Een dagboekje van April: coronadip & de volgende stap…

Afgelopen maand was het hier wat stil, want ik had weer eens een coronadipje. Wie niet? Ik heb zo’n behoefte aan het vooruitzicht van een leuk en zorgeloos tripje (liefst naar een warm en zonnig oord). Maar goed, nog even volhouden. Daarnaast waren we ook bezig met ‘de volgende stap’ (en iedereen die nu aan baby’s denkt is af). Ik vertel je er meer over in dit dagboekje!

We beginnen stiekem op 30 maart. Toen had ik voor het eerst dit jaar een dagje vrij genomen, eigenlijk om naar de pedicure te gaan maar dat kon niet meer door de coronamaatregelen. Alsof het zo moest zijn werd het die dag super mooi weer, dus stoften een vriendin en ik onze koersfietsen af en maakten we een ritje.

In een woord: zaaaaaaaalig.

We sloten af met een ijskoffie op een bankje in de zon. Net alsof we op een terrasje zaten.

‘s Avonds maakte ik sinds maanden dit receptje weer. Echt eentje voor zomerdagen zoals deze.

April begon zó goed. Het was echt zomer. Dus maakte ik deze heerlijke salade en trommelden we 2 vrienden op en togen we richting de kaaien.

Met genoeg hapjes en Belgische biertjes zagen we het zonnetje ondergaan. Heel even leek de wereld een beetje normaal.

Die vrijdag kwam er een professionele fotograaf bij ons op bezoek, om foto’s te maken van ons interieur. Dat vergde uiteraard ook een professionele schoonmaak vooraf ;-). Als het goed is verschijnt ons interieur binnenkort in de weekendbijlage van de grootste krant van Vlaanderen. Voor wie nu al nieuwsgierig is: ik maakte gebruik van het feit dat ons appartement zó opgeruimd was, dat ik er een reel van maakte. Klik hier om ‘m te zien.

Ik zei het al: April begon zo goed, misschien dat juist daarom Pasen een beetje meh was. Het weer was niet meer zo lekker en hoewel die extra vrije dag heel welkom was, heb ik de hele dag op de bank gehangen. Ik had echt nergens meer energie voor.

We deden wel ons best door ergens eten af te halen maar ik voelde me gewoon ruk. Zelfs een beetje ziek, waardoor ik toch voor de zekerheid een coronatest liet doen. Die was gelukkig negatief.

Dus ik deed het rustig aan, hing op de bank en keek de reactievideos van Whitney Port op de oude The Hills afleveringen.

De derde week van april was ik vrij. Eeeeeindelijk was ik weer eens in Nederland. Sinds maart 2020 was het in totaal 6 maanden verboden om naar Nederland te gaan. Officieel moest ik hier nog een weekje wachten, maar ik was het beu. M’n ouders waren gevaccineerd, ik had een negatieve test… dus ik ging ervoor. Het was fijn om even een week niets te doen, tegelijkertijd frustreerde het me dat ik er niet echt van leek op te laden. Normaal krijg ik energie van vakantie en word ik vanzelf ondernemend. Nu bleef ik een beetje hangerig.

In het weekend ging ik naar Utrecht. Ik zag eindelijk m’n beste vriendinnetjes weer, die ik 6 of zelfs 9 maanden niet had gezien. Ik werd er een beetje emotioneel van haha, stiekem was ik toch bang dat het niet meer hetzelfde zou voelen. Gelukkig was alles weer als vanouds. Het was echt zoooo fijn om ze weer even in het echt te zien.

Op zondag haalde m’n vriend me weer op en nam hij me mee terug naar Antwerpen. Die week deed ik rustig aan, om toch in quarantaine te blijven na mijn bezoekje aan NL. Ik stortte me weer op m’n kralen, iets waar ik de afgelopen maand niet zoveel aan toe kwam omdat we ook druk bezig zijn met iets anders…

..namelijk onze huizenjacht! Die big next step dus ;-) Dit is niet een huis dat we hebben bezichtigd, maar we zijn wel al sinds januari druk bezig en hebben zelfs al 2 keer een bod uitgebracht. Gelukkig is de huizenmarkt hier nog niet zo’n gekkenhuis als in Nederland, maar ook hier moet je snel beslissen en dus alles continu in de gaten houden. Ik vind het wat dubbel, door de huizenjacht heb ik Antwerpen nog beter leren kennen en dat vind ik super leuk. Maar ik vind het ook wel veel energie kosten.

