De bucketlist van zomer 2021

bucketlist van zomer 2021

Met de vaccinaties die in rap tempo in de bovenarmen worden gespoten, maken we ons op voor de zomer: #hotgirlsummer en #whoringtwenties heb ik al voorbij zien komen. Aangezien ik al bijna 5 jaar samen ben met mijn Favoriete Belg sla ik het slutty gedeelte even over, al heb ik ook wel enorm last van knaldrang. En zin in een eindeloze zomer! Hierbij dus de ‘Bucketlist zomer 2021’. Wat staat er op jullie planning?

Mijn bucketlist van zomer 2021

Ik startte mijn zomer bucketlists in 2015 of 2016, in ieder geval toen ik nog student was en elke zomer 2 maanden vrij was. Oh the good times… Vaak stonden er op mijn bucketlijst dan ook van die klusjes die ik altijd uitstelde, zoals het opschonen van mijn computer of een fotoalbum maken. Dit jaar heb ik geen 2 maanden vrij helaas, daarom staan er alleen maar leuke dingen op deze bucketlist van zomer 2021. Wat ben jij deze zomer van plan?

 1. Mijn verjaardag vieren. Ja, ik had uiteindelijk wel een leuke verjaardag (later meer daarover in een dagboekje), maar een echt feestje kon natuurlijk niet. Hopelijk kan ik dat in augustus ofzo nog eens inhalen.
 2. Tot diep in de nacht (ochtend?) feesten. In de kroeg, op een festival… maakt me allemaal niet uit.
 3. Eetfeestje in het park organiseren. Wat kleedjes op de grond, bbq erbij en als iedereen dan wat voor op de bbq meeneemt komt het allemaal wel goed. In mijn studententijd woonde ik aan een park en ik mis die gezellige avondjes in het park!
 4. Suppen. Inmiddels is het niet eens meer echt een hype en nog steeds heb ik niet ‘gesupt’. Hopelijk komt daar deze zomer verandering in.
 5. Surfen. Ik blijf het elk jaar herhalen. Vorig jaar heb ik niet echt veel kunnen surfen omdat er te grote golven stonden toen wij in Frankrijk waren. Hopelijk dit jaar meer geluk.
 6. Een nieuwe skill leren. In vorige bucktlists was ik nog heel ambitieus met allerlei nieuwe hobby’s, nu houd ik het gewoon bij een vaardigheid. Maakt niet uit welke, haha!
 7. Een weekje naar Utrecht gaan. De afgelopen jaren was ik telkens maar kort en snel in Utrecht, deze zomer hoop ik eens een week lang te gaan zodat ik iedereen uitgebreid kan spreken (en knuffelen!).
 8. Een nieuwe sieradencollectie droppen. Achter de schermen ben ik druk bezig met een nieuwe huisstijl, die komt eraan!
 9. Alle zomerbarren van Antwerpen afgaan. Vorig jaar zomer voelde niet echt als een zomer in Antwerpen. Ik hoop dit jaar de stad in volle glorie mee te mogen maken, en dus ook alle zomerbarren af te gaan.
 10. Veel zwemmen. Ik hou zo erg van zwemmen, dat geeft zo’n ultiem zomergevoel. Of dat nou in een zwembad is, de zee of een zwemvijver… als het maar afkoelt op een hete dag!
 11. Lezen! Ik mis het om me te verliezen in een spannend of romantisch verhaal. De laatste tijd heb ik toch vooral non-fictie gelezen. Maar om zo ontspannen te kunnen lezen moet ik wel écht vakantie hebben, anders ben ik te snel afgeleid. Boekentips zijn welkom trouwens!
 12. Een dagje naar zee gaan, bij voorkeur ergens op een strandbedje liggen bij een hippe strandtent (Judith ga je mee?).
 13. Logeerpartijtjes in Antwerpen organiseren. Oké dat klinkt een beetje kinderachtig, maar ik hoop dat er deze zomer weel veel vrienden langskomen in Antwerpen.
 14. 100km fietsen. Vorig jaar zijn m’n vriend en ik begonnen met wielrennen. Ik heb al een paar keer rond de 70km gefietst, maar het lijkt me heel gaaf om een keer de 100km aan te tikken!
 15. Een weekendje naar de Ardennen. Ik vind het zo bijzonder hoe erg Vlaanderen en Wallonië soms van elkaar verschillen. 2 uurtjes rijden en je hebt direct een vakantiegevoel.
 16. Een dagje naar een openluchtmuseum. Zowel die in Nederland bij Arnhem als Bokrijk van België wil ik heel graag eens bezoeken!
 17. Bootje varen. Dit vind ik ook altijd zo’n ultiem zomeruitje, door de stad of ergens in een natuurgebied en dan met hapjes en drankjes mee aan boord.
 18. Naar een pretpark gaan. Dat heb ik nu al zo lang niet meer gedaan terwijl ik hou van pretparken!
 19. Wildkamperen. Dat lijkt me zo tof! Gewoon een keer in het weekend in de Ardennen ofzo.
 20. Een huis kopen. Ha, zou toch leuk zijn als we aan het eind van deze zomer eindelijk ons droomhuis vinden (en dan ook nog het beste bod hebben).

