Dagboekje van augustus: een nieuwe baan & een nieuw… huis!

Ondanks mijn voornemen om voortaan elke twee weken een dagboekje te delen, krijgen jullie deze ene keer een maandoverzicht te zien. Zoals je aan de titel misschien al kon aflezen is er namelijk een hoop gebeurd afgelopen maand, waardoor ik niet altijd aan het bloggen toekwam.

Ik deelde het al in een eerder dagboekje: sinds eind juli heb ik een nieuwe baan! Dat is nog steeds super gezellig, al zorgt het er wel voor dat ik iets minder tijd heb om te bloggen. Ik ben namelijk weer full time gaan werken i.p.v. 4 dagen in de week. Ik moet nog een beetje de balans vinden omdat ik op mijn werk al de hele dag bezig ben met schrijven en content maken, waardoor ik daar ‘s avonds en in het weekend niet altijd nog zin in heb. Komt goed!

Oh en heel verhaal als bijschrift van een foto van… mijn lunch. Haha.

Begin augustus sprak ik af met Sofie, een oud-c0llega van mijn vorige job. Het was leuk om elkaar weer even te zien en bij te kunnen kletsen. Dat vind ik altijd wel jammer aan het wisselen van baan, dan zie je sommige mensen toch ineens een stuk minder. Maar ik ben altijd wel te porren voor een terrasje na werk!

Een snapshot van m’n werk. Hier word ik altijd vrolijk van :-)

Het eerste weekend van augustus was het eigenlijk best lekker weer. Dus besloten m’n vriend en ik lekker uit te slapen en buiten de deur te ontbijten. We wandelden richting ‘t Zuid en ontbeten bij Kolonel met heeeerlijke pancakes!

Op zondag wilde ik met een vriendin naar een rommelmarkt in het Noorden van Antwerpen. Ze stelde voor om met een stepje te gaan. Ik had dat nog nooit gedaan, ik vond die dingen maar eng en onhandig. Maar ik liet me overhalen en het was ZO leuk.

Eenmaal aangekomen bij de rommelmarkt hadden we eigenlijk meer zin om verder te steppen, dus dat is wat we hebben gedaan.

We stepten naar het uiterst noordelijk puntje van Antwerpen…

…terug door het Eilandje (klik op de foto om de tekst op de onderkant van de brug te lezen :-))…

…we hielden ondertussen een pauze op ‘t Zuid…

…en we ontdekten nieuwe plekjes en heel mooi groen in de stad!

Zo blij! Haha, dit was zooo leuk. Ik denk dat we 6 uur lang/25km hebben gestept die middag whaha. Normaal betaal je per minuut, maar we hadden nu een dagpas voor €9 waarmee we onbeperkt konden rondcrossen voor 24 uur. We maakten er ook nog een debiele reel bij haha, klik hier om ‘m te zien.

Die week erop zou het op donderdag 26 graden worden. Geloof dat dat 12 augustus was? Anyway, m’n vriend en ik hadden allebei geregeld dat we eerder konden stoppen op werk zodat we naar het strand konden gaan.

Uiteindelijk was het die dag bewolkt en regende het zelfs aan zee! We annuleerden onze plannen en gingen uit eten in Antwerpen zelf, bij een nieuw ramen restaurant: Umamido. Love ramen, dus zo was het toch nog een toffe avond.

Toen we het restaurant uitwandelden was het opeens toch nog best mooi weer, dus maakten we een avondwandeling door de stad. Ik vind het jammer dat het deze zomer zo wisselvallig is geweest, waardoor we weinig echt ‘bruisende’ dingen in de stad hebben gedaan. Maar dit soort avondjes zijn fijn.

Op zaterdag zaten we al vroeg in de auto richting Nijmegen, maar niet zonder een koffiekoek mee te nemen of course!

We hadden een heerlijke dag bij mijn vader thuis, waar het opeens veel mooier weer was dan we hadden verwacht. Echt vakantiegevoel!

Natuurlijk ook weer even bij de schaapjes gekeken. Ze groeien goed! Op mijn Instagramprofiel staat een high light met nog wat meer foto’s & updates :-).

Op zondag reden we door naar Utrecht. Eerst gingen we op bezoek bij een van mijn beste vriendinnetjes die hoogzwanger was. Door het gekke jaar hebben we elkaar weinig gezien tijdens haar zwangerschap, dus het was extra fijn om nog eventjes langs te kunnen gaan.

Daarna ging ik samen met mijn vriend nog even de stad in. Dit was zoooo lang geleden, ik heb het gemist. Love Utrecht. Ik kreeg wel een beetje heimwee hoor. Utrecht leeft echt. Doordat het centrum zo compact is bruist het echt op elke hoek van de straat. Antwerpen is natuurlijk een stuk groter dan Utrecht, dus alles ligt wat verder van elkaar verspreid. Nu viel me dat echt op.

