Kookboek review: TLV Vegan + win actie!

TLV Vegan

Het viel me al op toen ik tijdens het kerstshoppen in de boekhandels liep: er zijn zoveel nieuwe vegan kookboeken! Een van de nieuwste vegan kookboeken (en wat mij betreft gelijk een van de mooiste) is TLV Vegan van Jigal Krant. Ik kreeg een recensie-exemplaar opgestuurd en mag er ook eentje weggeven! Ideaal voor deze Veganuary maand, lees dus snel verder voor mijn review.

Het vervolg op een bestseller

Goed om te weten: ik vraag altijd alleen recensie-exemplaren aan van boeken waarvan ik al weet dat ik fan ben. Ik had TLV Vegan al uitgebreid doorgebladerd in de boekhandel en wat me gelijk opviel is dat het boek veel meer is dan ‘gewoon’ een kookboek. Het staat vol prachtige foto’s en rijke verhalen, waardoor je echt het gevoel hebt even af te reizen naar Tel Aviv. Wel zo fijn nu echt reizen niet zo gemakkelijk is.

TLV Vegan is het vervolg op het kookboek ‘TLV‘, dat verschillende prijzen won. Eigenlijk wel een logische stap, want nergens wordt zo lekker plantaardig gekookt als in ‘het land zonder melk en honing’, zoals Israël ook genoemd wordt.

Ik moest lachen om deze 5-sterren review op bol.com: ‘Wat een feest is dit boek. En ik hou niet eens echt van koken (en ben ook niet Vegan).’ Dat is ook meteen wat mij opviel: of je nou graag kookt of niet, of je vegan eet of niet, dit kookboek is sowieso een must.

Bekijk hier mijn andere favoriete kookboeken!

TLV Vegan inkijkje in kookboek hotspots in Tel Aviv TLV Vegan

Meer dan een kookboek

TLV – Vegan is namelijk meer dan een kookboek. Naast 101 recepten vind je in het boek talloze verhalen over het leven in Tel Aviv, de opkomst van de veganistische beweging en hoe het veganisme leeft in bijvoorbeeld het leger of onder gelovigen.

Jigal Krant geeft je de 10 geboden voor de allerbeste hummus (of choemoes, zoals hij het schrijft. Waarschijnlijk overtreed ik nu al een gebod haha), legt uit hoe je een pita eigenlijk écht moet eten (zonder knoeien) en tipt leuke hotspots – zo zijn er meer dan 40 100% plantaardige restaurants in Tel Aviv.

De eerste keer dat ik het boek opende was ik zo een uur verder, het leest namelijk als een goede roman. De korte reportages zijn echt inspirerend en de prachtige foto’s geven je het gevoel door een reisgids te bladeren. Met TLV Vegan waan je je echt even in Tel Aviv. Komt voor mij goed uit, want dat was precies de trip die voor mij werd gecanceld door de wereldwijde pandemie. Nu heb ik toch een beetje het gevoel er te zijn geweest.

recept TLV Vegan handleiding pita's vullen recept TLV Vegan

De recepten

Ok, het blijft een kookboek, dus ook nog even een blik op de recepten zelf. Ik ben dol op de keuken uit het Midden-Oosten, met name vanwege de Mezze en Tabouleh. Die vind je dan ook genoeg in dit kookboek. De recepten zijn verrassend, maar niet zo ingewikkeld met moeilijke ingrediënten dat je eigenlijk geen zin hebt om te koken.

Ook opvallend: doordat in de Israelische keuken van nature al veelal plantaardig wordt gekookt, komen de recepten volwaardig over. Daarmee bedoel ik, dat het niet overduidelijk ‘veganized’ recepten zijn waarbij je stiekem toch gaat vergelijken met het origineel waardoor het vaak tegenvalt.

Naast voor mij verrassende recepten staan er ook enkele klassiekers in. Er is een speciaal hoofdstuk gewijd aan basisrecepten, waarin Jigal Krant je leert de allerbeste hummus (choemoes!) of geroosterde aubergine te maken.

TLV Vegan win actie

Win het boek!

