Diary week 2 & 3: een nieuwe hobby & instant happiness playlist!

Vorige week had ik een vrij drukke werkweek, waardoor ik er niet aan toe kwam om m’n diary op tijd te uploaden. Vandaar dat je er deze week een van 2 weken ziet. Extra veel lees- en kijkplezier ;-)

Maandag 11 januari was het Verloren Maandag in Antwerpen. Daarmee bedoel ik niet dat iedereen de hele pandemie zo beu is dat deze dag als verloren werd beschouwen (alhoewel..), maar deze grappige traditie. Traditioneel wordt dat gevierd met worstenbroodjes en appelbollen, dus in het kader van mijn inburgering ging ik naar een van de beste bakkers van de stad om worstenbroodjes en appelbollen in te slaan.

Eenmaal daar keek ik m’n ogen uit haha, zoveel keus! Dus nam ik van alles wat mee.

Dinsdag kwam er een mooi boeket binnen van mijn werk, vanwege het overlijden van mijn oma. Vond het fijn dat er op die manier aan me gedacht werd.

Woensdagmiddag kwam er een pakketje van Mango binnen. Resultaat van een retail therapy sessie van de week ervoor.. Ben heel blij met deze broek, ik was al een tijdje op zoek naar een mooie wide leg jeans (zonder flare!) en vond ‘m dus bij Mango.

‘s Avonds maakte ik dit Hello Fresh recept: Indiase dahl. Ik zag dat hij gewoon online staat, dus ik deel ‘m graag met jullie want het was VET lekker!

Donderdag was de uitvaart van mijn oma. Een beetje een dubbele dag, want verdrietig, maar stiekem ook fijn om mijn familie weer eens te zien. Mijn eigen gezien had ik al een tijd niet gezien en mijn familieleden al meer dan een jaar niet meer. Het was een hele mooie persoonlijke dienst, met mooie stukjes, pianospel van een neefje en een heleboel foto’s. Grappige foto’s van mijn oma in een achtbaan, maar ook van mijn oma als dertiger in bikini op het strand. Zo leuk om te zien!

Na afloop ging ik nog met mijn vriend mee naar mijn oom en tante en nichtje. Dat is natuurlijk een beetje dubbel, want volgens de Belgische regels mogen we maar 1 persoon zien/ontvangen. Maar ik probeer me maar altijd aan de regels te houden die gelden in het land, en toen mocht je in Nederland nog 2 gasten op bezoek hebben. We hebben geborreld en heel wat bijgekletst. Het was zo gezellig dat we eten hebben besteld en zijn blijven hangen tot na het eten. En zo werd een toch wel verdrietige dag een hele fijne en warme herinnering. Ik ben heel blij dat we het zo hebben kunnen afsluiten, dat maakt het verwerken van het verdriet een stuk makkelijker.

Deze foto maakte ik de dag erna, op vrijdag. M’n tante had wafels volgens mijn oma’s recept gemaakt. Vroeger kregen we altijd stapels wafels mee naar huis haha, zo lekker! Ik heb het recept gekregen, nu nog op zoek naar een wafelijzer zodat ik ze zelf kan maken!

Vrijdagavond waren we lui dus bestelden we poké bowls. Yum!

Op zaterdag hielden we weer onze thema datenight! Ik zal er nog een blogje met tips over delen, maar in het kort: m’n vriend en ik kiezen elke week een bestemming voor een datenight. Daar kiezen we dan eten, drinken, muziek en een film bij uit. Deze week was onze bestemming de Caraïben, waardoor onze koelkast vol exotische sapjes lag en we nieuwe kruiden moesten inslaan. Dat is ook het leuke van deze datenight; je verbreedt echt je horizon op kookgebied!

Tussendoor was het toch echt tijd om de kerstboom af te tuigen (dat klinkt altijd zo heftig haha). Netjes borg ik alle ballen weer op. De lampjes mochten er nog even in blijven, die haal ik er pas uit als de boom echt weg gaat. We planten ‘m weer terug in de tuin van m’n schoonouders dus we moeten even een afspraak maken zodat dat coronaproof kan gebeuren. Tot die tijd blijf ik ervan genieten ;-)

En toen was het tijd voor onze thema datenight! Als drankje maakte ik de Rum Punch, een super lekkere zomerse cocktail! Dat het buiten sneeuwde vergaten we maar even ;-)

Zo lekker dit! Het avond eten was pineapple fried rice en jerk chicken. Echt heel lekker! Als film keken we Guava Island en Verliefd op Cuba. Die laatste konden we echt niet afkijken haha, gelukkig paste de eerste film er perfect bij!

Zondag waren we gewoon weer in de lage landen en ontbeten we met wentelteefjes, yum! Lekker op de bank onder het dekbed haha. We keken de miniserie Nightstalker op Netflix.

