Dagboekje van juni #1: een grote verrassing voor mijn verjaardag

Terug van weggeweest: mijn dagboekjes! Lees verder om mee te kijken in mijn eerste twee weken van juni.

Zoooo waar moet ik beginnen? De laatste keer dat ik een dagboekje deelde was het nog april, koud en regenachtig. Inmiddels is het bloedverziekend heet (but I love it) en drink ik liters ijskoffie. Receptjes vind je hier. Er is veel gebeurd. Het was fijn om even niets te delen, tegelijkertijd heb ik het ook heel erg gemist. Dus nu doe ik weer een poging, en ik denk dat ik een goede middeweg heb gevonden: niet meer wekelijks maar tweewekelijks een dagboekje.

De afgelopen tijd zat ik best wel een beetje in een dipje. Ik ben een ultra-extravert, wat betekent dat ik oplaad van sociale uitjes. Die waren er de afgelopen maanden niet zoveel, dus mijn batterij liep langzaam leeg. Gelukkig is er altijd de maand juni: waarin het altijd zonnig is, de vakantie in de lucht hangt, het tot ‘s avonds laat licht is én ik mijn verjaardag vier. Thank god for juni!

2 juni, mijn oudjaarsdag, sloot ik af met een fietstochtje samen met mijn vriend. Ik kreeg deze gifgroene bidons + bidonhouders alvast cadeau voor mijn verjaardag. Handig! Het was heerlijk om eventjes te fietsen, want ik voelde me een beetje sip. Zo’n ‘oudjaarsdag’ is bij uitstek het moment om op het afgelopen levensjaar te reflecteren. En dat was niet zo best. Sterker nog, mijn 29e levensjaar was misschien wel het stomste ooit. Natuurlijk big thanks to Miss Rona, maar we kunnen haar niet de schuld blijven geven hè?

Ik realiseerde me dat ik m’n vrienden en familie het afgelopen jaar echt te weinig heb gezien. Ja, veel via een schermpje of toch af en toe een weekend, maar dat ging dan gepaard met veel stress (mogen we de grens over?). En waar ik normaal m’n verjaardag altijd uitgebreid een week lang vier, had ik er nu gewoon geen zin in. Door alle beperkingen kon toch niemand komen en wat moest ik doen dan? Meh. Ik was er eigenlijk echt wel goed verdrietig om.

Gelukkig pepte m’n vriend me op met slingers en een echt verjaardagsontbijtje.

In de ochtend ging ik naar kantoor. Ja echt, ik geloof dat dit de eerste keer is in mijn leven dat ik heb gewerkt op mijn verjaardag. Gelukkig konden we lekker in het zonnetje op ons dakterras zitten en gelukkig was het maar een ochtend.

In de middag zat ik namelijk alweer op het terras met taart. Of course!

Daarna ging ik door naar het volgende terras, met mijn schoonouders. Mijn vriend had namelijk een verrassing, waar hij al weken geheimzinnig over deed. Rond 17:00 vertrok hij met de auto en een koffertje. Ik zou met z’n ouders een terrasje doen om vervolgens naar hem toegebracht te worden. Ik had geeeen idee, ik dacht dat we een nachtje weggingen en dat hij alvast de rozenblaadjes ging rond strooien ofzo haha.

Dus terwijl we gezellig op het terras aan de sangria zitten, hangt er plotseling iemand rond m’n nek en hoor ik ‘gefeliciteeeeerd’ in een stem waarvoor ik even een seconde nodig had om die te plaaten.

Het was Maura, mijn BFF! Die helemaal niet kon komen. En nu toch voor m’n neus stond! Waah! Wat een goede verrassing. Nog beter omdat ik het écht nodig had. Even voor alle BOA’s in de zaal: in België mag je 1 knuffelcontact hebben én Maura is al gevaccineerd. Dus reken maar dat ik d’r stevig vast pakte :D

Onderdeel van het cadeau van mijn vriend was dat we daarna ook nog op zijn kosten uit eten geven. Heb je mij ooit zo blij gezien? Dit was fantastisch!

Kleine sidenote: omdat ik niemand verwachtte was ons appartement echt een nest met een dikke laag stof haha. Gelukkig was het Maura maar.

