Recept: snelle orzo met tomaat en vegan kip uit de oven

snelle orzo met tomaat en vegan kip

Dit gerecht staat binnen een halfuurtje op tafel, waarvan je eigenlijk maar 10 minuten in de keuken staat. Deze snelle orzo met tomaat en vegan kip is daarom perfect voor doordeweekse dagen en dus helemaal plantaardig!

Laat de oven het werk doen

Ik ben fan van ovengerechten. Je kunt ze vaak ruim van tevoren klaarmaken en je hebt er geen omkijken meer naar. Perfect wanneer je gasten over de vloer hebt. Maar ook voor drukke werkdagen zijn ovengerechten ideaal. Zoek dan een gerecht dat niet een uur moet garen, maar zo klaar is. Zoals deze snelle orzo met tomaat en vegan kip bijvoorbeeld!

De showstopper van dit gerecht is de vegan kipfilet van Vivera, die er op het eerste gezicht een beetje gek uitziet (maar hey, rauwe kip verdient ook niet bepaald de schoonheidsprijs toch?). But trust me, dit is zó lekker! Zelfs de grootste kipliefhebber in mijn omgeving is fan. Toch liever zonder vleesvervangers koken? Ook zonder de kipfilet is dit een heel lekker maaltje, al is het dan eerder een bijgerechtje.

Oh en orzo? Dat is een soort pasta vermomd als rijst. Qua vorm lijkt het op rijst, maar het is dus echt pasta. Super lekker, en eens wat anders dan penne of farfalle ;-)

recept voor het de oven in gaat

Zo maak je de orzo met tomaat en vegan kip

Voor 2 personen heb je nodig:

  • 200 gr orzo
  • 400 ml groentebouillon
  • 400 gr kerstrostomaten, in kwartjes
  • Halve rode ui, gesnipperd
  • 2 Vivera vegan kipfilets
  • Handjevol verse basilicum
  • Peper, zout en olijfolie naar smaak

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Neem een wat diepere ovenschaal en roer daarin de orzo met de groentebouillon door elkaar. Voeg daar de gesnipperde ui en tomaatjes aan toe. Doe er wat peper en een hele kleine snuf zout overheen en schuif je gerecht de oven in. Simpel he?

Na 20 minuutjes zou bijna al het vocht verdampt moeten zijn en is je orzo gaar. Check tussendoor even je oven, is de bouillon al eerder verdampt haal dan de ovenschaal al uit de oven. Snijd de basilicum fijn en roer door het gerecht heen. Proef even en voeg naar smaak peper, zout en/of olijfolie toe.

recept na het de oven in gaat

Na twintig minuten in de oven ziet het gerecht er zo uit: de bouillon is verdampt, de tomaatjes lekker zacht en de kipfilet heeft een licht kleurtje gekregen. Roer alles nog eens goed door elkaar en schep het dan op een bord. Ik sneed de kipfilet nog even een reepjes, maar je kunt ze ook heel laten. Serveer met een laatste snufje peper en wat blaadjes verse basilicum en dit lekkere gerechtje staat in minder dan een halfuur op tafel!

Ben je op zoek naar nog meer easy peasy & foolproof recepten? Ik heb een heel archief vol! Je vindt ze in mijn recepten-index. I know, deze werkt niet meer perfect, als je de titel van het recept in de zoekbalk ingeeft vind je het recept vanzelf. Kleine spoiler: achter de schermen wordt hard gewerkt aan een nieuwe layout!

snelle orzo met tomaat en vegan kip

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Geef een reactie