Dagboekje van februari: een super sociale maand (en welkom Freek!)

Het voelt een beetje gek om over triviale dingen te bloggen wanneer er zoveel speelt in de wereld. Tegelijkertijd is het schrijven van dit dagboekje voor mij een fijne break van al het heftige nieuws. Daarom toch maar een terugblik op februari, de maand die voorbij vloog!

In januari at ik de hele maand vegan. Hoe dat ging lees je in deze blog. Op dit moment eet ik nog steeds vaak vegan, maar een lekker kaasje kan ik af en toe niet weerstaan. In de eerste week van februari gingen we bowlen met vrienden en daarna borrelen met Belgische biertjes en kaasjes. Was een super gezellige avond!

Voor nu probeer ik thuis zoveel mogelijk vegan te eten, zonder daarbij super streng te zijn.  Als er een klein beetje honing in een saus verwerkt zit eet ik het alsnog wel. En wanneer ik écht écht zin heb in een kaasje eet ik dat ook gewoon hoor. Deze manier werkt voor mij het best, en zo is het voor mij eigenlijk heel laagdrempelig om vegan te eten. Want als ik iets heb geleerd van veganuary is dat het eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is om plantaardig te eten. Deze woknoedels met vegan kip staat hier om de week wel op het menu.

Onze slaapkamer <3 Binnenkort kan ik er eindelijk meer van laten zien, want hij krijgt een kleine make-over.

Op een gewone maandagavond gingen m’n vriend en ik spontaan op date-night. We aten bij Wagamama (waar je dus heel gemakkelijk vegan kan eten, zoals deze curry met seitan!).

Daarna zagen we de nieuwste King’s Man in de bioscoop. De eerste King’s Man films vond ik nog best vermakelijk, deze vond ik maar mwoah.

De tweede dinsdag van februari was ik weer in Amsterdam. Wiehooee, kijk eens hoe blij me dat maakt. Ik voel me hier dus nog altijd een toerist, haha.

In de middag scheen zelfs de zon! Ik vind het zo fijn dat ik af en toe voor m’n werk naar Amsterdam moet. Ik kom hier graag.

Maar ik kom ook altijd weer heel graag thuis in Antwerpen :-)

Op woensdag gingen m’n vriend en ik tijdens onze lunchpauze even naar een interieurzaak. We waren nog op zoek naar een eettafel en hier hadden ze een goede kortingsactie. Het werd deze tafel, maar dan ietsjes kleiner en met andere (walnoten) poten. Het duurt nog eventjes voordat we ‘m krijgen, maar we kijken er nu al naar uit!

Een andere improvement in ons interieur: een nieuw vloerkleed! Maakt het geheel gelijk wat gezelliger/warmer, en is ook beter voor de akoestiek met die hoge plafonds haha.

Freek keurde ‘m goed ;-)

Speaking of Freek: als je het vorige dagboekje gelezen hebt, weet je hoe Freek bij ons terecht is gekomen. Ik eindigde een beetje met een cliffhanger, dus bij dezen het vervolg.

Ergens halverwege deze maand leken de “eigenaars” weer thuis te zijn. Op dat moment besloten we Freek niet meer binnen te houden, zodat hij terug kon gaan naar z’n oorspronkelijke baasjes. Maar hij bleef bij ons terugkomen. Toen m’n vriend een keer ‘s nachts om 03:00 naar de wc ging en toen Freek miauwend voor het raam aantrof besloten we dat het niet meer verder kon. Ofwel moesten de eigenaren voor Freek zorgen (en hem dus castreren, vaccineren etc), ofwel zouden wij dat doen, maar dan zouden we ‘m ook adopteren.

We oefenden een heel gesprek, zo van: ‘is dit jullie kat? Hij is heel vaak bij ons, dat vinden we niet erg maar hij moet wel echt gecastreerd worden blabla’. Nouja. Wij al onze moed verzamelen, aanbellen en ik had de zin ‘is dit jullie kat?’ amper uitgesproken of ik kreeg al een ‘nee?’ te horen.

Ehh ok? Haha, op dit scenario waren we niet voorbereid. Eenmaal thuis hebben we met de dierenbescherming gebeld. Die hebben het katje in hun systeem gezet en ook op vermistekatten.be. Als niemand zich zou melden mochten wij Freek adopteren. We vermoeden achteraf dat het arbeidsmigranten waren die in het huis woonden en na de kerstvakantie niet meer zijn teruggekomen.

Op vrijdag 12 februari stond er voor het eerst in 2 jaar weer eens een event op de planning: de opening van House of Famm. Deze lunchbar, creative space & co working space in een is een interieur-heaven. De kaart staat vol lekkere sharing gerechtjes en je kunt hier ook goed neerploffen met je laptop. Heel blij met deze nieuwe aanwinst in de stad!

