Dagboekje van december: ik werd ontslagen (en we hebben een oppaskat!)

December was een roerige maand. Zoals je in de titel al leest, werd ik ontslagen. Ofja, eigenlijk eind november al. Huh? Bij die job waar ik het zo naar m’n zin had? Jup. Meer daarover in deze blog. En over Dobby, ons oppaskatje dat tussen kerst en oud & nieuw bij ons logeert!

Ok, first things first: ik werd dus eind november ontslagen. Zomaar, zonder waarschuwing. Kwam wel even rauw op m’n dak. Gelukkig niet omdat ik slecht presteerde, maar om financiële redenen. Nog steeds stom, want waarom neem je iemand aan als je die niet op z’n minst een halfjaar kan betalen? Maar goed, boekhouding is een vak apart en ik snap dat niet iedereen er even goed in is. Overigens merkte ik ook wel dat m’n werkgever heel veel moeite had met m’n ontslag. Het was even een weekend klote, maar na het weekend zette ik m’n schouders onder een nieuwe jobhunt. Ik vond solliciteren toch zo leuk? ;-)

En gelukkig is er ook goed nieuws: half januari start ik namelijk met een nieuwe job! Bij Blyde PR, een PR-bureau dat niet alleen in opdracht van duurzame merken werkt maar ook zelf B-corp rated is. Zo cool! En er zit nog een leuk verhaal achter ook. Ik had Nynke, een van de oprichters van Blyde, 2,5 jaar geleden namelijk al eens een berichtje gestuurd. Ik was net naar Antwerpen verhuisd en stuurde bedrijven waar ik het liefst wilde werken een open sollicitatie. Helaas was er destijds geen opening bij Blyde.

Dit keer dacht ik: ik probeer het nog eens. En wat bleek? Mijn naam was een dag eerder in een overleg gevallen, want ze zochten nog iemand in Antwerpen. Dus je begrijpt: dit was meant to be.

Ik ben zo zo blij dat ik het nieuwe jaar weer met een vast contract begin. Uiteindelijk ben ik straks 2 weekjes werkloos geweest (want heel december werd ik nog uitbetaald), best prima toch? En heel fijn: ik ga weer 4/5 werken, dus ik houd weer wat meer tijd over voor m’n blog. Maar nog belangrijker: ik mag voor een bedrijf werken waar ik écht trots op ben, en waar ik stiekem dus al jaren van droomde om voor te mogen werken ;-).

Oh en ik ben heel erg trots dat dit allemaal zo snel gefixt is. Eerlijk: het is niet altijd makkelijk geweest hier in Antwerpen, ik heb zeker wel m’n draai moeten vinden. Was dit een jaar geleden gebeurd, dan weet ik niet of ik zo snel had kunnen switchen qua mood. Maar inmiddels zit ik goed in m’n vel, heb ik eindelijk een sociaal leven hier en kan ik met volle overtuiging zeggen dat ik hier heel graag woon!

Ok, nu dit uit de weg is kan ik verder met mijn dagboekje haha. In december was ik dus vrij! Ik kreeg mijn loon nog wel uitbetaald, maar hoefde niet meer te komen werken. Dat gaf me tijd om lekker te chillen, te focussen op sollicitaties en weer wat meer aan m’n blog te werken.

Begin december vierden m’n vriend en ik dat we 5 jaar samen waren, met een uitgebreid 5 (of 6?) gangen menu bij Yust, all vegan. Ook sliepen we op uitnodiging een nachtje in het nieuw geopende B&B hotel recht vooraan de Meir. Echt een ideaal hotel voor wanneer je een weekendje in Antwerpen wil doen: het is hooguit 2 minuten wandelen naar het station en met drie keer rollen sta je op de Meir. De bedden zijn heerlijk en het ontbijt is top (vanwege het uitzicht, maar ook het uitgebreide buffet). Aanrader!

De volgende ochtend reden we naar Breda, om daar ons Beter Boompje op te halen. We hadden een van de grootste maten en hij paste maar net in de auto, maar eenmaal thuis met onze hoge plafonds stond hij toch een beetje zielig haha.

Kijk dan! Wel een mooie boom hoor, maar misschien dat we toch voor een (tweedehands) neppe boom moeten gaan en dan een heel groot model. Voordeel is dan ook dat je ‘m kan opruimen wanneer je wil, want ik ben er nu alweer klaar mee haha.


