Dagboekje van Januari: ongeplande gezinsuitbreiding

In mijn vorige dagboekje vertelde ik nog over de lieve oppaskat die een weekje bij ons kwam logeren. Nog geen week na haar vertrek liep er plotseling een nieuw katje door ons huis. Zomaar. Aankomen waaien. En hij is er nog steeds!

Nog even terug naar nieuwjaarsdag. We hadden het niet al te laat gemaakt, dus ik begon 2022 fris en fruitig. En als vegan, want ik deed mee met veganuary! Op 2 januari hadden we een verlaat kerstfeestje bij mijn familie gepland staan, gelijk een uitdaging. Daarom maakte ik zelf een gerecht, deze heerlijke hete bliksem die heel makkelijk vegan te maken is door vegan gehakt en bouillon te gebruiken. Het recept komt van de Messy Chef!

Dussss ik hees me weer in een feestoutfit.

Maar het leukst van al was toch om alle beesies weer te zien!

Op maandag waren m’n vriend en ik allebei nog vrij, dus gingen we naar de verfwinkel om verf uit te kiezen voor de werkkamer van mijn vriend. We kozen voor deze kleur, met het idee dat we een muur in zijn werkkamer zouden doen. Als dat mooi zou zijn, zouden we deze kleur ook voor onze slaapkamer gebruiken.

Tadaaa. M’n vriend moest even een dagje wennen maar vindt het nu ook prachtig. Het is echt een mooie warme kleur. Toch twijfelen we voor de slaapkamer: daar hebben alle muren een kleurtje, en vier muren in dit donkere rood vinden we toch wat heftig. Achteraf hebben we met de verf die we over hadden 1 zijwand in de logeerkamer gedaan. Voor onze slaapkamer gaan we kijken naar een meer groene kleur (van pistache tot taupe en olijf… tips en suggesties zijn welkom!).

De kleur is meer zoals de vorige foto, maar als het zonnetje er fel op schijnt is het wat lichter. Erg mooi, maar dus wel wat heftig voor alle muren in de slaapkamer haha.

Meer foto’s van de verschillende kamers in ons huis volgen nog, het is nog laaang niet af (gaat het ooit af zijn?).

Ondertussen at ik dus deze hele maand plantaardig. Of dat goed ging en wat ik zoal at lees je in aparte eetdagboekjes: deel 1 en deel 2.

Ook deed ik deze maand veel tests. Op gegeven moment leek zowat iedereen om ons heen covid te hebben – gelukkig vrijwel altijd met slechts lichte klachten. Wij bleven negatief!

En op 7 januari, op vrijdagavond vlak voordat we naar bed gingen, liep er opeens een kat in ons huis! Een super lieve kleine rosse kater. Hartstikke tam, dus we hebben ‘m maar weer buiten gezet. Dit was duidelijk geen straatkat. We stuurden meteen een appje in de buurtgroep, maar hoewel sommige buren ‘m ‘herkenden’, wist niemand wie de eigenaar was.

In het weekend gingen we de stad in. Ik kocht dit gezellige hoedje dat me al heel wat dagen warm heeft gehouden – wat was het afgelopen maand soms koud!

Op maandag ging de wekker vroeg, want de eerste werkweek van het nieuwe jaar én van mijn nieuwe job was aangebroken. Mocht je het gemist hebben: ik werd vorige maand ontslagen, maar ik vond gelukkig dus al heel snel een nieuwe toffe job!

Ik heb daar trouwens zoveel lieve berichtjes over ontvangen, bedankt :-) Het gaat helemaal goed hier en leuk detail: 2 van m’n ‘workbesties’ van m’n vorige maand vonden ook een hele leuke nieuwe toffe job. Dus misschien had het uiteindelijk gewoon zo moeten zijn, zonder hen was m’n werk toch een stuk minder leuk geweest.

Gelukkig had ik de hele kerstvakantie om m’n werkkamer in orde te maken. Zie hier trouwens nog een recentere foto, met m’n nieuwe bureaustoel!

Toen ik in m’n pauze even bij mijn vriend op z’n werkkamer ging kijken…

…spotte ik daar ons nieuwe vriendje! Hij klimt via het dak van de keuken zo naar het raam van de werkkamer van m’n vriend, en miauwt dan net zo lang totdat we ‘m binnen laten.