‘s Middags boog ik me eeeindelijk weer eens over m’n sieraden. Ik had er nog helemaal geen puf/zin in gehad. M’n creativiteit staat een beetje op een laag pitje. Maar dat is goed, komt vanzelf wel weer terug.

En daarna had ik ook eeeindelijk de rust om weer eens lekker in een stoel een boek te lezen. Daar was m’n hoofd telkens te druk voor. Zo fijn. Ik lees nu Durf te falen waarin schrijfster Elizabeth Day vertelt over allerlei ‘faalmomenten’ uit haar leven. Verdeeld in hoofdstukken als ‘durf te falen in toetsen en examens’, ‘durf te falen in sport’ en ‘durf te falen in daten’. Echt heel leuk en herkenbaar, maar ook leerzaam!

Maandagavond deed ik boodschappen. Ik stuurde deze foto naar m’n vriend, want ik had z’n muts gepikt. Samen met een mondmasker wel lekker warm tegen de kou!

Ik werkte maandag en dinsdag wat langer door, zodat ik woensdag wat eerder kon stoppen. Samen met m’n vriend kocht ik namelijk nieuwe hardloopschoenen! Het paar van mijn vriend was aan vervanging toe, ik had er überhaupt geen. Op zondagavond had ik de film Brittany runs a marathon gekeken (een leuke, niet cheesy film!) waardoor ik gelijk geïnspireerd was om ook te gaan rennen. Zonder een hard doel, maar gewoon gaan!

M’n vriend loopt gemiddeld 15-18 km per week hard, dus die werd helemaal enthousiast dat ik het ook wil proberen. Mij leek hardlopen altijd mega saai, maar goed. Het is wel makkelijk want het kan altijd en overal. De eerste stap was wel de aanschaf van goede schoenen, want ik hoor altijd zoveel mensen klagen over blessures!

Woensdag hielden we weer een soort van thema avond haha. We keken de innauguratie van Biden en aten Mc Donalds. Ik vond het een bijzonder moment, met name het gedicht van Amanda Gorman vond ik heel tof.

Vrijdag is m’n vrije dag en dook ik weer in m’n boek. Ik heb de afgelopen dagen telkens even gelezen, heel fijn om dit zo weer in mijn routine te krijgen.

In de middag stond de eerste looptraining gepland! Ik leen tijdelijk het sporthorloge van mijn vriend, zodat ik op hartslag kan lopen. Zo forceer je jezelf nooit en voorkom je blessures. Het programma van het horloge heeft een training voor mij uitgestippeld en als het goed is kan ik in 9 weken 5km hardlopen. Mits ik het vol blijf houden ;-) Voor nu vond ik het heel erg leuk! Gezellig ook om samen met mijn vriend te doen.

‘s Avonds hadden we weer datenight, dit keer gingen we naar Peru! Ik zal deze week nog een blogje delen met wat meer info en tips over deze datenights. Ik heb al heel wat enthousiaste reacties en foto’s ontvangen van anderen die dit ook doen – super leuk!

Zaterdag werd ik een beetje met een dubbel gevoel wakker. België scherpt z’n regels weer aan, tot en met 1 maart mogen we niet meer de grens over. Nu had ik geen bezoek aan familie op de planning staan, maar 1 maart duurt wel lang en het is bij mij ook wel een mentaal dingetje. Het feit dat het niet kan voelt wat beklemmend.

Maarrr ik wilde niet bij de pakken neer gaan zitten dus besloot ik naar de markt te gaan om inkopen te doen.

De buit: al dit fruit voor iets meer dan een tientje, bakje olijven en 2 kaasjes.

En een mooie bos bloemen! Als je er budget voor hebt: haal ze af en toe in huis. Ik word hier zo vrolijk van!

Daarna stelde ik met behulp van suggesties via Instagram deze vrolijke playlist samen. Hier word je instant blij en productief van. Het werkte bij mij in ieder geval, want ik draaide wasjes, poetste de keuken en bracht het glas weg en ging als een trein!

Gisteren werd ik wakker met een strakblauwe lucht. Heerlijk! Er stond een nieuwe hardlooptraining op de planning dus ik besloot die meteen na mijn ontbijt te doen. Heerlijk om zo je dag te beginnen (oei ik begin nu al als zo’n heppie-de-peppie hardloper te klinken haha).

Daarna had ik zin in iets lekkers, dus maakten m’n vriend en ik een wandeling door de stad om ergens een chai latte to go en een lekkere koek te halen.

Aan het eind van de middag hadden we al honger, dus maakte ik de Hello Fresh maaltijd die nog op de planning stond. Super lekkere noedelsalade met veggie ‘beef’. Was heel erg lekker!