Wat staat er op jouw bucketlist deze zomer?

Mocht je nog wat meer inspiratie nodig hebben om je eigen lijstje samen te stellen, check dan mijn vorige bucketlist blogs. Deel je ideetjes en plannen in de comments, dan hebben anderen er ook wat aan!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 18 reacties

 1. Siroon

  Leuke lijst! Ik zat net toevallig ook te denken om een ‘waar ik het meest naar uitkijk na corona deze zomer’ blog te schrijven :)
  Heb je de zeven zussen al uitgelezen? Perfect leeghoofdig vakantievoer. Hopelijk kan het allemaal deze zomer, feesten, vrienden zien, suppen. Zin an!

 2. Charlotte

  Zo’n leuke lijst! Bij mij staat veel boeken lezen er ook op. Vroeger kon ik echt hele vakanties met m’n neus in de boeken spenderen, maar de laatste paar jaren is dat echt zo verminderd. Hopelijk deze zomer wel weer wat meer! Verder lekker veel buiten zijn. Buiten picknicken lijkt me ook echt leuk :)

 3. Guusje

  Wat een leuke bucketlist! Ik hoop ook dat het een mooie, lange zomer wordt.
  Zelf heb ik niet heel veel plannen, want ik ben eind juli uitgerekend van ons eerste kindje! Dus de weken daarna zullen wel voornamelijk in het teken staan van de baby haha. Hoop de komende weken nog wat leuke dingen te kunnen doen met mijn vriend, zoals ergens ontbijten of naar een pluktuin.

 4. Annelies

  Wat een leuke lijst! Laat ons hopen dat de zomer toch een beetje normaal kan verlopen en dat we al deze dingen kunnen doen. Op mijn bucketlist staat alvast gevaccineerd worden, ik ga me een pak beter en veiliger voelen dan. En misschien ook eens paar dagen naar de Ardennen, want daar krijg je inderdaad meteen een vakantiegevoel van he.

 5. Pris

  Leuke lijst! Misschien ga ik er ook wel eentje maken voor deze zomer :)
  En ik heb een fantastische boekentip voor je! Het wordt spectaculair. Beloofd. Van Zita Theunynck. (Jaja, ook nog eens Vlaams).
  Prachtig liefdesverhaal met een harde realiteit, bijzondere opmaak/typografie, grappig en oh man.. wat moet ik er nog meer over vertellen? Het is gewoon mijn lievelingsboek! En van veel anderen. Ik kwam het op het spoor via de fantastische @Belgian_reads (op Bookstagram), en nu probeer ik aan zo veel mogelijk andere mensen door te geven :) Ik heb ook een post over dit boek geschreven op @reading_pris. (Ben momenteel niet zo actief op ig, maar hoop het snel weer op te pakken).

