Diary: december 2020 (thank you, next!)

In november besloot ik om eens te switchen van wekelijkse dagboekjes naar maandelijkse dagboekjes, om te zien of me dat beter zou bevallen. Nou.. niet echt! Ik heb het bloggen echt gemist! Ik vind het helemaal niet leuk om zo ver terug te moeten blikken haha. Ook merkte ik dat ik halverwege de maand soms foto’s vergat te maken. Maar goed, jullie hadden ‘m tegoed: mijn dagboekje van december.

December betekende adventskalenders! Ik had er 3: de Rituals Deluxe kalender, een zelfgemaakte kalender door een vriendin en mijn vriend maakte een kalender met 12 pakjes. Mijn plan was om om de zoveel dagen te laten zien welke pakjes ik had gekregen, maar ik had daar uiteindelijk helemaal geen zin in haha. Dus hierbij een van de weinige foto’s, het eerste pakje dat in de kalender van mijn vriend zat. Lief he? ;-)

Hoe gezellig is dit! December = kerstkaarten, en dit jaar besloot ik extra uitgebreide kaartjes te schrijven. Onder het genot van warme chocomelk met mini marshmellows, yum.

3 december was het jubileum van mij en m’n vriend. In een andere wereld waren we ongetwijfeld uitgebreid uit eten geweest, nu keken we de eerste aflevering van Temptation Island met een pizza op onze schoot. Net zo leuk <3

December was ook een drukke maand voor mijn sieraden bedrijfje. Vooral vlak voor Sinterklaas en vlak voor kerst moest ik hard werken om alle bestellingen op tijd de deur uit te krijgen. Super leuk dat zoveel mensen mijn kleine shop wisten te vinden :-) Dit is iets waar ik komend jaar zeker mee verder wil, op een nog wat professioneler level.

Op 8 december mocht ik eindelijk weer eens langs kantoor. Even ter herinnering: ik startte in februari bij mijn nieuwe werk, vanaf 13 maart werk ik al vanuit huis. Eventjes op kantoor komen is dus heeeel fijn, al was het maar om de sleutel in te leveren haha. Ons kantoor gaat verhuizen, vandaar. Ik nam bovenstaande stapel boeken mee naar huis. Ik werk bij een uitgeverij en een van de leuke voordelen is dat ik voor een bepaald budget boeken mag bestellen bij alle uitgeverijen die onder hetzelfde moederbedrijf vallen. Ik nam dit stapeltje mee naar huis.

Ergens in december (ik weet niet meer precies alle datums meer, hier begon ik al minder foto’s te nemen…) kwam ook mijn allereerste Vinted pakketje binnen: deze prachtige jurk van Sezane. Sezane is echt een van mijn favoriete merken. Sterker nog: ik had exact deze jurk al eerder in 2019 eens besteld, maar teruggestuurd omdat hij niet mooi viel. Goed om te weten als je bij Sezane wil bestellen: het valt een klein beetje ruimer. Zit je tussen 2 maten in, kies dan voor de kleine maat. Inmiddels heb ik iets meer bil en borst dan 2 jaar terug waardoor deze jurk in exact dezelfde maat wel mooi viel ;-) Hij was nog als nieuw, maar ik betaalde €100 minder dan de nieuwprijs!

Bijna een week na Sinterklaas kwam er toch nog een sinterklaascadeautje binnen: dit leuke doosje van mijn BFF Maura. De post had het druk haha. Naast hele leuke cadeautjes zat er ook een 3 pagina lang gedicht bij (dat is traditie bij pakjesavond in Nederland), zo leuk! Ik moest er zelfs van huilen haha, zo ontroerd was ik. Fijn om te weten dat afstand niet uitmaakt voor vriendschap.

Van mijn vriend kreeg ik ook een Sinterklaascadeautje: het nieuwe bakplaat kookboek! We waren al fan van De Snelle Bakplaat, maar dit kookboek is ook echt een aanrader. Alle recepten zijn super lekker, simpel en snel te maken. Heerlijk dat je het zo de oven inschuift en ondertussen de keuken kan opruimen. Dit recept hierboven is echt een perfect comfort food maaltje. Ik deed wat kleine aanpassingen (o.a. vega spek) waardoor ik ‘m nog beter vond. Ik zal het recept binnenkort eens delen!