Gelukkig staan m’n vriend en ik er super nuchter in en laten we ons voorlopig nog niet gek maken. We hoeven natuurlijk ook niet per direct te verhuizen want ons appartement is nog hartstikke fijn.

En zo komt het dat we op sommige dagen maar liefst 22km in de benen hebben zitten, omdat we dan verschillende woonwijken af gaan. Ik ben zo benieuwd waar we uiteindelijk terecht komen! Ik ben ook gelijk weer meer bezig met interieur, dus als jullie binnenkort wat meer interieurinspiratieblogjes voorbij zien komen weten jullie waar dat aan ligt ;-)

Afgelopen weekend was het zonnetje eindelijk weer eens goed aanwezig. Hoewel het soms nog best frisjes was, was het uit de wind echt heerlijk. Hier waren we helemaal naar het Noorden van Antwerpen gewandeld en hadden we zo mooi zicht op de stad.

Voorlopig probeer ik zoveel mogelijk te genieten van de kleine dingen in het weekend. Zon, lekkere ontbijtjes, een goede film… Ik merkte dat ik afgelopen maand het een stuk moeilijker vond om te blijven lachen, gewoon omdat ik zo’n behoefte heb om er even écht uit te zijn. Lekker in je bikini op een luchtbed dobberen… daar zou ik nu echt voor tekenen. Maar goed, we houden vol.

Kijk, nog zo’n leuke straat. Zoveel prachtige huizen hier!

Hoewel het nog wat fris is (zeker voor April!!) proberen we toch zoveel mogelijk naar buiten te gaan en met vrienden af te spreken voor een wandelingetje. Afgelopen week zaten we in het park en spotte ik gewoon een konijntje? Zo schattig haha.

Zolang de horeca nog niet open zijn proberen we thuis maar af en toe restaurantje te spelen. Ik maakte deze pappardelle met burrata en het was zooo lekker. Al kijk ik er naar uit om in de zomer weer eens echt lekker op het terras te kunnen dineren.

Gelukkig stond er nog wel een leuk uitje op de planning deze week: een bezoek aan het Paleis op de Meir. Als heuse #kasteelfluencers mocht dit Paleis bij ons om de hoek niet ontbreken. Grappig om zo’n gebouw waar je normaal altijd voorbij loopt nu van binnen te kunnen zien, het was erg mooi!

Dussss, dat was April! Ik hoop dat het zonnetje zich in mei weer wat vaker laat zien. Ik merk dat ik daar veel energie van krijg, en daarmee ook weer wat meer zin om te bloggen. Ik hoop dat het met jullie goed gaat, en dat die coronadipjes allemaal snel verdwijnen.

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 12 reacties

 1. Charlotte

  Ik herken de coronadip echt enorm. Wel heel fijn dat je toch naar Nederland bent gegaan en je familie en vrienden na lange tijd weer hebt gezien! Ik hoop ook dat het snel écht lekker (warmer) weer gaat worden. Gek hoe het weer zo’n invloed kan hebben in hoe je je voelt eigenlijk. Fijne blog om te lezen! ❤️

 2. Francisca

  Leuk, weer een blog! :-) Ik herken de coronadip zeker ook… Maar mocht je snel een huis vinden denk ik dat dat zoveel dingen met zich meebrengt dat je je dan daar volop kan storten! Ik duim voor jullie!

 3. Siroon

  Jaa wat leuk dat jullie een huis aan het zoeken zijn! Jaloers, ik heb het hier in Utrecht een beetje opgegeven momenteel met de gekte.. Maar als jullie iets nieuws vinden, weet ik zeker dat je jezelf mooi kan afleiden met klussen, inrichten etc. Dat helpt hopelijk tegen de coronadip. Toevallig heb ik vandaag een binnenkijker in mijn woonkamer gepubliceerd, wie weet doe je nog wat inspiratie op :) liefs!

 4. Luus

  Ohh zo fijn om foto’s van Antwerpen te zien! Ik vind het zo’n mooie stad! Door je foto’s krijg ik helemaal het gevoel er een beetje te zijn, en dat is heel wenselijk nu in deze tijden.. Ik ben er zo moe van om elke keer dezelfde huizen, straten en bomen te zien in mijn omgeving. Ik mis het reizen ook heel erg!

