Dagboekje van november: verhuisperikelen

Joehoe, ben ik weer! De afgelopen weken verscheen er geen dagboekje online, ik had namelijk iets anders aan mijn hoofd: verhuizen! Ik zag er best wel tegenop, maar uiteindelijk viel het best mee. Dus, tijd om de draad weer op te pakken met een nieuw dagboekje!

Maandag 1 november was onze verhuisdag. Op 31 oktober kregen we onze sleutel en hadden we al wat dozen verhuisd, maar op 1 november zouden we officieel over gaan. Gelukkig is 1 november een vrije dag in België, waardoor we alle tijd hadden om onze spullen te verhuizen.

En gelukkig hadden we genoeg hulp! Naast 3 vrienden hadden we ook 2 verhuizers die ons hielpen met de verhuislift alles uit ons appartement te krijgen en in ons nieuwe huis te plaatsen. Ik zag best wel tegen de verhuizing op, maar eigenlijk is het best soepel verlopen. We begonnen om 10:00 en tegen een uur of 13:00 stond alles in ons nieuwe huis.

Ik ben niet zo goed in sjouwen, dus ik probeerde mezelf vooral op andere manieren nuttig te maken. Door (veggie) broodjes knakworst voor de verhuizers klaar te maken bijvoorbeeld!

Die dag zetten we gelijk ook wat kasten en ons bed in elkaar, zodat we er meteen konden slapen. Mijn favoriete onderdeel van ons huis: de trap!

In de loop van de week kwamen er kaartjes en cadeautjes binnen, zo leuk! Ik deel ze als leuke tip/inspiratie om zelf te geven aan iemand die net is verhuisd. Van mijn BFF Maura kreeg ik een mooie bos bloemen van BloomOn. Een bos bloemen maakt een huis meteen een thuis. Van de oma van mijn vriend kregen we een mooie krans die ik meteen aan onze voordeur hing. Zo gezellig!

De eerste maaltijd die ik zelf kookte (de eerste dagen bestelden we namelijk alleen maar eten haha) was deze vegan pad thai. Lekkerrrrr.

Na de verhuizing moest m’n vriend meteen naar het buitenland voor z’n werk. Dus nodigde ik mijn collega’s uit en introduceerde ik een oer-hollands fenomeen: de friettafel! We pakten de tafel in met zilverfolie en vervolgens konden alle frieten, snacks en sausjes direct op tafel. Ze vonden het hilarisch haha (en hoe lekker is dit??).

Omdat m’n vriend een week in het buitenland zat hadden we alle meubels even snel neergezet zodat ik een beetje normaal zou kunnen leven in ons huis. Na zijn terugkomst zouden we alles weer verplaatsen zodat we de muren konden schilderen.

11 november was opnieuw een vrije dag in België, die we gebruikten om alles af te plakken en verf te kopen.

We gingen nu voor een vers laagje witte verf (RAL 9016), maar deze kleur (of iets in deze richting) lijkt me wel wat voor de slaapkamer.

Vrijdag namen we vrij zodat we een lang weekend hadden en met de hulp van mijn schoonouders begonnen we aan het eerste laagje wit voor de begane grond. Veel werk, maar wel echt de moeite waard. Al was ik aan het eind van de dag bekaf.

Op zaterdag ging mijn vriend door met schilderen maar ‘mocht’ ik even pauzeren: ik had namelijk een dag vol babybezoek gepland! Ik stapte eerst in de trein naar Utrecht om het babytje van een vriendin voor het eerst te zien. Zo’n lieverd :-) En fijn om weer even in Utrecht te zijn!

Daarna pakte ik de trein richting Nijmegen waar ik de nieuwste aanwinst in onze family voor het eerst in mijn armen sloot: mijn nichtje Emmy. Ook al zo’n lieverd, die direct in mijn armen in slaap viel <3.

Zondag stond weer in het teken van schilderen! Gelukkig hadden we hulp van 2 vrienden en waren we tegen de middag klaar, waardoor we meteen konden beginnen met opruimen.

Tegen het eind van de dag zag het er zo uit… heerlijk! Echt zo fijn om af en toe hulp van vrienden en familie te hebben, dat heeft er zeker voor gezorgd dat we sneller klaar waren.