Hoe mooi ligt Antwerpen erbij? Ik maakte deze maand veel wandelingen door de stad. Vooral de grote markt was echt prachtig door de lichtprojecties en de muziek erbij. Deze foto’s maakte ik speciaal voor een campagne met Stad Antwerpen. Ja ja, je leest het goed: na een klein jaartje hier te wonen mag ik al werken in opdracht van mijn nieuwe woonplaats!! Ik was (ben!) zoooo trots. Hier zie je de post, met ook nog wat meer beelden (en filmpjes!). Ik doe nog weinig betaalde campagnes (en ben daar sowieso altijd kieskeurig in geweest), dus deze vond ik extra gaaf.

Nog zo’n leuke december DIY: de sinaasappelschijfjes trend! Mijn schoonouders hebben een speciale droogmachine voor fruit. Zij hebben de schijfjes voor mij gedroogd en bij ons door de brievenbus gedaan, ik hoefde er alleen nog maar een touwtje aan te bevestigen haha.

Maar het staat super leuk! Past ook goed bij ons interieur qua kleur. Bijna 3 weken later zien ze er nog steeds goed uit, ik ben benieuwd of dat zo blijft of dat ze op den duur nog gaan schimmelen. Voorlopig wil ik de kerstboom nog laten staan, dus we gaan het zien. Is bij jullie de kerstboom al weg? Vorig jaar was ik er na oud & nieuw helemaal klaar mee en heb ik meteen de boom opgeruimd. Dit jaar vind ik alle lichtjes wel gezellig en wil ik dat gevoel zo lang mogelijk vasthouden. Misschien kunnen we januari gewoon overslaan??

Dit was echt zo’n impulsaankoop. Vlak voor kerst (ik denk de woensdag?) haalde ik deze donuts bij Dunkin’ donuts. Om de vakantie te vieren en omdat ik hier opeens mega veel zin in had haha. Ze waren niet alleen heel mooi maar ook erg lekker!

Van mijn werk zelf kwam er ook nog een mooi kerstpakket binnen, met lekkere wijnen en snacks. We hadden ook al een cadeaubon gekregen én een 13e maand (ik weet dat dat in België heel normaal is, maar voor mij was het nieuw :D) dus dat was heerlijk haha. Goed begin van de vakantie.

Vlak voor kerst ging ik ook ringshoppen met mijn vriend. Zonder bijbedoelingen, gewoon als kerstcadeautje ;-) We hebben in Antwerpen natuurlijk een grote Joodse wijk, en zij staan bekend om hun juweliers en diamanten. Dus besloten we daar een kijkje te nemen. Het overgrote deel was me iets te veel blingbling, ik houd meer van classy vintage sieraden. Toch zat er tussen alle blinbling ook een wat stoffiger winkeltje, vol met schilderijen tot het plafond en grote Chinese vazen op de vloer. M’n vriend drong aan om naar binnen te gaan en dat was maar goed ook, want ze hadden hier prachtige vintage ringen!

Ons oog viel op deze drie ringen. De meest linker ring was heel bijzonder, maar die kleur past niet zo goed bij mij. De middelste ring vond ik erg tof, en dat groene steentje was heel mooi. Maar ik vond de ringband te smal, ik wilde graag een wat opvallendere ring. Ik heb al 2 ringen aan mijn rechterhand, maar die zijn allebei heel dun en subtiel. Deze ring mocht wat opvallender zijn. Dus het werd de derde ring!

Hij werd een beetje vergroot zodat hij om mijn middelvinger kon en mooi gepolijst. Ik vind hem echt prachtig, ben er zoooo blij mee.

Kerst was dit jaar uiteraard heel anders dan de voorgaande jaren. In België waren de regels nog net iets strenger dan in Nederland. Ik ben een echt familiemens en vond het daarom wel jammer, maar ergens was het ook wel een hele relaxte kerst dit jaar. Een grote pyjamaparty ;-)

Op eerste kerstdag (of ja, kerstdag – tweede kerstdag bestaat officieel niet in België) gingen we even langs mijn schoonouders. Voor het eerst in mijn leven (voor zover ik weet) vierde ik niet de verjaardag van mijn oma (zij werd 91 dit jaar!) in Limburg. In plaats van een luxe 5 gangen menu wat we altijd doen, zaten we nu aan de hotdogs en warme chocomelk aan het kampvuur. Ik vond het sneu voor mijn oma en vond het jammer om mijn familie niet allemaal te zien, maar zo buiten aan het kampvuur zitten had ook wel wat. Wellicht iets om erin te houden voor volgend jaar, de apero buiten of zo haha.

