Cadeautjes per post: om elkaar een hart onder de riem te steken

cadeautjes per post
Beeld via Theeduif

Tijdens het begin van de coronacrisis schreef ik deze blog. Je kan het je bijna niet meer voorstellen, maar we mochten amper onze deur uit. Hoe kon je dan toch nog voor een beetje gezelligheid zorgen? Met brievenbuscadeautjes! Dus verzamelde ik een lijst met de leukste cadeautjes per post. Die ook na de pandemie nog steeds heel leuk zijn om te versturen! Dus ik blijf deze lijst aanvullen.

April 2020: Hoe gaat het met jullie? Inmiddels zitten de meeste mensen nu 3 weken thuis. Dat hakt er best wel in merk ik. Zorgen om financiën, opvang van de kinderen (hoe hou je al die ballen in de lucht?), de gezondheid van dierbaren… Of gewoon zorgen over het feit dat er nog geen duidelijke einddatum is voor deze hele situatie. Ook ik ben de ene dag positiever dan de andere. We kunnen allemaal denk ik wel een hart onder de riem gebruiken. Daarom zocht ik allerlei leuke cadeautjes per post op: dingen die je via de post kunt laten bezorgen om te laten weten dat je toch aan diegene denkt.

Cadeautjes per post

Ik heb geprobeerd om zowel Nederlandse als Belgische initiatieven te verzamelen. Soms verstuurt een webshop naar beide landen, de grenzen zijn voor post immers (gelukkig!) niet gesloten. Tip: woon je zelf in Nederland, maar wil je iets sturen naar België (of andersom)? Bestel dan iets via een lokale webshop, dat scheelt je verzendkosten. Zo is een kaartje naar België via Greetz.be goedkoper dan via Greetz.nl. Houd er rekening mee dat de post er op dit moment iets langer over kan doen.

Cadeautjes per categorie

Omdat ik niemand wil uitsluiten, zul je verschillende webshops tegenkomen in dit lijstje met dezelfde soort producten. Uiteindelijk geeft elke webshop er weer z’n eigen draai aan, dus check ze zeker allemaal. Of bestel de ene keer bij webshop 1, de andere keer bij webshop 2. Zo steunen we ze allemaal een beetje. Ik heb vooral gefocust op kleine ondernemers, ik denk dat iedereen de weg naar bol.com wel weet te vinden. Mocht je een leuke aanvulling hebben voor deze lijst, laat het dan zeker weten! Voor het overzicht heb ik alle cadeautjes per post in categorieën opgedeeld.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Zoet (@snoepzoet) op

Iets lekkers

 • Snoepzoet (BE) – Verras iemand met een doosje vol snoep!
 • Veelliefsvoorjou – Doosjes snoep, koek en cake voor door de brievenbus
 • Theeduif – Stuur een kaartje met thee (en eventueel iets lekkers)
 • Brownies per post – Verras iemand met een doosje versgebakken brownies
 • Your daily teacup – Stuur een theetje met iets lekkers
 • The browniebox – Verstuur een doosje met brownies in verschillende smaken
 • Het Theezaakje – Verras iemand met een cadeaupakket
 • Chocstar –  Een bijzondere reep chocolade voor door de brievenbus
 • Bloeminjethee – Als je niet kan kiezen tussen thee en een bloemetje
 • Friandries – Kleine chocoladekunstwerkjes in een doosje
 • De Bakdoos – Voor bakliefhebbers
 • Zusenzoet (BE) – Allerlei soorten bakboxen voor koekjes, cakes en taarten.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Iris Borduurt • Shop (@irisborduurt) op

Creabea & DIY

 • Radijs – Deze conceptstore verkoopt allerlei leuke cadeau- en DIYpakketjes
 • Ecolifetube – Maak je eigen mini ecosysteem (en red plantjes!)
 • Splendith – Bestel hier je art supplies: van losse onderdelen tot hele DIY pakketten
 • Atelier van Eva V (BE) – Bij Eva vind je heel wat DIY pakketten
 • Irisborduurt – Borduurpakketjes en -benodigdheden voor beginners tot gevorderden
 • Imakin – Voor allerlei soorten DIY pakketten

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Bloompost.nl🌷 (@bloompost.nl) op

Cadeautjes

Heb je nog aanvullingen voor dit lijstje?

