Diary week 48: kerstboom optuigen en adventskalenders uitwisselen

Yes, de kerstperiode is begonnen! Kerst zal dit jaar anders dan anders zijn (ik weet bijvoorbeeld niet of ik mijn familie nog ga zien dit jaar), maar 2 dingen blijven onveranderd: de kerstboom en adventskalenders!


Woensdagavond haalden we onze kerstboom op bij mijn schoonouders. Vorig jaar hebben we ‘m na kerst bij hen in de tuin geplant. Hij heeft goed kunnen groeien – hij paste bijna niet meer in de auto haha!

Vorig jaar stond onze boom meer in de hoek, maar daar staat onze stoel nu. Hier vind ik ‘m eigenlijk ook wel leuk staan! Het optuigen bewaarde ik voor later.

Donderdagmiddag maakte ik een lunchwandeling met m’n vriend. We haalden lekkere broodjes bij Bahn Mi en slenterden door smalle straatjes. Wat dat betreft is mijn vriend wel een fijne ‘collega’ ;-)

Vrijdag werkte ik een beetje over om me daarna te storten op onze boom. Kerstmuziek aan, wijntje erbij.. is het geen plaatje? Onder de boom liggen al wat cadeautjes van m’n vriend. Hij heeft een adventskalender van 12 pakjes voor me gemaakt. Zo lief! Die andere dozen zijn gewoon opbergdozen van mijn kerstballen, maar het ziet er zo gezellig uit om die onder de boom te leggen haha!

Waar nu de stoel staat stond dus vorig jaar de boom. Maar dit is eigenlijk gezelliger, zo midden in de woonkamer.

Uiteraard keken we daarna Temptation Island, mijn guilty pleasure.

Zaterdag kreeg ik bericht van m’n moeder: de adventskalender die ik als cadeautje voor haar had besteld was goed aangekomen. Ze heeft alleen al even gespiekt hahaha! Ik weet in ieder geval van wie ik mijn nieuwsgierigheid heb.

Zaterdag rolde ik zo vanuit de douche in badjas m’n werkkamer in, om aan de bestellingen voor mijn sieradenlabel te werken. Er worden veel cadeautjes besteld, super leuk!

Mocht je zelf nog op zoek zijn naar een leuk kerstcadeautje, check dan even de shoppagina

‘s Avonds kookte m’n vriend super lekker (uit ons favoriete kookboek ‘De Snelle Bakplaat’. Aanrader ook als kerstcadeautje!). Na het eten maakten we een avondwandeling langs alle mooie lichtjes in de stad. Het was echt gezellig om na het eten even te gaan wandelen en wat lag Antwerpen er mooi bij!

Daarna pakten we de snacks erbij die we eerder die dag op de markt hadden gekocht en keken we de laatste aflevering van de serie Mrs. Maisel. Echt zo’n toffe serie! We hebben expres een beetje ‘zuinig’ gedaan met de afleveringen omdat ze zo leuk zijn. Nu is het wachten op een vervolg..

Zondag sliepen we uit en maakte ik deze easy lazy Sunday cinnamon rolls. Je maakt ze met croissantdeeg dat je insmeert met een mengsel van boter, basterdsuiker, kaneel en speculaaskruiden. Dan rol je het deeg weer op, snijd je er plakken van en doe je ze 12 minuutjes in de oven. Minimale inzet, maximaal resultaat ;-)


Daarna spraken we met een vriend af om te wandelen door de stad. We namen hem mee naar onze favoriete wijken en lieten onze droomhuizen zien. Ik weet niet of het door het programma Kopen zonder kijken komt (wie is nog meer fan??) of omdat ik onlangs echt de knoop heb doorgehakt om hier in Antwerpen te willen settelen, maar m’n vriend en ik kunnen het niet laten om af en toe immosites (soort van funda) te checken. Hoewel een huis kopen voor nu nog niet aan de orde is vind ik het wel super leuk om er over te dromen!

