Dagboekje van April: de griep & tuin make over

April vloooog voorbij. Ik had niet eens door dat we al in mei zaten en het weer tijd was voor een nieuw dagboekje. Waarschijnlijk omdat ik de hele maand een beetje snotterig was en zelfs dik een week in bed doorbracht. Gelukkig gebeurden er ook een heleboel leuke dingen deze maand!

April begon heel leuk: mijn BFF Maura was op bezoek en samen met andere vrienden gingen we naar een feestje. We organiseerden een uitgebreide apéro samen en doken daarna de stad in. We waren uiteindelijk pas om 05:00 thuis haha, dat was écht lang geleden voor mij.

Door de grote treinstoring in Nederland op die zondag bleef Maura nog wat langer plakken. Extra gezellig!

Totdat we dus allebei ziek wakker werden op maandag. Moe, snotterig, koorts.. Uiteraard dacht ik covid op te hebben gepikt, maar zowel mijn zelftests én PCR tests bleven negatief. Het meest gekke: mijn vriend testte opeens wel positief op covid. Hij was vlak voor het weekend naar een concert geweest en heeft het waarschijnlijk daar opgepikt.

Terwijl m’n vriend zich twee dagen een beetje minder voelde, lag ik echt doodziek op bed haha. Zo lang geleden dat ik me zo slecht voelde. De huisarts wilde me zelfs even zien. Daar bleek (na nog een test) dat ik écht geen covid had, maar wel Influenza A. Ook wel bekend als de ‘Mexicaanse Griep’, je weet wel, van die pandemie uit 2009. Misschien dat ik dan covid ook pas over 10 jaar krijg? :’)

Ik bingede zowel het Nederlandse als het Vlaamse seizoen van The Bachelor, knuffelde veel met Freek en sliep het klokje rond. Ik had vooral last van 1 heel gek symptoom: huidpijn. Vooral m’n rug en de achterkant van m’n armen deden pijn alsof ze verbrand waren in de zon. Op aanraden van de huisarts nam ik een lauwwarm bad, daar horen de volgende beelden bij:

Hahaha. Freek is ZO nieuwsgierig en dol op water. Hij wandelt ook altijd de douche binnen en zodra ergens in huis een kraan open staat rent hij erop af. Ik weet alleen niet of hij nou zo’n fan was van dit bad…

Wat een heerlijk weer hadden (en hebben!) we gehad he? Ok, ik had nog een beetje kippenvel hier haha, maar uit de wind in de zon is het al snel heel lekker in onze tuin.

We kochten deze spiegel bij Ikea, maakt de hal nog net een stukje mooier :-)

Verder heb ik echt nog lang last gehad van de griep. Ik heb zeker een week nodig gehad om bij te komen, na een dagje werken moest ik 2 uur op bed liggen om bij te komen. Ik was helemaal vergeten hoe heftig een griep kan zijn, ik was ook sinds 2018 of zo niet meer echt ziek geweest. Sowieso, mensen die beweren dat corona ‘slechts een griepje’ is hebben volgens mij nog nooit echt de griep gehad ;-)

Ik heb uiteindelijk het Paasweekend gebruikt om echt aan te sterken. Het was heerlijk weer, dus ik heb vooral in de tuin gelegen en met deze haarbal geknuffeld. Na Pasen voelde ik me voor 90% weer ok (en toen was ik dus alweer dik 2 weken verder he!).

In april was ook de verjaardag van een vriendin van ons, die ze vierde in een van m’n favoriete barretjes in Antwerpen. Zo’n heerlijke plek, en het feit dat we nog tot laat buiten konden staan… was een goed voorproefje van hopelijk veel zwoele zomeravonden die gaan komen!

Ik was afgelopen maand ook weer eens in Amsterdam! Voor een speciale Paaslunch met mijn collega’s. We lunchten bij restaurant De Kas, en wauw: wat een aanrader is dat. Je zit letterlijk in een kas en het menu bestaat uit de meest lekkere vegetarische gerechtjes. Deze moet op je ‘must-visit’ lijstje voor Amsterdam hoor.

Samen met mijn vriend bezocht ik in de weekends nog wat interieurzaken. Het leuke aan een nieuw huis is dat je het ook weer opnieuw mag inrichten. De meeste meubels hebben we overigens gewoon uit ons appartement meegenomen hoor, en we hebben ook geen geldboom in de tuin staan dus we doen dit stap voor stap. Maar inspiratie opdoen is altijd leuk.

