Een kijkje in onze woonkamer

woonkamer

Komende zomer wonen we alweer 2 jaar in ons appartement in Antwerpen. De afgelopen jaren liet ik jullie al vaak binnenkijken in verschillende hoekjes van ons interieur, maar de woonkamer vergat ik altijd een beetje. Ik heb al veel snapshots gedeeld van onze woonkamer, maar vandaag geef ik een uitgebreid kijkje en vertel ik waar alles vandaan komt.

Ons interieur in de krant

Nieuwsgierig naar de rest van ons interieur? Dit weekend staan we als binnenkijker in de bijlage van de grootste krant van Vlaanderen! Voor iedereen die niet in België woont en dus niet een exemplaar van HLN kan bemachtigen zal ik wat foto’s delen op Instagram. Ben je op mijn blog beland n.a.v. het artikel en wil je meer weten over ons interieur? Lees dan verder, of bekijk de categorie ‘my home‘. Welkom trouwens!

overzicht woonkamer

Onze woonkamer

Samen met mijn vriend woon ik in een appartement midden in Antwerpen. Onze woonkamer bedraagt ongeveer 35m2, waarvan de helft in beslag wordt genomen door de keuken en de eethoek. Vandaag laat ik alleen de woonkamer (of zoals we in Vlaanderen zeggen: de living) zien. De linkerkant van onze woonkamer bestaat bijna volledig uit ramen, waardoor het altijd lekker licht is en de woonkamer ook wat ruimtelijker oogt. Omdat we huren hebben we de muren wat kaal gelaten. Als we ooit een koophuis hebben ga ik los met mooie kleurtjes op de muren, nu hadden we niet zo’n zin om alles straks terug wit te moeten verven.

Een van de laatste dingen die we aan de woonkamer veranderden was het ophangen van een lamp. De eerste 10 maanden hing er een zielig peertje aan wat draadjes omdat ik maar niet de perfecte lamp kon vinden. Uiteindelijk vond ik deze strakke spotlights bij Zuiver. Al zetten we ze niet vaak aan, in de zomer hebben we tot laat in de avond veel lichtinval en in de winter steek ik liever kaarsjes of een sfeerlichtje aan.

furnified wandkast

Het pronkstuk

Laat ik beginnen met een van de pronkstukken uit onze woonkamer: de wandkast van Furnified. Ik had hier mijn zinnen op gezet, maar was bang dat m’n vriend het niet mooi zou vinden. Gelukkig was dit ook precies naar zijn smaak! De kast is populair en wordt niet in massa’s gemaakt, waardoor we eventjes moesten wachten totdat ‘ie geleverd kon worden. Maar dat was het helemaal waard, we krijgen altijd complimenten over de kast. Mijn beste vriendin heeft ‘m zelfs ook gekocht!

wandkast Furnified | gouden gietertje H&M home | vaas erfstuk | zandloper Zara home | terrazzo tafeltje Casa | kelim vloerkleed vintage | mand voor dekentjes Ikea 

We gebruiken de kast om mooie spulletjes op uit te stallen, al vind ik het soms nog best lastig om te bepalen wat waar moet staan. Het moet niet te druk worden, maar die plank rechtsonder vind ik nog wat kaal. De lamp die op de kast staat maakte ik overigens zelf, met een beetje hulp van mijn vader. Hier vind je de uitleg voor de DIY.

artifort tulip woonkamer accessoires

Onze eerste design aankoop

Achter de cactus staat ons andere pronkstuk: de Tulip design stoel van Artifort. Toen mijn vriend en ik gingen samenwonen ontdekten we dat we het allebei leuk vinden om bezig te zijn met interieur. Vaak denken mensen dat ik ons hele appartment heb ingericht, maar we hebben het echt samen gedaan. Zo droomden we ook van een mooie design stoel voor in de woonkamer. Eentje die lekker zit, maar ook mooi is om naar te kijken en die de rest van je leven meegaat. We zijn heel wat interieurzaken afgegaan, bij deze Tulip stoel van Artifort was het gelijk liefde op het eerste gezicht.

We houden allebei van warme kleuren in ons interieur, daarom gingen we voor deze mooie gele kleur. Dankzij een gift van mijn moeder hadden we het bedrag bovendien sneller bij elkaar gespaard dan we hadden gehoopt, waardoor we nog voor de lockdown in 2020 onze stoel binnen kregen. Hier hebben we heerlijk op geluierd in het zonnetje voor het open raam.

stoel Tulip Artifort | wit vloerkleed Casa | kelim vloerkleed vintage | muurdecoratie IXXI | tv-meubel Ikea | ronde vaas H&M home | waxinelichthouder Casa | 3D domtoren Buro Ruig

De stoel staat op een vloerkleed van Casa. Het kelim vloerkleed kocht ik bijna 10 jaar geleden en ben ik nog steeds super blij mee. Het is alleen wel een beetje aan de kleine kant voor onze woonkamer. Daardoor leek de stoel een beetje te ‘zweven’. Het witte vloerkleed is natuurlijk totaal anders dan de kelim, maar door ze speels over elkaar te leggen vormt er toch een geheel.

