Dagboekje van juni #2: een nieuwe job!

Juni zit er alweer bijna op, tijd voor een dagboekje voor het tweede deel van deze maand! Hoewel het weer de laatste dagen niet meer zo top was, blijft het nog steeds m’n favoriete maand. Met deze keer een leuk nieuwtje: ik heb een nieuwe job!

Vanaf eind juli start ik als copywriter bij Furnified! Je weet wel, dat mooie Belgische meubelmerk. Eigenlijk wist ik dit al ten tijde van mijn vorige dagboekje, maar ik wilde het nog niet van de daken schreeuwen omdat ik bij mijn huidige werk alles netjes wilde afronden.

Inmiddels heb ik mijn laatste werkdag gisteren gehad en heb ik nu dus bijna een maand vrij voordat ik weer mag beginnen. Ik kijk er enorm naar uit. Hoewel mijn huidige job ook leuk was, is een job waar ik de hele dag mag schrijven en ook nog eens over interieur natuurlijk echt op mijn lijf geschreven. Ik zag de vacature per toeval voorbij komen en binnen 8 dagen had ik de job, het is echt super snel gegaan. Ik heb inmiddels ook al wat collega’s ontmoet en heb heeel veel zin om volgende maand te starten.

2 weken geleden was het nog 30 graden, kun je het je nog herinneren? Ik ging weer suppen met een vriendin, dit keer mochten de vriendjes ook mee. Dus maakte ik weer deze favoriete salade van m’n BFF Maura, sneed ik een watermeloen in stukken en namen we nog wat snacks mee.

Alles ging in waterdichte rugzakken op de sups, zodat we aan de overkant van het meer konden picknicken. Ondertussen hebben we gezwommen en geluierd op onze sups, het voelde echt als vakantie! Hoewel die 30 graden wel erg heet was, hoop ik dat het ‘vakantieweer’ snel terug komt, zeker nu ik vrij ben!

Waar ik ook druk mee was: de nieuwe huisstijl van mijn sieraden kwam online! Hoera! Check Instagram voor meer beeld. Vanaf nu kun je ook weer bestellingen maken. Ik ben iets minder flexibel straks omdat ik weer full time ga werken, maar je kan nog steeds bij mij terecht voor leuke oorbellen, kettinkjes en armbandjes.

Tussendoor werd er ook veel voetbal gekeken. Grote toernooien zoals EK, WK en Champions League kijk ik altijd. Ook als Nederland (of België) niet speelt. Ik raad je ten zeerste aan om op z’n minst de samenvatting van Frankrijk – Zwitserland terug te kijken haha.

Het is jammer dat Nederland er al uit ligt, gelukkig had ik mijn kansen gespreid en heb ik nu nog alle hoop voor België ;-) Kijken jullie ook?

Die laatste warme dag van de week, vrijdagmiddag, ging ik lunchen met de oma van mijn vriend. Wat natuurlijk ook een beetje mijn oma is, al voelt het soms meer als een vriendin haha. We schelen ruim 60 jaar, maar het was super gezellig. Natuurlijk moesten we allebei even op de foto met onze hoedjes.

Dat weekend kwamen mijn broer en zijn vriendin op bezoek, mijn neefje was ook mee. De laatste keer dat ze bij ons op bezoek waren was nog voor corona. Inmiddels was m’n neefje 2 jaar ouder en konden we alle speeltuinen die Antwerpen rijk is af gaan. Ik ben zo blij dat ik weer bezoek kan ontvangen!!

Die zondag had ik een leuke verrassing voor mijn vriend: ik had tickets voor Pairi Daiza, de mooiste dierentuin van heel Europa. Nou ben ik zelf niet zo’n dierentuinfan (m’n vriend wel), maar dit park is wel echt de moeite waard. Het ligt net onder Brussel in Wallonië, dus de reis er naartoe voelde al als vakantie door alle mooie velden.

Het toffe aan dit park is dat het is opgedeeld in allerlei werelden, waarbij het volledige park in dat thema is. Je kijkt dus niet naar dieren in een hok, het voelt echt alsof je door dat landschap/werelddeel wandelt. Als je goed kijkt zie je op de eerste foto een orang-oetan in een Aziatische tempel, en op de laatste foto sta ik in een Engelse rozentuin.