‘s Avonds gingen we ook nog even langs ons oude appartement, voor de laatste keer. Zo gek. We hebben hier echt een heerlijke tijd gehad. Onder deur lag een envelop met een kaartje van een van de buurvrouwen, heel lief.

Sowieso word ik heel blij van alle leuke kaartjes die we hebben gekregen van vrienden en familie!

Later die week aten we bij mijn schoonouders waar ik zomaar deze adventskalender kreeg. Door alle drukte doe ik dit jaar geen adventskalender met een vriendin, ik heb ook geen andere kalender gekocht. Maar deze vind ik wel heel leuk! Ik kreeg er via Instagram al vragen over, m’n schoonmoeder kocht deze bij de Belgische supermarkt Delhaize.

De rest van de maand maakte ik niet super veel foto’s, behalve dit mooie herfstplaatje dan. Het was erg druk op mijn werk en m’n weekenden zaten ook vol met sociale activiteiten.

Afgelopen weekend stond er weer een bezoekje aan Utrecht op de planning! Dit keer niet snelsnel, maar echt een bezoek aan de stad zelf. De afgelopen 2 jaar bezocht ik Utrecht vooral om vrienden op te zoeken waardoor ik meestal bij vrienden thuis afsprak. Ook was de helft van de tijd bezoek niet eens mogelijk. Ik hoooop dat dat komend jaar een stuk makkelijker gaat zijn, want ik zou het liefst minstens 1 keer per 2 maanden in Utrecht zijn. Blijft een heerlijke plek.

Ik bezocht weer heel wat leuke en nieuwe hotspots, waaronder Carmel Market. Het wordt hoog tijd dat ik mijn hotspot lijstje een update geef.

Uiteraard kon ik Utrecht niet verlaten zonder mijn BFF Maura te zien. Gelukkig komt ze ook snel weer naar Antwerpen!

Komende maand staat in het teken van settelen: nu de muren geverfd zijn kunnen we verder gaan met inrichten. We moeten nog lampen ophangen, ik moet ‘mijn kamertje’ (werkkamer voor mijn kralen) nog inrichten en er zijn nog wel wat dozen uit te pakken… Alles op z’n gemak ;-) Ik heb in ieder geval weer wat meer rust & ruimte om te bloggen, en daar ook heel veel zin in!

Zie jullie bij de volgende update!

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Anne

  Aaah fijn weer een dagboekje, had ze gemist! Jullie huis ziet er echt prachtig uit zeg! (Maar goed, volgens mij weet je inmiddels al dat ik altijd onder de indruk ben van jouw goede smaak.)

  Enne, die friettafel? Had ik echt nog nooit van gehoord! Erg inspirerend, dus moet het binnenkort ook maar eens proberen

 2. Deborah

  Jaaaa, weer een dagboekje! Superleuk, die inkijkjes in jullie nieuwe huis, heel tof ook hoe oudere en nieuwe elementen worden gecombineerd. Wat een heerlijk stekje maken jullie ervan! Ik moest wel lachen om je enthousiasme over de verhuislift een tijdje geleden op instagram, want dat herkende ik van onze verhuizing vorig jaar. Antwerpse trappen en grote meubels zijn geen goede combinatie, haha! En die friettafel is volkomen nieuw terrein voor me; misschien is dat een meer regionale ‘traditie’?

 3. Nicole

  Veel geluk in jullie nieuwe huis! Het ziet eruit alsof jullie alles heel goed onder controle hebben (jaloersmakend!). Ik moet ook nog stééds een dagje Utrecht plannen (belachelijk als je weet hoe dichtbij ik woon), heb het idee dat we hier continu in quarantaine zitten met twee kleine kinderen, en als dat toevallig een keer niet zo is, moet ik werk inhalen. O, en die friettafel heb ik weleens van gehoord voor op een kinderfeestje, maar ook nog nooit meegemaakt, haha.

 4. Luus

  Heerlijk ziet het nieuwe huis eruit! :)
  En ahhh smelt bij de baby foto’s!

 5. Lesley

  Zo schattig, die baby-foto’s! Fijn dat jullie zo efficiënt en snel hebben kunnen verhuizen, ben echt fan van het huis! Die Bloomon-bloemen zijn wel een goeie tip, denk dat ik ook nog eens een bos bestel eens we verhuisd zijn en alles op z’n plek staat.

Geef een reactie