Laat het dan zeker weten in de comments. Ik ben vooral op zoek naar webshops die specifiek cadeautjes (of pakketjes) per post aanbieden. Er zijn natuurlijk genoeg leuke webshops die nog open zijn, maar ik vind het idee van ‘cadeautjes per post’ net zo leuk! Zelf zal ik deze lijst blijven aanvullen. Heb je zelf een webshop die iets leuks aanbiedt? Neem dan even contact op!

Dit bericht heeft 26 reacties

 1. José

  Wat een leuk overzichtje en goed idee om wat naar de dierbaren te sturen! En natuurlijk ook fijn voor alle ondernemers die het lastig hebben in deze tijd. :)

 2. Iris

  Wat een super leuk overzicht, ik ga dit zeker opslaan. Het is zo leuk om kaartjes of cadeautjes te versturen <3

 3. Rianne

  Heeeel leuke blogpost! Leuk idee om iemand zoiets te sturen. Ga ik ook zeker naar een aantal mensen doen!

  1. Melanie

   Wat superleuk dat je Mevrouw Wiebelkont noemt. Heel leuk lijstje, wordt hier zelf ook weer geïnspireerd van. Thanks!

 4. Emma

  Heel leuk dat je dit verzamelt!
  Op imakin.nl kun je allerlei diy-pakketten bestellen ook! Origineel en modern

 5. Thea

  Ja het corona virus. is afschuwelijk en ja ik leef mee met iedereen die hierdoor getroffen wordt maar ik ben het geklaag over het verplicht binnen moeten zitten zo ontzettend beu. Welkom in mijn wereld, ik leef zo helaas al bijna twintig jaar. Kom op mensen, wat zijn die paar maanden dan. Ik hoop echt dat de gezonde medemens nu eindelijk eens realiseert hoe het is om zo altijd te moeten leven En begrip voor de chronisch zieke medemens krijgt. Dat gezegd hebbende vind ik het artikel superleuk, ga zo eens alle adresjes af op zoek naar leuke cadeautjes :)

  1. Wat rot dat jij altijd moet binnen zitten. Maar ik denk niet dat je het anderen kan kwalijk nemen dat het een flinke omschakeling is. Overigens hoor ik zelf weinig klachten over het binnenzitten, mensen vinden het vooral heel pittig om vrienden en familie nu voor langere tijd te moeten missen. Ook het thuiswerken (evt. icm kinderen opvangen) is echt wel heftig als je dat niet gewend bent. Daarom denk ik dat het goed is om elkaar toch een beetje te steunen. Zou mooi zijn als dat inderdaad ook wat meer empathie oplevert voor mensen die sowieso al in deze situatie zitten. Daarvoor moet jet het vaak toch eerst echt zelf ervaren, en wellicht komt dit nu een beetje in de buurt bij jouw situatie? Ik had ook pas écht door hoe beperkt je in een rolstoel kan zijn toen ik er zelf in belandde. Sindsdien houd ik daar veel meer rekening mee, maar neemt niet weg dat ik van die slechts 2 weekjes ook al wel baalde.

 6. Thea

  Hé Marloes,
  Mijn schrijven was niet bedoeld als aanval en ja een omschakeling als deze is pittig. En ja het lijkt mij bijna onmogelijk om en thuis te werken en de kinderen op te vangen, te begeleiden met huiswerk en ook nog het huishouden erbij te doen. Echt petje af voor iedereen die deze ballen omhoog probeert te houden. Maar ik hoor en lees zoveel mensen klagen, piepen over het verplicht binnen zitten etc, en dan denk ik als ervaringsdeskundige hierin kom op mensen, het is maar voor een tijdje daarna kunnen jullie weer alles doen wat je hiervoor kon doen. Dan denk ik aan mijn eigen situatie en die van velen met mij die zo al jaren moeten leven, waarbij nooit iemand stil stond hoe zwaar dit is, hoe de muren op je af komen etc etc. Hoe wij contact met vrienden, familie al jaren moeten missen, want dat komt er dan vaak ook nog bij, hoe langer je ziek bent, hoe minder mensen erover blijven. En voor ons verandert dit niet maar duurt het ook na einde deze periode voort… En ja dat doet pijn, geeft verdriet, zeker als je steeds meer wordt afgenomen zoals bij ondergetekende. En toch proberen wij zieken er iets van te maken, we moeten wel. Dus kom op mensen, we zitten allemaal in dit schuitje en zullen ermee moeten dealen. Houd op met zeuren en klagen hierover en zie het ook als een tijd waarin ruimte is voor bezinning, voor rust, voor dat ene boek eindelijk eens kunnen lezen, die hobby eindelijk eens op kunnen pakken, etc etc. Hele wat een lang verhaal is het geworden, sorry, moest het even kwijt….

