Ugh. Meh.

ugh meh

Ik had heel veel zin om weer eens te bloggen, maar ik wist niet zo goed waarover. Ugh, dacht ik. En meh, laat maar. Misschien daarom juist wel een reden om toch door te blijven typen.

Normaal blog ik altijd met een idee in mijn hoofd. Ik wil het ergens over hebben, soms hebben zich al hele zinnen in mijn hoofd gevormd. Terwijl ik de blog schrijf rolt er dan een heel artikel uit. Het is niet zo dat ik niet genoeg ideetjes heb, of niks heb om te delen. Zo maakte ik onlangs mijn eerste Instagram reel en ben ik er best trots op (ja ik voel me oud). Het is een kijkje in ons appartement. Vorige week kwam er namelijk een professionele fotograaf langs om ons interieur vast te leggen voor de weekendbijlage van de grootste krant van Vlaanderen. Nog nooit was ons appartement zo opgeruimd, dus ik maakte er gebruik van.

Mijn blogideetjes

Ik had nog meer ideetjes: een sieraden DIY blog. Er staan al een paar leuke sieraden DIY blogjes online, maar er ontbreekt nog een blogje over kettingen. Ook wil ik nog wat recepten delen. Nu het weer langer licht is kan ik makkelijker foto’s maken van mijn avondeten. Daarnaast heb ik nog heel wat boeken te reviewen, maar daarvoor moet ik ze natuurlijk wel eerst zelf lezen. Nog een paar ideetjes:

 • Een blog met leuke wandelroutes door Antwerpen, voor als jullie weer deze kant op mogen komen en meer dan alleen het centrum willen zien
 • Een persoonlijk blog over het wonen in Antwerpen, tijdens een pandemie
 • Een blog over de therapie waar ik in februari mee gestart ben
 • Een update blog over mijn digitale kledingkast
 • Een blog met alle leuke blogs en social accounts die ik nog volg, ter inspiratie

Maar het enige wat ik tot nu toe kon opbrengen was ‘ugh’ en ‘meh’.

ugh meh

2021: ‘ugh’ en ‘meh’

Ik begon 2021 een beetje met een dipje. De kerstvakantie duurde veel te kort. Mijn oma raake besmet met COVID, wat me verdrietig en bezorgd maakte. Uiteindelijk overleed ze ook. Gelukkig zorgde mijn werk voor flink wat afleiding in februari en maart, omdat het erg druk was. Inmiddels zijn we in april en voel ik me zo wispelturig als het weer. Ik wíl heel graag vanalles ondernemen. En dat doe ik ook hoor. Ik wandel met de 2 vriendinnen die ik hier in Antwerpen heb. Ik ben zelfs weer op m’n koersfiets gestapt. Achter de schermen ben ik bezig met een volledig nieuwe, professionele huisstijl voor mijn sieradenlijn. En toch denk ik vaak ‘ugh’ en ‘meh’.

Het verlengde Paasweekend was een uitstekend moment om leuke dingen te doen, maar ik heb vooral op de bank gehangen. Dat was ook lekker hoor, en ik heb er zelfs een goede filmtip voor jullie aan over gehouden: Palm Springs, te zien op Amazon Prime.

Wat gaan we er aan doen?

Goed, wat is er dan aan de hand? Ik denk gewoon dat ik heel erg aan vakantie toe ben. Mijn laatste vakantie was de kerstvakantie, en die voelde dus net als het Paasweekend: lui en hangerig, en veeeel te kort. Ik ben gewoon moe. Ik werd er letterlijk ziek van: misselijk, knallende koppijn, weinig eetlust.. ik heb zelfs voor de zekerheid een coronatest laten doen. Die was gelukkig negatief.

