Dagboekje van maart: nieuwe dingen & eerste keren

Maart stond in het teken van heel veel nieuwe dingen & eerste keren. En van het heerlijke zonnetje natuurlijk. Best wel ironisch dat er nu een pak(je) sneeuw ligt..

Begin maart was ik een weekend in Parijs. Wat een fijne stad is het toch, zeker nu ik er een stuk dichterbij woon en er binnen 2,5 uur met de trein ben. Ik was redelijk offline, maar verzamelde wel wat tips in deze Instagrampost.

Nieuw in maart: ik werd lid van een sportschool. Omg, ja echt. Re.charge is niet alleen een super mooie gym, de visie sprak me vooral aan om me hier aan te melden. Ik kom hier zowel voor groepslesjes als fitness (al moet ik daar nog een beetje mee oefenen haha).

Ook nieuw in maart: ik werd lid van de bieb! Dat kan hier voor slechts €15 per jaar. Geen geld toch?? Ik koos dit boek van de Vlaamse auteur Lisanne De Gendt. So far vind ik het een leuk boek, al heb ik overall nog moeite om echt even rustig te gaan zitten met een boek. Wie herkent dat?

Begin maart kwam een vriendin van mijn vriend bij ons eten. Ik maakte mijn altijd-een-succes recept: curry!


Ook zalig: het was heerlijk zonnig! Met de dag werd het stukje zon in de tuin ook groter. Freek genoot er ook van ;-)

Al was het ‘s avonds nog dik inpakken hoor.

Die week had ik een etentje met vrienden om te vieren dat een vriend van ons ‘cat-dad’ was geworden haha. We hebben nu een speciale katten-app waarin we foto’s van onze katten delen. Net echte ouders ;-)

Ik ging longboarden met een vriend – ik ben nog aan het oefenen hoor. We schoten gelijk toffe foto’s voor ArmedAngels, het merk waar ik trotse ambassadeur voor ben.

Hier lach ik nog, maar vrijwel direct na deze foto’s ging ik ietsss te hard een hellinkje af en viel ik haha.

Echt lang geleden dat ik op deze plek een schaafwond had haha, voelde me echt een kind.

Het is trouwens de MAIRAA jeans, love dit model. Ik mag af en toe een kortingscode met jullie delen, volg me op Instagram om op de hoogte te blijven.

In het weekend ging ik weer naar de sportschool voor een pilateslesje, daarna bleef ik nog even hangen met een smoothiebowl. Het is echt een fijne en gezellige plek, dat heb ik nog nooit meegemaakt bij een sportschool.

Ik ging ook weer een avondje uit! Maar zowel de vriendin waar ik mee ging als ik vonden het maar mwoah: de dj kwam er niet echt lekker in. Of misschien zijn wij het uitgaan na 2 jaar pandemie verleerd…

Voordeel was wel dat ik de volgende dag niet brak was ;-) Kwam goed uit, want ik had een brunch met een andere vriendin op de planning staan. We deelden super lekkere plantaardige gerechtjes bij het nieuwe House of Famm.

Een week na mij mijn val met het longboarden was m’n knie nog bont en blauw hahah omg. Overigens ziet het er pijnlijker uit dan het eigenlijk was hoor.

Thuiswerkdagje! Ik vind het heerlijk dat ik nog (deels) vanuit huis kan werken. Hoe zit dat bij jullie? Tijdens de lunch at ik deze plantaardige salade van de appie, heel lekker is die!

‘s Avonds maakte ik deze ‘camping shakshuka’, recept vind je hier. Deze is al meer dan 200 keer opgeslagen, wow! Het is dan ook een topper ;-)

In de derde week van maart ging ik op een dinsdag met vrienden uit eten. Beetje random, maar brak wel lekker de week. We aten bij het nieuwe vegan taco restaurant aan het Theaterplein in Antwerpen. Was mega lekker! En leuk om weer in mijn oude buurtje te zijn.

Dat weekend deden we rustig aan. We hadden eigenlijk een etentje, maar door covid werd het een weekje verzet. Best wel prima. M’n vriend gamede en ik chillde vooral.