  1. Hi Thea, geen probleem hoor. Ik vind het juist fijn als je het gevoel hebt dat je hier je ei kwijt kan. Het is ook erg oneerlijk. Ik denk dat mensen nou eenmaal graag klagen, zeker nu er verder niks meer om handen is. Ik vind het juist nu best wel goed vol te houden, omdat we zoveel rijkdom hebben tegenwoordig doordat alles digitaal/online kan. Ik denk dat het ook lastig is omdat iedereen het anders ervaart. Ik zie dit juist totaal niet als een moment van rust of bezinning, omdat ik het nu met m’n werk drukker dan ooit heb en ik slechter slaap. Als ik mensen allerlei nieuwe projecten zie starten denk ik ‘waar haal je de tijd vandaan??’. Ik kan jaloers zijn op mensen die deze periode als ‘vakantie’ zien, terwijl zij misschien ‘s nachts wakker liggen vanwege geannuleerde opdrachten. Maar ik kan me voorstellen dat jij nu denkt: stel je allemaal eens niet zo aan.

 7. Angela

  Ik heb al veel kaartjes verstuurd! Ik heb zelf ook een webshop (www.bloeminjethee.nl) en hierop staan ook een paar brievenbuspakketjes met thee, ik merk dat mensen dit erg leuk vinden om te versturen!

 8. Mariëlle

  Hoi! Ik wil graag aanvullen op je lijstje dat ik als kleine ondernemer kleine popjes maak van de afzender om naar mensen te sturen die je even niet kunt zien. Je kunt me hiermee vinden op Instagram, @marielle.tekent

 9. Annelies

  Wat leuk dat je de lokale handelaars even in de spotlight zet, die hebben het immers veel harder nodig nu.
  Ik heb vorige week gewoon al kaartjes verstuurd naar mijn vriendinnen en dat vonden ze ook heel fijn.

 10. Wat gaaf, we kunnen ons er helemaal in vinden. Droogbloemen zijn weer helemaal hip! We komen graag op het lijstje met onze Droogbloemen Webshop (www.droogbloemenwebshop.nl)

  Groetjes Marloes

 11. Hi Marlous!

  Wat super leuk dat wij tussen je lijstje staan.
  We voelen ons vereerd!

  Liefs,
  Lielé
  //Birambi

 12. Lesley

  Ik heb voor de zus van mijn lief een doosje snoepzoet besteld, en ik vroeg me al af van waar ik dat alweer kende. Van je blog dus haha. Leuk lijstje!

 13. Anne

  Oh, wat een leuk artikel! Ik ga zéker een paar cadeautjes naar m’n beste vrienden opsturen, dank voor de tips :)

 14. Tea

  Ik heb tijdens de eerste lockdown bij Zoetsnoep en Radijs besteld – beide aanraders volgens de ontvangers ^^

 15. Marte

  Hoi, wat een leuke verzameling met tips! Misschien nog een goede aanvulling: ik kwam chocoladebezorgd.nl tegen. Handgemaakte bonbons, ziet er erg mooi uit! Ik ga dit zeker eens proberen.

 16. Linda

  Wat een leuke blog!
  Zelf ben ik fan van one moment a day. Zij verstuurd gelukspakketjes & binnenkort heeft mijn eigen bedrijf (Vandaag mag IK…) Een super toffe verjaardagsposters met jouw persoonlijke geboortegetal & totemdier in het assortiment

  Gr linda

  1. Boxzie

   Topidee, bedankt voor het vermelden Isabelle :-) Het is inderdaad onze missie om een glimlach op het gezicht van mensen te toveren wanneer ze hun boxzie uitpakken. We kunnen allemaal wat extra liefde gebruiken momenteel, en wij zorgen er met onze boxzies voor dat het extra makkelijk wordt om iets leuks te versturen. Leuke topic & overzicht Marlous!

Geef een reactie