Dusja, dat doen we dan ook maar… We hadden nog wat brokjes van ons oppaskatje over waar hij meteen op aanviel.

Ik werk deels vanuit huis of vanuit een co-working space. Na een tijdje full time op kantoor te hebben gewerkt is het even wennen, al vind ik thuiswerken in de winter altijd wel relaxed. Zeker als het regent! Gelukkig zaten er ook mooie dagen tussen. Dit was een ochtend waarop de hele wereld geloof ik een foto maakte haha.

Terwijl ik aan het werk was kwam het katje weer op bezoek. Wat een lieverd.

We zetten ‘m elke keer weer buiten, maar dan wacht hij gewoon net zo lang tot dat we ‘m weer binnen laten.

Dus dat deden we dan maar ook. Zo’n lieverd! Ondertussen ging m’n vriend bij andere buren (die niet in de appgroep zaten) langs om te vragen of zij wisten van wie dit katje was. Want inmiddels hadden we al bedacht: als dit katje echt van niemand is, dan willen wij wel voor ‘m zorgen.

Na ongeveer 2 weken ontdekte m’n vriend dat de kat van mensen was die voor 5-6 weken naar Roemenië waren vertrokken. Er was wel iemand die brokjes voor ‘m klaarzette, maar dit katje had duidelijk ook veel behoefte aan knuffels en aandacht. Ergens in de maand verloor hij een melktandje (ik wist niet eens dat katten melktanden hadden??) – wat betekent dat hij waarschijnlijk nog niet ouder dan 6 maanden is. Ook is hij nog niet gecastreerd.

We besloten om dan in ieder geval voor ‘m te zorgen totdat z’n eigen baasjes weer terug zouden zijn. Diezelfde avond lag hij nog bij ons in bed, haha.

Maar eerlijk: hier kun je toch geen nee tegen zeggen??

Het derde weekend van januari begon goed: het zonnetje scheen! En m’n BFF Maura kwam weer op bezoek.

Ik liet haar (voor haar) nieuwe mooie plekjes in Antwerpen zien.

M’n workbestie haakte aan en we proostten nogmaals op onze nieuwe jobs. Hoera!

Ik moet zo lachen om deze foto: waar ik blij was eindelijk wat beter weer te hebben, was Maura nog steeds gekleed alsof ze op Polar expeditie ging.

De volgende ochtend brunchten we samen met mijn vriend uitgebreid bij Ons Suzanne, een hotspot op ‘t Eilandje. Ze hebben hier een groot aanbod in vegan gerechten, top voor mij dus!

‘s Middag haakte m’n work bestie weer aan: we zouden namelijk een uitgebreid vegan en glutenvrij vier gangen menu gaan koken. We bladerden door al m’n kookboeken, kozen recepten, stelden een boodschappenlijstje op..

…maar maakten eerst nog een tussenstop bij een biercafé. Oeps. Twee biertjes later hadden we ECHT geen zin meer om boodschappen te doen. Dus belden we snel wat restaurants af (op zaterdag moet je eigenlijk altijd wel reserveren) en met heel veel geluk vonden we nog een vrij tafeltje.

Bij GlouGlou in Borgerhout! Echt een aanrader dit! Hier eet je heerlijke gerechtjes volgens het ‘shared dining’ concept. Je bestelt dus verschillende dingen en deelt die. Zo kun je lekker veel proeven. Ok, eerlijk is eerlijk: dit was niet allemaal volledig vegan. Check die bol burrata maar haha. Maar goed, veganuary was een challenge en bij een challenge horen fouten.

De avond duurde nog lang en de volgende ochtend werd ik voor het eerst in 2,5 jaar wakker met een kater.

En dan bedoel ik niet deze. Maar die was er ook ;-)

Echt laaaang geleden dat ik zo brak was haha. Maar het was wel leuk!! Een hangover vraagt om katerfood, dus bestelde ik deze pepperoni pizza bij Domino’s – wel volledig vegan! Hij was vieslekker, echt goed katerfood dus.

Inmiddels werd kattenvoer ook onderdeel van onze boodschappen…

Eind januari ging de wekker vroeg én ging ik niet drie trappen op naar mijn werkkamer, maar mocht ik op stap!