 5. Rachel

  Wat een prachtige bandjes weer zeg, ziet er super mooi uit! En wat tof dat jullie op zoek zijn naar een huis, heerlijk maar misschien ook wel stress vol momenteel in deze tijd. Wat maak je toch altijd prachtige foto’s. Antwerpen is ook zo onwijs mooi..

 6. Angélica

  Wel een fijn en ook eerlijk overzicht! Ik begrijp die dip helemaal, het duurt ondertussen toch ook gewoon veel te lang? Pfft…
  En Antwerpen is zo’n leuke stad, wat een prachtige huizen zeg. Succes met de zoektocht :D

 7. Anne Westra

  Ik mocht tussen maart en mei gelukkig(!) wel naar België om mijn vriend (partner) te zien met een essentiële reis formulier. En we gaan in sept samenwonen in Leuven dus heel blij met je aankomende interieurblogjes. Huizentip: zorg dat je de allerallereerste bezichtiger bent zodat je de gun factor hebt als je een bod doet. Wel snel beslissen, maar als je eenmaal weet wat je wil moet dat wel goedkomen!

  Maar nu sluiten de grenzen dit keer aan de Nederlandse zijde vanaf 15 mei en zonder partner uitzonderingen. Dus als je nog een keer naar NL wil gaan moet je echt snel zijn!

 8. Anne

  Wat gaaf dat je je ondanks corona zo thuis bent gaan voelen in Antwerpen dat jullie een huis willen gaan kopen!

  Enne, uiteraard herkenbaar, die dipjes. Ik kon lang positief blijven, maar sinds februari is het allemaal echt z’n tol gaan eisen helaas. Vorig jaar leek het ook gewoon wel spannend, bijzonder en uitdagend, zo’n ziekte en het gevoel dat we er met z’n allen voor zouden gaan en applaudiseerden vol de zorg. Dat is er nu wel vanaf…

  Fijn om weer van je te lezen!

 9. Lesley

  Zo herkenbaar, ik wil ook echt zoooo graag een goeie zonvakantie. We willen in juli naar Kroatië/Frankrijk (afhankelijk van de maatregelen en hoeveel gedoe het is om te vliegen etc.), maar nu heb ik natuurlijk alweer stress dat dat net in de periode van mijn vaccinatie zou vallen. Nu ja, vroeg boeken doen we dit jaar sowieso niet, maar onze week verlof op het werk ligt wel al vast dus als ik weer een jaar niet op reis kan word ik echt heel chagrijnig haha.

  Leuk dat je je familie eindelijk weer zag! En is de huizenmarkt in Nederland dan nog zoveel verschrikkelijker? Ik vind dat in België echt al het geval haha. Je moet hier tegenwoordig al bijna standaard 15k meer bieden en dan nog zijn de leuke huizen binnen de twee dagen of zo weg. Ik ben ook stilaan aan het uitkijken, en verschrikkelijk vind ik het haha!

 10. Anna

  Die coronadip is ontzettend herkenbaar! Wat leuk trouwens dat jullie een huis willen gaan kopen, nu is volgens mij ook echt het perfecte moment.

 11. Irene

  Zo spannend dat jullie een huis gaan kopen! En leuk maar inderdaad ook vermoeiend. Begrijpelijk ook van je dipje. Ik heb het lang volgehouden maar ik vind het nu toch ook allemaal wel heel kut. Wij gaan in juni trouwen. Dat is iets om naar uit te kijken maar tegelijk is het echt stom dat als je thuis iets organiseert je maximum 10 mensen buiten mag vragen. Dat is nog niet eens mijn vriend met zijn ouders, broers, zus en partners. Terwijl er in het stadhuis wel 15 mensen aanwezig mogen zijn voor de plechtigheid. Dat vind ik een beetje krom maar oké, we’ll make it work.
  Super fijn dat je je familie zag. Hopelijk blijft het allemaal de goeie kant op gaan en kun je ze wat vaker zien he :)

 12. Hester

  Yesss wat goed dat je naar Nederland bent geweest Ik heb ook heel veel zin in meer van dat soort picknicks met borrelhapjes en versgemaakte salades! Hoop dat het snel weer kan, de weersvooruitzichten helpen inderdaad echt niet mee met de algehele coronadip. Hoewel ik wel moet zeggen dat het weer de laatste tijd toch net iets beter is dan de Weerapp voorstelt, met af en toe toch een zonnetje tussendoor, dus ik probeer nu ook gewoon niet meer zo vaak het weerbericht te checken haha.

Geef een reactie