Tweedehands shoppen in Antwerpen: mijn favoriete adresjes

tweedehands shoppen in Antwerpen

Antwerpen is een waar shopping walhalla voor liefhebbers van vintage & tweedehands kleding. Er zijn hier zoveel goede adresjes te vinden! Ga je binnenkort tweedehands shoppen in Antwerpen? Check dan mijn lijstje met favoriete adresjes.

#Kast die bij je past: tweedehands shoppen in Antwerpen

Ik hoef natuurlijk niet uit te leggen waarom je beter iets tweedehands kan kopen i.p.v. nieuw. Je bespaart gemiddeld 1kg afval, 3.040 liter water en 22kg Co2 wanneer je een nieuwe aankoop vervangt door een tweedehands stuk (bron: COSH). Een hele tijd terug deelde ik al eens mijn favoriete vintage & tweedehands winkels in Utrecht. Nu ik bijna 3 jaar in Antwerpen woon is het tijd voor een lijstje met favoriete tweedehands adresjes hier.

Deze blog is onderdeel van mijn rubriek ‘Een kast die bij je past‘, waarin ik mijn zoektocht naar een duurzamere kledingkast deel. Wil je zelf ook graag wat bewuster shoppen? Check dan zeker de vorige artikels eens.

kleding

Mijn favoriete vintage & tweedehands adresjes in Antwerpen

In Antwerpen kun je terecht voor zowel vintagewinkels als tweedehands winkels. Er zitten verschillende filialen van ‘de Kringwinkel’ in de stad waar je ook écht mooie pareltjes qua kleding kunt scoren. Ik maak in mijn lijstje geen onderscheid tussen echt vintage en tweedehands. Het lijstje is op willekeurige volgorde, maar als ik dan toch een favoriet moet noemen is dat ThinkTwice ;-)

Ik stelde dit lijstje samen met behulp van COSH, dé duurzame shoppinggids van Vlaanderen – maar inmiddels ook van Amsterdam! Check zeker hun website voor nog meer goede vintage & tweedehands adresjes.

Pardaf

Al sinds 1973 kun je hier terecht voor tweedehands merkkleding. Het drie verdiepingen tellende pand heeft kleding voor vrouwen, mannen én kinderen. Je kunt hier ook zelf je merkkleding binnen brengen. Als jouw stuks worden verkocht, krijg je 40% van de opbrengst. Kleding die niet wordt opgehaald wordt geschonken aan Moeders voor Moeders.

Gemeentestraat 8

Think Twice

Bij Think Twice kun je terecht voor vintage & tweedehands kleding. In Antwerpen vind je maar liefst vier vestigingen verspreid over de stad, bekijk hier alle adressen. Om de zoveel tijd wordt de ‘collectie’ vernieuwd, waardoor er altijd wel iets nieuws in de winkels hangt. Om ruimte te maken voor nieuwe stuks, organiseren ze de ‘T2 days’: elke dag krijg je een beetje meer korting, beginnend bij 30% oplopend tot alle items voor €5, €4 en uiteindelijk zelfs €1 per stuk!

Melting Pot Kilo

Bij Melting Pot Kilo betaal je niet per stuk, maar per aantal kilo kleding dat je koopt. €15 per kilo om precies te zijn. Je vindt hier vooral vintage stuks, netjes geordend op kleur.

Nationalestraat 14

De Kringwinkel

De Kringwinkel is de nationale kringloopwinkelketen van België. Naast tweedehands spullen vind je hier ook een hoop kleding. Er zit een filiaal in een zijstraat van de Meir, maar de locatie bij Circuit in de wijk Nieuw Zuid is mijn favoriet. Is even fietsen, maar wellicht dat je daarom hier de mooiste pareltjes vindt.

Jef Cassiersstraat 29

Annexe 32

Ben je op zoek naar vintage of tweedehands designer stuks? Ga dan langs bij Annexe 32. Je kan hier zomaar een echte Dries Van Noten scoren.

Wolstraat 32

Dressing Circles

Bij Dressing Circles liggen de prijzen wat hoger, maar de mooie items zijn dan ook allemaal stuk voor stuk gecureerd door eigenaresses Britt en Camille. Zowel vrouwen als mannen kunnen hier terecht en woon je te ver van Antwerpen? Ze hebben ook een online shop.

Blauwmoezelstraat 9

Seventy One

Ben je op zoek naar retro kleding in de stijl van de seventies? Bij Seventy One kun je terecht voor nieuwe en tweedehands retro kleding. De hele eerste verdieping is gewijd aan vintage items. De nieuwe kledingstukken in deze winkel komen van kwalitatieve merken die aandacht hebben voor de ecologische en sociale impact van hun productie.

Kloosterstraat 79

Jutka & Riska

Bij Jutka & Riska kun je terecht voor een mix van vintage, eigen designs en items van jonge ontwerpers. De funky winkel is een feestje op zich; met zoveel kleurrijke en bijzondere kleding ben je hier wel even zoet.

Nationalestraat 87

Rosier41

Ook bij Rosier41 vind je echte vintage designer pareltjes. Denk aan Belgische klassiekers als Dries Van Noten, Ann Demeulemeester maar je vindt hier ook internationale couturemerken zoals Chanel en Dior. De prijzen liggen logischerwijs wat hoger en echte pareltjes hangen er nooit lang – vaak even binnenspringen dus!

Rosier 41 (dit is ook het adres ;-))

Daarnaast vindt er dit weekend (26 & 27 maart) ook een vintage Kilo Kilo sale plaats in Plein Publiek! Kilo Kilo vintage heeft winkels in Utrecht en Maarssen en organiseren vaker grote vintage kilo sales in Nederland en nu dus voor de eerste keer in Antwerpen. Hier vind je meer info.

Meer tips voor Antwerpen nodig?

Hopelijk heb ik je geïnspireerd om een dagje tweedehands shoppen in Antwerpen in te plannen. Mocht je tussendoor honger krijgen, check dit lijstje met hotspots dan eens. Genoeg lekkere opties in Antwerpen!

 

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 9 reacties

 1. Anne Westra

  Leuke adresjes!! Dat inspireert weer om ook tweedehands te gaan shoppen. Ik ben zelf nog op zoek naar een fijne witte blouse en luchtig jurkje

 2. Oeee vroeger shopte ik ook graag in Antwerpen. Toen kocht ik alles nog nieuw. Maar dit lijstje ga ik zeker even opslaan!!

 3. Anne

  Ah leuk, je hebt me helemaal gemotiveerd om volgende maand eens een dagje naar Antwerpen te gaan! Vanaf Breda toch hartstikke dichtbij, maar weet nu al dat het voelt als een dagje op vakantie. Helemaal zin in!

 4. Hester

  Hoi, deze leuke tips ga ik opslaan. Ik koop tegenwoordig ook regelmatig tweedehands kleding op Vinted. Heel benieuwd hoe jij daar leuke kleding op vind :)

  1. Heel eerlijk – ik heb niet altijd het geduld voor Vinted. Mijn strategie is nu vooral zoeken op merken die ik sowieso leuk vind en waarvan ik weet dat de kwaliteit en fit goed is. Maar daarom geef ik ook de voorkeur aan tweedehands winkelen in echte winkels!

 5. Jessica

  Leuke adresjes! Ga ik zeker onthouden voor de volgende trip richting antwerpen :)

Geef een reactie