Je merkt het: ik ben fan van dit boek. Het dikke kookboek met stevige kaft en prachtige foto’s heeft een luxe uitstraling, waardoor het ook een perfect cadeautje is. Daarom ben ik heel blij dat ik het boek aan een van jullie cadeau mag doen!

Meedoen is simpel: laat een ouderwetse comment achter onder deze blog. Je hoeft me niet te volgen, niks te liken, niks te delen… al zou ik het super leuk vinden als je na vandaag nog af en toe eens een comment achterlaat! :-)

Vergeet niet een correct e-mailadres in het daarvoor bestemde vakje in te vullen, zodat ik contact met je kan opnemen. Zondag maak ik de winnaar bekend. Dan kan je nog net een recept uit het boek koken tijdens deze Veganuary maand!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 71 reacties

 1. Jessica

  Dat ziet er inderdaad een erg mooi en interessant kookboek uit. En erg fijn zo’n winactie waarbij je niet moet volgen, liken, delen, … Dat vind ik altijd zo vervelend. Al volg en like ik je op instagram met plezier hoor. ;)

 2. Hester

  Ah ik vind het – wat jij ook al zegt – heel nice dat dit een vegan kookboek is uit een grotendeels plantaardige keuken; ik denk dat het bestuderen en koken van zulke recepten nog meer voldoening geeft dan ‘geveganizede’ recepten. In plaats van dat je dingen mist, zie je dan juist in dat je dierlijke producten helemaal niet echt altijd nodig hebt. Doe graag mee met de winactie!

  1. Tessa

   Super leuke winactie. Wil ook meer vegan gaan eten, maar vind het soms lastig om lekkere inspiratie op te doen. Maar met die foto’s loopt het water gelijk in mijn mond. En dit prachtige boek past dan ook perfect in mijn kookboekencollectie

 3. Kaat

  Wat leuk, ik doe mee! Ik kook graag maar nog veel liever kookt mijn moeder, die ieder receptenboek leest als een roman met kop thee op de bank, om daarna dagen de keuken in te verdwijnen. Hoe leuk als een kookboek ook echt is geschreven als een roman, haha. Ik zou dus ontzettend graag dit boek voor mijn moeder winnen, heel tof! (En anders koop ik hem zelf voor haar, want je review had me al overtuigd.)

 4. Bianca

  Na zo’n enthousiaste review erg benieuwd geworden naar het boek; dit boek maakt het makkelijker om na Veganuary het veganistische eetpatroon voort te zetten, en daar kan ik eerlijk gezegd best wat hulp bij gebruiken! Doe daarom graag mee met de winactie.

 5. Esther

  Oh wat tof! Wij eten sinds vorige jaar voornamelijk vegan, maar een goed recept dat niet is ‘gevanized’ is best moeilijk te vinden, terwijl het meestal veel lekkerder is als het oorspronkelijk vegan is. Super benieuwd naar dit boek dus, ik doe graag mee aan de winactie :)

 6. Juna

  Ik ben inmiddels al 6 jaar vegan, maar vind het superleuk om jouw stapjes richting een meer plantaardig eetpatroon te volgen. Ik denk dat het super inspirerend is voor heel veel mensen en love jouw instelling van als het even lekker is als het origineel, dan vervang ik het. Dat zal met dit kookboek wel goed komen lijkt me zo. Hij stond ook op mijn kerst verlanglijstje, maar helaas niet gekregen dus ik doe heel graag mee aan de winactie :-)

 7. TLV heb ik al regelmatig uit de bieb gehaald en ook bij deze versie heb ik al staan kwijlen. Ik houd van kookboeken waar ook achtergrond en verhalen instaan. Ben erg aan het genieten van jouw vegan avonturen en heb mezelf daardoor mede zelf als doel gesteld om het aantal vegan dagen in mijn week weer op te krikken. Dank voor de inspiratie!

