Recept: vegan wok met kip en pindasaus

vegan wok met kip

Noedels zijn een van m’n favo maaltijden voor een drukke werkdag. Het staat zo op tafel, je kunt gemakkelijk variëren (en zo de restjes uit je koelkast opmaken) en het is ook nog eens super easy plantaardig te maken. Vandaag deel ik het recept voor een snelle vegan wok met kip en pindasaus.

Vegan wok met kip en pindasaus

Dit recept is gebaseerd op een recept van BOSH.tv, die ge-wel-dig-e plantaardige recepten maken. Ik paste het recept een beetje aan, omdat ik andere dingen in huis had en nog wat dingen miste. Maar wie visueel ingesteld is en graag receptvideo’s bekijkt, check deze reel voor het origineel.

vegan wok met kip

Ingrediënten

Voor 2 personen

  • 2 eetlepels chili-olie (of plantaardige olie met wat chilivlokken)
  • 2-3 stengels bosui, in ringetjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngehakt
  • 1 cm gember, fijngehakt
  • 1 pakje vegan kip (ik gebruik de kip van de Vegetarische Slager)
  • 2 theelepels pindakaas
  • 2 theelepels plantaardige olie
  • 1 theelepel hoisoin saus
  • 1 theelepel sojasaus
  • 2 porties ramen noedels

Voor de toppings: koriander, sesamzaadjes, gebakken uitjes, fijngehakte pinda’s en het sap van een halve limoen.

gesneden kip

Zo maak je het

Snijd de kip in dunne reepjes. Ik vind de vegan kipstukjes van de Vegetarische Slager vaak best wel groot. Door ze fijn te snijden kun je de kip beter door het gerecht verdelen én nemen ze de saus beter op. Snijd ook alvast de bosui in ringetjes en hak de knoflook en gember fijn.

Zet alvast wat water op voor je noedels. Zodra het water kookt kun je hier de noedels aan toevoegen, bereid ze volgens de verpakking.

Warm wat chili-olie (of dus plantaardige olie met chilivlokken) op in een wokpan. Bak daar de kip in aan. Voeg dan driekwart van de bosuitjes (laat wat over voor de garnering) en de gember en twee knoflookteentjes toe. Laat het geheel een paar minuutjes bakken, roer tussendoor goed door.

Maak ondertussen de saus: ik doe twee volle theelepels pindakaas (met extra crunch, yum! Maar elke pindakaas kan), 1 volle theelepel hoisinsaus en dan een flinke scheut olijfolie en sojasaus. Roer het geheel goed door en proef even: als het goed is smaakt je sausje naar een zoet-zoute pindasaus.

pindasaus

Doe de saus in de wokpan en roer alles goed door. Giet ondertussen je noedels af en gooi deze in de wokpan erbij. Wok nog even 2-3 minuutjes mee zodat de noedels de saus goed op kunnen nemen. Hak in de tussentijd wat pinda’s fijn en snijd een limoen doormidden.

Nu zijn je noedels al klaar! Als het goed is duurde dit niet veel langer dan een kwartiertje ;-). Schep wat noedels in een kom en top af met de pinda’s, sesamzaadjes, gebakken uitjes, koriander, het laatste restje bosui en wat limoensap. Uiteraard kun je hier toppings weglaten of toevoegen, wat jij wil.

Dit is de mega snelle versie. Nog wat extra groente toevoegen? Snijd dan wat (kastanje)champignons in reepjes of voeg bimi/broccoli toe. Wortel, boontjes of paprika passen hier ook goed bij. Zoals ik al zei: dit recept is ideaal om de restjes uit je koelkast op te maken.

Dit is echt super lekker, super easy en het staat super snel op tafel. Oh, en helemaal plantaardig – zo bespaar je een hoop dierenleed en milieuvervuiling. Win-win! Op zoek naar meer snelle plantaardige recepten? Check mijn recepten-index!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Geef een reactie