Diary week 6: Valentijnsdag en thuis uit eten bij een sterrenrestaurant

Afgelopen weekend genoot ik van het zonnetje én van een luxe afhaalmenu van een heus sterrenrestaurant. De weken vliegen voorbij omdat ze zo op elkaar lijken, maar dit soort weekends maken het altijd weer goed!

Afgelopen week scheen het zonnetje heerlijk m’n werkkamer binnen. Die strakblauwe luchten en witte daken van de sneeuw zorgden voor een heerlijk wintersport gevoel. Het was een drukke werkweek, maar dit zonnetje zorgde ervoor dat ik elke dag vrolijk op stond!

Vrijdag was het weer thema avond! Dit keer gingen we naar Zweden, dus maakte m’n vriend echte Zweedse balletjes. We skipten de Glögg, maar keken wel de Zweedse film Red Dot op Netflix. Een aparte, soms enge maar vooral slechte (en daardoor juist weer grappig – volg je me nog?) film.

Zaterdag startten we de dag goed met pancakes, verse slagroom en mango als ontbijt. Yum!

Daarna zijn we een wandeling door de stad gaan maken. Mijn schaatsen liggen helaas nog in Nederland en daar mag ik nu niet zomaar naartoe. Zo konden we toch een beetje sfeer proeven :-)

In Antwerpen lag een stuk minder sneeuw dan in de meeste delen van Nederland. Daardoor ook een stuk minder glad gelukkig ;-)

Aan het eind van de middag wandelde ik naar wijnzaak Ad Bibendum, omdat zij als ophaalpunt fungeerden voor de foodbox van sterrenrestaurant restaurant O&O. Voor Valentijnsdag mocht ik een verrassingsmenu ophalen! Restaurant O&O is een sterrenrestaurant in Brabant, Nederland. Ze bezorgen in de regio, maar speciaal voor alle Belgische lekkerbekken hebben ze een tour gepland zodat ook wij foodboxen kunnen ophalen. 13 februari kon je in Antwerpen een box ophalen, volgend weekend kun je in Dessel en Sint Truiden een box ophalen.

We hadden 1 x het veggie menu en 1 x het valentijnsmenu, inclusief rozenblaadjes en het kaarsenhoudertje haha. Lekker cliché maar zo leuk. We begonnen met ‘Aziatische tapas’ als voorgerecht.

Als tussengerechtje aten we deze satay met een cashewnotensaus. Dit was zoooo lekker. En wij tegen elkaar zeggen: ‘die kip is zo mals, je proeft dat dit van andere kwaliteit is’. Maar later realiseerde ik me dat deze uit de veggie box kwam haha, dus dit was helemaal geen kip. Het smaakte echt zo goed!

Restaurant O&O combineert de oriëntaalse keuken met een moderne Franse twist. Als hoofdgerecht had ik deze aubergine met miso en andere gegrilde groente. De warme gerechtjes moesten we even 5 minuutjes opwarmen in de oven. Niet moeilijk en zo gebeurd. Ik was bang dat de gerechtjes zouden uitdrogen, maar daar merkte je helemaal niks van.

We sloten af met deze toetjes, zo lekker! Dit was echt een super leuke ervaring, echt een aanrader.

Nu vraag je je natuurlijk af: ‘wat kost dat?’ en ‘zou je het ook bestellen als je het zelf moest betalen?’. Het veggie menu was €69 per persoon. Vooraf was ik heel benieuwd, ik had zelf nog niet zo’n luxe menu voor thuis besteld maar van vrienden hoorde ik er wisselende verhalen over. Niet alle restaurants slagen er in om de gerechtjes ‘opwarm-proof’ te maken. Ook zijn sommige boxen heel ingewikkeld, waardoor je alsnog lang in de keuken staat.

Bij dit menu was alles eigenlijk heel duidelijk. Eventjes opwarmen en het kon meteen op een bordje gelegd worden. M’n vriend en ik vinden het allebei heel leuk om bordjes mooi op te maken (vandaar dat we ook al dat mooie servies hebben haha), dus dit was eerder een plus. Maar ik kan me voorstellen dat het ook relaxed is als 1 iemand de bordjes opmaakt en de rest kan blijven zitten voor de echte restaurantervaring ;-)

€69 voor een menu is met ons budget niet iets wat we elke maand zouden doen, maar ik vind het wel echt een aanrader voor een speciale gelegenheid zoals Valentijn of een verjaardag. Alle gerechtjes waren zo lekker dat ik nu ook graag eens bij restaurant O&O zelf zou willen langsgaan, als ze weer open mogen! Hoewel ik ook blij wordt van een afhaalpizza proefde je wel écht de kwaliteit en originaliteit van een sterrenrestaurant in de gerechten terug. Bovendien waren de porties meer dan genoeg!

Ohja trouwens, die kerstboom op de achtergrond? Die staat nog steeds haha. Hij had eigenlijk al lang terug naar de achtertuin van mijn schoonouders gemoeten, maar met alle regen en toen sneeuw (en het moet natuurlijk allemaal coronaproof) bleef ‘ie maar staan. Nu was het wel extra gezellig op Valentijnsdag haha!

Zondag was een perfecte Valentijnsdag: we sliepen lekker lang uit en na een goed ontbijtje hebben we de hele middag samen GTA 5 gespeeld: ik het rondcrossen, m’n vriend de spannende missies. Als kind speelde ik ook al graag GTA (en liet ik m’n broers de missies doen). Het spel was nu nog maar €15 terwijl het echt goed in elkaar zit, dus mocht je nog een nieuwe coronahobby zoeken… ga gamen!

Om toch nog even de benen te strekken sloten we de dag af met een wandeling door de stad. Kijk, Antwerpen snapt mij, zij laten de lampjes ook nog branden ;-)

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 3 reacties

  1. Irene

    Haha moest een beetje lachen om je kerstboom maar ‘t is wel super gezellig en we hebben ook pas vorig weekend de boom in mijn vriend zijn kantoor afgebroken. Ik zou nooit zoveel geld kunnen geven aan eten, ik heb dan ook niet de ambitie om ooit in een sterrenrestaurant te gaan eten, maar ik moet zeggen dat het er wel allemaal super lekker uit ziet! Die Zweedse balletjes en pannenkoekjes ook trouwens. Jammie!

  2. Rachel

    Wauw wat een heerlijk overzicht zeg, ziet er goed uit haha en die kerstboom.. liefst had ik hem ook nog eventjes gehouden, maar mijn man was hem helemaal zat in de 2e week van het nieuwe jaar. Verder ziet die bestelling er super lekker uit!

  3. Lesley

    Ennn nu heb ik zin in Zweedse balletjes :D Volgende keer nog maar eens een zak meegrissen in de IKEA. Het eten uit die box ziet er wel echt uit alsof jullie op restaurant waren, dus best geslaagd denk ik zo!

Geef een reactie