Daarna maakte ik nog wat bestellingen van mijn sieradenlabel, schreef ik dit blogje (om er zeker van te zijn dat ik dit keer op tijd zou zijn!) en bereidde ik iets voor van werk. Bam, nog steeds in sneltreinmodus haha, uiteraard met de playlist op de achtergrond. Hopelijk hebben jullie er ook iets aan!

Komende week heb ik het nog steeds druk op werk. Ik hoop dat het hardlopen me goed blijft afgaan. Het was in ieder geval fijn om weer wat meer buiten te zijn. Ik weet dat dat je goed doet, maar ik heb er gewoon niet altijd de puf voor, zeker als het zo koud, regenachtig en donker is.

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 11 reacties

 1. Xiana

  Wauw jullie date nights…. zo inspirerend! Heel veel moed met het lopen. Ik doe het nu ook al een tijdje en inderdaad het volhouden das het moeilijkste. Maar zo’n kick dat je ervan krijgt nadien.

 2. Rozemarijn

  Gecondoleerd met je oma! Wat een verdrietig nieuws. Wel fijn dat het een mooi afscheid was en je je familie weer even kon zien!
  En veel plezier met hardlopen komende tijd!

 3. Anne

  Wat leuk dat je bent begonnen met hardlopen! Ik vind het echt een grote ontdekking, doe het al een paar jaar met veel liefde. En ik vind die datenights ook echt briljant bedacht, misschien krijg ik mijn vriend zo ver om dit hier ook in te voeren ;)

 4. Angélica

  Ohh die datenights zijn zó leuk :D En wat goed dat je bent begonnen met hardlopen, ik ben de laatste weken het ook weer aan het oppakken… vind het nu nog wel eens erg koud soms dus ik hoop dat het snel een beetje warmer wordt.

  En fijn al die bloemenfoto’s :)

 5. Anna

  Wat goed dat je bent gaan hardlopen! Ik vind dat zelf vreselijk dus ik heb er alleen maar respect voor, haha :D. Ik moet zeggen dat met de komst van de avondklok mijn positiviteit wel een beetje verdwenen is. Niet dat ik nou zo vaak na 21.00 buiten te vinden ben, maar het voelt inderdaad gewoon heel beklemmend dat dit niet meer kan. Ik woon zelf alleen en ik ging weleens in het weekend een avondje naar een vriendin, of naar mijn ouders.

 6. Laurine

  Die date nights zien er zo leuk uit! Echt een leuk concept! Ik ben ook meteen even gaan luisteren naar die playlist, want ik ben m’n eigen afspeellijsten inmiddels wel beu geluisterd, haha. Nieuwe muziek geeft dan altijd zo’n nieuwe energieboost!

 7. Angela

  Wat een leuk idee zo’n datenight!
  Ik ben vorig jaar toen corona net in ons land was begonnen met hardlopen. Daarvoor gebruikte ik Hardlopen me Evy (kan je wel gratis downloaden als MP3, met passende muziek, maar er is ook een betaalde app, die is het echt waard). Die helpt je ook opbouwend naar 5, en later als je wil 10, km. Echt top! Succes met hardlopen!

 8. Lesley

  Mooi, die nieuwe broek! En mmm ja, worstenbroodjes. Ik heb twee jaar naast de Lints gewerkt en dat was extra tof op Verloren Maandag haha. In Brussel vieren we dat inderdaad niet. Maar stiekem vind ik die van de Panos nog het lekkerst (sorry Lints!) dus ik vier zo elke maand weleens Verloren Maandag haha. Mijn goed voornemen is ook eindelijk eens een vaas in huis te halen zodat ik ook af en toe bloemen kan kopen. Mijn vorige bos stond in een Duvel-glas haha.

 9. Hester

  Ik weet nog steeds niet precies waarom, maar ik vind het zo fijn om je blogs te lezen! Misschien omdat het wel inspirerend is maar niet onhaalbaar zoals bij (andere) influencers. Die Mangobroek staat je onwijs mooi! En love de bossen bloemen Dat fleurt mijn humeur vaak ook goed op. Succes met hardlopen, leuk dat je jezelf hebt kunnen motiveren om te beginnen!

 10. Inez

  Ik ga naar hetzelfde groentekraam, haha! Grote fan van de fruit/groentenboxen… alleen soms veel voor slechts 2 personen…

 11. Irene

  Die noedelsalade hebben wij ook eens gehad, inderdaad super lekker! Ik vind je broek van de Mango erg mooi. Ik heb laatst ook zo’n brede broek gekocht maar moet ‘m wat laten innemen omdat hij wel heel lang is. Hardlopen vind ik zelf super saai maar ik heb nooit die runners high ervaren. Nochtans ja, wij gaan elke dag bijna een uur wandelen, zo veel boeiender dan lopen is dat niet denk ik, haha :p

Geef een reactie