Diary week 12: avondwandelingen door Antwerpen & planten shoppen

Joehoe, I’m back! Ik weet niet of het ‘t begin van de Lente is, maar ik heb weer zin om te bloggen. De afgelopen weken heb ik me vooral bezig gehouden met mijn werk en het bingen van The Crown. Nu het weer wat rustiger is op mijn werk en het zonnetje vaker schijnt, kom ik weer wat vaker ons appartement uit en maak ik dingen mee. Tijd om weer wat dagboekjes te delen dus!

Iets dat ook zeker heeft bijgedragen aan mijn gemoedstoestand: het feit dat de Albert Heijn z’n bezorggebied heeft uitgebreid tot ons adres. Ik ben zo blij!! M’n vriend en ik houden niet van boodschappen doen: bedenken wat we gaan eten, lijstje maken, alles verzamelen in de winkel.. voor sommigen een uitje, maar ik vind het vreselijk. Kost me te veel energie en ik sla vooral chips in. Nu check ik op vrijdag de nieuwe bonusaanbiedingen (blijf een Hollander hè) en bestel ik voor ma t/m vrij ons avondeten. Voor het weekend halen we dan meestal verse groenten op de markt.

Ook super chill dat ik niet meer hoef te sjouwen met de boodschappen door de stad. We hadden al speciaal zo’n oma-trolley aangeschaft omdat we de meeste boodschappen toch te voet doen, maar dit is nog beter.

Ik heb de afgelopen weken het tekenen op m’n iPad ook weer herontdekt. De iPad was mijn lockdown-aankoop van vorig jaar en ben er nog steeds heel blij mee. Voor het tekenen wil ik weer een cursus volgen, voor nu houd ik het even bij kleurplaten – ook relaxed. Deze zijn gratis te downloaden op de website van Flow Magazine.

Donderdagavond start mijn weekend altijd. Nu het zo lang licht blijf ‘s avonds (na het ingaan van de zomertijd helemaal!) maak ik graag een avondwandelingetje na m’n werkdag. Donderdag wandelden we langs de Voetschraperkunstwerkjes van Antwerpen. Veel Antwerpse huizen uit +/- 1900 hebben een voetschraper naast hun voordeur. Hier konden ze de paardenmest van hun schoen eraf schrapen voordat ze het huis in gingen. Kunstenares Elke Lemmens heeft van verschillende voetschrapers (voornamelijk in de wijk Brederode) kleine kunstwerkjes gemaakt. Via streetartantwerp.com ontdek je alle locaties (bij benadering – je moet dus nog een beetje zoeken!) en de verhalen achter elk tafereeltje. Super leuk om een wandeling langs te maken als je in Antwerpen bent.

De wandeling bracht ons in een prachtige straat met de mooiste herenhuizen. Kijk die gouden decoraties in het zonlicht!

Als ik later een huis heb hang ik ook slingers op en een bordje ‘Place à apéro’ bij een bankje voor m’n deur. En dan elke zomerdag borrelen in het avondzonnetje.

Op zaterdag maakte ik weer een wandeling door de stad met een vriendin. We wandelden door ‘t Zuid en kwamen zo vanzelf in de Kloosterstraat terecht, waar je allerlei interieurzaken vindt. In België zijn vanaf zaterdag de winkels ook alleen nog maar op afspraak te bezoeken. Echter hoef je hier niet 4 uur vooraf te reserveren, waardoor je in de praktijk gewoon een reservering kan maken voor 5 minuten later. Zo konden we toch bij wat winkels binnenkijken en inspiratie op doen voor het nieuwe interieur van mijn vriendin.

Na ons rondje was ik helemaal geïnspireerd, maar had ik vooral ook veel zin om zelf aan de slag te gaan met verf en klei. Zo’n vaas moet ik zelf kunnen maken toch?

Ik sloot de middag af door een nieuwe bos bloemen te halen op de markt, staat lekker vrolijk (zeker met die gekleurde paaseitjes ernaast)!

Zondag waren we op tijd wakker, want we gingen naar het tuincentrum! Die behoort in België tot de essentiële zaken en is dus gewoon open zonder afspraak. Vlak na de zomer constateerden we Spint op onze planten. Ondanks een douche met speciaal spul hebben onze planten het niet overleefd :-(. Nu werd het tijd voor nieuwe!

Van ons werk krijgen we allebei eco-cheques, dit zijn een soort waardebonnen die je aan eco-producten kan besteden. Zoals A++ apparaten, ecologisch schoonmaakmiddel maar ook planten.

We gingen voor de mooie Zebrina, een ewrtenplantje en deze toffe cactus.

