Diary week 1: Ter nagedachtenis aan mijn oma

Afgelopen week overleed mijn oma. Ik ben verdrietig, maar vooral dankbaar dat ze zo lang in mijn leven is geweest.

Omdat mijn dagboekje vorig weekend online kwam, hier nog een foto van de zondag. We gingen op bezoek bij de oma van mijn vriend, om een gelukkig nieuwjaar te wensen. Goed excuus dus om me een beetje op te doffen, ook al bleven we op afstand en hield ik m’n jas aan haha. De pantalon is van Mango, top van Pieces (maar enkele jaren oud).

Maandag begon de werkweek weer. Ik was er niet helemaal aan toe, deze vakantie voelde niet echt als opladen. Ik hoorde dat van meerdere mensen. Dus besloot ik maar een extra lekkere lunch voor mezelf te maken: de flatbreads met hummus, spinazie en tomaat.

Elke avond brandde ik deze kerstkaars voor mijn oma (die jarig is op eerste kerstdag, vandaar). Voor degenen die mijn vorige dagboekje gemist hebben: vlak voor oudjaar werd mijn oma positief getest op covid-19. Helaas is ze vroeg in de nacht van 7 januari toch overleden. Het maakt me verdrietig, maar ergens ben ik ook blij dat ze zonder een lang ziekbed of pijn is gestorven. Gelukkig konden mijn moeder en haar siblings (waarom is hier geen Nederlands woord voor?) afgelopen week nog afscheid nemen. Dat is eigenlijk ook best uniek, bij bijvoorbeeld een hartstilstand heb je die mogelijkheid niet.

 

Mijn lieve omaatje. Ze is 91 jaar geworden. Ik kreeg ontzettend veel lieve berichtjes op Instagram, waarvoor dank.

Het gewone leven gaat wel weer door, en gek genoeg is dat ook wel fijn. Donderdagmiddag organiseerde mijn werk een bingo. We kregen hiervoor een box vol snacks (leek wel een tweede kerstpakket!) opgestuurd en konden zo live meespelen. Was echt heel erg leuk gedaan. Fijne afleiding.

‘s Avonds maakte ik deze wraps, uit onze Hello Fresh box. Ik vond het zo’n lekker (en simpel!) recept dat ik het graag wilde delen. Eigenlijk was het gewoon een uitje met mexicaanse kruiden in de pan fruiten, veggie kip erbij. Ondertussen guacamole maken, little gem sla en feta in stukjes snijden en de tortillas opwarmen in de oven. En dan alles bij elkaar gooien, yum!

Op vrijdag zetten we het Mexicaanse thema door: m’n vriend maakte heerlijke quesadillas, we luisterden Mexicaanse muziek en keken de film Sicario (staat op Netflix!). Uiteraard moest er ook een Mexicaans drankje bij, deze corona biertjes hadden we nog in huis en kwamen goed van pas.

Op zaterdag hield ik me bezig met het digitaliseren van mijn kledingkast. Ik deelde hier al wat stories over, ik gebruik de app Smart Closet. Ik kreeg er veel vragen over, dus ik zal deze week een wat uitgebreidere toelichting geven in een blog.

Ook zocht ik samen met mijn moeder (zij vanuit haar huis) foto’s uit van mijn oma. Donderdag is haar uitvaart en ik heb een tekstje gemaakt dat ik graag wil voordragen. Daar hoort natuurlijk ook beeld bij. Het was heel leuk om zo al die oude foto’s terug te zien, veel warme herinneringen kwamen naar boven. Sommige foto’s had ik nog nooit gezien, zoals deze foto van mijn opa en oma samen toen ze nog jong waren. Zo leuk!

Zondagochtend ging ik na een week weer eens de deur uit om wat fruit te halen op de markt. Ik was deze week een beetje in kluizenaarsmodus. Het weer nodigde ook niet echt uit om naar buiten te gaan met de kou en vele regen. Gelukkig was het dit weekend zonnig!

Zie hier mijn kluizenaarsoutfit (en gelijk een stukje van mijn kalender, die je ook kan bijhouden in je de app).