 8. Laura

  Ik doe graag mee voor dit prachtige kookboek! Ik houd van koken en ik wil mijn vriend graag overtuigen dat vegan eten vooral ook heel lekker is :)

 9. Monique

  Ik doe graag mee! Ik ben al een tijd een “vegan at home” en nieuwe recepten zijn altijd welkom. Het lijkt me leuk eens een mezze op tafel te zetten :-)

 10. Thea

  Bij het lezen van jouw recensie wordt ik heel nieuwsgierig naar dit kookboek. En dat terwijl ik niet vegan eet, maar dit boek zou mij wel kunnen verleiden hiertoe. Prachtig boek, doe dan ook graag mee aan deze leuke winactie!

 11. Lisette

  Jaaaaaaaaaaaaa! הייתי רוצה להצטרף 9 oftewel; ik doe graag mee;-)
  Heb nog nooit iets gewonnen en dit zou dus echt de hoofdprijs zijn, en dan ook meteen voor mijn gezin, haha.

  Ik lees je al jaren met plezier maar wel in stilte. Ai.

 12. Anita H.

  Ik ben geen vegetarier, laat staan veganist, maar ik probeer het gebruik van dierlijke producten al een hele tijd zoveel mogelijk te beperken. Dat gaat vrij aardig, maar wat extra motivatie en inspiratie is meer dan welkom. Ik doe dan ook graag mee. Kookboeken zijn altijd leuk om te ontvangen.

 13. Lisette de Heij

  Ik doe GRAAG mee aan deze actie! Dit jaar doe ik ook mee met veganuary en ben altijd op zoek naar nieuwe inspiratie. De Midden-Oosterse keuken is mijn favoriet en ik kook normaal graag uit de ‘normale’ TLV, dus ik kon deze actie niet aan me voorbij laten gaan!

 14. Anne Bolten

  Wat leuk dat je dit mooie kookboek aan iemand cadeau mag doen, Marlous. Ik heb je review met veel plezier gelezen en ik kan niet wachten om het stoofpotje met kikkererwten, aubergine & harissa te proberen! Natuurlijk zou ik ook graag aan de slag willen gaan met alle andere mooie recepten uit het boek.
  Ik ben al geïnspireerd door je Instagram stories om mee te doen met veganuary en ik hoop dit door te trekken voor de rest van het jaar. Al jaren vegetarisch en de stap voor vegan lijkt me steeds makkelijker te worden. Dit boek kan mij natuurlijk verder motiveren om volledig plantaardig te eten. #fingerscrossed

 15. Anna

  Wat een mooi kookboek, ik ben heel erg beniewud naar de recepten.
  Nog een weg zoekende in de Vegan recepten en Vegan koken dus alle hulp is welkom

 16. Yara

  Hahaha, ik denk dat niet alleen jij en alle comments fan zijn van dit boek. Hij staat al een tijdje in mijn favoriete bij bol.com maar had gemiddeld 4 tot 7 weken levertijd. Dus helaas voor mij, niet op tijd voor de kerst en niet op tijd voor mijn verjaardag (morgen). Maar misschien dat ik het boek zo toch in handen kan krijgen, dus ik doe graag mee.

  Ik kreeg het boek ook getipt van mijn moeder, die totaal geen vegan is (wel heel lief altijd voor mij vegan kookt) en er ook niet zo heel veel mee heeft. En zelfs haar leek het een goed boek.

  Ik vind het trouwens erg tof dat je de vegan challenge doet. Ik ben al een paar jaar vegan maar hoop zo toch weer wat inspiratie op te doen voor nieuwe recepten ;)

 17. Jennifer

  Staat hier ook al een tijdje op de wishlist!
  Ik eet nu een aantal jaar vegetarisch en probeer stukje bij beetje vaker vegan te eten.