We sloten de avond af met bubbels, waarvan ik de kurk weer aan m’n sleutelbos hing. Dit doe ik al sinds 2016 en brengt altijd geluk. Vorig jaar heb ik ‘m echter niet aan m’n sleutelbos gehangen, dus mogelijk dat dat het rotjaar verklaart…

De volgende dag wandelden we van hotspot naar…

…hotspot. We hebben vooral heeel veel bijgekletst en lekker gegeten. Ook wel eens fijn om niet de tourguide uit te hoeven hangen.

Zaterdag = weekend = koffiekoeken!! Ik mag mezelf inmiddels wel crèmekoekfluencer noemen want ik krijg hier altijd zoooveel vragen over. Dit is een koffiekoek, specifiek de crèmekoek. De bruine chocolade variant van deze koffiekoek vind je in vrijwel elke bakker in België. Dit is echt er een mokka variant (en nóg lekkerder), die haal je bij de bakker op de markt. Maar nu niet allemaal ‘mijn’ crèmekoeken gaan opeten hè.

Die zaterdag bekeken we weer een huis. Jaja, de huizenjacht gaat voort, al dan niet spoedig. Ik kan niet wachten tot ik hier kan melden dat we eindelijk een huis hebben gekocht!!

Op zondag kwamen mijn vader en zijn vriendin op bezoek voor mijn verjaardag. We hebben lekker door de stad geslenterd (want warm) en uiteindelijk op het terras gegeten. We eten inmiddels grotendeels vegetarisch, maar voor een goede steak tartare zwicht ik altijd.

Maandag deed ik een kort terrasje aan het einde van de werkdag. Want wie zegt dat dat alleen op vrijdag kan?

Dinsdag kwam mijn verjaardagscadeautje voor mezelf binnen: een nieuwe skincare routine! Daar kreeg ik wel een beetje hulp bij van Carolien, die voor mij de juiste producten uitzocht. Ik ben nu een weekje aan het smeren en so far so good!

Woensdagavond stond er zoiets leuks op de planning: ik ging suppen met een vriendin! Door na het werk nog iets in te plannen lijkt je dag 2 keer zo lang en vergeet je bijna dat je ook nog gewerkt hebt. Lang leve de lange zomeravonden.

Het was de eerste keer voor mij op een supboard, maar ik heb natuurlijk wel op kleinere plankjes gestaan ;-) Dus dit ging heel goed, was echt leuk! Deze woensdag gaan we nog eens.

Nadat we het meer over en weer gesupt waren, picknickten we in het gras. Deze dag voelde echt als zomervakantie.

Donderdag luidde ik het weekend in met een borrel op het terras. Ja, veel terrasjes in dit dagboekje! Maar we moeten de horeca een beetje steunen he? ;-)

Vrijdagochtend ging ik naar de pedicure, bij Vero Feet & Skin. Ik liet m’n nagels lichtoranje lakken, om toch een beetje in EK-thema te blijven hè.

Daarna had ik zin om een terrasje te doen (hehe, alweer ja), maar de meeste mensen werken natuurlijk gewoon op vrijdag. Dus toog ik naar m’n favoriete boekhandel wat ook een wijnbar is en een heerlijk terras heeft. Ik kocht een boek (Middernacht Bibliotheek; aanrader!) en plofte neer op het terras. Ik heb hier van 11:00 tot 15:00 gezeten en las het boek voor een flink stuk uit. Dit ga ik vaker doen!

Ik maakte er zelfs een reels van haha. Klik hier om ‘m te bekijken, vergeet ‘m dan niet meteen te liken ;-)

Vrijdagavond kwam een vriendinnetje langs met dit superleuke verjaardagscadeau. Hoe leuk als vrienden zoveel tijd en moeite in een cadeautje steken?

En uiteraard sloten we af op het terras, bij Sumac op ‘t Zuid. Yum!

Zaterdag sliep ik uit, las ik verder uit m’n boek, draaide ik een wasje… en zodoende was het al 12:00 voordat ik met een vriendin afsprak op (ja, wederom) het terras. Dus feitelijk onbeet ik met spaghetti. Kan het iedereen aanraden.