Met Pasen deden we dit jaar niks. Ik had geen zin om 4 uur in de auto te zitten om naar familie te gaan en ik was dus nog niet helemaal fit door de griep. We waren allebei druk geweest dus bestelde ik een brunch via UberEats. Echt peak millennial dit haha, maar was wel heel lekker. Hebben we de hele dag van gegeten :p

En in de middag was ‘t van dit! Lekker zonnen in de tuin met een ijskoffie. Zaaaaaalig!

Op Tweede Paasdag/Paasmaandag (ja ik schrijf nu maar gewoon in Nederlands en Vlaams ;-)) gingen we langs bij mijn schoonouders voor een brunch. De rest van de dag lagen we weer lekker te zonnen in de tuin. Ik had dat verlengde weekend echt nodig om weer helemaal op te laden.

Na Pasen mocht ik weer naar Amsterdam voor werk. Ik zag deze bloemenvelden vanuit de trein en wooooow zo mooi! Ik had ze eigenlijk nog nooit vanuit de trein gezien, dit was echt een cadeautje!

Ik had ook weer een etentje met 2 ex-collega’s. We zijn allemaal heel snel weggegaan bij onze vorige job haha, maar we hebben nog steeds goed contact. Zo blij mee!

En waaat een heerlijk weer hebben we deze maand!! Eind april bezocht ik met vrienden het Rivierenhofpark, dat is een groot park net buiten het centrum van Antwerpen. De natuur is daar zo mooi, op sommige stukken voelt het bijna ‘wild’. We sloten de dag af met een lunch bij De Walvis, een lunchbar in Zurenborg die in deze tijd van het jaar vol bloesems ligt. Zo mooi :-)

Maar ook in eigen tuin is het goed toeven! We schaften een simpele tuinset aan, waardoor we nu ook lekker in de tuin kunnen chillen en etentjes kunnen organiseren.

Ik werk in principe altijd vanaf mijn thuiskantoortje of vanuit een co-working space. Maar af en toe is het ook wel chill om lekker lui vanaf de bank te werken, zeker als deze slaapkop er dan zo gezellig bij komt liggen :-)

Woensdag 27 april was het koningsdag! Dat is in België natuurlijk helemaal geen feestdag, maar ik had toch vrij genomen omdat er die dag wat bezoekjes aan PR-bureaus gepland stonden.

Verschillende bureaus hielden hun ‘press days’, dit zijn een soort open dagen waarin ze alle merken die ze vertegenwoordigen uitgebreid ten toonstellen. Je kan dan alles bekijken of uitproberen. Zulke dagen zijn altijd wel gezellig omdat je veel andere bekende gezichten tegenkomt. Voor mij nu niet echt het geval, omdat ik nog niet zo’n groot netwerk in België heb. Gelukkig kon ik met een vriendin mee en was het zo alsnog een hele toffe dag.


We lunchten bij Bar Vert, super leuk plekje met lekker eten op de kaart!

En na 4 bureaus, heel wat zware goodiebags en genoeg inspiratie was het tijd om naar huis te gaan haha.

De buit van zo’n dag. Heel veel geef ik weg aan vrienden en familie, maar er zaten toch een heleboel leuke dingen tussen die ik graag uit probeer!

‘s Avonds kwamen m’n moviebuddies eten. Zo lekker dat dat nu in de tuin kan!! Voelt echt alsof onze woonkamer ineens twee keer zo groot is.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Damien – Design (@damienlaglera)

Super random reel haha, maar Freek was ook van de partij! Na ons etentje gingen we naar de bioscoop, we zagen The Lost City en die was eigenlijk wel heel leuk!

Donderdag kwam er een bestelling binnen met spullen die ik had besteld voor onze tuin: kussens, tafelkleed etc. Ziet er gelijk een stuk gezelliger uit toch? Er missen nog een paar dingen, zo zou ik nog een leuk buitenkleed willen en een echt chill loungebankje. Maar hey, step by step. Ik hoop jullie snel een échte update van onze tuin make over te kunnen geven!