 18. Anouk

  Oh wauw de Israëlische keuken is geweldig van smaak dus ik ben benieuwd naar de vegan recepten door daarbij horen! Ik eet nog niet volledig vegan, stapje voor stapje werkt het best voor mij, maar een goed kookboek als dit gaat die stappen alleen maar makkelijker/groter maken :)

 19. Elianne

  Wat een leuke berichten allemaal en dat maakt me weer extra trots op jouw , hoe je goed bezig bent en steeds weer mensen inspireert! En natuurlijk ben ik ook benieuwd naar dit mooie inspirerende boek.
  Liefs, Je trotse mama

 20. Hannelore

  Ik ben gek op de Libanese keuken dus deze ging linea recta op mijn verlanglijstje toen ik er over hoorde! Onder de kerstboom lag ie helaas niet, fingers crossed dat ik hier meer succes heb! ;)

 21. Elin

  Dit klinkt als een top kookboek, ik ben dol op de Midden-Oosterse keuken en ben benieuwd naar wat meer achtergrond bij deze recepten. Ik heb toevallig vorige week een vegan kookboek en eentje van Ottolenghi bij de bieb gehaald, maar volgens mij is dit boek twee in één wat dat betreft. Ik zou er graag uit koken en m’n favorieten delen met mijn schoonfamilie, die ook steeds meer vegan wil eten.

 22. Kim

  Wat een prachtig kookboek! Ik wil graag vaker geen vlees/vis eten en dit boek geeft daar mooie inspiratie voor.

 23. Noortje

  Wow, wat een mooi boek. Die zou ik heel graag aan m’n bescheiden kookboekencollectie toevoegen. Het eten in Tel Aviv is zo lekker en de stad is zo tof. Teruggaan is lastig, maar thuis terugdromen kan misschien wel :)

 24. Iris

  Zo leuk dat je weer meer blogt! Dit boek brengt reizen en koken samen, m’n grootste hobby’s. En ik val uiteraard voor het design, prachtig. Ben heel benieuwd naar de perfect geroosterde aubergine en de borrelgerelateerde recepten om vrienden en familie mee te verrassen.

 25. Mirthe

  Wat leuk! Grappig genoeg vertelde mijn moeder (heel hip van haar) dat dit kookboek haar zo leuk leek omdat er inderdaad weinig met vervangers wordt gewerkt. Ik ben benieuwd en zou het graag eens testen!

 26. Benthe

  Ik vind het zo leuk dat er allemaal specifieke vegan kookboeken uitkomen per land/regio! Ik heb bijv. ook een vegan italiaans kookboek wat ik nu aan het testen ben, fijn om steeds meer te kunnen veganizen. Ik doe graag mee met de winactie!

 27. Hélène

  Wat leuk! Ik eet al 15 jaar geen vlees meer. Om vegan te worden dat lijkt me nog een stap te ver, maar ik ben heel benieuwd naar goede recepten om geleidelijk de overstap te kunnen maken. Ik ben gek op de midden oosterse keuken dus ik ben heel benieuwd naar dit boek! Leuk trouwens om weer eens ‘ouderswets’ blogs te kunnen lezen

 28. Ellen

  Heel erg leuke actie, ik doe graag mee! Heb al met het boek in m’n handen gestaan en heb ‘m toen laten liggen, maar heb er nu spijt van want ik kan wel weer wat inspiratie gebruiken en dit boek is echt prachtig.
  Trouwens: leuk dat je weer wat blogs hebt geplaatst, lees ze altijd met veel plezier!

 29. Mieke

  Oh yes, LOVE kookboekreviews! Het is ook mijn op één na favoriete afdeling in de bieb: kun je gewoon even een boek proberen voor je het daadwerkelijk aan je collectie toevoegt. Deze blog doet vermoeden dat voor dit boek geen proefperiode nodig zou zijn: wat een plaatje ^^

  Ik loot graag mee, want deze zou absoluut een feest zijn om in de keuken te hebben. (In het kader van vega/vegan is Emma’s Amazing ASIA vega ook een fijne – als we dan toch tips uitwisselen… ;))

 30. Dieke

  Jaaaa, dit kookboek staat heel erg bovenaan mijn verlanglijst! Combi reis- en kookboek, daar word ik sowieso megablij van. En heel fijn om jouw recensie te lezen, want nu weet ik nog zekerder dat ik ‘m wil hebben. Dus de giveaway, superleuk! Maar anders koop ik ‘m sowieso toch wel hahaha; alles wat ik over dit boek lees, word ik erg vrolijk van!