Ohja, nog een nieuw ding in maart: we hebben een schoonmaakster! Zoooooo fijn is dit, en wat een luxe zeg. In België is dit allemaal heel goed geregeld: je kan schoonmakers hier alleen met ‘dienstencheques’ betalen. Dit zijn een soort waardebonnen die je voor €9 per stuk koopt. Voor de schoonmaakster worden deze dan omgezet tot een loon, bovendien krijgen ze ook pensioen en zijn ze verzekerd. Ook als ze ziek zijn worden ze gewoon doorbetaald. Stuk beter geregeld dus dan schoonmakers die in ‘t zwart werken. Oh, en wij mogen de cheques ook nog eens van de belasting aftrekken waardoor het ons maar €6 per uur kost. Nou, love it.

Op zaterdag genoten Freek en ik heerlijk van het zonnetje.

‘s Avonds kwamen m’n schoonouders eten en maakten we spring rolls, lekkerrrr.

M’n schoonouders kwamen langs om ons te helpen bij het ophangen van de gordijnen. Hier alvast een sneak preview, hoe mooi ziet dit eruit?? Love it – echt zoveel gezelliger al. Ik zal jullie binnenkort meer laten zien.

Op zondag genoot ik van de kneuterigheid; m’n vriend was aan het gamen, ik maakte apple crumble als ontbijt voor ons.

Zo gezellig vind ik dit hoekje :-)

En yummmm. Recept vind je hier, al maak ik ‘m tegenwoordig met plantaardige boter en yoghurt.

En zaaalig hoe er steeds meer licht in ons huis binnenkomt nu de zon wat hoger komt te staan.

De rest van de middag dutte ik lekker in bed. Ik was moe van een drukke en sociale week, dus lekker niks doen is dan ook fijn. Ik had dit boek bij de bieb gehaald, vind het een aanrader!

En dan vorige week: wat een weeeeertje! Zo fijn. Het eerste ijsje van het jaar :-)

Ook fijn: de Tony’s waren in de bonus bij de appie. Die sloegen we dus even in.

Die zooooon! M’n schoonouders hadden de week ervoor oude ligstoelen meegenomen, daar hebben we al mooi gebruik van gemaakt tijdens onze lunchpauzes.

Zo wakker worden: bloemen, zonnetje en koffie: daar word je toch vrolijk van? Ik had trouwens beide bossen gekregen: de bos op de kast van een vriendin, de bos op het aanrecht van een klant. Looooove bloemen, zeker nu het deze week weer wat kouder is. Om toch het lente-gevoel vast te houden, bestelde ik weer een nieuwe bos bij BloomOn. Omdat ik nu verhuisd ben, kon ik m’n eigen kortingscode weer gebruiken haha. Met de code ‘marlousvan‘ krijg je een gratis vaas bij je bestelling!

Vorige week woensdag ging ik in de middag naar het ‘sustainability festival’, bij Circuit Antwerpen. Dit was super gezellig, en de kringwinkel op ‘t Zuid is echt heel mooi. Aanrader!

‘s Avonds aten we deze lasagne met pompoen en linzen, waarna ik snel doorsjeesde naar de sportschool. Ik had die week zooooveel energie, ik denk echt dat het door de zon kwam. Dus deed ik 2 lesjes achter elkaar!

Op donderdag werkte ik een dagje vanuit kantoor, dat ligt in het altijd mooie Zurenborg.

Het was zo lekker weer dat ik lunchte op het dakterras.

Na een halfuurtje in de zon had ik helemaal blosjes op m’n wangen haha. Overigens krijg ik het nu al koud als ik naar deze foto kijk. Buiten sneeuwt het!!

De beste bakker van Antwerpen, Domestic, ligt vlakbij m’n kantoor. Ik kon het niet laten om deze heeerlijke pistache koek mee te nemen.

En daarna hup door op de fiets – ik had namelijk een van m’n eerste post-pandemie blogevents! Zo leuk dat dit weer kan. Het blijft tof om Belgische merken en andere influencers te leren kennen. Nu ik zelf in PR werk is het ook een goede netwerk mogelijkheid ;-)

En super leuk: het event vond plaats in m’n sportschool! Ik snap het wel, het is ook een prachtige locatie. Tijdens het event werd o.a. het natural skincare merk Self gepromoot. Ik kreeg een potje natuurlijke deodorant mee dat ik de komende maand eens ga testen.

