Kookboek review: De Groene Barbecue

De Groene Barbecue

Ik was al fan van het kookboek De Snelle Bakplaat en zijn opvolger De Wereldse Bakplaat. Nog nooit kookten wij zoveel uit een kookboek (want let’s be honest, meestal koop ik ze voor de mooie plaatjes ;-)). Net op tijd voor het bbq-seizoen heeft de serie er een nieuw boek bij: De Groene Barbecue.

Fan van Rukmini

Ik kocht het kookboek De Snelle Bakplaat omdat de recepten er écht snel en simpel uitzagen, maar toch verrassend. Hoe fan mijn vriend en ik zijn van dit kookboek, lees je in deze review. Inmiddels hebben we het kookboek al aan veel mensen cadeau gedaan omdat het zo’n succes is. Daarom was ik ook erg benieuwd naar het nieuwste boek van de serie van Rukmini: De Groene Barbecue. In dit boek vind je zoals de titel al doet vermoeden verschillende gerechten voor op of bij de barbecue. Alles ‘groen’ oftewel vegetarisch, want er zijn al genoeg kookboeken vol vleesrecepten voor de barbecue.

recept uit het kookboek

Alles voor op of bij de groene barbecue

Het boek is opgedeeld in de volgende hoofdstukken:

 • Vooraf
 • Fris & licht
 • Iets vullends (volwaardige groenten, zuivel en zo, in een handomdraai en kool)
 • Om mee te nemen
 • Zoet
 • Tips voor de restjes

Net zoals de andere kookboeken van Rukmini zijn ook deze recepten niet al te ingewikkeld, maar wel écht verrassend. Bij verschillende recepten staan tips hoe je deze ook thuis zonder barbecue kan maken, al denk ik dat vrijwel elk recept ook prima in de grillpan gemaakt kan worden.

Het hoofdstuk ‘Tips voor de restjes’ is echt een meerwaarde, want het komt vaak voor dat je met restjes blijft zitten na een barbecue. Zonde om weg te gooien, perfect om de dag erna in een ander gerecht te verwerken. En ik ben heel blij dat Rukmini de toetjes niet is vergeten! Bekijk hier alvast een voorproefje van de recepten in het inkijkexemplaar. Naast het recept van de gekaramelliseerde mango hierboven, liep het water me ook al in de mond bij de gevulde portobello’s met pijnboompitten en mozzarella en de knapperige slaschuitjes met tofu, cashew noten en nuoc cham. Omdat we zelf geen barbecue hebben heb ik het kookboek bij mijn schoonouders gelaten, ik hoop dat we daar deze zomer vaak kunnen barbecuen!

kookboek recept

Zoek je nog een cadeautje voor Vaderdag?

Een leuke toevoeging tussen de hoofdstukken door zijn de pagina’s met tips om salades, salsa’s of dips samen te stellen. Aan de hand van een duidelijk overzicht laat Rukmini zien hoe je zo eindeloos kan variëren. Dat er in het boek geen vlees voorkomt vind ik eigenlijk wel een pluspunt: iedereen kan wel een hamburger of kipspiesje op de barbecue leggen, maar voor de groene barbecue is vaak nog wel wat inspiratie welkom. Wellicht is het zelfs een leuk cadeautje voor komende Vaderdag? Het boek is net als alle andere kookboeken van Rukmini fijn geprijsd, je koopt het o.a. hier.

[bg-box]Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen. Dit artikel bevat ook affiliate links. Wanneer jij via deze links iets koopt, krijg ik een klein percentage van jouw aankoop. Jij merkt daar helemaal niks van! Zie mijn disclaimer voor meer informatie.[/bg-box]

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 6 reacties

 1. Charlotte

  Dit klinkt echt als zo’n leuk kookboek! Ziet er ook heel mooi uit. Ik ben sinds april vegetariër, dus deze gaat zeker op mijn verlanglijstje voor deze zomer :)

 2. Siroon

  Aah deze heb ik echt vorige week ook aangeschaft en ben nu al fan (wat een weer was het ook de afgelopen tijd om het meteen uit te proberen)! De aardappelsalade uit het hoofdstuk ‘volwaardige groente’ (met rode ui en allerlei lekkere kruiden) is nu al een hit hier. Benieuwd naar jouw favorieten straks :)

 3. Ik heb deze voor mijn verjaardag gekregen! Het eerste gerecht is al gemaakt, zo leuk. De Groene Bakplaat is mijn meest gebruikte kookboek hier, dus ik heb er ook alle vertrouwen in dat dit ook een hit wordt. Perfecte mix tussen verrassend en makkelijk.

  1. Ja wij koken ook zo veel uit de Snelle en de Wereldse bakplaat. Alleen de Groene Bakplaat ontbreekt eigenlijk nog in onze collectie haha, misschien moet ik die nog aanschaffen.

 4. Rachel

  Wauw wat een super tof boek deze ga ik op mijn wishlist zetten! Wij willen namelijk onder de overkapping een barbecue tafel maken en dan kunnen we hiermee aan de slag gaan :)

Geef een reactie