Ik ging namelijk een dagje naar het kantoor in Amsterdam. En daarvoor stapte ik op de Thalys. Woah, voelde me meteen een businesswoman haha.

Het eerste wat ik zag in Amsterdam: ZOOOO veel fietsen. Ik ben dit echt niet meer gewend. Natuurlijk ben ik pro-fiets: altijd beter dan de auto of scooters. Maar hallelujah, hoeveel van deze fietsen hebben daadwerkelijk nog een eigenaar?

Kijk, helemaal happy. Amsterdam blijft een mooie stad. Leuk dat ik er nu weer wat vaker zal zijn voor mijn werk! En ideaal ook de Thalys, ik was slechts vijf kwartier onderweg.

Zo was ik ‘s avonds weer op tijd terug in Antwerpen om uit eten te gaan. Dit was nog een verlaat etentje met mijn workbesties van Furnified, om mijn nieuwe job te vieren. Zoals ik al zei hebben zij ook inmiddels nieuwe job haha, maar daar gaan we nog een aparte keer voor uit eten :p

Dit was trouwens bij Spritz, een 100% vegan Italiaans restaurant en dit was allemaal zoooo lekker. En helemaal niet duur. Hier ga ik zeker nog vaker naartoe!

In het weekend ging in brunchen (weer bij Ons Suzanne ;-)) met een vriendin en kreeg ik deze leuke kaart en mooie tulpjes. Echt een goede reminder om weer af en toe bloemen in huis te halen, zeker nu het zo grauw is buiten. Ik verlang echt naar de lente!

Af en toe is ‘ons’ katje (we noemen hem voor de time being) een beetje stout, dan moet ‘ie in cat prison. Hij heeft niet altijd door dat hij er heel makkelijk onderuit kan glippen haha.

Ik ontving deze mooie plant van m’n nieuwe werk – zo lief! Die dag ging er ook een persbericht uit over mijn nieuwe werk en verscheen dat nieuws op verschillende websites – zo gek haha. Wel heel leuk!

Ik wilde niet per se onze boodschappen laten zien, maar wel het nieuwe bankje dat we voor onze gang op de kop tikten. Nu kun je even zitten bij het aan- en uittreken van je schoenen.

Dit is wat ik zie als ik naar beneden kijk vanaf mijn werkkamer. Lieeeeef. Oh en laatste stand van zaken: inmiddels zijn z’n eigenaren terug, maar komt hij nog steeds elke dag bij ons buurten. Het liefst zouden we aanbellen om te vragen of ze hun kat uberhaupt nog wel willen, omdat wij er anders wel graag voor zouden zorgen (dan wordt hij wel meteen gecastreerd en gechipped – als dat nog niet gebeurd is). Maar we durven niet zo goed haha.

Dusja, echte gezinsuitbreiding is het nog niet, maar wie weet kan ik jullie in een volgend dagboekje meer vertellen ;-) Het leek wel behoorlijk meant to be, dat hij exact een week nadat ons oppaskatje weg was (en we dachten: hey, misschien is een kat toch wel iets voor ons!) kwam aanwaaien.

Avondje uit met cocktails. Ik ben wel echt blij dat de horeca in België niet dicht hoefde de afgelopen maanden. Het waren al zulke grauwe en saaie maanden, met de mogelijkheid om uit eten te kunnen gaan of drankjes doen na werk maakte het nog gezellig.

Ik deed de zoveelste covid-test. Ik had afgelopen week een dikke migraine-aanval (denk toch even iets te hard gegaan op werk, is altijd even balans zoeken als je ergens nieuw start). De dag na zo’n aanval voel ik me altijd een beetje brak, maar tegenwoordig twijfel ik dan gelijk of ik corona heb haha. Gelukkig nog steeds niet het geval!

In het weekend nam ik mijn vriend mee uit eten naar Camion, een 100% plantaardig restaurant. Om ‘m te bedanken voor de support, hij heeft vrijwel heel veganuary gewoon meegedaan! En stiekem ook gewoon omdat ik graag eens naar dit restaurant wilde haha. Echt een aanrader.