Wat een snoes is hij toch. Hij kan ook heel ondeugend zijn hoor. Maar overall is het een knuffelbeest.

Op vrijdag nam ik Maura en haar vriend mee op steptour door Antwerpen. Ze sliepen de nacht ervoor bij ons, omdat ze op donderdagavond een theatervoorstelling in Antwerpen hadden. Zo gezellig!

We sjeesden de hele stad door, van Noord naar Zuid, van het dak van ‘t Mas tot de mooiste plekjes in Zurenborg.

We hadden zo’n geluk met het weer!

Onderweg stopten we voor heerlijke snacks bij m’n favoriete spots.

‘s Avonds aten we ramen – die bij Umamido zijn m’n favoriet.

En of course sloten we de dag af met Belgische biertjes. Ik vind het zoooooo leuk dat dit weer kan. Ik kan het niet genoeg blijven herhalen. Beeld je even in: je verhuisd naar een ander land en boem na 6 maanden gaan alle grenzen dicht. Dik een jaar lang kon niemand langskomen. Wat heb ik dit gemist zeg.

Op zaterdag waren we bij mijn familie in Nijmegen. We bezochten eerst m’n ene broer en zijn vriendin. We hadden zo’n geluk met het weer: 20 graden!

En jaaa, staat goed he ;-)

Daarna gingen we door naar mijn vader, waar ook mijn andere broer en zijn vrouw waren. Hadden we gelijk 2 vliegen in 1 klap.

We waren in Nijmegen omdat we uit eten gingen voor mijn moeders’ 65e verjaardag. Dat was in januari, maar toen kon dat niet i.v.m. de lockdowns (wow – dit lijkt echt zo lang geleden al).

Bij Ultiumo kies je uit allerlei kleine gerechtjes (toch waren 3 gerechtjes meer dan genoeg). Ze hadden veel vega en zelfs vegan opties op de kaart – heel tof. De bediening was ook heel vriendelijk, alles was super lekker – aanrader!

We waren die avond meteen naar huis gereden, dus we waren pas laat thuis. Zondag sliepen we dus een beetje uit en bestelde ik als verrassing ontbijt op bed: smoothie bowl en vegan cinnamonrolls. Lekkerrrr. En what a time to be alive haha.

‘s Middags maakte ik noedels met alle restjes die we nog in huis hadden.

Verder chillden we ‘m op de bank. Het was hier namelijk nog vrij lang bewolkt en koud – zo’n 10 graden. Ik zag op social media heel Nederland op het terras zitten, maar hier bleef de bewolking maar hangen.

Tot het rond 15:00 eeeeindelijk opklaarde. Hadden we toch nog even zon.

‘s Avonds kwam m’n schoonvader weer langs om ons te helpen met de gordijnen, dit keer voor de slaapkamer. Het is zoooo mooi, echt wat een verschil maken gordijnen in een interieur. Again: zodra ik goede foto’s heb laat ik jullie alles zien.

Ik was zondag al een beetje snotterig, maandag werd ik echt verkouden wakker. Nooooo. Uiteraard deed ik de hele week testjes, maar ik bleef negatief. Veel meer dan een verstopte neus en een beetje een gaar gevoel had ik ook niet. Ik voelde ook echt m’n hoofd zwaarder worden als ik voorover bukte, alsof al het snot op m’n hersenen drukte haha. Voor de zekerheid deed ik het wel rustig aan en cancelde ik al m’n afspraken.

Ik werkte deels vanuit bed, lekker cozy met Freek!

En onder het mom van lief zijn voor jezelf bestelde ik nogmaals dat lekkere ontbijtje ;-)

Ook kreeg ik een heel fijn koffiepakket binnen: met de bonen en cups van Wakuli. Daar weet je waar je bonen vandaan komen en betaal je een eerlijke prijs aan de koffieboeren. Wel zo fair, want na deze aflevering van De Prijsknaller was ik behoorlijk geschrokken. Bij Wakuli kan je heel handig een abonnement afsluiten en zo wekelijks, tweewekelijks, maandelijks etc je favoriete koffie in de bus krijgen. Handig, want ik vergeet het nog wel eens te bestellen, haha. Mocht je nieuwsgierig zijn en ook je koffiemomentje willen verduurzamen: met code marlous50 krijg je 50% korting op je eerste 3 bestellingen. Best lekker toch? Je kunt hier een korte quiz doen om te ontdekken welke koffie het beste bij je past. Vervolgens kun je bij het plaatsen van een bestelling mijn code invullen.