Afgelopen maand stond ook veel in het teken van interieurwinkels afgaan. We waren vooral op zoek naar nieuwe lampen voor onze woonkamer. Vanwege de mooie plafonds met rozetten kunnen we er niet een simpel spotje hangen, dat zou afbreuk doen aan het geheel. Maar ja, verlichting is zoooo duur!

Uiteindelijk hebben we voor deze lampen gekozen! Het blijft lastig, hopelijk staan ze mooi in onze woonkamer.. Ik zal ongetwijfeld het eindresultaat in een volgend dagboekje of op instagram laten zien ;-)

Ik ging ook aan de slag met ‘mijn’ kamertje. Op onze tweede verdieping hebben we 2 kamers met een halve verdieping erin. Een van de kamers wordt de logeerkamer, de andere kamer is mijn kamer! Hier staan mijn boekenkasten, een klein (slaap)bankje en op de halve verdieping is mijn atelier/thuiskantoor. Op Instagram vind je al wat sneak peeks, op de blog zal ik een update geven als alles af is!

Random foto van onze slaapkamer. Ik ben echt verliefd op de oude details van ons huis.

Een snapshot vlak voor een sollicitatiegesprek. Voordeel van die videocalls is dat je gewoon in je joggingbroek kan zitten. Business on top, lazy on bottom.

Ook leuk: ik ontving het boek van Smile Safari, met daarin alle instagrammable plekjes van België. Ik stond er zelf namelijk ook in!

In december had ik ook genoeg tijd om te borrelen met vrienden. Die ik dan dus niet vertelde over mijn ontslag he? Hahaha. Ik moet bijna iedereen nog inlichten, dus als je het via deze weg verneemt: sorry. Ik had gewoon geen zin om telkens mijn verhaal te moeten doen.

Hier een kleine tussentijdse preview van mijn kamertje, ik maakte namelijk het logeerbedje op voor mijn BFF Maura die op bezoek kwam. De echte logeerkamer is nog ‘under construction’, dus tot die tijd gebruiken we nog ons oude slaapbankje voor logees. Het is wel een heel gezellig kamertje geworden.

Het was zooooo leuk om Maura weer in Antwerpen op bezoek te hebben. De laatste keer was met mijn verjaardag, in juni. En de stad is ook zo gezellig verlicht nu. Het was echt een super gezellig weekend. Zo leuk zelfs dat ze over 2 weken weer komt, woehoeee. Dat is ook echt mijn voornemen voor 2022: vaker vrienden uitnodigen en ook vaker weer naar Nederland gaan. Door carola was het de afgelopen 2 jaar erg lastig, maar nu mag dat geen probleem meer zijn.

Dit gezellige lichtje kreeg ik cadeau van Maura, zo leuk!

Ik deed een mini shoot voor Armed Angels. Ik ben super trots op mijn samenwerking met dit mooie duurzame merk. Ook in het nieuwe jaar ga ik weer een aantal keer met ze samenwerken, ik kijk er nu al naar uit!

Het vrij zijn gaf me ook de ruimte om de verschillende koffiebarretjes in onze nieuwe buurt eens uit te proberen. Ik ontdekte veel leuks!

Plaatje van onze woonkamer. Kan niet wachten tot hier de lampen hangen, er een mooi tapijtje ligt en een leuke salontafel. Nu is het nog een beetje leeg, maar hey: alles op z’n tijd.

Samen met m’n vriend ging ik ook een middagje naar Brussel. Voor een samenwerking, maar we maakten er gelijk een leuk uitje van. Ik snap niet dat ik vroeger Brussel altijd ontweek, het is zo’n mooie stad! Komend jaar wil ik Brussel nog meer gaan verkennen.

M’n broer, schoonzusje en neefje en nichtje kwamen voor een flitsbezoek langs in Antwerpen. Zo leuk om hen weer even te zien (hoe lief is m’n babynichtje), en leuk om hen ons nieuwe huis te laten zien. Als je niet om de hoek woont gaat dat toch wat lastiger, dus des te leuker dat ze gewoon in de auto stapten om te komen kijken!

Vlak voor kerst kwamen vrienden langs om hun katje bij ons af te geven. Zij gingen op vakantie en de kat kon niet mee, dus wij passen van kerst tot en met nieuwjaar op Dobby. En ze is zoooo cute.