Het gouden torentje is een 3D miniatuur van de Domtoren, de kerktoren van mijn vorige woonplaats Utrecht. Ik kreeg het cadeau van een vriendin toen ik naar Antwerpen emigreerde.

woonkamer

Decoratief opbergen

Ik zie dat ik onze bank niet zo goed op de foto heb gezet. Het is een bank van de Sofacompany, model Conrad. Het fijne aan de Sofacompany is dat ze naast heel wat modellen ook een heleboel uitvoeringen hebben. Zo kan je dit model ook in andere kleuren of stofjes krijgen. Wij zijn lekker typical millennial voor een grijze hoekbank gegaan, maar uiteindelijk is dat wel de meest tijdloze optie. Ik ben nog steeds blij met de bank, ik geloof dat wij er zo’n €1200 voor hebben betaald. Af en toe moet ik wel goed met de stofzuiger over de bank omdat de stof wat begint te pillen, maar gezien het aantal uurtjes (thank you corona) we op deze bank hebben doorgebracht is dat acceptabel.

print La Nonette | opbergmand Ikea | gevlochten mand H&M Home | gestreept dekentje Casa

De ingelijste print kreeg ik vorig jaar voor mijn verjaardag van mijn BFF. Het moet ons sterrenbeeld (Tweelingen) voorstellen, maar ook wij twee als vriendinnen. Ik wilde ‘m eerst ophangen, maar ik vind ‘m zo nonchalant tegen de muur eigenlijk nog leuker staan. De rotan mand vol dekentjes is van Ikea. M’n vriend en ik liggen graag onder een dekentje op de bank tijdens een avondje Netflixen. Al die dekentjes op de bank staat alleen zo slordig, met zo’n mand heb je het binnen 10 seconden opgeruimd.

Het surfboard in de hoek van de kamer is van mijn vriend. In ons hele appartement kom je in totaal 4 surfboarden tegen. We hebben maar heel beperkte opbergruimte, dus moeten we een beetje creatief met onze spullen omgaan. Zo doet dit surfboard ook gelijk dienst als decoratie item! Al hoop ik dat het volgende surfboard van mijn vriend een wat gezelliger kleurtje heeft ;-)

Oproepje: jouw woonkamer in de kijker?

Het is alweer een hele tijd geleden sinds ik voor het laatst een binnenkijker op mijn blog deelde. Nu de pandemie stilaan onder controle lijkt te komen en we allemaal gevaccineerd worden, lijkt het me heel leuk om weer eens wat binnenkijkers te delen. Dus: woon je in de buurt van Antwerpen (liefst op fiets of OV-afstand) en lijkt het je leuk om je interieur door mij vast te laten leggen? Stuur dan even een berichtje! Vergeet niet om een foto van je interieur bij te voegen. Dit mag een studio of een heel huis zijn, een boomhut of tuinhuis: maakt niet uit. Ik deel het graag op mijn blog!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 15 reacties

 1. Lesley

  Heel mooie kast! En ja die lichtinval hé… Ik vind echt dat jullie een heel leuk interieur hebben. Ik was trouwens al benieuwd of het al in de Nina verschenen was haha. Ik heb een abonnement, maar heb er afgelopen weken af en toe eentje gemist, dus dacht al dat ik het niet gezien had :D

  1. Beatrijs Heyntjens

   Een leuk interieur met een surfplank in de woonkamer?
   Tja, ieder zijn meug zeker.

   1. Zorgt bij ons voor een ultiem vakantiegevoel (maar zoals ik al zei, het is ook uit ruimtegebrek). Mochten we ooit in een villa wonen, dan zal m’n vriend vast z’n eigen surfboard ‘walk in closet’ krijgen ;-)

 2. Maura - YLT

  Aaah, yes! Zo leuk dat je gewoon in de krant staat. Jullie hebben alles ook zo mooi gestyled. Vooral de kast vind ik zo mooi. Kan ik je niet een middagje inhuren voor interior styling? :-D
  En yeay, de Tweelingen print van “ons” blijft leuk.

 3. Claeys Inneke

  Dat sommige mensen toch zo kunnen lullen over een kast en een lamp dat begrijp ik niet. Kwestie van een beetje aandacht te zoeken veronderstel ik. Dit is een beetje dé ziekte van de laatste jaren. Iedereen wil graag ‘zichzelf’ in de belangstelling plaatsen. De ene via facebook, de andere via een blog. En om dit nog in de krant te plaatsen, wel dat is nergens voor nodig. Wat een armtierige inrichting. Maar ja, je bent niet voor niets een marketeer hé Marlous.

 4. Veerle Vangeneugten

  Een goede marketeer kan zelfs een zak stinkende poep verkopen.

   1. Veerle Vangeneugten

    Jouw reactie bewijst nogmaals hoe rad van tong je bent Marlous! Misschien moet je maar eens mijn boodschap proberen te begrijpen.

    Ik ben zeker niet jaloers op wat je probeert te bereiken met je blog maar je bijdrage in dé GROOTSTE krant (als ik je moet geloven) – een paar foto’s van het interieur van een piepklein appartementje (dat niet eens je eigendom is) – wel ik heb al veel mooiere interieurs gezien hoor.

    Misschien moet je maar eens een topic starten hoe je het voor mekaar gekregen hebt om in een nationale krant te komen met ‘iets’ wat och God helemaal niet indrukwekkend is. Daar ben ik echt benieuwd naar.

    1. Veerle (of misschien moet ik je Inneke of Beatrijs noemen ;-)), I hate to break it to you, maar HLN heeft mij hier zelf voor benaderd. Ik heb nergens gezegd dat je jaloers bent, snap volkomen dat je ons interieur armetierig en totaal niet boeiend vindt, misschien vind ik dat zelf ook wel over 5 jaar. Ik krijg een beetje het idee dat je zelf heel graag in de krant wil staan, als dat zo is: hit me up, dan verbind ik je door!

 5. Kimberly

  Super leuk Marlous! Love je interieur :)

 6. Margot

  Doe mij jouw stinkende poep in een zak maar hoor!

  Hartstikke leuk huissie!

Geef een reactie