Het was ook echt heerlijk weer om door Utrecht te slenteren. Eerlijk: ik heb geen spijt dat ik ben vertrokken (met de huidige huizenmarkt had ik sowieso hooguit in een kartonnen doos kunnen wonen) maar ik heb me wel voorgenomen om weer wat vaker terug te gaan. Nu maakte de hele pandemie het ook gewoon ingewikkeld, hopelijk zal dat in de toekomst niet meer zo’n rol spelen.

We aten bij Vegitalian, een veggie & vegan Italiaans restaurant vlakbij de Neude. Aanrader, onze pizza’s waren vet lekker!

Mijn nieuwe werkweek startte goed, er werd namelijk een perspakketje geleverd! Ik ontving de Kobo Clara e-reader. Die was heel erg welkom, want mijn vorige e-reader had het na jaren trouwe dienst vlak voor de zomer begeven. Komt waarschijnlijk ook omdat ik die altijd overal mee naartoe nam, zonder hoesje eromheen. Ben dus extra blij dat ik er een hoesje bij kreeg!

Ik zal binnenkort nog eens wat leestips delen, ik heb namelijk wel wat goede boeken gelezen deze zomer.

Op woensdag sprak ik weer af met Sofie, dit keer bij haar thuis om sieraden te maken. Sofie maakt ook sieraden. De opbrengst van haar sieraden maakt ze over naar een goed doel. Check haar Instagrampagina als je eens wat zou willen bestellen.

Op vrijdag sprak ik af met Caro, een vriendinnetje dat ik ken van surfen. We moesten nog haar 30e verjaardag vieren. We startten bij Bar Chapel, een van mijn favoriete zomerbars in Antwerpen. Uiteindelijk zijn we van terras naar terras gegaan, was super gezellig. En oooh zoo fijn dat het überhaupt weer kan he? Ik kan niet wachten tot we ook een dansje mogen wagen ;-)

Op zaterdag ging ik even met m’n vriend de stad in. Ik houd dus eigenlijk niet echt van winkelen, maar ik had echt eind 2019 voor het laatst nieuwe sneakers gekocht. M’n oude paar doen inmiddels pijn aan m’n voeten haha, dus het was tijd voor een nieuw paar. Het werden deze van Nike.

Op zondag spraken we af met mijn broer, schoonzusje en neefje. Die verbleven namelijk een paar dagen in Antwerpen! Ik vind het altijd zoooo leuk als vrienden en familie op bezoek komen. Nu was het ideaal omdat ze zelf een Airbnb gehuurd hadden, waardoor ik me niet zo verplicht voelde om de tourguide te spelen.

Samen wandelden we door de stad en bezochten we de Zoo van Antwerpen. We zouden sowieso de volgende dag al naar de dierentuin in Mechelen gaan, maar aangezien we met korting naar de Zoo van Antwerpen konden deden we die ook gelijk.

Ik ben niet per se fan van dierentuinen, maar door de ogen van een kind is dat toch weer heel anders – leuk!

Van de afgelopen werkweek heb ik eigenlijk helemaal geen foto’s, terwijl het toch wel een toffe week was met een borrel van werk tot diep in de nacht. Misschien beter dat er geen foto’s van zijn ;-)

Gisteren gingen we voor de verjaardag van mijn schoonvader naar de 4DX bioscoop. We zagen Jungle Cruise, wat op zich best een leuke film was. Maar het 4DX-effect maakt het echt af. Je schudt dan echt heen en weer, er is water, lucht en bepaalde geuren… echt een hilarische ervaring die je zeker eens moet mee maken haha.

Vandaag was het een stuk herfstiger, dus besloot ik te gaan bakken. Ik maakte de vegan carrot cake uit Merel’s nieuwe kookboek. Met haar boek laat Merel zien dat vegan koken helemaal niet moeilijk of duur hoeft te zijn.

Dat klopt, want deze cake was super easy om te maken en vet lekker. Ik zal het eindresultaat met bijbehorend recept nog in een aparte blog later deze week delen.

Daarna kleedde ik me snel om, want het was tijd om de compromis te tekenen van ons huis. Ja, je leest het goed: m’n vriend en ik hebben een huis gekocht!

Dat wisten we stiekem al een kleine maand haha. We hoorden tijdens onze vakantie in Italië dat ons bod geaccepteerd was. Nu de compromis (soort van verkoopbelofte) getekend is, is het for real! Wij gaan verhuizen! Maar we blijven gewoon in Antwerpen hoor.

Over deze hele huizenzoektocht kan ik een blog apart schrijven – misschien doe ik dat ook wel. We krijgen begin november de sleutel en hoeven eigenlijk alleen het huis opnieuw te witten. Tegen die tijd zal ik jullie meer laten zien van het huis!