Ze is super sociaal en totaal niet bang. Ze volgt je overal en knuffelt zoveel je wil. Echt heel gezellig zo’n beestje in huis. Ik weet niet of we nu al zo’n commitment willen doen, maar ooit komt er zeker een kat bij ons.

Ze volgt je door het hele huis, wat het uitpakken van mijn verhuisdozen een stuk gezelliger maken. Al deed ik er nu wel 2 keer zo lang over, haha.

Op de valreep voor kerst scoorde ik dit leuke jurkje. Ik draag eigenlijk alleen in de zomer op vakantie jurken, terwijl ik het wel leuk vind. Deze zou ook prima naar kantoor kunnen, dus ik ga eens op zoek naar meer van dit soort jurkjes.

Kerstavond vierden we klein met mijn schoonouders. Ik pakte onze kerstcadeautjes duurzaam in, op de Japanse Furoshiki manier. Anders zit je toch maar met die bergen oudpapier.

M’n vriend en ik verzorgden een 4-gangen menu en daarna keken we samen ‘Don’t look up’ op Netflix, aanrader! Ik vond het heerlijk om zo’n simpele en knusse kerstavond te hebben.

We waren ook goed verwend!

Dit was de eerste keer dat ik eerste kerstdag niet met mijn familie vierde. Het was de verjaardag van mijn oma, ze zou 92 geworden zijn als ze niet eerder dit jaar was overleden. Het was even onwennig, maar ook wel relaxed om gewoon thuis te zijn. Ik heb een kaarsje voor mijn oma aangestoken en ondertussen ontvingen we de oma’s van mijn vriend voor een kerstbrunch.

‘s Avonds waren we weer lekker met z’n tweetjes en hingen we op de bank met snacks en ons oppaskatje. Zaaaaalig.

Tweede kerstdag (wat in België eigenlijk niet bestaat) vierden we bij mijn schoonouders met veel kaas en wijn.

Om vervolgens ‘s avonds weer lekker op de bank te luieren. Dat was echt het thema van deze kerstvakantie haha.

Maandag kwam Judith eventjes langs in Antwerpen. Nu ze in Breda woont, woont ze praktisch om de hoek. Ze kwam ons huis bekijken en we gingen gezellig samen uit eten.


Dinsdag kwamen opnieuw vrienden langs om ons huis te bekijken en maakten we er gelijk een gezellige spelletjesavond van. Met corona was een housewarmingsfeestje natuurlijk geen optie, maar eigenlijk is dit veel leuker zo.

Woensdag kwam mijn moeder op bezoek om het huis te bekijken, en maakten we een grote wandeling door Antwerpen. Donderdag was een luie dag. Die dagen tussen kerst en oud & nieuw zijn altijd een soort limbo… je vergeet de tijd en de datum helemaal. Stiekem ook wel heel lekker om zo te luieren.

Wel arriveerde onze nieuwe huisgenoot: Henk. We zijn er nu al zeer content mee.

Schreef ik aan het begin van dit dagboekje nog dat ik niet kon wachten tot onze lampen zouden arriveren (ik heb dit dagboekje de hele maand een beetje bijgewerkt), vandaag, op de laatste dag van het jaar, werden ze al bezorgd!

En dat kwam heel goed uit, want mijn schoonvader was op bezoek om samen met mijn vriend wat te klussen in huis. Staan ze niet prachtig?? Hij hangt nog een beetje scheef en er moeten andere peertjes in, maar we zijn er super blij mee.

Ondertussen ging ik nog lunchen met een oud-collega bij Walvis. Het blijft een beetje gekkig hoe het bij m’n vorige job is afgelopen, maar ik ben super dankbaar voor de nieuwe vrienden die ik er heb gemaakt :-)

Onderweg naar huis deed ik nog wat boodschapjes. Zondag vieren we ‘kerst’ bij mijn familie, wat gelijk mijn eerste Veganuary uitdaging wordt… haha. Daarom sloeg ik deze heerlijke plantaardige GU toetjes in, om m’n familie toch een beetje te doen zwichten ;-) Ook maak ik een ovenschotel, zodat ik in ieder geval zeker wat te eten heb haha.