 31. Marjolein van Es

  Wauw! Wat een mooi boek! Ik word al helemaal enthousiast bij het lezen van je recensie. Ideaal om mijn voornemen om meer veganistisch te eten te volbrengen en dat met allemaal gerechten uit het midden-oosten, welke zeker tot mijn favorieten horen!

 32. Hedwig

  Oeh ja hier doe ik graag aan mee! Dit ziet er echt prachtig uit. Ik had niet zo door dat ik steeds vaker vegan at, totdat ik in een gesprek ineens doorkreeg dat ik al heel lang geen kaas of eieren meer koop. Dat is het fijnst – als het zo moeiteloos in stapjes gaat! Het lijkt me fijn om mijn vegan game te ‘uppen’ met dit kookboek en al die recepten uit te proberen :)

 33. Maudestella

  Tof! Dit boek wil ik ZO graag en winnen is helemaal leuk!

 34. Danique

  Ik ben zó benieuwd naar dit boek!! Als de recepten net zo tof zijn als de illustratie op de omslag kan het haast niet misgaan haha (; Ik probeer al een tijdje vaker vegan te koken, maar kook inspiratie zoals dit helpt daar natuurlijk erg bij. Zou het heel leuk vinden om naast Aziatisch ook de Israelische keuken aan mijn repertoire te kunnen toevoegen! (:

 35. Roos

  Ahh, wat een fantastisch mooi kookboek! Lijkt me leuk om ‘s een keer de uitdaging van vegan koken aan te gaan!

 36. Nadia

  Superleuk! Ik ben fan van Tel Aviv, het eerdere boek TLV en wil graag meer vegan eten. Perfecte match dus :)

 37. Stephanie

  Hopelijk deel je binnenkort ook een recept uit het boek dat je zelf hebt gemaakt. Tel Aviv lijkt me ook een heel fijne stad om op reis te gaan!

 38. Laure

  Wauw, ziet er echt een mooi kookboek uit! En ik vind het ook altijd leuk om bijkomend wat bij te leren. Alvast heel benieuwd om zelf eens hummus te maken!

 39. Anneke

  Jaa ik doe mee! Ik heb de ‘gewone’ TLV al maar ik wil in 2022 vaker vegan eten, dus deze zou perfect in mijn collectie passen

 40. Karlijn

  Ik doe graag mee! Ik heb TLV een paar keer in mijn handen gehad en doorgebladerd, maar uiteindelijk niet meegenomen omdat ik als veganist toch dan nog veel moest aanpassen, dus ik ben super benieuwd naar dit boek!

 41. Bente Wesselman

  Wat een leuke winactie (en ook zeker de manier waarop, het alles liken en delen staat me bij andere winacties wel eens tegen). Ik zou graag wat valer vegan willen koken en recepten uit willen proberen, wat ik tot nu toe heb gezien van die boek ziet eruit als een heerlijk feestje van smaken! Zou er graag wat uit proberen! Ga verder vooral door op jouw manier met je blog en insta, ik volg je graag :)

 42. Anouk

  Wat een geweldig boek lijkt me dit. Ik ben sinds kort ook wat vaker aan het proberen om veganistisch te koken, maar dat is nog best lastig. Dit boek uit een van mijn favoriete culinaire regio’s zou er ontzettend bij helpen! En die tips voor choemoes zouden goed van pas komen. Mijn eerste poging deze week was nog niet zo geslaagd helaas :(

 43. Marieke

  Wat een fantastisch mooi boek! Ik heb de laatste tijd steeds meer interesse in de middenoosterse keuken, vroeger kookte ik nooit iets uit die regio. Het lijkt me erg leuk om nog meer erover te leren en lekkere recepten te maken :)

 44. Anastasia

  Ik doe graag mee!! Ik ben op zoek naar inspiratie om gezonder en meer vegan te eten. Dit boek lijkt me top!

