet dat heel veel mensen mijn blog speciaal voor deze dagboekjes volgen. Ook vind ik het zelf oprecht leuk om door oude dagboekjes te bladeren. Tegelijkertijd merk ik ook dat ik steeds meer twijfel over wat ik wel en niet wil delen online. Ik heb nu natuurlijk nog geen kind, maar ik zou bijvoorbeeld niet zo snel m’n kind delen en inzetten voor reclame campagnes. Bovendien heb ik de laatste tijd ook gewoon niet zoveel te delen, ik merk dat ik minder foto’s maak.

Ik ga er nog even over nadenken. Op Instagram ben ik sowieso altijd wel actief, veel persoonlijke content die ik daar deel halen mijn dagboekjes niet eens. Dus mocht je het missen, check dan gewoon m’n instagram. Ga ik nog even piekeren ;-)

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 9 reacties

 1. Johanna

  Je oorbellen worden steeds mooier!

 2. Lesley

  Haha ik had ook zo’n winkelkarretje toen ik in Brussel woonde, dat is anders echt niet te doen zonder auto. En oeh, ik ben best jaloers op de Rituals-adventskalender! Ik vond ‘m net iets te duur omdat er ook een boel producten inzitten die ik anders niet echt zou kopen. Uiteindelijk ben ik voor die van Neuhaus gegaan. Ook wel duur, maar ik lust wel alle pralines hehe.

 3. Siroon

  Ik snap je overwegingen, maar fijn dat je er even tijd voor kon nemen :) En JA, je hebt zeker meerdere emigratiedips! Op 3 maanden, een jaar, er zijn hele cycli van, je zou het eens kunnen googlen. Geeft wellicht ook rust voor als de volgende weer op komt zetten. Zou je een maandoverzicht overwegen ipv elke week? Ik doe dat ook en eigenlijk is dat net zo leuk. Dan kun je meer samenvatten hoe de maand is en hoeft er niet zoveel in te staan als een weekoverzicht?

 4. Luus

  Ohh die curry ziet er heerlijk uit! Heb het recept opgeslagen om dit weekend te gaan maken. Thanks :)

 5. Hedwig

  Oh ik zou het heel jammer vinden als je stopt met je dagboekjes! Ik word er altijd erg blij van. Ik wil graag wat minder tijd op Instagram doorbrengen, maar dacht deze week er nog aan dat ik jouw posts & stories dan helaas mis, maar in ieder geval je dagboeken dan nog kon lezen. Maar laat het vooral niet van mij afhangen, haha, en kies waar jij je prettig bij voelt. Ik kan me ook voorstellen dat na zoveel jaar bloggen en alles delen, het misschien ook wel anders aanvoelt. Uiteindelijk gaat het er toch om wat jij wilt delen, en niet wat ik/je volgers willen zien.

 6. Stella

  Zo’n karretje hè, ik heb dat dus ook echt nodig in mijn leven. Net nog een veel te zware tas naar huis gezeuld; helemaal niet handig.. Al zie ik hier dus niemand lopen met zo’n ding.. Maar goed, toch maar eens overwegen dus! En wat is die adventskalender van Rituals toch LEUK. Vind hem nog leuker en mooier dan afgelopen jaren; met die huisjes. Heel benieuwd wat voor lekkers er allemaal in zit. Ik ben een beetje een stille(re) lezer (geworden), maar ik lees je dagboekjes altijd graag. Maar, je moet natuurlijk echt zelf doen wat jij fijn vindt! En een maandoverzicht zou ik bijvoorbeeld net zo graag lezen (: Liefs!

 7. Rachel

  Wat een heerlijk overzicht weer en wat komen er weer een lekkere dingen voorbij, wauw en die sieraden zien er geweldig uit. Wat gebruik je toch altijd mooie natuurlijke tinten.

 8. Anna

  Wat een leuke foto’s! Ziet eruit als een fijne vakantie :D. Als ik geen fiets had om mijn loodzware boodschappentassen aan te hangen, had ik waarschijnlijk ook zo’n handig karretje gekocht haha. Ik zou het heel jammer vinden als de dagboekjes verdwijnen, maar ik snap natuurlijk ook dat je bepaalde dingen niet wil delen!

 9. Xiana

  Wauw ik ben echt oprecht jaloers op die adventskalender :-D. Ik lees ook graag jouw dagboekjes maar begrijp wel dat het enorm tijdrovend is . Het mag ook niet als een verplichting aanvoelen want dan kan je het inderdaad niet volhouden. Heel veel succes!

Geef een reactie