De volgende dag zaten m’n vriend en ik vroeg in de auto richting Nijmegen. We lunchten samen met m’n BFF en haar vriend. Ik ben zoooo blij dat we elkaar de laatste tijd weer zoveel zien en spreken. Door corona zagen we elkaar in 2020 maar 2 keer. Nu hebben we dat al ruimschoots ingehaald!

Daarna gingen we door naar mijn vader, die was jarig geweest. Het was heerlijk zonnig, zo fijn om m’n familie weer even te zien en met alle beesten te knuffelen. De volgende dag gingen we ook langs bij mijn moeder, die ook jarig was geweest maar vanwege de lockdown konden we toen niet echt langskomen. Pfoe – lockdown, dat lijkt nu ook eeuwen geleden he?

Wat plaatjes uit de co-working space waar ik 1 dag in de week werk. Ik ben zo blij met de vrijheid en flexibiliteit die ik heb: ik mag vanuit huis werken, vanuit deze coworking space of (af en toe) op kantoor in Amsterdam. Voor mij echt de ideale mix!

Nog zo’n voordeel van m’n werk: ik heb abonnementen tot alle kranten, in NL en BE. Als nieuwsjunkie maak ik daar dankbaar gebruik van haha.

Nog zo’n vegan blijvertje sinds veganuary: spaghetti bolognese met beyong meat gehakt en plantaardige kaas van de appie. Yummmm. Dit is echt mijn favoriete simpel & snelle maaltijd.

Op donderdag ging ik naar vriendinnetje Judith in Breda. Judith had een leuk restaurantje gereserveerd waar naast vlees, vis en vega gerechten zelfs vegan gerechtjes op de kaart stonden. Ik vind het zo leuk dat dit steeds normaler wordt!

Op vrijdag was ik de hele dag zoet met mijn nieuwe digitale planner. In deze instapost vertel ik er meer over. Ik ben er nog steeds heel erg fan van!

Ook kwam er iemand langs van Veneta om onze ramen op te meten.. over 2 weken hebben we eeeeeindelijk gordijnen in de slaapkamer. Thank gooood haha. Er hangt nu een soort papieren gordijn als tijdelijke oplossing, die van ellende al uit elkaar valt dus het is hoog nodig.

Die zaterdag was een productieve dag: m’n vriend en ik schilderden een muurtje in de logeerkamer, deden boodschappen en inkopen voor Freek. We poetsten het huis, deden de was én ik kookte uitgebreid want 2 vrienden kwamen eten. Ik ben ZOOO blij dat we weer etentjes kunnen organiseren.

En extra tof: ik maakt een kaasplankje met de vegan kaasjes van het Belgische merk Omage, en die vielen zeer goed in de smaak. Echt een mega aanrader!

Als avondeten maakte ik een linzenstoof met plantaardige tzatziki – was ook een grooot succes. Ik blijf het herhalen: vegan koken is echt niet zo moeilijk :-)

En of mijn weekend nog niet vol en druk genoeg was, had ik zondag ook nog een brunchafspraak met een vriendinnetje. We aten bij Circus, een 100% plantaardig restaurant en ook dit is een dikke vette aanrader. Ik word helemaal blij van de hoeveelheid aan vegan opties in Antwerpen :-)

Vorige week maandagochtend was het zover: we brachten Freek naar de dierenarts. Hier werd hij gecastreerd, gevaccineerd en gechipt. En dan zou hij officieel van ons zijn!

Het ging helemaal goed, aan het einde van de dag konden we ‘m weer ophalen. We merken nu na een week dat hij al iets rustiger wordt.

Ik ging gelijk door richting Utrecht. Ik moest de volgende ochtend namelijk weer in Amsterdam zijn, dit keer wat vroeger dan normaal. Dus besloot ik bij m’n BFF in Utrecht te logeren zodat ik de volgende ochtend niet achterlijk vroeg op hoefde te staan. Dit was zooo gezellig, nu ik toch van overal kan werken denk ik dat ik dit serieus gewoon vaker ga doen.

Je kan niet in Amsterdam zijn geweest zonder een foto van grachtenpandjes te hebben gemaakt, toch?

En hup, weer met de Thalys terug. Ik ben inmiddels aardig goed geworden in werken in de trein. De Thalys reist ook wel een stuk comfortabeler dan de gewone treinen van NS haha.

Eenmaal thuis bleek dat ons nieuwe bed was geleverd (volgende maan meer daarover), dus konden we onze logeerkamer verder afmaken. Ons oude bed staat nu op de mezzanine van de logeerkamer, hoe gezellig is dit? Die driehoekjes op de muur zijn stickers die we er nog af moeten trekken haha, dit was ooit een kinderkamer.