Mijn oma stuurde ik een grote bos bloemen en belde ik om te feliciteren. In plat limburgs vertelde ze me hoe blij ze er mee was. Zo suf, ik was veel liever langs geweest, maar dat gaat helaas niet.

De dag na kerst was een hangdag, hoewel ik ook het hele huis opruimde en wat wasjes draaide. ‘s Avonds had ik echter geen zin meer om te koken, dus bestelde ik vol-au-vent, een typisch Belgisch gerecht. Was heerlijk!

Het weekend na kerst sprak ik met Shirley af, met verse vegan wafels en home made warme chocomelk, onder de carport van ons appartementencomplex. Het waaide en het regende, maar zo stonden we toch beschut. Het was fijn om eventjes bij te kunnen kletsen.

De maandag na kerst stonden we vroeg op en reden we met de auto naar het zuiden van het land…

..naar de sneeuw!! Zie hier trouwens een van de kerstcadeautjes die ik aan mijn vriend gaf: deze rugzak van Rains. Hij was er erg blij mee!

We vermeden de drukte in de Hoge Venen en gingen naar een wat minder bekende plek. Al geloof ik dat inmiddels meerdere mensen dit idee hadden waardoor ook deze regio’s zijn afgezet voor verkeer. Jammer, want toen wij er waren was het heel erg rustig!

Zo rustig zelfs dat we bijna vast kwamen te zitten omdat er niet gestrooid was en nog maar 1 of 2 andere auto’s hier hadden gereden haha.

Maarrrr 100% worth it, het was zo mooi! Op sommige plekken lag wel 15-20 cm sneeuw! Echt zo gaaf. We wandelden 12,5km en omdat we zo vroeg waren duurde het 1,5 uur voordat we de eerste tegenliggers tegen kwamen. Dat maakte het extra speciaal, zo’n dik pak sneeuw zonder sporen erin! Het was 2 uur rijden, maar uiteindelijk een prima dagtrip. Om 15:30 waren we alweer thuis.

Echt magisch om zoveel sneeuw te zien, dat was lang geleden voor mij!

Voor de rest zijn de dagen tussen kerst en oud en nieuw altijd 1 grote blur. Wel had ik een nieuwe verslaving: de reactievideo’s van Whitney Port en haar man op The Hills. Ik keek aaaaltijd The Hills op MTV en het is zo leuk om dit weer allemaal terug te zien, vooral omdat zij wat extra inside info geven.

Dit was mijn outfit voor oud & nieuw. Ook dit blousje is van Sezane en heb ik via Vinted. Mega blij mee.

We hadden een super gezellige oud en nieuw, lekker rustig zonder vuurwerk – wat mij betreft top.

Minder leuk (understatement) was het nieuws dat mijn oma positief is getest op COVID19. Ondanks dat het risico natuurlijk altijd aanwezig is, kwam het toch als een klap en ben ik er best wel verdrietig om. De eerste dagen ging het nog best goed – ze had geen koorts en was niet kortademig. Toch lijkt ze nu achteruit te gaan. Ik gun haar heel erg de rust en had zo gehoopt dat dit haar bespaard bleef. Ik ben zo blij dat ik haar vorige week nog heb gesproken voor haar verjaardag en dat ze zo blij was met de bloemen. Het voelt machteloos om zo thuis te zitten en niks te kunnen doen. Gelukkig mag mijn oom wel bij haar zijn.

Dus ja. December had z’n ups en downs voor mij. Eigenlijk ging het begin van de maand best wel goed. Ik hakte een knoop door, regelde een afspraak bij een psycholoog en heel eerlijk: het nieuws dat Nederland eindelijk ook eens in lockdown ging gaf me op een gekke manier ook rust. Ik durfde het eerder niet te zeggen want ik weet dat het voor velen heel zwaar viel. Maar voor mij voelde het een beetje als gedeelde smart. Dit voorjaar in België hadden we nog een veel strengere lockdown en wat het voor mij vooral moeilijk maakte, was om te zien hoe vrienden en familie in Nederland veel minder beperkingen hadden. Ik kreeg er een soort FOMO van, maar dan anders. Nu de regels in beide landen ongeveer gelijk zijn, heb ik veel meer rust. En dat zorgde voor energie.