 45. Anna

  Fijn zo’n review! Ik was nooit zo van het koken volgens recepten, alles moest simpel en snel. Maar de laatste tijd vind ik het steeds leuker om nieuwe dingen uit te proberen en wat langer in de keuken te staan – wellicht een handje geholpen door alle lockdowns. Als ik het zo lees zou dit het boek ervoor zijn. Mijn vriend heeft familie in Tel Aviv en kan niet wachten mij er een keer mee naartoe te nemen, al zit dat er voorlopig niet in. Het lijkt me heel leuk om samen met hem gerechten uit TLV Vegan te maken!

 46. Emma

  Ik volgde je eigenlijk alleen op instagram, waar je deze actie ook deelde :) Maar wat een mooie blog heb je! Dus je bent alvast een vaste bezoeker rijker haha.
  Tel Aviv staat hoog op mn lijstje om nog ns te bezoeken, dus t lijkt me heerlijk om via dit boek alvast een (letterlijk) voorproefje te krijgen ;). (En daarbij ook nog ns mn voornemen om meer vegan te eten te helpen!)

 47. Janou

  Wat een goeie uitgebreide review! Ik zit elke keer al verlekkerd naar dit kookboek te kijken als ik ‘m voorbij zie komen op Instagram of in de boekhandel, zou denk ik een mega goede aanvulling zijn op mijn vegan kookboekenplank

 48. Djuli

  Nog eens eens een ouderwetse winactie op je blog, zo leuk! Ik reageer inderdaad veel te weinig op blogposts, maar ik ga het weer vaker doen. Bedankt voor de reminder! Dit boek staat op mijn lijstje, dus ik doe heel graag mee!

 49. Denise

  Oh dit kookboek klinkt geweldig! Zelf lijkt het me super, maar ik weet dat mijn nichtje Lizzy als vegan dit helemaal geweldig zal vinden, dus ik zou het graag voor haar winnen

 50. Dorien

  Dit ziet er een heel leuk kookboek uit. En je hebt me nieuwsgierig gemaakt naar de recepten voor choemoes en gegrilde aubergine. Dit vind ik zooo lekker als het goed is klaargemaakt

 51. Marjolein

  Oooh een winactie op een blog! Dat is lang geleden. Dit boek ziet er geweldig uit, dus ik doe graag mee. Fingers crossed!

 52. Gwendolyn

  Ik word helemaal enthousiast door jouw enthousiasme dat doorklinkt in jouw review! Ik krijg gelijk zin om de keuken in te gaan. Sinds kerst ben ik verhuisd met mijn vriend naar ons eerste koophuis, nu alle dozen zijn uitgepakt heb ik zin om lekker te ” huismussen” en in de weekenden uitgebreid te koken. Dit boek klinkt als de goede inspiratie hiervoor!

 53. Eva

  Mijn zusje heeft zijn eerste kookboek en daar dromen we regelmatig mee weg of eigenlijk terug, want het was ons laatste tripje samen. Heerlijk om nog meer recepten van hem te maken!

 54. Elseline

  Grappig! Ik ben zelf ook af en toe op zoek naar goede vegan kookboeken. Mijn man heeft ernstig allergisch astma en er is gebleken dat hij beter gedijt bij plantaardig eten, dus hier staat elke avond een veganistische maaltijd op het menu. Al vul ik het dus nog wel eens aan met kaas een ander leuk boek als je van Indiaas eten houdt, is vegan ritcha’s indian kitchen.
  Groetjes!

 55. Annis

  Ik doe graag mee, we eten thuis steeds meer vegetarisch en vegan maar dat laatste vind ik soms nog wel lastig. Mijn kinderen lusten veel, denk dat zij hier ook blij van zouden worden, zij kennen deze smaken nog niet zo

 56. Ineke

  Klinkt goed! Mijn hele familie is fan van Jeruzalem van Ottolenghi, ben benieuwd of deze die kan overtreffen!