Ik kan me voorstellen dat sommige mensen al moe worden van alleen het lezen van dit dagboekje maar MAN wat heb ik deze sociale activiteit gemist. Oké oké, ik heb misschien voorlopig genoeg geld uitgegeven aan terrasjes, maar it was worth it! Ben helemaal gelukkig.

Aan het eind van de dag kochten we kaas op de markt, om deze vervolgens bij mijn schoonouders op te eten. Ja gewoon kaas met brood en wijn, dat noemen zij avondeten. Ik keur het helemaal goed. Zo lekker!

‘s Avonds keek ik samen met mijn vriend en schoonouders naar de Rode Duivels (= het Belgisch nationaal elftal) tegen Rusland. Ik was eigenlijk nog het meest enthousiast, maar ik hou dan ook echt van grote voetbaltoernooien. En hup hup België!

Zondag zouden mijn broer, schoonzusje en neefje op bezoek komen maar dat werd een weekje opgeschoven. Dus hadden m’n vriend en ik tijd voor een leuk uitje, iets wat al lang op mijn wishlist stond…

…namelijk minigolfen! Ik vind dit zooooo leuk. Ik wil later ook een mini-minigolfbaan in de tuin maar dat mag niet van m’n vriend. Boehoe.

Ik ben er ook vet goed in, ik had zelfs een keer een hole-in-one! Ik maakte m’n vriend uiteraard dik in haha! Ook hier maakte ik een reels van, klik hier om ‘m te bekijken (ik vind ‘m heel leuk geworden :D).

‘s Avonds keek ik samen met mijn Nederlandse vriendinnen en hun Belgische boyfriends naar Nederland – Oekraïne, wat eerlijk is eerlijk wel een spannendere wedstrijd was dan België – Rusland. Voorlopig supporter ik nog voor beide teams. Bij gebrek aan oranje accessoires hadden we oranje snacks.

Om het holland-thema compleet te maken hadden we ook tompoezen en bitterballen. Lekkerrrr.

Zo, dat waren de eerste 2 weken van juni! Wat kan een zonnetje en wat leuk gezelschap met een mens doen. Ik voel me herboren haha, ben weer helemaal gelukkig. Al heb ik nog een nieuwtje, maar die bewaar ik nog even voor het volgende dagboekje. Wil je in de tussentijd niks missen, volg me dan op Instagram.

liefs marlous

Dit bericht heeft 14 reacties

 1. Siroon

  Wauw wat een heeerlijk dagboekje, je straalt weer helemaal!! :) en ik word er ook helemaal vrolijk van haha. Nog gefeliciteerd met je verjaardag natuurlijk en op naar een sociale zomer!

 2. Angélica

  Wat een heerlijk overzicht zo! En wat een leuke verrassing dat je vriendin ineens ‘op de stoep’ stond :D Wat heerlijk!
  En ondanks dat ik een introvert ben herken ik je verhaal wel – uiteindelijk hebben we allemaal sociaal contact nodig (en zon!), dat doet zoveel.
  Gelukkig is de zomer er nu, dan voelt alles lichter :)
  Krijg trek van al dat lekkers in dit overzicht haha :D Snel maar ontbijten ;)

 3. Charlotte

  Wat een superleuk dagboekje, zo fijn om te lezen & te zien hoe blij je bent! En zoveel lekker eten, mmh! Ik heb terrasjes en sociaal contact ook echt gemist. Al ben ik meer een introvert, van gezelligheid met vrienden en lekker eten laad ik ook altijd helemaal op.

 4. Johanna

  Wat een heerlijke weken. Echt vakantie. En inderdaad wordt ik er moe van maar ik ben niet zo extravert. En ook een beetje jalours, al die gezellige terrasjes. Belgie is toch geen zwitserland….

 5. Stephanie

  Oh, al die terrasfoto’s! Ik word er helemaal vrolijk van. Je blijheid straalt ook af van je dagboekje en je beschrijvingen. Nog een gelukkige verjaardag!

