Boeken die je helpen met je doelen voor het nieuwe jaar

Ik vier oudjaar nooit super uitgebreid, maar wat ik wel leuk vind aan oud & nieuw is de neiging tot reflectie die ik ervan krijg. Even stilstaan bij alle mijlpalen van het afgelopen jaar en nadenken waar ik komend jaar aan wil werken. Mocht je zelf ook wat doelen willen opstellen voor het nieuwe jaar, dan heb ik misschien wat boeken voor je die je daarbij kunnen helpen.

Mijn favoriete zelfhulp boeken

Ik ben een sucker voor informatieve zelfhulpboeken. Boeken met praktische tips en to do’s die je ook direct kunt uitvoeren. Door de jaren heen heb ik er heel wat verzameld, ik deel graag mijn favorieten met je. Als steuntje in de rug voor bij je nieuwe doelen in 2022!

Deze blog kwam eind 2019 voor het eerst online, maar ik plaats ‘m graag opnieuw. De boeken uit deze blog sla ik namelijk nog regelmatig open!

boeken doelen

★ Lees Ginny Werkt als je in 2022 op zoek gaat naar je droomjob. Ik schreef er eerder al eens een uitgebreide review over en ik ben erg te spreken over dit boek. Handig voor iedereen die net is afgestudeerd of als je juist na jaren eens wat anders wil doen.

☆ Lees Babe you got this (het werkboek) van Hashtag Workmode als je komend jaar voor jezelf wil beginnen. Dit werkboek helpt je bij het opstellen van je business plan en staat vol tips van andere vrouwelijke ondernemers.

★ Lees Digital Detox als jouw voornemen voor 2022 is om wat minder online te zijn. Kan nog best lastig zijn. Ik schreef eerder al eens een uitgebreide review over dit boek.

☆ Lees de Financiële Detox als je in 2022 je geldzaken op orde wil brengen. Lees de uitgebreide review hier.

★ Lees Dit is een goede gids als je komend jaar je leefstijl wil verduurzamen. Ik maakte al een begin met mijn 50 tips om je leven te verduurzamen. Door de emigratie is dit een beetje in het slop geraakt, maar in 2022 ga ik hier weer mee verder.

☆ Lees De Vegarevolutie als je net als ik in 2022 wat meer (of volledig) vega(n) wilt gaan eten. Dit boek bevat naast receptie ook heel veel uitleg en informatie rondom het vegetarisch dieet, waardoor ik het boek extra waardevol vind.

★ Lees Eet als een expert als je komend jaar op een gezonde manier met voeding wilt bezig zijn. Dit boek is geschreven door wetenschappers en geeft eerlijke (en wetenschappelijk onderbouwde) antwoorden op vragen als ‘is melk drinken slecht?’ of ‘waarom eet je beter volkoren producten?’. Ik schreef er bijna 3 jaar geleden een review over en ben nog steeds even enthousiast.

Wat zijn jouw doelen voor 2022?

Ik ben niet per se van goede voornemens, al probeer ik het nieuwe jaar wel altijd met een of enkele doelen in te gaan. Zo stond 2017 in het teken van ‘nieuwe hobby’s uitproberen’ en heb ik daardoor een cursus keramiek gevolgd, de ukelele leren bespelen en leren handletteren. Dat ik daarna mijn interesse verloor in het proberen van nieuwe hobby’s was prima, want in principe was mijn doel al behaald.

De afgelopen jaren was het mijn doel om mijn draai te vinden in Antwerpen. Door corona ging dat behoorlijk moeizaam, maar het begint eindelijk te lukken. Ondertussen behaalde ik nog wat nieuwe mijlpalen:

 • Ik eet sinds enkele maanden volledig vegetarisch
 • De emigratiestress en de pandemie zorgden voor heel wat comfortfood en daardoor paste ik m’n broeken niet meer. Inmiddels zit ik weer op mijn oude gewicht en dat voelt heel fijn.
 • M’n vriend en ik kochten een huis! Zo fijn dat we nu eindelijk kunnen settelen.
 • Zij het met ups & downs, na ruim 11 jaar is mijn blog nog altijd up & running en daar ben ik trots op!

Wat zijn jouw mijlpalen dit jaar? En wat worden jouw doelen voor komend jaar?

[bg-box]Sommige boeken uit dit lijstje heb ik als recensie-exemplaar gekregen. Dit artikel bevat ook affiliate links. Wanneer jij via deze links iets koopt, krijg ik een klein percentage van jouw aankoop. Jij merkt daar helemaal niks van! Zie mijn disclaimer voor meer informatie.[/bg-box]

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 14 reacties

 1. Annelies

  Ik heb er nog geen van jouw lijstje gelezen. Het zelfhulpboek dat hier klaar ligt voor het begin van 2020 is de nieuwe van Jelle Hermus: Leven met wind mee, de vorige vond ik goed dus ik hoop voor deze hetzelfde.

 2. Alex

  Leuke boeken! Vooral Ginny Werkt lijkt mij erg interessant, daar ga ik zeker even naar kijken!

 3. Larissa

  Ohhh ik hou van zulke boeken! Een aantal kende ik al, maar een aantal ook niet. Ik neem deze zeker even mee in mijn favorieten-lijstje!

 4. José

  Lijken me stuk voor stuk goede boeken! Ben vooral benieuwd naar Ginny Werkt, maar ben nu eerst Nice Girls Don’t Get The Corner Office nog aan het lezen.

 5. Yvonne

  Leuk lijstje! ‘Dit is een goede gids’ heb ik vaker voorbij zien komen, misschien in 2020 toch eens werk van maken :)

 6. Sanne

  Hier ook zo’n sucker voor dit soort boeken! Ik doe wel aan goede voornemens, al is het deels ook onbewust. Een van die doelen is ook om het nieuwe jaar weer dit soort boeken te lezen, want ik haal er altijd zo veel uit. Ik heb geen van deze boeken gelezen, dus die mogen linea recta op de lijst. Bedankt voor de tips!

 7. Jenn

  Leuk, ik hou van zulke boeken. ‘Dit is een goede gids’ heb ik ook gelezen, fijn boek, ook om er nog eens bij te pakken als naslagwerk. ‘Je moet (bijna) niks’ van Lianne Keemink is ook een aanrader.

 8. Fleur Sophia

  Oh, ik ben erg benieuwd naar de Vegarevolutie. Vooral fijn dat er ook zoveel informatie in het boek staat!

 9. Suzanne

  Hele fijne boekentips! Ik heb weer een aantal boeken aan mijn lijstje toegevoegd!

 10. Charlotte

  De Vegarevolutie klinkt goed :)

Geef een reactie