Bloggen dood? Nope: hier zijn 5 leuke blogs die je nog niet kent

5 leuke blogs die je nog niet kent

Het wordt de laatste jaren steeds vaker geroepen: bloggen is dood. En hoewel ik de laatste weken niet zo actief was, blijf ik dit onzin vinden. Het is fijn om naast flitsende videocontent nog rustig een blog te lezen. En voor elke blogger die stopt, start er wel weer een nieuwe! Daarom deel ik 5 leuke blogs die je nog niet kent (hoop ik).

5 leuke blogs die je nog niet kent

Dit is een beetje een bold statement om zo te maken, toch vermoed ik dat hier minstens 1 blog tussen zit die je nog niet eerder hebt gelezen. Nieuw leesvoer! Ik ontdek deze blogs vaak doordat de blogger in kwestie op mijn blog reageert. Klik dus ook zeker eens door in de comments. Was jij toch al op de hoogte van deze blogs, maar heb jij nog een nieuwe toevoeging voor dit lijstje? Laat dan zeker van je horen en deel ‘m in de comments.

Charlotte’s little corner

Receptjes, film- en serietips, hotspots en persoonlijke blogs, en dat allemaal vergezeld met Pinteresty foto’s – maar wel door Charlotte zelf gemaakt. Een blog zoals de blogs waren tijdens de hoogtijdagen van het bloggen. Heerlijk om weer een blog te ontdekken waar zoveel tijd en liefde in wordt gestoken.

Euh nee

Ik moet altijd lachen om de blognaam van Lesley’s blog. En eigenlijk ook om haar stukjes, want Lesley schrijft gevat en vaak herkenbaar. Wel met een Vlaamse insteek, dus als Nederlander leuk om eens iets anders te lezen (en voor mij leuk om bij te leren).

Hesterly

De blog van Hester doet me denken aan mijn eigen blog toen ik nog studeerde: persoonlijke stukjes, soms een verslag van een uitstapje hier en daar, persoonlijke overpeinzingen… Misschien komt dat ook wel gewoon omdat Hester net als ik in Utrecht studeer(de)(t) (hoe schrijf je een woord met zoveel haakjes??). Anyway, fijne blog.

Luusje in de lucht

Een online dagboek met creatieve twist. Naast persoonlijke blogs deelt Luusje ook haar ontwikkelde filmrolletjes, zelfgemaakte stempels en de voortgang van haar Day Zero Project. Bovendien houdt ze al sinds 2015 haar a photo a day project vol. Respect.

Hemelsgroen

De blogs van Mara zijn soms kort, soms wat langer, maar altijd grappig en herkenbaar. Soms wou ik dat ik met zo weinig poespas een toffe blog kon bijhouden!

Meer leuke blogs lezen?

Ik tipte al vaker leuke blogs. Kijk eens hier. Al kan ik niet beloven dat ze allemaal nog actief zijn.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 15 reacties

 1. Charlotte

  Ah, zo leuk dat je mijn blog noemt! Dit is echt zo fijn wakker worden super lief zeg! Ik ga de andere blogs ook zeker checken, ze klinken allemaal zo leuk ❤️

 2. Siroon

  Leuk! Ik kende alleen Charlottes little corner, dus ga de rest gauw eens uitchecken :)

 3. Lesley

  Oh leuk! Bedankt :D (Of merci, zoals ik op mijn blog zou zeggen dan haha). Ik kende enkel Hester, dus ik ga ook weer doorklikken haha. Nieuw leesvoer op maandag, hoeraaaa.

 4. Luus

  Hee wat een leuke verrassing toen ik mezelf ertussen zag staan :D Ik ken nog niet alle andere blogs dus ik heb wat te lezen straks!

 5. Een aantal ken ik er al, maar anderen nog niet, dus ik ga gelijk even doorklikken naar iedereen. Bedankt voor de tips!

 6. Fleur Sophia

  Toevallig vroeg ik me van de week nog af of het bloggen dood aan het gaan is, of niet. Ik hoop het in ieder geval niet! Bovenstaande blogs kende ik trouwens nog niet, dus ik ga ze zeker even bezoeken! :)

 7. hemelsgroen

  Wat leuk dat je mijn blog noemt!
  Ik zag gelijk nieuwe volgers op Bloglovin… die om mysterieuze redenen mijn blog niet meer ververst.
  Bedankt voor de andere tips ook. Blij mee!

 8. Irene

  Hemelsgroen en Hesterly ken ik niet. Altijd tof om nieuw leesvoer te ontdekken!

 9. Nicole

  Klinkt goed! Er zitten er zeker een paar tussen die me aanspreken. Ik kijk zelf niet zoveel vlogs, een blog lees ik makkelijker even tussendoor. Ik help graag mee (vooral als publiek) om bloggen levend te houden! :)

 10. Hester

  Heee dankjewel, wat leuk! Ik moet ook geregeld heel hard lachen om de stukjes van Lesley/Euh nee, vind het vooral ook echt leuk om als Nederlandse een beter inkijkje te krijgen in Vlaanderen.

 11. Femke

  YES! Ik merk dat op veel van mijn favoriete blogs steeds minder wordt gepost. Hier kan ik m’n hart weer aan ophalen, dank voor de tips. Ik kende ze allemaal nog niet ;-)

 12. Ik vind het zelf altijd fijn dit soort tips :-) Zo leer je toch weer allemaal nieuwe blogs kennen…..whahaha dit keer zelfs 5 nieuwe blogs. Ik kende ze namelijk allemaal niet. Zelf vind ik de “ouderwetse” blogs altijd erg fijn. Lezen vind ik namelijk veel fijner dan filmpjes kijken op YouTube. Dus wat mij betreft zijn blogs zeker niet “dood”.

 13. Bonnie

  Wat lekker, weer wat nieuwe blogs! Dank voor deze opsomming ze lijken me allemaal even leuk. Ik hoop dat bloggen nog lang levend blijft, veel te leuk om te doen.

 14. Saskia

  Bloggen blijft leuk! Leuke tips, kende ze nog niet allemaal

 15. Tomas

  Bedankt voor het delen! Ik was via Google opzoek naar inspiratie. Ik heb weer een aantal leuke blogs ontdekt!

Geef een reactie