 6. Luus

  Oke dit wordt een heel lang antwoord want ik zie veel te veel leuke dingen waar ik op moet reageren :P
  Oh heerlijk nu he in dat warme weer, ijskoffie! Ik ga je recepten meteen bekijken. Altijd op zoek naar andere manieren om het te maken :) En wat gaaf de bidons!
  Hier precies dezelfde realisatie dat ik bijna niemand gezien heb het afgelopen jaar en hoe jammer ik dat vind. Afgelopen weekend kwamen vrienden voor het eerst sinds een jaar (!) op bezoek en dat was zo intens fijn! Ik dacht dat ik de Corona tijd wel goed doorgekomen was en mensen niet zo perse nodig had, ik ben ook makkelijk en goed op mezelf. Maar nu toch het besef dat dat echt niet klopt. Ik heb mensen echt nodig, al is dat gedoseerd wel het fijnst.
  Hahaha minigoflbaan in de tuin, dat is echt een geniaal idee :D Misschien wil je vriend ook iets geks, zodat jullie elkaar vrijstelling geven? ;)
  Zo te zien was het een hele fijne maand met zon en veel lekker eten en drinken. Dat juli ook maar zo fijn mag worden!

 7. Anne Westra

  Wat fijn al die terrasjes!! En een geslaagde verjaardag! Ik ben zelf ook behoorlijk losgegaan qua terrasjes pakken haha, maar het is dan ook zó fijn dat lekker zomers is en weer kan! Helemaal happy als ik dit lees

 8. Irene

  Hier in de buurt wandelen we soms voorbij een voortuintje dat net op een minigolfbaan lijkt :p moet er altijd een beetje om lachen.
  Je hebt je verjaardag goed kunnen vieren! En dit is algemeen gewoon een super fijn dagboekje. Je enthousiasme straalt er af! Wij hebben nog geen enkel terras gedaan maar ik vind het wel goed zo. Alleen al het gevoel dat er meer mag zorgt toch voor wat lucht en licht in mijn hoofd eigenlijk.

 9. O man wat is dat genieten he, lekker op het terras! Ik begrijp niet waarom ik dit nu aan mijn eigen keukentafel lees.
  Boek klinkt heel goed, ik heb meteen bedacht aan wie ik dat cadeau ga doen.

 10. Hester

  Aaah wat een geluk spat er van je dagboekje af! Zo fijn om te lezen <3 Waar is die zonnebril trouwens van op de foto bij je terrasje op de maandag? Love it!

 11. Nikki

  Wat een heerlijk vrolijk dagboekje! Nog gefeliciteerd met je verjaardag :-)

 12. Aaaaw, het was zo gezellig en leuk! Ik word echt weer helemaal blij van de foto’s. Vanaf nu wordt alles sowieso beter en ik kom gauw weer langs in Antwerpen <3

 13. Nicole

  Gefeliciteerd met je verjaardag! Leuk om weer een dagboekje van je te lezen, en dan ook nog zo’n vrolijk dagboekje! Ik ben erg introvert (en erg slecht in minigolf, misschien is er een verband), maar zelfs ik snap je, hoor. Ik heb The Midnight Library ook liggen, in het Engels dan, voor m’n verjaardag gekregen. Ben benieuwd! Puntje van iemand uit het boekenvak: misschien wel zo netjes om ook de auteur en vertaler in je blog te noemen, in plaats van alleen een link naar Bol. Cliffhanger aan het eind! Tot het volgende dagboekje dan maar weer :)

 14. Lesley

  Wat een leuk dagboekje en zo fijn, die verrassing op je verjaardag! En OMG, een minigolfbaan in de tuin, hoe cool zou dat zijn. Ik ga dat ook voorleggen aan mijn lief haha. Vind minigolfen ook zo leuk. Ik was dit weekend bij Luddites en kocht er drie boeken. Had helaas wel geen tijd voor een wijntje, dus zal nog eens terug moeten! Ben ook wel benieuwd naar ‘De Middernachtbibliotheek’, dat ga ik op reis lezen denk ik. Oh enne … hang die kurk voortaan dan maar altijd aan je sleutelbos, voor we weer een pandemie op ons dak krijgen haha!

Geef een antwoord