Uiteindelijk hebben we zondag bijna 20.000 stappen gezet haha! Eenmaal thuis hingen we op de bank, al stapten we ‘s avonds nog even in de auto om mijn zelfgemaakte adventskalender af te geven. Ik heb weer kalenders uitgewisseld met een vriendin!

Zie hier de enorme doos die ik mee kreeg! Zoveel zin om morgen te beginnen met mijn kalenders :D. Naast deze kalender heb ik dus een zelfgemaakte kalender van mijn vriend en de deluxe Rituals kalender. Voor mijn vriend kocht ik (meer als grapje , hij geeft er niet zoveel om) een kalender met koffiecups.

Ik zag dat veel van jullie dit jaar ook een adventskalender voor iemand hebben gemaakt. Zo leuk! Ik vind het heel leuk om te zien wat voor kalender jullie hebben gemaakt dus stuur me zeker een foto (bijvoorbeeld via Instagram).

Voorlopig is dit denk ik even het laatste dagboekje wat ik deel. Ik ga eens proberen of een maandoverzicht mij beter bevalt. Maar hey; voor hetzelfde geld mis ik het volgende week al en komt er dan toch een dagboekje online ;-)

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Angélica

  Wat een lekker kerstig dagboekje :) Ik ben ook ineens fan van Kopen zonder kijken haha, heerlijk! Al begint het nu al wel gauw te vervelen, alles is een beetje hetzelfde.. maar goed, a wel lekker om even bij weg te dromen :)

  Je link naar de shoppagina doet het bij mij niet trouwens! Vind het leuk dat je ook wat zilverkleurige oorbellen maakt, leuke oorbellen zijn altijd goudkleurig en ik heb alleen maar zilver.

 2. Siroon

  Wat een heerlijk kerstig dagboekje! Ik ga komend weekend ook maar eens de boom opzetten :) Leuk ook dat je de adventskalender hebt doorgezet. Wij kregen zo’n kraskalender van mn schoonouders haha maar daar hebben we het bij gelaten. We doen meestal een kalender voor elkaar met activiteiten samen, maar er is nu zo weinig te doen! Benieuwd hoe een maandoverzicht je gaat bevallen :)

 3. Anne

  Hahahaha, dat je moeder die kalender al helemaal had open gemaakt

  Enne – zoals elke keer – leuk blogje weer! Ik vind je oorbellen erg mooi, maar word altijd chagrijnig omdat ik niet kan slapen met oorbellen in én daarnaast enorm slecht ben in dat gefriemel met ringetjes in en uit doen. Dus ik laat ze aan me voorbij gaan

 4. Lesley

  Ik moest zoooo lachen met die adventskalender voor je mama haha. En superlief dat je vriend er ook eentje gemaakt heeft :) Jullie kerstboom is ook erg mooi geworden. De mijne staat sinds vorig weekend en ik kan voortaan niet wachten tot het donker genoeg is om de lichtjes aan te steken haha. Ik ben al benieuwd naar je maandoverzicht!

 5. Hester

  Ik heb helemaal niet heel veel met kerstbomen, maar die van jullie staat zo goed! Vooral met die cadeautjes en zuurstokken. En fijne wandelingetjes weer :)

 6. Deborah

  Haha, zo herkenbaar dat kijken naar droomhuizen. Mijn vriend en ik zijn recent verhuisd (vlak voordat bezichtigingen niet meer mochten onze handtekening gezet), en bleven ook maar kijken naar de mooie, dure, grote huizen in plaats van appartementen in ons budget. Antwerpen heeft ook zoveel moois te bieden! En niet alleen qua huizen, die kerstboom moet ik binnenkort maar eens gaan bekijken, want hij ziet er toch weer heel gezellig uit (ook zonder de markt er omheen)!

 7. Xiana

  Wat een gezellige ruimte en al helemaal met de versierde kerstboom :-).
  Leuk ideetje met de adventskalender en de fotootjes ;-).
  Ik ga mijn adventskalender van dit jaar sparen om er volgend jaar zelf eentje te knutselen als kado :-).

Geef een reactie