Dagboekje van juli #1: lammetjes & kasteelbezoek in Luxemburg

Daar ben ik weer! Afgelopen maand had een vrij. Ik zat ‘in between jobs’. Je zou denken dat ik daardoor juist veel tijd had om te bloggen (klopt), maar ik gebruikte die tijd vooral om te luieren en niets te doen. Vandaar dat ik nu mijn dagboekjes van juli (deel 1 en deel 2) achter elkaar post. Eventjes een maandje terug in de tijd dus!

Ik startte de maand juli met een nieuw kapsel. Hoe langer mijn haar wordt hoe meer het krult. Dat vind ik leuk, maar om de een of andere reden wordt het dan ook moeilijker handelbaar. Sowieso was het model er een beetje uitgegroeid, dus ik was blij dat de schaar er weer in ging. En omg, blijkbaar was het op 1 juli zulk slecht weer dat ik een trui droeg??

Die week kreeg ik deze foto via whatsapp binnen: het schaap van mijn vader was bevallen! Van niet 1, maar zelfs 2 lammetjes! Zo leuk. Moeder en kinderen maakten het goed.

Ook ging in de eerste week van jullie de nieuwe huisstijl van mijn sieradenlijn online. Ik ben er superblij mee, neem zeker eens een kijkje op Instagram.

Op vrijdag speelde België tegen Italië op het EK. Lijkt nu alweer eeuwen geleden, maar toen hadden we er nog veel zin in. Wij kijken uiteraard onder het genot van bier en frieten. Mocht helaas niet baten, België vloog er net als Nederland uit.

In het weekend stapten we in de auto richting Nijmegen, om de lammetjes te knuffelen. Ze zijn zo lieeeef. En groeien echt als kool. Op Instagram heb ik een speciale highlight op mijn profiel met meer info en beelden van de schapen.

Op de maandag van de tweede week van juli had ik een dagje uit met mijn moeder. We lunchten met een ’12 uurtje’ bij een brasserie. Vaak is dat een lunchgerecht bestaande uit een boterham met kroketten en meestal ook nog wel iets erbij. Dit ’12 uurtje’ was bij New Dutch en was super uitgebreid en kei lekker. Dat mis ik in Antwerpen wel hoor!

Daarna ging ik voor het eerst sinds 1,5 jaar of zo weer naar de bioscoop. We zagen Nomadland, een indrukwekkende film. Ik heb jarenlang een abonnement op de bioscoop gehad en ging soms wel 3 keer in de week. Ik heb het echt gemist!

Op dinsdag reed ik samen met mijn vader naar Luxemburg, voor een kort vader-dochtertripje. We verbleven in dit superschattige dorpje Vianden, wat net een filmset leek door de snoephuisjes.

We bezochten onder andere het kasteel van Vianden, wat echt een aanrader is. Een van de mooiste en leukste kasteelbezoeken die ik als #kasteelfluencer al gedaan heb ;-)

Eenmaal terug in Nijmegen hing ik nog voor een laatste keer bij de schapen, om vervolgens terug naar Antwerpen te reizen.

Terug in Antwerpen stortte ik me op een klein onderzoek: neem ik een sporthorloge of een smart watch? Toen ik die knoop eenmaal had doorgehakt (het werd een sporthorloge), twijfelde ik nog tussen een van Polar en een van Garmin. Het is uiteindelijk de Garmin Vivoactive 4s geworden, een super fijn sporthorloge (die ook best wel smart is ;-)).

Ik kocht hem met mijn ecocheques, dat zijn een soort waardebonnen die veel Belgen jaarlijks bij hun loon krijgen om uit te geven aan ecoproducten. Ik weet niet precies hoe dit een ecoproduct is (meestal zijn het planten, apparaten met een energielabel A+ of bijvoorbeeld ecologische schoonmaakmiddelen), maar ik ben er wel heel blij mee!

Op zaterdag kwam Judith op bezoek in Antwerpen. Eindelijk! Ze was er al meer dan een jaar niet geweest, en op een vluchtige ontmoeting van 1 uurtje in Utrecht in april na hadden we elkaar al sinds vorig jaar juni niet meer gezien. Het was zo leuk om weer uitgebreid bij te kletsen!

Aan het eind van de dag stapte Judith weer op de trein, m’n vriend en ik gingen nog even een biertje drinken met wat vrienden. Dat deden we bij PAKT op ‘t groen kwartier, sowieso een leuke plek om overdag of ‘s avonds naartoe te gaan wanneer je Antwerpen bezoekt ;-)

Blij met mijn nieuwe horloge. En met de armbandjes! Die maakte ik zelf met mijn eigen DIY kit. Ik plug ‘m nog even want het is een té leuk cadeau voor jezelf of voor iemand anders deze zomer. In deze blog lees je er meer over. Nog tot en met 31 juli krijg je gratis 2 kleurtjes extra kralen bij bestelling van een deluxe DIY kit.

Zelf heb ik ook weer volop sieraden gemaakt. Nu ik weer full time ga werken wordt dat iets lastiger te combineren, dus wilde ik een klein voorraadje hebben.

En dat waren de eerste 2 weken van juli! Zondag zal ik een tweede dagboekje delen, met daarin o.a. een verslag van onze vakantie naar Italië en mijn eerste week bij mijn nieuwe job.

Het is even wennen nu ik weer full time werk, maar ik word juist productiever als ik eenmaal op gang ben. Wees dus gerust, er blijven de komende tijd gewoon blogs verschijnen!

liefs marlous

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Irene

  Amai ja, het EK lijkt inderdaad alweer een eeuwigheid geleden! Ik heb deze maand ook redelijk vaak een trui gedragen. Ik vind het echt een prut zomer. Kijk uit naar je verslagje van je vakantie ^^

 2. Lesley

  Haha, wow was het EK echt nog deze maand? Lijkt inderdaad alweer zo lang geleden! Naar ‘Nomadland’ ben ik ook benieuwd, maar ik denk dat ik ‘m toch thuis ga kijken. Lijkt me zo’n film die ik wel goed ga vinden, maar misschien ook een tikje saai? En dan zit ik liever thuis, waar ik af en toe afgeleid mag zijn haha (wat een slechte filmkijker ben ik hahaha). Ik sta trouwens constant op het punt om je kralenset te kopen, maar dan twijfel ik toch of ik het veel ga doen haha. Misschien voor de herfst als ik een nieuwe hobby zoek :D

  1. Haha grappig, Nomadland is inderdaad een beetje een ‘saaie’ film. Maar die moet ik dan juist weer in de bioscoop zien, omdat van die scenes met mooie landschappen thuis nog wat saai kunnen zijn (en dan laat ik me afleiden door m’n telefoon), maar op zo’n groot scherm met goede muziek is het toch interessanter of zo. En dan ga ik natuurlijk niet op m’n telefoon zitten.

 3. Oh ik vind Luxemburg zo’n prachtig land! Als ik die foto’s zie wil ik er gelijk weer heen haha.
  Zoveel twijfels om je DIY set te kopen!! Het lijkt me zo vet, maar ik heb al zoveel hobbyspullen thuis die liggen te verwaarlozen…

  1. Haha ja als je Luxemburg in 1 woord zou moeten samenvatten zou ik zeggen: groen. Het was zo mooi groen overal. En ja, herkenbaar hoor. Het setje blijft nog wel even te koop, mocht de zomer nou volledig in het water vallen is het nog wel een leuke vrijetijdsbesteding ;p

Geef een antwoord