Na een drukke werkdag luidde ik mijn weekend in met een apéro met een vriendin. Ik had deze limonades van Belvoir opgestuurd gekregen, perfect moment dus om ze te testen. Ik ben eigenlijk altijd wel fan van wat Belvoir maakt, maar dit was echt mega lekker! Deze drankjes zijn extreem bruisend en daardoor goed fris, en de smaken niet té zoet (daar houd ik niet van).

Vrijdag was een drukke dag: ik stond vroeg op, want om 8:00 stonden er werklui op de stoep die onze ketel gingen vervangen. Na een hele ochtend ‘rommel’ in huis (ben wel mega blij dat dit klusje geklaard is haha!), stond vervolgens mijn broer en z’n vriendin en de kids op de stoep. Zij waren een weekje aan de Belgische kust geweest en kwamen nu nog een weekendje bij mij logeren. Gezellig!

Zo gezellig om de tante uit te hangen :-) Ik hoef zelf voorlopig nog lang geen kids, maar vind het wel altijd gezellig om mijn neefjes en nichtjes te zien.

Zaterdag was zo’n heerlijke dag in de stad. Ik ging even langs de nieuwe Dille & Kamille die geopend is in een zijstraatje van de Meir. Handig voor alle Dutchies, want dit filiaal is denk ik wat beter vindbaar (en nog mooier dan hun al bestaande winkel in de stad).

Ik lunchte bij Hotel Pilar, dat stond nog hoog op mijn lijstje. Super lekker, echt een aanrader.

Ik deed nog wat windowshopping, nog een terrasje en sloot de dag af met biertjes proeven in een foute kroeg haha.

Zondag was een luie, maar heeerlijk zonnige dag. En Freek kwam zelfs bij mij op schoot zitten! Zo lief haha. Hij is zo knuffelig de laatste tijd.

‘s Avonds maakte ik een curry – ziet er heel fancy uit maar was heel makkelijk. Kwam uit de Hello Fresh box.

Haha. Ik had weer eens Hello Fresh besteld omdat ik een goede kortingscode tegenkwam. Ik ben echt fan van Hello Fresh, vrijwel alle recepten lukken goed en zijn super lekker.

Gisteren kwamen de schoonouders op bezoek en maakte ik deze kikkererwten stoof. Zoals altijd een groooot succes. En we konden weer buiten eten, hoera!

En ‘s avonds kon ik eeeeindelijk weer naar een lesje tworkout/confidance. Door het ziekzijn en Pasen had ik gewoon een dikke maand gemist. En of ik het gemist had, ik ging weer vol energie naar huis – dit is ZO leuk! Check de insta van Karlien om een idee te krijgen van haar lessen. En woon je in (de buurt van) Antwerpen, meld je dan zeker aan voor haar lessen!

Ennn ik sloot de dag af met deze mooie zonsondergang. Beetje verlaat dagboekje dus, maar deze maand vlooooog voorbij. Hopelijk heb ik mijn portie ziek zijn nu voor de komende jaren weer gehad.

Nog een ding als afsluiter van deze blog: als je me volgt op Instagram heb je het wellicht al voorbij zien komen. Ik organiseer een girls surf week eind september in Marokko! We verblijven in de Yogi Surfer, waar ik al een aantal keer ben geweest (lees mijn blog hier of vakantieverslag hier). De plannen voor deze trip ontstonden begin 2020, maar konden natuurlijk niet worden uitgevoerd.

Dit jaar gaat het hopelijk echt lukken! Wil je graag leren surfen, maar vind je surfkampen te massaal (of zit je liever niet tussen de 21 jarigen? :p). Of wil je gewoon een weekje chillen in de zon, maar heb je niemand die met je mee wil? Ga met mij mee! Er is plek voor ongeveer 10 meiden, en we gaan een week lang surfen, chillen, lekker eten en hopelijk vrienden voor het leven maken!

Ik ben op dit moment achter de schermen druk bezig met het maken van een planning. Zodra die rond is kunnen we er een prijs op plakken en dan zullen we op gegeven moment de boekingen open gooien. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Stuur me dan even een mailtje met je naam en mailadres (dit hoef je niet te doen als je je mailadres al hebt doorgegeven via Instagram).Dan zet ik je op de lijst en stuur ik binnenkort een update. Ik ben ook bezig met het opzetten van een Instagram account waarin ik alle info overzichtelijk bij elkaar verzamel, zodat je een beter beeld krijgt van de trip. Ik ben er super excited over, hopelijk zie ik jullie daar!

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Geef een reactie