De dag beginnen met de krant & Freek (in bed, jep. Volgens mij zegt iedereen altijd: ‘nee die kat mag echt niet in bed!!’ en sneuvelt dat al na 3 dagen haha).

Op woensdagavond had ik een etentje met oud-collega’s. Van job wisselen heeft zo zijn voordelen haha, ik heb er veel vrienden aan overgehouden. En kijk wat een prachtig interieur!

Op donderdag kwam een collega van m’n nieuwe werk een dagje naar Antwerpen! We werkten samen in de co-working space en haalden ‘s middags lunch bij een van de lekkerste bakkers van Antwerpen: Domestic.

Yummmm.

‘s Avonds aten we bij Humm, een 100% plantaardig restaurant met allemaal gerechten uit het Midden-Oosten. Vet lekker!

M’n collega bleef logeren (de logeerkamer was net op tijd af haha!), want op vrijdag zijn we allebei vrij. Kon ik haar mooi al mijn favoriete plekken in Antwerpen laten zien.

Ondertussen keken we natuurlijk naar het nieuws – wat met de dag heftiger werd. Ik kan daar soms zo helemaal in opgaan, dus deze afleiding was wel fijn.

Aan het eind van de dag vertrok ik weer naar m’n BFF in Utrecht, samen met een vriend uit Antwerpen gingen we naar een feestje. Vooraf had m’n BFF een etentje georganiseerd en had speciaal voor de gelegenheid biertjes passend bij onze persoonlijkheid gehaald haha. Voor mij: vet & lazy (met de nadruk op lazy haha) en eentje met een uiltje, omdat ik een nachtuil ben.

Ook kreeg ik deze zelfgehaakte pannenlap haha. Zo lieffff en zo’n leuk cadeau. Dit moet natuurlijk Freek voorstellen.

Na het eten trokken we onze jassen aan, we moesten ons namelijk laten testen voor het feestje. Gelukkig kregen we allemaal vrij snel een negatieve test en konden we door naar Tivoli. Zo gek om hier sinds jaaaren (maar echt – ik was er ruim 2,5 jaar niet geweest?) weer te zijn. Het was ZO fijn om weer even te kunnen dansen.

De dag erna waren we lichtelijk brak haha, we genoten van het zonnetje en het mooie Utrecht. Wederom greep het nieuws uit Oekraïne me af en toe wel naar de keel, ik droom er zelfs over. Ik voel me er soms zo machteloos over. Vandaar dat ik deze post gisteren deelde, want zo voel ik me exact:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Leopard UK (@theleoparduk)

 

Ik probeer me hier aan vast te houden, en ondertussen wel acties te steunen (met donaties, steun of mijn ‘bereik’). Laten we alsjeblieft hopen dat dit zeer snel voorbij is. Het heeft me in ieder geval nog meer bewust gemaakt van mijn zeer geprivilegieerde positie. Meestal ben ik heel uitgesproken in dit soort gebeurtenissen en deel ik zoveel mogelijk tips en linkjes maar ik heb er even de energie niet voor. Er wordt ook zoveel nepnieuws gedeeld dat ik niet zomaar alles klakkeloos wil overnemen. Vandaar dat het dus iets stiller is van mijn kant deze keer.

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Johanna

  Fijn dat Freek nu bij jullie blijft. En ook onze kat ligt op ben, als ze daar zin in heeft. Anders zouden we een jengelende kat voor de kamerdeur hebben, en dan slaap je ook niet. Wel leggen we voor haar een kussensloop aan het voeteneinde, zodat ze weet dat dat haar plek is, en dat functioneert redelijk.

 2. Angélica

  Freek is zooo cute! Wat fijn dat hij bij jullie mag blijven :)
  Het ziiet er uit als een fijne maand, met heeeeeel veel lekker eten zeg, wow. Ik ga maar eens snel ontbijten ;)
  Die schaapjes zijn ook altijd zo leuk :D

 3. Siroon

  Wat een heerlijk dagboekje met allemaal gezellige dingen. Fijn dat je Maura weer wat vaker kan zien, dat moet ook zo fijn zijn! Ik herken de mixed feelings over alle gebeurtenissen. Alsof je je dan niet blij mag voelen, terwijl je er niemand mee helpt om niet meer van je eigen (fijne) leven te genieten. Gek, zo gek.

 4. Oe, die kat zo onder het kleed… zou wel bang zijn dat ik er dan op ging staan! Maar wat heerlijk dat hij kan blijven.
  Juist omdat het niet vanzelfsprekend is, moeten we zo veel mogelijk genieten denk ik.
  O en ik zou die driehoekjes ook gewoon adopteren. Toch best leuk?

 5. Hester

  Aaah yes wat fijn dat Freek bij jullie kan blijven, zowel voor hem als voor jullie <3 Het ziet eruit als een heel fijne maand!

Geef een reactie