Uiteraard moest ik ook even bij mijn lievelingsdier kijken. Als je goed kijkt zie je dat ze hier een babynijlpaardje aan het voeden is.

De volgende dag, op maandag, stond er iets belangrijks op de planning: mijn eerste vaccinatie! Hoe lang ik hier naar heb uitgekeken. Ik werd een beetje ongeduldig toen mijn leeftijdsgenoten in Nederland al een uitnodiging kregen om een afspraak in te plannen. Uiteindelijk kwam de uitnodiging hier in België een weekje later, maar ik was wel veel sneller aan de beurt.

Het was allemaal super goed geregeld. Hoe graag ik ook wilde, ook ik vond het best spannend hoor. Ik was bang dat ik verkeerd zou rijden of dat ik zou flauwvallen of zo haha. Gelukkig is dat allemaal niet gebeurd. Bij ons vaccinatiecentrum hadden ze deze leuke fotowall gemaakt, maar de nep-influencer die ik ben; ik durfde niet uitgebreid een foto te maken haha. Misschien bij de tweede vaccinatie.

Hier nog wel een selfie. Ik kreeg geen pleister, maar dat donkere stipje bovenaan (niet te verwarren met mijn moedervlek haha) was een klein bloeddruppeltje van het prikje. Ik heb Moderna gekregen en had op een heeeel klein beetje spierpijn (maar echt enkel op die plek) nergens last van. Duimen dat dat bij mijn tweede vaccin ook zo is.

De dag na mijn vaccinatie voelde ik me trouwens wel een beetje moe en meh, maar ik bleek gewoon ongesteld te moeten worden haha. Toch bracht m’n vriend me mijn eten in bed, jeeej. Dit was trouwens de eerste keer dat we de Beyond Meat burgers probeerden, ik vond ze erg lekker!

Vrijdagmiddag luidde ik met Shirley het weekend in: zij met warme chocomelk, ik met een gin & tonic. Moet kunnen.

Daarna maakte ik Pad Thai voor mezelf en keek ik onder een dekentje de film Fatherhood. M’n vriend was eten bij vrienden, dus ik kon lekker ongegeneerd meesnotteren met de film. Echt zo fijn om weer af en toe alleen thuis te zijn na 1,5 jaar op elkaars lip te hebben gezeten haha. We zijn de coronatijd goed doorgekomen, maar het is leuk om elkaar weer wat te vertellen te hebben.

Afgelopen weekend begon ik mijn dag weer met mijn favoriete koffiekoek: de crèmekoek. Ik krijg hier altijd zoveel vragen over, maar dit is een vrij standaard ‘koek’ die je bij vrijwel elke Belgische bakker kan krijgen. Al vind je dan meestal de variant met melkchocola erop, hier zit mokka op. Deze haal je bij de bakker van de markt op het Theaterplein. Aanrader!

‘s Middags hadden we een poolparty. Het eerste feestje sinds 2 jaar of zo??? Je wil niet weten hoe goed dat deed. Het was even spannend of het door kon gaan i.v.m. het weer, omdat het feestje natuurlijk wel buiten moest worden gehouden.

Het was ZO leuk om weer eens op een feestje te zijn, nieuwe mensen te leren kennen. Ik heb zelfs in m’n allerbeste campingfrans met mensen uit Brussel gesproken. De extravert in mij was helemaal gelukkig.

Zondag had ik voor het eerst sinds 2 jaar of zo dan ook een kleine kater. Niet echt van de drank, maar ik was gewoon moe. Moet weer even wennen aan sociaal doen en na 0:00 in bed liggen haha.

Maandag was mijn laatste volledige werkdag op mijn huidige werk. Officieel ben ik nog tot de 11e in dienst, maar ik had nog wat verlofdagen die ik moest opmaken. Met een paar collega’s ging ik nog een drankje drinken en pizza eten na werk. Dit was dus de eerste en meteen laatste keer dat ik met collega’s wat ging drinken na werk… zo gek haha. Het was heel gezellig, jammer dat dit door corona niet eerder kon.

Gisteren was dan mijn echte laatste werkdag. Ik werkte maar een halve dag, die vooral bestond uit de laatste telefoontjes plegen en de overdracht. Om 12:00 ging mijn out-of-office reply aan en wandelde ik het kantoor uit. Heerlijk gevoel!