Ik hoopte heel erg om zo het nieuwe jaar in te gaan: productief, vol plannen en goede moed (want 2021 wordt het jaar van de vaccins!) maar ik merk dat het nieuws van mijn oma me wel een setback heeft gegeven.

Zo. Hele lap tekst verder. Bedankt voor het lezen, ik ben er volgende week gewoon weer want ik heb dit veel te hard gemist. Al was een klein beetje detoxen van het bloggen ook best relaxed, maar ik haal nog veel meer energie uit wél bloggen! Ik vond deze post (en dan bedoel ik de tekst, hoewel de foto ook schattig is) wel treffend dus daar sluit ik graag mee af. Ik wens jullie allemaal een gezond en gelukkig 2021!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Demi

  Jaaa, zo leuk dat je dagboekje er weer is! Hopelijk voelt je zich toch snel weer wat beter, heel veel beterschap en sterkte er mee

 2. Anne

  Wat een prachtige jurk en ring heb je gekocht, zeg! Heel mooi! En wat heerlijk om zo even naar de sneeuw te rijden en daar van te genieten. Ik wil best wel dat hier ook wat sneeuw valt :) Misschien deze week! Wens je het allerbeste voor 2021 :)

 3. Siroon

  Ahh zo vervelend van je oma, fingers crossed!! Je maand zag er overigens wel gezellig uit, super leuk dat je die sinaasappel hangers had gemaakt! Ik snap je wel wb het maandoverzicht hoor, het is altijd vet veel werk en ik kijk er enorm tegenop haha. Hier ben ik er nog niet over uit wat nu eigenlijk fijner is hihi.

 4. Lesley

  Hopelijk komt alles goed met je oma! Ben wel blij dat je verder gaat met weekoverzichten haha, die vind ik altijd leuk! En hoe mooi is die ring! Ik krijg alweer heimwee naar de kerstvakantie door je verslagje haha, de eerste januari-werkdag is toch altijd een moeilijke haha.

 5. Angélica

  Oef wat naar van je oma, ik hoop dat ze er toch van opknapt! Beterschap oma :(
  Ik vind die foto’s van je Antwerpenopdracht zo leuk :D Het ziet er echt heel gezellig uit. En die sneeuwfoto’s ook, wauw.
  Leuk dat je dagboekjes weer wekelijks terugkeren :) Voor mij (en vele anderen denk ik) is het toch altijd een ritueel om op maandagochtend alle dagboekjes bij te lezen.

 6. Anne-Sophie

  Ah wat leuk dat de weekdagboekjes terugkomen! Hopelijk gaat het snel beter met je oma!

 7. Diede

  Wat fijn dat je weer wekelijks gaat bloggen! Ik heb je weekoverzichten wel gemist en regelmatig gekeken of er niet toch iets online kwam ;)
  Wat een verdrietig nieuws van je oma.. heel veel sterkte!

 8. Xiana

  Ik hoop dat je oma snel terug helemaal de oude is!
  Wat een prachtige foto’s! Ik volg je helemaal in de keuze van de ring!
  En jaloers op je stapel boeken hahaha!

 9. Deborah

  Wat een supermooie foto’s van stad en de sneeuw! En wat staan die “appelsienschijfjes” (ik moet zo wennen aan “appelsien” sinds ik hier ben!) leuk in de boom! Ik herken het vanuit bepaalde kringen, omdat het een traditie is vanuit het heidendom, waarbij de Yule-boom met schijfjes sinaasappel werd versierd als verwelkoming van de zon. Ik wilde ze dit jaar ook, omdat dit de eerste Kerst samen met mijn vriend is hier in Antwerpen, maar ik vond het zo sneu staan op onze kunstboom (volgend jaar een echte!). Overigens schimmelen ze niet zo snel, hoor, dus je kan er lang van genieten!

 10. Hester

  Ik vind jouw foto’s altijd zo genieten om naar te kijken! En het recept met boerenkool kwam goed van pas, want ik had nog een restje in de vriezer liggen waar ik niet nóg een keer boerenkool mee wilde maken :) Ik heb het uiteindelijk met andere pasta gemaakt en nog erwtjes, tomaat en een uitje toegevoegd, was heel lekker!

Geef een reactie