Tot zover mijn dagboekje van augustus. Nog 2 dagen en dan is het alweer september! Pfoe, ik heb stiekem nog zoveel zin in een beetje zomer maar ik durf er niet echt meer op te hopen. Ik heb wel heel erg zin in komende maand. Ik heb inmiddels echt mijn draai gevonden op werk, waardoor de inwerkperiode een beetje voorbij is en ik nu m’n eigen ding kan gaan doen. Daarnaast heb ik komend weekend mijn eerste festival sinds forever op de planning staan en daar heb ik Heel Veel zin in!!

Ik hoop dat het met jullie ook goed gaat. Houd de blog in de gaten, want er komen wat nieuwe blogjes online ;-)

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 14 reacties

 1. Anne Westra

  Wat leuk allemaal! Nieuwe baan en super een huis gevonden!! Ik zelf ga per 1 sept naar Leuven verhuizen, dus kan me de verhuis excitement goed voorstellen haha!

  Jammer van de Zeeland plannen, het is echt een regenachtige en bewolkte zomer geweest voor mijn gevoel. Mijn zus woont in Scheveningen en is maar 3x in haar bikini op het strand kunnen liggen over de hele zomer, dat zegt wel wat.

 2. Johanne

  Wat gaaf zeg, dat jullie een huis hebben gekocht in Antwerpen. Gefeliciteerd! Ben benieuwd naar het aparte artikel. En fijn dat je blij bent met je nieuwe baan. Het klinkt iig heel erg leuk :-).

 3. Inge

  Gefeliciteerd met jullie huis! Superleuk! Mijn vriend en ik zijn sinds 2 maanden trotse huizenbezitter en volop aan het klussen nu.
  Heb ook deze zomer lekker kunnen lezen. Ben benieuwd naar je boekentips.

 4. Séverine

  Dikke proficiat met je nieuwe huis! Die pizza in Utrecht ziet er geweldig uit zeg :-) Bar Chapel is inderdaad geweldig! Benieuwd naar verder nieuws over je huis :-)

 5. Angélica

  Gefeliciteerd met jullie nieuwe huis! Het ziet er uit als een fijne maand :) En ik heb nu echt zin in die pizza haha (om 8 uur ‘s ochtends).

 6. Mieke

  Hoeraaaaaa! Een huis, wauw, wat vet! Zo gegund!

  Ik ben overigens mega benieuwd naar je leestips – bring them on ;)

 7. Rachel

  Wat een heerlijk overzicht zeg en gefeliciteerd met jullie nieuwe huis dat is natuurlijk de kers op de taart en gaaf dat je voor 9 euro zo’n step kon huren voor uren, heerlijk! je voelt jezelf gelijk wat jonger of niet haha!

 8. Hester

  Gefeliciteerd met de aankoop van jullie huis, ik ben heeel benieuwd! Ik was eerst ook huiverig voor die stepjes maar ik heb me een jaar of twee geleden toch over laten halen en toen inderdaad ook heel Dusseldorf op en neer gestept omdat het steppen an sich al zo leuk is, haha. Kwamen er alleen wel te laat achter dat je als stepper in principe gewoon bestuurder bent en dus niet met teveel alcohol op je bloed mag deelnemen aan het verkeer ;-). De pizza’s bij Vegitalian vind ik ook top, vooral die met groene groentes en burrata!

 9. Stephanie

  Haha, die foto met je blij hoofd op de step, zalig!
  Proficiat met de aankoop van het huis, ben al benieuwd naar je verhuis- en interieurposts.

 10. Julia

  Gefeliciteerd met jullie huis!! Ik ben erg benieuwd!

 11. Lisanne

  Wat spannend dat jullie een huis gekocht hebben, gefeliciteerd!

 12. Spannend, een nieuw huis!
  Wat een leuke schaapjes :) en heerlijke pizza’s, borrelhapjes en MMHPPF die koffiekoek…

 13. Lesley

  Heel herkenbaar, die 26 graden en dan regen aan zee. Ik was er een week en we hadden maar één dag mooi weer. En die dag … gingen we ‘s middags uitgebreid lunchen bij de mosselpop-up van Sergio Herman. Binnen. Wenen. Hahaha. Maar goed, het was wel leuk én lekker. Oh en ik eet niet graag koffiekoeken met crème, maar door jouw foto’s heb ik er altijd wel zin in hahaha. Ik vind dierentuinen heel leuk, en inderdaad zeker met een kind erbij. Die zijn vaak nog echt onder de indruk van olifanten en giraffen, zo schattig.

 14. Siroon

  Wat een heerlijk uitgebreid dagboekje! Nu weet ik weer niet waar ik allemaal op wilde reageren ;) Ik snap je punt haha. Allereerst: natuurlijk ontzettend gefeliciteerd met jullie huis! Ik ben heel benieuwd en kijk nu al uit naar de home tours. En wat was het verder een fijne sociale maand! Je werk lijkt me fantastisch (maar ook lastig, word je niet hebberig van al die mooie meubels haha) en zo te zien moet ik echt weer eens een weekendje Antwerpen op de kalender gaan zetten.

Geef een reactie