 57. Sheila

  Wow dit boek ziet er fantastisch uit! Ik heb zelf van mijn 12e t/m mijn 24e pescetarisch (geen vlees, wel vis) gegeten. Nu een jaar lang weer verschillende vleessoorten geprobeerd en tot de conclusie gekomen dat ik het niet vaak iets vind toevoegen en prima zonder kan. Ik speel met het idee om richting veganistisch eten te gaan, maar stapje voor stapje is dan toch het aantrekkelijkste idee. Dit kookboek zou ideaal zijn om daarbij te helpen :)

 58. Lucy

  Wat een gezellig boek!! Ik krijg er helemaal heerlijke, cosy feelings van. Meteen zin om die handen uit de mouwen te schudden, vrienden uit te nodig om te komen eten en er een gezellig avondje van te maken. Komt er ook eindelijk eens een fatsoenlijke choemoes bij mij op tafel. Heerlijk, heerlijk!

 59. Rose

  Super leuke winactie die toevallig aansluit bij mijn huidige persoonlijke zoektocht om dmv plantaardige voeding m’n chronische aandoening beter te kunnen reguleren. Leuke recepten uit een nieuw kookboek zijn daarvoor een welkome inspiratiebron ☺️

 60. Carmen

  Ik zou hem graag winnen, Tel Aviv is de stad waar ik mij het meest thuis voel in deze hele wereld. Ik mis het eten heel erg en zo lang ik niet terug kan naar TLV, zal ik zelf het heerlijke eten moeten maken❤️

 61. Chantal

  Wat tof! Sinds ik vegetarisch eet is de keuken van het Midden-Oosten en India een favoriet omdat daar de hoofdmaaltijden niet zozeer om vlees gebouwd worden! Dit kookboek zou dus welkom zijn om er zelf meer bedreven in te raken in de keuken!

 62. Charlotte

  Vandaag besloten echt vegan te worden, maar wat komt er dan op mijn borden…? Dit prachtige boek vol met vegan recept, is een bron van inspiratie als je die zelf niet hebt. Ik maak graag kans op een steuntje in de rug, want daarmee kan ik niet meer terug. Geen honing geen yoghurt of kuipen vol smeerkaas, hie wordt ik mijn honger naar smakelijk eten dan de baas?? Heerlijk genieten met TLV Vegan, dat zou fantastisch wezen dus als het even kan?!!

 63. Stien

  Joehoe, ik waag nog even mijn kans (hopelijk ben ik niet te laat). Door je recensie krijg ik zin in choemoes!

 64. Lotte

  Wat een geweldig boek! Ik eet sinds twee jaar vegetarisch; maar ben ook geinteresseerd om vaker vegan te eten. Vriendinnen komen vaak bij mij eten, dus het lijkt me leuk om ze dan gerechten hieruit voor te schotelen! Ik volg je blog al heel lang, en lees eigenlijk alles wat je plaatst :)

 65. Rianne

  Woeh! Ik kook de laatste tijd best vaak voor mijn ouders en probeer hen ook af en toe een kijkje te geven in een plantaardig(er) dieet. Ben de laatste tijd een beetje door de mij al welbekende en beproefde recepten heen. Ik waag een kansje. Leuk dat je weer meer blogt :)!

 66. Dian

  Wow helemaal zin om de lekkere mezze klaar te maken en uiteraard ook om op te eten. Én dat ook nog eens vegan: dat klinkt fantastisch! Het ziet eruit als een heel mooi en lekker kookboek. Ik doe graag mee aan de winactie als dat nog kan.

 67. Ilse

  Lijkt me een ontzettend inspirerend boek in combinatie met de verhalen, zeker aangezien ik niet thuis ben in de eetcultuur van Israel! Ik doe graag mee aan de win-actie zodat ik mij hierin kan verdiepen (en mijn vriendin hierin kan meenemen ;)

 68. marie-rose

  Hallo,
  Bij het zien van al dit lekkers komt het water mij in de mond, alléén de foto’s al geven je goesting om te eten.
  Ook de verhalen over Tel Aviv zien er mij fantastisch en interessant uit.
  Wie wordt de winnaar??, spannend!!!
  Vele groetjes en bedankt.
  marie-rose.

  1. lisette

   Hoi Marie-Rose,

   De 22e reageerder van boven heeft gewonnen :-)
   Ik zie het ook nu pas;-)

   Lisette

Geef een reactie