Ik knapte gelukkig snel op van mijn verkoudheid, ik heb helemaal geen tijd en zin om echt ziek te worden. Er staan veel leuke dingen op de planning, de laatste tijd verschijnen er ook weer veel blogs online, dus mocht je iets gemist hebben… check dan nog even:

Ik zie jullie volgende maand weer!

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 17 reacties

 1. Jenn

  Wat een heerlijk uitgebreid overzicht, en al dat eten ziet er fantastisch uit!

 2. Karlijn

  Heerlijk dagboekje om te lezen. Zoveel leuke dingen gedaan en mooie foto’s. Wat kunnen gordijnen een verschil maken he?! Wij hadden eerst even niets omdat ze nog op maat gemaakt moest worden en mijn vriend zei ‘kan best zo’. Was ik het niet mee eens ;) en toen ze eenmaal hingen zei hij ook dat het echt zoveel beter is met.
  Je ziet er blij en gelukkig uit Marlous. Fijn om te zien! Nou zeggen foto’s lang niet alles en ik ken je natuurlijk helemaal niet (behalve die 1% van je blog) dus misschien klopt het niet. Maar ik hoop van wel, want het is altijd fijn om iemand lekker in zijn vel te zien zitten! Fijn weekend alvast. X

 3. Ilse

  Heerlijke blog om te lezen. Je ondernam leuke dingen en al veel lekkers … mmmmm!
  Ik ga eens even bij de koffie kijken. Ben benieuwd.
  Hopelijk ben je weer helemaal opgeknapt.
  Groet, Ilse (by-ik.blogspot.nl)

 4. Merel

  Heeeerlijk dagboek dit. Zoveel lekker eten, zoveel gezelligheid en zulke mooie bloemen!!

 5. Cathelijne

  Hi Marlous, wat een fijn dagboekje weer! En gezellig dat je in mijn town, Nijmegen, weer was! Mag ik jou vragen welke hotspot de foto met de lunch met Maura is? Heel benieuwd naar! Dankjewel! Happy weekend! Liefs!

 6. Hester

  Wat is die bos bloemen die je van een klant had gekregen moooi! Heel nice met die tulpen erin. En ik ben zo blij voor jullie dat jullie Freek hebben kunnen adopteren haha, wat heerlijk. Fijn dagboekje weer!

 7. Ik word helemaal gelukkig van de foto’s van Freek. Wat hebben katten toch een heerlijk lui leventje!

 8. Lesley

  Heerlijk hé, die zon, hopelijk komt ze snel terug. Ik heb ook nog eens een bloomon-boeket besteld. Vind het elke keer toch weer duur, maar wel de moeite. Ik zit ook in quarantaine, dus het mocht wel van mezelf haha. En dat boek van Lisanne De Gendt vond ik heel goed, maar ik las het op het strand, dus daar kan het zeker ook mee te maken hebben :D Ik ben echt een zomerlezer, in de winter lees ik bijna alleen maar 10 minuutjes in bed ‘s avonds.

  1. Haha, ik heb ook een nieuwe BloomOn bos besteld! Nu we een nieuw adres wonen heb ik op naam van m’n vriend besteld, maar m’n eigen kortingscode gebruikt. Dan heb ik de volgende keer toch nog een gratis bos haha.

 9. Marjoleine

  Wat een leuk dagboekje <3 Zo leuk dat je in Parijs was en zo fijn dat het goed gaat met Freek, gezellig he om een kat te hebben? Ik heb er zelf 2 en ze brengen zóveel gezelligheid.

  1. Ja, ik vind het zo leuk om Freek in huis te hebben! Soms lijkt het me wel leuk voor Freek als ie een maatje zou hebben, al ben ik bang dat dat ook wel druk gaat worden. En hij is natuurlijk gewend om de enige kat in huis te zijn, weet niet of hij een andere kat zou dulden haha.

Geef een reactie