‘s Middags bedacht ik me dat we nog bitterballen in de vriezer hadden liggen. Die had ik gekocht voor de jaarwisseling, maar zoals altijd koop ik veel te veel snacks en waren we hier niet aan toegekomen. Yum, was perfect voor de zondagmiddag!

Onze kerstboom staat trouwens nog steeds. Normaal vind ik het altijd heerlijk om ‘m begin januari op te ruimen zodat je lekker opgeruimd aan het nieuwe jaar begint. Maar nu vind ik ‘m nog veel te gezellig staan. Hij heeft een kluit, dus we kunnen ‘m gewoon water geven. Ik laat altijd het gordijn bij de boom open, zodat overburen en mensen op straat ook van onze gezellige boom kunnen genieten. Het lijkt wel of onze overbuurman dat als hint heeft genomen, want daar staat de kerstboom ook nog steeds en ook daar met een stukje open gordijn zodat iedereen de boom kan zien. Nu voelt het bijna als een wedstrijd: wie laat z’n boom het langst staan? Haha.

Dit weekend keken we trouwens de nieuwe serie Lupin op Netflix. Met de altijd grappig Omar Sy. Echt een aanrader.

Komende week vindt dus de uitvaart van mijn oma plaats. Ergens wel fijn om mijn familie weer eens te zien. Ik mag nu zonder quarantaine de grens over, terwijl ik eigenlijk pas in februari of maart mijn familie weer verwachtte te zien. Ik realiseerde me ook nu pas hoe moeilijk de uitvaarten moeten zijn geweest toen de regels echt heel streng waren. Dat moet echt heel verdrietig zijn geweest.

Ik hoop dat het met jullie, ondanks de verlengde lockdown in Nederland, toch goed gaat en dat jullie de hoop erin blijven houden!

Veel liefs en tot volgende week weer!

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Danielle van den Hoogen

  Gecondoleerd, Marlous. Ik heb ook mooie herinneringen aan jouw oma. Ben vroeger een paar keer wezen zwemmen bij haar en je opa in Sittard. Ik kan me nog herinneren dat we dan heel goed verzorgd werden! Ik denk aan haar terug als een lieve, belangstellende, mooie vrouw. Sterkte voor jullie. X

  1. Elianne

   Wat leuk ja! Ik weet nog toen Michiel geboren werd dat wij toen geloof Danielle en Jeroen meenamen naar sittard om daar lekker te zwemmen…

 2. Thea

  Gecondoleerd! Wat bizar, mijn vader stierf 8 Jan. aan Corona pfffff. Volgens mij waren ze ongeveer van dezelfde leeftijd, dacht ergens gelezen te hebben…mijn vader is 90 geworden, bijna 91. Mijn moeder overleed twee jaar eerder, dan ben je ineens zonder ouders…..

 3. Lesley

  Wat verdrietig van je oma, al heb je haar inderdaad gelukkig lang bij je gehad. Onze kerstboom is wel al weg. Ik keek er wat tegenop, maar ben nu toch blij dat het er weer opzit of zo. Hij stond ook al sinds eind november, dus da’s best lang. En zo leuk, die bingo en snacks van je werk!

 4. Anne

  Wat een prachtige foto van jouw opa en oma! Gecondoleerd met je verlies Marlous…

 5. Irene

  Veel sterkte, Marlous! Het voelt wat ‘leeg’ om te zeggen maar ‘t is wel gemeend.

  Onze kerstboom staat ook nog terwijl ik die normaal ook altijd vrij snel weg wil hebben. Het is een neppe dus hij kan gerust nog een maandje blijven staan, haha.

 6. Diede

  Gecondoleerd met het verlies van je oma, Marlous…

 7. Francisca

  Gecondoleerd en sterkte morgen!

 8. Nel

  Heel veel liefs voor jou en je familie
  groetjes Nel

 9. Linda

  Gecondoleerd met het verlies van je oma! Sterkte donderdag bij de uitvaart, wat dapper dat je een stukje voordraagt! En mijn mini kerstboom staat ook nog hoor

Geef een reactie