Diary week 4 & 5: lange werkdagen & sneeuw in de stad

Daar ben ik weer, met wederom een dagboekje van 2 weken. Het is druk op m’n werk en we leven nog steeds in een pandemie, dus ik had 2 weken geleden niet zoveel foto’s gemaakt. Misschien is een dagboekje per 2 weken ook wel een goede tussenweg. Ik kijk het nog even aan, je merkt het vanzelf wel of er op maandag (in de ochtend of avond) een nieuw dagboekje online staat ;-)

Een van de weinige foto’s die ik niet afgelopen week, maar de week ervoor maakte. Ik maak lange dagen op werk, soms werk ik ook ‘s avonds nog even, waardoor ik niet zoveel mee maak om vast te leggen. Het is wel heerlijk om vol bezig te zijn met een project, wat dat betreft zorgt werk wel voor goede afleiding.

Op vrijdag hielden we weer een datenight in thema. Heb je m’n blog met tips & tricks voor het organiseren van deze avondjes al gelezen? Super leuk om te lezen dat zoveel van jullie ook al zo’n avond hebben georganiseerd!

Op zaterdag hadden m’n vriend en ik allebei een baaldag. We kwamen moeilijk ons bed uit en hebben vervolgens de hele middag op de bank gehangen. Zo lamlendig. Uiteindelijk toch de moed bij elkaar geraapt en naar de appie gereden voor weekboodschappen én deze mooie pan die ik met onze gespaarde zegeltjes kocht. Blij mee!

Gelukkig maakten we op zondag alles goed door een heerlijke wandeling in het zonnetje.

‘s Avonds maakte ik de balans op van een maand lang mijn outfits bijhouden in de Smart Closet app. De outfit van 14 januari mist, dat was de uitvaart van mijn oma en toen droeg ik een jurk die ik nog niet in de app heb gezet. Ik vind het nog steeds leuk om het bij te houden en ben van plan om over een paar maanden wat statistieken met jullie te delen.

De enige foto die ik afgelopen week maakte haha. M’n week zat weer vol werk-werk-werk. Nu er weinig te doen is vind ik het best wel fijn om me zo op het werk te kunnen storten, ik haal er veel voldoening uit.

Vrijdag was een dag waar ik lang naar had uitgekeken: ik had mijn intake bij de psycholoog. Ik kwam bijna  te laat omdat ik tijdens mijn wandeling naar de locatie allemaal bijzondere geveltjes tegenkwam, zoals deze hierboven.

Het was echt een heel fijn gesprek en ik heb er vertrouwen in dat de psycholoog me vooruit kan gaan helpen. Hier schreef ik al eens een stukje over waarom ik een afspraak bij een psycholoog gemaakt had. Misschien dat ik nog eens over mijn therapie zal bloggen.

In de middag brak het zonnetje door en sprak ik af met 2 vriendinnen voor een wandeling en een koffie to go. Zo lekker om in het zonnetje te zitten. Het wordt de komende dagen koud, maar gelukkig ook heel zonnig. Ik ga proberen om er elke dag even uit te gaan!

‘s Avonds hielden we weer een thema-avond. Kun je raden wat onze bestemming was?

Zaterdagochtend maakten m’n vriend en ik een wandeling door de stad. In Antwerpen hebben veel mensen posters achter hun raam geplakt: soms zijn het activistische affiches, soms grappige dingetjes zoals deze poster.

Daarna haalden we koffiekoeken op de markt en chillden we op de bank (ik moet me echt inhouden om hier ‘zetel’ te zeggen, de vervlaamsing is real).

Daar kwamen we de rest van de dag niet meer vanaf, paar uur later lagen we er zo bij. Dit is echt m’n favoriete snack. We keken de film White Tiger op Netflix, een aanrader!

Zondagochtend kreeg ik indrukwekkende foto’s van mijn familie toegestuurd. In Nijmegen lag bijna 30 cm sneeuw!

In Antwerpen viel het wat tegen. Ofja, sneeuw in de stad wordt toch al snel een smurrie, dus zo erg vond ik het niet. Ik ging even naar buiten om inkopen te doen..

..voor het viral TikTok feta pasta recept! Meer info vind je hier. Spoiler: het was super simpel en VET lekker!

Toen m’n buik vol pasta zat had ik opeens energie om te hardlopen. Ik volg nog steeds braaf een schema waarmee ik uiteindelijk 5km hoop te lopen. Echter was m’n vriend er niet (ik was nog niet eerder in m’n eentje gaan lopen) en ja die kou en sneeuw.. uiteindelijk toch gegaan en ik voelde me echt on top of the world :D. Ging super goed, echt trots dat ik dit uberhaupt al zo lang volhoud. Voor komende week vind ik het wel een beetje spannend, nu de platgetrapte sneeuw bevroren en dus spekglad is.. Hier in België zijn ze toch wat minder goed in strooien dan in Nederland…

Niet zoveel sneeuw als in Nederland, maar toch ook wel mooi hè?

Daarna lekker opwarmen met warme choco!

Komende week blijft het nog druk op werk, gelukkig haal ik daar juist ook wel energie vandaan. Volgende week is het krokusvakantie, maar nu er weinig te beleven valt spaar ik mijn verlof liever nog eventjes op. Zodra het weer mag zou ik graag weer een weekje ‘op vakantie’ gaan naar mijn ouders. Hoewel werk genoeg afleiding geeft, begin ik ze stilletjes aan toch wel weer te missen hoor.. het is nu lang genoeg geweest weer.

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 6 reacties

 1. Anne

  Ah wat fijn ja, dat werk je afleiding geeft. En ik blijf het zeggen, maar vind jullie datenights zo ontzettend leuk. :) En hoe knap dat je in de sneeuw bent gaan hardlopen :o Ik loop drie keer per week, maar blijf nu met de sneeuw echt lekker thuis hoor, haha. Respect voor jou!

 2. Irene

  Ik ga vandaag ook een beginnetje maken aan het digitaliseren van mijn kledingkast, als ik uit de zetel geraak, haha :p Bewonderenswaardig dat je in dat weer gaan lopen bent trouwens!

 3. Elianne

  Knap van jou ! Trots maar hoop ook dat je niet valt!
  Ik heb nog steeds veel last van mijn val en ben zelfs een beetje bang geworden. Maar baal ook want naar buiten en genieten is nu zo fijn. Liefs mama

 4. Anna

  Wauw, hardlopen in de sneeuw? Respect! Ik hoop dat je je ouders gauw weer kunt zien <3

 5. Heel indrukwekkend trouwens dat je bent gaan hardlopen! Ik ben (op 1 wandeling in de verse sneeuw na) zo veel mogelijk binnen gebleven de afgelopen week en heb stiekem zelfs eens taxi genomen omdat ik nu met mijn fotomateriaal niet durfde fietsen naar de andere kant van ‘t stad.
  Dat gekke geveltje is bij mij om de hoek ;)

 6. Rachel

  ahw die mini marshmallows zien er ook heel goed uit! Verder vind ik het super knap dat je zo bent gaan hardlopen, heel knap! en 30cm sneeuw.. wauw… bij ons is alles nu echt weg, niks meer van te zien

Geef een reactie