Het goede nieuws is dat ik ook daadwerkelijk vakantie heb. Maar liefst 10 dagen! Ik ga eindelijk weer eens naar mijn ouders. De grenzen zijn niet langer gesloten, mijn ouders zijn gevaccineerd (ben zo opgelucht!) en die negatieve test geeft me nog net wat extra zekerheid. De weersvoorspellingen zijn niet geweldig, maar dat maakt niet uit. Ik heb al een ‘to-do-lijstje’ voor mijn vakantie gemaakt:

 1. Sieraden maken. Ik wil naast de lopende bestellingen ook een soort eigen collectie maken met ontwerpen die ik tof vind, ongeacht of iemand ze wil kopen.
 2. Boeken lezen. Zoals ik al zei: ik heb nog zoveel boeken om te lezen. Ik heb zin om me weer helemaal te verliezen in een verhaal.
 3. Wielrennen (of: koersen). Ik hoooop stiekem toch een beetje op goed weer, zodat ik weer op de fiets kan springen.
 4. Misschien een museum bezoeken? In België zijn die gewoon open, maar ik begreep dat ze nu in Nederland nu ook open gaan als test?
 5. Schaapjes knuffelen. Ja ja, voor iedereen die zin heeft in schapencontent: volg me alvast op Instagram. Spoiler: 1 van de schapen is drachtig!
 6. Mijn nichtje en neefjes weer zien <3
 7. Uitgebreid brunchen met mijn moeder.
 8. Een winkelafspraak maken bij een kringloopwinkel.
 9. Een taart bakken.
 10. Eindelijk mijn beste vriendinnen weer zien na meer dan een half jaar. Omigado, daar kijk ik ZO erg naar uit.

gedroogde bloem

Tips tegen ‘ugh’ en ‘meh’

Hoewel dat ‘ugh’ en ‘meh’ gevoel nog een beetje overheerst, denk ik dat ik na een goede nacht slaap me een stuk beter zal voelen. Ik vind het belangrijk om dit soort blogs te delen, omdat we dit soort dipjes moeten normaliseren – zeker tijdens een wereldwijde crisis/pandemie. Ik merk dat ik me soms bezwaard voel, omdat er mensen zijn die geen stabiele baan/inkomen hebben of alle streamingdiensten om je mee te vervelen. Wat stel ik me dan aan? Maar zo maak je het alleen maar zwaarder voor jezelf.

Dus nog enkele concrete tips voor als je net als ik alleen maar ‘ugh’ en ‘meh’ kan opbrengen:

 1. Neem vrij. Al die vakantiedagen opsparen heeft dit jaar toch niet zoveel zin. Neem desnoods onbetaald verlof.
 2. Pak dan minstens 2 dagen: 1 dag om lui op de bank te hangen, 1 dag om iets te ondernemen waar je je achteraf voldaan van voelt.
 3. Doe dingen die je echt leuk vindt. Soms moet je er eerst aan beginnen, dan raak je vervolgens vanzelf geïnspireerd en gemotiveerd.
 4. Spreek af met vrienden en familie. Probeer dat zo corona-proof te doen uiteraard. Maar ik denk dat die afzondering van vrienden en familie voor mijn dipje heeft gezorgd.
 5. Het Rode Kruis is een speciaal Instagramaccount gestart voor mensen die net als ik in een dip zitten: Skip je coronadip. Het is een besloten account, zodat iedereen in een veilige omgeving tips en gedachtes kan uitwisselen.
 6. Wees lief en positief naar jezelf. Deze accounts helpen me daarbij: Thenewhappyco, Morganharpernichols en Hi_anxiety_.
 7. Ruim op. Je huis, je kledingkast, je rommella en je hoofd. Dat laatste gebeurt vanzelf wanneer je alles om je heen begint op te ruimen.
 8. Plan iets leuks. Een nachtje weg, een speurtocht (wist je dat je bij veel toeristenkantoren een soort speurtocht door de stad kan kopen?), een tour met een speciaal vervoersmiddel (step, elektrische fiets, scooter, supboard). Of organiseer het gewoon zelf.
 9. Bonustip via Siroon: boek een ‘experience‘ via Airbnb. Dat kan ook gewoon online! Van kookworkshops tot bezoekjes aan verstopte Thaise dorpjes tot escape rooms: er staan echt toffe dingen tussen. Ik deed vorig jaar een wandeltour in Berlijn via Emma, en dat was verrassend leuk!
 10. Schrijf het van je af. Dat heb ik net gedaan met deze blogpost en ik voel me meteen al een stuk beter.