En toen was januari alweer voorbij! Deze maand vloog voor mij voorbij door alle nieuwe indrukken op m’n nieuwe job. Tegelijkertijd leek hij soms eeuwig te duren door alle grauwe regenachtige dagen. Ik hoop echt dat februari een maand wordt met wat meer zonuren…

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 14 reacties

 1. Hester

  Dat katje!!! Ik heb echt precies hetzelfde met een buurkat (en durf inderdaad ook niet te inventariseren van wie ‘ie is want dat wil ik niet weten, ik wil ‘m gewoon adopteren en meenemen als ik ooit verder verhuis). Hoop dat ‘ie kan blijven bij jullie! En anders gewoon lekker voor ‘m zorgen, als je zo’n katje voor een paar weken alleen achterlaat dan kan je ‘m ook wel een paar uur per dag missen toch?

  1. Haha wat toevallig! Ja dit is wel abnormaal hoor, het is meer dan een kat die eventjes komt buurten. Hij voelt zich hier helemaal thuis haha en zodra we ‘m buiten zetten blijft ‘ie gewoon in of rondom ons huis hangen.

 2. Johanna

  Sorr$y, maar als de kat jullie heeft uitgezocht, zou ik dat maar regelen. Dat dier heeft een goed huis verdiend en er zijn te veel mensen die NIET goed voor een kat zorgen. Vragen, chippen en kastreren, zolang dat nog zinvol is. Je merkt, we hebben ervaring met “ongewenste ” dieren, en dat vind ik altijd zo zielig, want ze zijn zo lief voor de mens. Zojuist komt onze (asiel)poes langs om te zeggen, dat ik het juiste zeg.

 3. Cathelijne

  Zo leuk het hoedje van Arket! Ik heb hem toevallig ook! Love the hat! En zo fijn jouw vegan inspiratie! Super dat je mee hebt gedaan aan Vegan january! En dankjewel voor jouw waardevolle vegan hotspot tips voor Antwerpen! Ik heb er diverse aan kunnen raden aan mijn zus; ze heeft er enorm van genoten! Liefs!

 4. Luus

  Wauw die bruin/oranje kleur op de muur is echt prachtig! Zo mooi warm. Past heel mooi daar.
  En wat een lief nieuw vriendje! Hoop voor jullie dat hij stiekem toch mag blijven. Wie laat z’n poes nou 5 weken alleen achter? Eten neerzetten is lang niet genoeg voor die beestjes. En deze ziet er ook nog uit als een enorme knuffelkont <3
  Ik krijg honger van al dat lekkere eten ;) Poeh ja, hier hebben we tot voor kort de horeca moeten missen en dat is inderdaad een gemis in de winter!

 5. Nikki

  Ik moest zo lachen om de foto van de kat op de lichtkoepel. Wat een schatje. En gefeliciteerd met je nieuwe baan!

 6. Angélica

  Ahhh die kat, zo lief! Heftig ook om je kat zo lang alleen te laten, ook al kreeg hij dan wel eten :(
  Gefeliciteerd nog met je nieuwe job! En ik krijg trek van dit dagboekje haha, lekker!

 7. Lesley

  Schattig, die kat! Bij mijn ouders ‘hadden’ we vroeger ook een kat. Die was van de buren, maar kwam echt meermaals per dag bij ons, sliep er soms ook. Die buren wisten dat en vonden dat hemelaal oké, dus wie weet! Dat bankje in de gang is echt geniaal, ik ga altijd op de grond zitten om mijn schoenen aan te doen (kleuter-alert), maar misschien is dit iets handiger haha! Ik koop ook weer meer bloemen, tulpen zijn sowieso mijn favoriet. Ik kijk ook alweer uit naar een bloomon-boeket, maar dat hou ik voor wanneer we verhuisd zijn, want tussen de dozen is dat nu ook niet echt mooi :D En voor mijn vorig werk moest ik ook af en toe de Thalys op, ik herken het business woman-gevoel haha!

 8. Anne

  Freek (of Ted) hoort bij jullie. Zoals-ie daar bij dat raam staat… zo klaar als een klontje. Hopelijk bellen de officiële eigenaren snel aan om te overleggen of jullie ‘em willen adopteren van ze, kan me voorstellen dat een beetje duidelijkheid wel fijn is. Maar wat een schatje Marlous… echt ontzettend leuk.

  En zoals altijd weer fijn om je blog te lezen

Geef een reactie