Eenmaal thuis hielp ik mijn vriend bij het ophangen van onze Muuto kledinghaakjes. Deze konden we met korting kopen, ze staan zo leuk! Ze hebben ze ook in kleur, op termijn willen we er nog 1 of 2 gekleurde haakjes bij hangen.

Ook hingen we dit sleutelrekje op dat we cadeau kregen van de oma van m’n vriend. Echt een heel tof (en nuttig!) housewarming cadeautje.

Kijk hoe mooi onze gang er nu bij staat!

En dat is gelijk het laatste wat ik vandaag deed haha. Ik ben op de bank geploft om dit blogje af te maken. Straks ga ik nog koken en daarna haal ik alle snacks uit de kast om niet meer van de bank af te komen ;-) Ik geef niet zoveel om oud & nieuw, dus samen met onze oppaskat en heel veel snacks op de bank hangen klinkt voor mij als een ideale oudejaarsavond.

Ik wens jullie allemaal een hele fijne jaarwisseling en bovenal een gezond en gelukkig 2022. Bedankt dat jullie er na al die jaren nog altijd bij zijn. Ik heb ontzettend veel zin in het nieuwe jaar en alle nieuwe uitdagingen dat het met zich meebrengt. Ik ben ook onwijs blij dat ik weer 4/5 ga werken, waardoor ik weer wat meer tijd voor mijn blog overhoud. Ik weet nog niet zeker of ik het bij maandelijkse dagboekjes ga houden of weer naar tweewekelijks switch, maar het is zeker dat jullie weer wat vaker van me gaan horen ;-). In de tussentijd vind je me altijd op Instagram!

liefs marlous

Dit bericht heeft 21 reacties

 1. Angélica

  Wauw dat moet schrikken zijn geweest, je ontslag! Maar je hebt je snel weten te herpakken zeg, chapeau!
  En wat een heerlijk huis hebben jullie toch :) Gezellig ook met een katje er bij (ahh die foto in die hand, zo lief :D)
  Ik ben vanavond ook thuis dus ik ga zo ook de snacks uit de kast halen en nog weinig doen ;) Fijne jaarwisseling! Snack ze ;)

  1. Ja, het was intens haha. Ik was nog nooit ergens ontslagen, dat voelt wel echt een beetje als een deuk in je ego. Gelukkig hoefde ik het niet persoonlijk te nemen. Fijne jaarwisseling!

 2. Siroon

  Wat een dagboekje! Het ziet er – ondanks de spanning van de nieuwe job – wel heel fijn uit. Een goede combi van vrienden, huis en dagjes weg. Wat een prachtige lamp is het geworden Een heel fijn 2022 gewenst en succes met Veganuary! You can do it

  1. Hoe gek het ook was, achteraf is het een geschenk geweest. Een maand vakantie, tijd om vrienden en familie te zien en een nóg leukere nieuwe baan. Ik ben super happy :-)

 3. Marjoleine

  Wat een prachtig huis hebben jullie gekocht! Super mooi is het ook ingericht, kan me voorstellen dat je je er heel erg thuis voelt :) succes met je nieuwe job!

 4. Lesley

  Haha, ik moest lachen om carola. En ik ben een van die mensen die via Instagram snel even doorklikte want ‘ontslag’ is best wel een goeie clickbait hahaha. Fijn dat je zo snel iets anders vond en zo ook wel volop van december kon genieten. Ik ben ook echt een beetje verliefd op jullie huis, en heel herkenbaar dat je niet kan wachten tot alles écht mooi ingericht is haha. Naar dat aspect aan net verhuisd zijn kijk ik dan weer niet uit :D Dat boek van Smile Safari lijkt me best leuk, hoewel ik dus meestal niets met van die hotspots heb. Jullie hebben trouwens een ander Dixit-scorebord dan ik denk ik! En ik ben jaloers op je luie kerstvakantie. Mijn vakantie was superleuk, maar ik had elke dag wel iets te doen (mijn vriend is tussen kerst en oudjaar ook nog eens jarig), dus heel druk!

  1. Oh ik wist helemaal niet dat er nog een variant van Dixit was? We hebben wel een extra uitbreidingset qua kaartjes erbij. En thanks voor je lieve woorden!

 5. Femke

  Gelukkig nieuwjaar! Ik wens je een zalig 2022, en super leuk om weer een dagboekje van je te lezen.
  Balen van je vorige baan, maar van harte proficiat met je nieuwe job! Tof hoe dingen dan kunnen samenvallen.