Om mijn nieuwe job te vieren, maar ook om een etentje dat in het weekend van de eerste lockdown gepland stond in te halen, gingen we uit eten met mijn schoonouders. We aten bij August bij Pakt in het Groen Kwartier, wat echt een dikke aanrader is. Toffe locatie, heerlijk eten en goede service. Onthoud dit adresje voor je volgende bezoek aan Antwerpen.

Vandaag is dus mijn eerste vrije dag van een bijna volledig vrije maand. Morgen woon ik 2 jaar in België, misschien dat ik daar nog iets over schrijf op Gids voor het Zuiden. De komende 2 weken wil ik vooral gebruiken om af te spreken met vrienden en familie, even mijn hoofd leeg te maken en dingen te doen waar ik de afgelopen tijd niet aan toe kwam. Ik ga ook 2 dagen de #kasteelfluencer spelen in Luxemburg met mijn vader, meer daarover in mijn volgende dagboekje ;-)

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 13 reacties

 1. Ineke

  Wat een leuk nieuws, van harte gefeliciteerd! En nu eerst genieten van je maand vrij!

 2. Siroon

  Wat een heerlijk dagboekje, en wat fijn ook dat je lekker een maand vrij bent! Groot gelijk, even pauze houden tussen deze gekke 1,5 jaar en nu ineens weer ‘een leven’ kan ook geen kwaad. Geniet van je vakantie!

 3. Charlotte

  Wat een fijn dagboekje en gefeliciteerd met je nieuwe baan! De Engelse rozentuin ziet er ook echt prachtig uit. Klinkt als een hele geslaagde maand :)

 4. Angélica

  Wat leuk nieuws, gefeliciteerd! Dat klinkt ook echt als een baan voor jou :)
  & Wat een fijn overzicht, het zag er uit als een fijne 2 weken. Hier was het trouwens afgelopen zondag nog 27 graden, woah!
  En die nijlpaardjes zijn zooo lief :D

 5. Anne

  Waaaauw, dat is nog eens leuk om te lezen allemaal! Wat fijn Marlous, dat er zo veel leuks is: sociale dingen, je oma zien (lijkt me zo fijn om nog een oma te hebben) en een nieuwe baan die zo goed bij je lijkt te passen…. Tof hoor, gefeliciteerd!

 6. Lesley

  Proficiat met je nieuwe job, klinkt echt als iets voor jou! En aaaah die match Frankrijk-Duitsland, heerlijk. Ik was echt nog blijer met die uitslag dan wanneer België het EK zou winnen denk ik. Ik vind Pairi Daiza ook een heel mooi park. Voelt met die werelddelen soms meer aan als een pretpark of zo haha, heel mooi ingedeeld. En ik kreeg eergisteren mijn eerste Pfizer-prik, zo leuk dat het allemaal vooruitgaat!

 7. Hester

  Aah wat een leuk nieuws over je baan! (Of ‘job’, zoals jij het zo mooi Vlaams zegt, haha) Gefeliciteerd, en geniet nog lekker van je mini-sabbatical!

 8. Irene

  Gefeliciteerd met je nieuwe werk!
  En grappig, nijlpaarden zijn ook mijn lievelingsdieren! Wij waren dinsdag in Pairi Daiza. Ik was heel erg onder de indruk van de ijsberen vooral.

 9. Anne

  Leuk, een nieuwe baan! Gefeliciteerd, het klinkt inderdaad als een goede match. :) En wat leuk dat je zo goed kan opschieten met de oma van je vriend, dat lijkt me écht heel gezellig!

 10. Deborah

  Gefeliciteerd met je nieuwe job! Supertof, klinkt ook iets meer alsof het bij je past (zeker dat stukje interieur). Heerlijk dat we weer bezoek mogen ontvangen; hier is mijn familie ook langsgekomen, dus ik heb ein-de-lijk mijn uitzet hier in Antwerpen. Enne, mocht je nog een fotograaf nodig hebben voor je foto bij de influencermuur, geef maar een gil: ik kijk er letterlijk op uit. ;)

 11. Luus

  Ah zo leuk, gefeliciteerd! Iets dat zeker bij je past denk ik ja :)

Geef een reactie