 6. Linda

  Leuke dingen allemaal!
  Kom je samen met mij suppen dan doen we een rondje singel zo leuk

 7. Irene

  Leuke plannen! Ik wou ook een lijstje opstellen maar ik wil helemaal niet zoveel zotte dingen doen dus het wordt waarschijnlijk een vrij saai exemplaar :p boeken lezen zal er alleszins ook wel op staan :D

  1. Anne Westra

   Superleuke dingen om te doen deze zomer! Ik ga denk ik ook een lijstje maken. Waar bovenaan staat: verhuizen naar Leuven in september (eindelijk voor m’n gevoel, we zijn al bijna 4jr samen haha!). Verder nog focaccia brood leren bakken, de Zeven Zussen serie lezen, in mijn eentje naar het strand gaan (ik ben geen held in dingen alleen doen) en vaker longboarden staan op mijn lijstje!

  2. Haha, dit woord wordt in de media gebruikt om de drang om te feesten uit te drukken. In mijn hoofd ziet het eruit als een stuiterbal die heel graag wil stuiteren haha.

 8. Angélica

  Waah ik heb ook zo’n zin in de zomer! Eindelijk! Ik kijk er vooral naar uit om weer te mogen werken, want als (trouw)fotograaf lag mijn werk in de winter totaal stil en begint het nu weer een beetje op gang te komen.
  Ook zou ik nog wel graag op vakantie willen, maar weet nog niet hoe of wat…

 9. Amber

  Heerlijke lijst! Ik ben zo benieuwd naar uw nieuwe sieraden! Veel succes met het behalen van je doelen.

 10. Lesley

  Dat kan je je toch echt niet meer inbeelden hé, twee volledige maanden vrij? Als ik geen herexamens had, waren dat er zelfs drie. Crrrazy. Ik wil sowieso ook eens naar een pretpark deze zomer. En inderdaad: veeeeel zwemmen en lezen en barbecuen en zonnen en zomeren. De leukste boeken die ik recent las zijn:
  – ‘Ministerie van Hysterie’ (heel geschikt voor op vakantie, bundeling van blogs/columns en hilarisch geschreven)
  – ‘Daar waar de rivierkreeften zingen’
  – ‘Ik ben er niet’
  – ‘Dag liefje, met Mila gaat het goed en ik klungel lekker verder’
  – ‘Het wordt spectaculair, beloofd’

 11. Marjoke

  Toffe lijst weer! Ah, de tijd dat je ellenlange zomervakanties had en allerlei dingen kon doen waar je anders nooit aan toe komt… lijkt me heerlijk om nog eens zolang zomervakantie te hebben.

  Ik wil in ieder geval in zee zwemmen deze zomer en ik hoop vaak op het strand te kunnen liggen. En verder straks weer terrasjes pakken en uit lunchen of uit eten gaan als ik half juli volledig gevaccineerd ben. Lezen doe ik het hele jaar door, maar ik heb nog een paar boeken die heel hoog op mijn verlanglijstje staan en die ik kort voor mijn zomervakantie aan ga schaffen. Waaronder het 7e deel van De Zeven Zussen (wel in het Engels, want van de andere delen heb ik ook de Engelse versie), maar ook het 3e deel van Doggerland (Maria Adolfsson). De boeken van Cilla & Rolf Börjlind zijn trouwens ook een aanrader!

  En verder ga ik waarschijnlijk nog wel een grote LEGO-set aanschaffen.

 12. Luus

  Bokrijk ben ik wel eens als kind geweest, dat vond ik toen wel leuk. En jaaa, ik kan me heel goed voorstellen als mede fietser dat de 100 km knakken een super leuk doel is! Wildkamperen in de Ardennen kan ik ook over meepraten. Als je nog een plekje zoekt, ik weet geloof ik nog een leuk bos te vinden in de buurt van La Roche en Ardenne (heel mooi daar!).

Geef een reactie