  Verder heb je me aan het lachen gekregen, had je (onbewust?) een leuk grapje gemaakt: ergens heb je het over ‘Carola’ in plaats van Corona, haha Super slim ook om in de kaas een vorkje te prikken met daarop de naam! Die steel ik voor mijn eigen kaas/borrelplank :-)

  Fijne zondag

 6. Annelies

  Jullie huis is zo mooi aan het worden! Heel naar van je ontslag, zeker als het zo snel gaat en om een reden is waar je zelf totaal geen controle over hebt. Wel fijn dat je voor een B corp kan gaan werken zeg!

 7. Irene

  Fijn 2022 voor jullie!
  Balen van je ontslag maar het is uiteindelijk wel goed gekomen. Het moest zo zijn zeker?
  Die kledinghaakjes zijn super leuk! Ga ik onthouden voor als onze gang ooit aan de beurt is :p

 8. Luus

  Ahhh de warmte en gezelligheid straalt echt door je blog heen, heel fijn!
  Ik was al benieuwd naar jullie huis, leuk om nu ook iets meer te kunnen zien :)
  Wat rot dat je je baan zo plots verloren bent, maar wat een goed einde heeft het verhaal gekregen! Dan had het ook zo moeten zijn denk ik dan altijd achteraf. En een paar weken vrij in december, kan me heel goed voorstellen dat dat heel fijn uitkomt. Vooral als je bezig bent met het nieuwe huis en mensen zien.
  Helemaal verliefd op de poes, wat een cutie!
  En wauw wat is je Armed Angels outfit mooi! Staat je ook echt mooi die kleur!

  1. Ik denk inderdaad dat het dan maar zo had moeten zijn. Eigenlijk ga ik er alleen maar op vooruit en het was inderdaad niet verkeerd om de maand december vrij te hebben haha. Al had ik zeker de afgelopen 4 maanden ook niet willen missen, dus eind goed al goed.

 9. Stephanie

  Fijne jaarwisseling!
  Jammer dat je ontslagen werd, maar je zal vast ook je draai vinden op je nieuwe job. De foto’s met Dobby zijn zalig om te zien, alsof die er al helemaal thuishoort bij jullie haha.
  Ik had nog een vraagje trouwens over je outfit: vanwaar komen je zwarte botjes? Ik vind ze superleuk!

  1. Haha ja Dobby was zo’n lieverd! De botjes (haha blijft grappig om laarsjes zo te noemen) zijn van & Other Stories, ik kocht ze aan het begin van dit seizoen!

 10. Julia

  Allereerst nog de beste wensen voor het nieuwe jaar! Zo wat balen dat je zo snel al weg moest bij je baan. Je zou denken dat ze daar toch beter over nadenken als ze iemand aannemen. Maar echt knap dat je je zo snel hebt herpakt én al een nieuwe baan gevonden hebt! Hopelijk een baan waar je lang met veel plezier kunt werken! En jullie huis ziet er echt zo mooi uit, al die oude details! Stiekem wel een beetje jaloers dat jullie in België nog gewoon lekker uit eten kunnen en dingen kunnen doen! Hier in NL is het maar een saaie boel op het moment…

  1. Haha ja, je zou denken he? Achteraf daarom misschien maar beter ook dat ik nu iets nieuws heb gevonden. Al heb ik er alsnog een super fijne tijd gehad en had ik het niet willen missen!
   Het is inderdaad wel erg gek om de verschillen tussen Nederland en België te zien. Laten we hopen dat in Nederland ook snel meer mogelijk is (en dat we in België niet de verkeerde beslissing hebben genomen…).

 11. Ik lees deze blogpost nu pas..?! Lekker laat!
  Ik snap helemaal dat je geen zin had om vrienden over je ontslag te vertellen. Rare gang van zaken hoor, hoop dat de financieel verantwoordelijke ook mocht opstappen. Maar wat SUPERfijn dat je zo snel iets nog beters vond! Dik gegund en inmiddels alweer aardig ingeburgerd denk ik.
  Aaah, de oppaskat. Schatje.
  Je huis is prachtig! Ik ken die krimpverschijnselen van kerstbomen. Ik zet de mijne altijd op een bijzettafeltje om er wat meer hoogte aan te geven.

Geef een antwoord