We hadden nog mooie potten om de planten in te steken. Oh en die vuilniszak links.. daar zit geen lijk in maar onze kerstboom. Ja oeps. Die stond nog, inmiddels helemaal dor haha. Tot zover ons voornemen om ‘m elk jaar terug te planten. Ik denk dat ik nu maar voor een kunstboom ga voor de rest van m’n leven, deze boom was volgend jaar sowieso te groot geweest om nog opnieuw op te zetten.

Tadaaa. Hier moest de Zebrina nog een beetje acclimatiseren, inmiddels staan alle stengels fier rechtop.

Ook nieuw: deze vaas die ik van mijn oma heb geërfd. Ben er super blij mee: niet alleen vind ik ‘m prachtig, zo heb ik m’n oma toch nog een beetje bij me.

 

Ik ben blij dat ik weer een blogje online kan zetten. Komende week wordt het prachtig weer. Toevallig had ik voor dinsdag al verlof aangevraagd zodat ik naar de pedicure kon. Dat gaat helaas niet meer door, maar ik ga er wel een heerlijke vrije dag van maken.

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 19 reacties

 1. Luus

  Nieuwe planten zijn altijd zo fijn! Geeft de kamer meteen een heel ander gevoel. En leuk die voetschrapers :)

 2. Siroon

  Jeej je bent er weer! De lentezon kan veel goed doen he :) Een leuk weekje en geniet van je vrije dag morgen!
  Ps. je hebt ze wel uitgezocht: dat erwtenplantje is nog meer een diva dan de zebrina!

 3. Angélica

  Wat een leuke verrassing :D
  En die planten zijn mooi! Een paar weken terug had ik een afspraak geboekt bij het tuincentrum, was echt een hoogtepunt van mijn week haha.

 4. Hester

  Die interieurwinkel – en je eigen interieur Leuk om weer van je te lezen! (En voor jou dat je weer geïnspireerd(er) bent) Ik maak mijn boodschappenlijstjes ook altijd via de AH app en bedenk me dan ook vaak hoe chill het is om dat direct thuis te laten bezorgen, maar ik kom nooit aan genoeg bestelwaarde in m’n eentje haha.

 5. Anne

  Ah, je zegt ‘fier’, je bent al helemaal ingeburgerd daar ondanks de lockdown! Fijn om weer een blogje van je te lezen!

  1. Josianne

   Haha, viel me ook op! Net als potten om planten in te steken (althans, ik ken niemand in Nederland die dat zo zegt). Fijn om weer een blog te lezen inderdaad!

   1. Haha ja ‘steken’ is echt een van de woorden die ik supersnel heb overgenomen. Ik ben me er wel van bewust, maar ik ben te lui om het aan te passen. Zodra ik met Nederlandse vrienden/familie ben schakel ik wel weer over naar meer NL woorden (inclusief een hardere G haha), maar hier spreek ik eigenlijk vooral m’n vriend en collega’s (NL vrienden en fam vooral via app dus dan typ ik).

 6. Lisanne

  Fijn om weer een diary te lezen!!

 7. Irene

  Ik ben superblij dat we hier voor het tuincentrum geen afspraak nodig hebben :D Ik vind dat al eens leuk om daar op zondag heen te gaan en rond te kijken.
  Ik kijk regelmatig of AH bij ons al komt leveren maar helaas, hier nog niet :( dus ik ga wel nog zelf. Ik vind het nu zelf wel tof maar het zou soms wel handiger zijn om het gewoon te laten leveren.

 8. Anna

  Wat een leuke en gezellige foto’s weer! Die herenhuizen zijn echt prachtig. En van planten shoppen word ik ook altijd helemaal blij :D

 9. Yes leuk dat je weer zin had om te bloggen! Heb het zelf ook weer een klein beetje herontdekt en meer inspiratie (helpt ook dat het lente is). Wat leuk die planten! Echt tof dat je huis straks in een blaadje staat :-) ben benieuwd naar de foto’s daarvan! Grappige naam de Zebrina, is dat dezelfde als Olifantsoor? Erwtenplantje ook heel gezellig. Hopelijk gauw je planten weer live spotten!

  1. Ja ik word ook blij van jouw blogjes! <3 Ja de plant is een Olifantsoor, maar omdat de stam gestreept is noemen ze deze specifiek de Zerbina. Iedereen waarschuwt me dat het een diva is, maar bij jou doet hij het goed toch?

 10. Xiana

  Wat een prachtige interieurwinkel!
  Jouw kast waar de Zebrina naast staat vind ik super leuk! Waar heb je deze vandaan als ik zo nieuwsgierig mag zijn :-)?

 11. Kim

  Leuk artikel! Ik vind tuinieren met de kids geweldig, krijg helemaal inspiratie van de inspiratie foto’s.

Geef een reactie