Voilá, is dit toch nog een behoorlijke blogpost geworden. Mede dankzij de lijstjes natuurlijk. Wie was er vroeger ook zo fan van Lena Lijstje? Voel ik mij ook gelijk wat minder schuldig dat er de afgelopen weken zo weinig online kwam. Ik hoop me de komende tijd met bovenstaande lijstjes bezig te houden. In een nieuw dagboekje zien jullie dan of dat gelukt is of niet ;-)

liefs marlous

Beeld via Kaboompics

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 9 reacties

 1. Anne

  Aah fijne blog! En top titel ook

  Wat heerlijk om te horen dat je binnenkort naar je ouders gaat! Ik heb er toevallig laatst nog aan gedacht ‘of je ze nu inmiddels al gezien zou hebben’, maar wilde het je niet vragen omdat ik vreesde voor het antwoord. Heel veel plezier vast in Nederland!

  (En extreem herkenbaar wat je omschrijft. )

 2. Siroon

  Aah wat fijn dat je vakantie neemt en dat je weer naar Nederland kan! Vakantie is echt aan te raden (ik snap het zo niet als mensen hun dagen opsparen omdat er weinig te doen is).. al is het maar om weer even op te laden om iets leuks te doen of inspiratie te krijgen uit vrije tijd.
  Lief dat je mn blog tipt, ik kan het echt aanraden om gewoon binnen de coronaregels (want ik ben ook echt best streng) op te zoeken wat er wél kan. Dat haalt je echt uit die dip <3
  Liefs!

 3. Lesley

  Ik had twee weken geleden vakantie en ik ben er alweer aan toe haha. Ik mis het heel erg om écht op reis te gaan (dat heb ik vorige zomer ook niet gedaan, dus het is echt al heel lang geleden), al merkte ik ook dat ik het wel eens fijn om een week gewoon thuis te blijven. Een goeie om in de kerstvakantie alvast een traditie van te maken, want met de rest van die vakantiedagen wil ik volgend jaar toch echt terug op reis :)

 4. Vervelend dat je in een dipje zit, wel begrijpelijk. Het is ook echt een hele saaie periode. Wel leuke blogideetjes heb je trouwens. Ik ben benieuwd naar je update over je digitale kledingkast en naar de recepten uiteraard! Nog een leuke tip om te doen deze tijd: een taal leren. Ik heb zelf DUO Lingo weer aangeslingerd. Ik speel het nu al 96 dagen achter elkaar en het helpt echt om er een vast momentje voor in te bouwen. In mijn geval na het avondeten. Ik doe Frans trouwens. Dat heb ik op de middelbare school zes jaar gehad, dus tot op heden is het nog steeds erg gemakkelijk. Maar mijn doel is om het uit te spelen, dus het zal toch wel steeds iets lastiger worden. DUO Lingo beweert dat als je het uitgespeeld hebt, je een taal geleerd kunt hebben. En daar ben ik ZO nieuwsgierig naar. Zou het waar zijn? Een grote motivatie om het vol te houden, haha.

 5. Guusje

  Fijne blog weer, ik kijk er altijd naar uit! Ook omdat het altijd heel eerlijk is en je ook op dit soort momenten schrijft.
  Geniet van je vakantie!

 6. Loes

  Super leuke blog! Het is zo fijn om deze herkenbare dingen te lezen en tegenlijker tijd is het ook inspiratie. (En top om te horen dat de grenzen weer open gaan! Ik dacht dat we nog wel even moesten wachten..)

 7. Anne

  Hier ook een Meh gevoel. Al maanden eigenlijk. En al m’n vrienden wel leuke dingen zien doen (zonder mij) helpt niet echt, terwijl je zelf in de put zit. Ik zit ook met de grenssituatie. Gelukkig dat je nu bent gegaan want Nederland gaat juist strenger worden vanaf 15 mei, dan moeten reizigers die Nederland in willen een negatieve test laten zien ook als ze met de auto gaan (in auto en regionaal treinverkeer ben ik hiervoor nooit gecontroleerd geweest). Misschien dat ze uitzonderingen maken voor korte bezoekjes max 12u, net zoals in België je max 48u mocht gaan als je essentiële reiziger was. Elke keer drama die grenssituatie…
  Bedankt voor de instagram
  accounts aanbevelingen!

 8. Janna

  Iedereen heeft weleens van die dagen dat je je zo voelt. Mentale gezondheid is zo belangrijk!

Geef een reactie