De juiste skincare voor dertigers

skincare voor dertigers

Over exact een maand word ik 30. Voor velen een gevreesde mijlpaal, maar ik kijk er naar uit. Zin om nog ouder, wijzer en vooral meer ‘couldn’t care less’ te worden. Maar, bij ouder worden hoort ook de juiste skincare. Nu kan ik écht niet meer wegkomen met mijn lakse skincare routine. In deze blog duik ik in de gezichtsverzorging voor dertigers!

Mijn huidverhaal

Als puber had ik een maanlandschap op mijn voorhoofd. Het stond vol puisten en pukkels en dat is vast ook de reden waarom ik niet zoveel foto’s van mezelf heb rond mijn 13e. Gelukkig trokken de pukkels ook weer snel weg, al heb ik altijd een vettige T-zone gehouden. Hoe ouder ik werd, hoe makkelijker mijn huid. Op dit moment heb ik rond mijn menstruatie of na een weekje ongezond eten wat last van puistjes, maar meer niet.

Hoewel ik de 30 aantik, heb ik nog nauwelijks ‘last’ van rimpels. Misschien wat lachrimpeltjes en eentje boven m’n wenkbrauw die ik altijd optrek bij verbazing. Wel zit m’n hoofd bij de eerste zonnestralen vol sproeten, elk jaar worden het er meer. Dat vind ik gezellig, maar ik ben als de dood voor zonneschade. Daarom smeer ik goed, en nog liever houd ik mijn gezicht uit de zon.

Mijn huidige skincare routine

Heel eerlijk: ik ben niet zo goed in routines en structuren. Op dit moment zorg ik voor de 2 belangrijkste basics: ik reinig mijn gezicht met micellair water (lekker makkelijk) en breng ‘s ochtends een laag zonnecrème aan. Wanneer mijn huid wat droog voelt breng ik ook nog een hydraterende crème aan, maar meestal vergeet ik het.

Hoog tijd voor verandering dus. Nu ik 30 word wil ik gaan investeren in mijn huid. Een hele poos geleden schakelde ik de hulp in van ‘skinfluencer’ Carolien. Op Instagram deelt de apotheker en klinisch wetenschapper tips voor je huidverzorging, met wetenschappelijke onderbouwing. Super interessant om te volgen! Daarnaast kan je bij Carolien ook huidadvies inwinnen. Na een digitaal consult krijg je zo een advies op maat met de beste producten voor jouw huid.

Destijds adviseerde Carolien mij verschillende producten en ging ik enthousiast aan de slag. Mijn huid ging zichtbaar stralen en knapte duidelijk op. Maar je weet hoe het gaat: sommige producten raakten op, ik vergat ze bij te bestellen en ik raakte volledig uit m’n routine. Tijd voor een nieuwe ronde! Omdat we weer een poos verder zijn en ik specifiek op zoek was naar skincare voor dertigers vroeg ik Carolien om een nieuw advies.

skincare producten

Tada, ik ben heel wat nieuwe skincare producten rijker. Er ontbreken op deze foto alleen nog de Vitamine C en Retinol, die bestelde ik bij Paula’s Choice. Ik ga hier mee aan de slag en kom over een tijdje terug met mijn bevindingen (en hopelijk een stralend huidje ;-)). Ik deel expres niet mijn routine, omdat dit zo persoonlijk is. Klakkeloos dezelfde producten kopen en mijn routine overnemen heeft weinig zin. Voor iedereen werkt weer iets anders, daarom raad ik juist aan om een persoonlijk advies aan te vragen.

Belangrijkste skincare voor dertigers

Goed, we weten allemaal dat je gezicht goed moet reinigen aan het begin en einde van de dag. En ik geloof dat de meesten inmiddels ook weten dat het belangrijk is om élke dag zonnecrème te smeren (anders hebben al die anti-rimpel of anti-aging crèmes weinig zin). Maar wat zijn nou nog meer ‘gouden regels’ voor een goed verzorgde huid? En waar moet je op letten zodra je de dertig aantikt (of hoe houd je dat mooie huidje uit je twintigerjaren zo lang mogelijk vast?). Vanaf nu laat ik Carolien aan het woord, want zij heeft hier veel meer verstand van dan ik.

“Het allerbelangrijkste is het smeren van zonnecrème, zoals je al aanhaalt. Qua fronsrimpels scheelt het ook als je ervoor zorgt dat je minder fronst: het dragen van een goede zonnebril en een hoedje. Verder zijn sterke anti-oxidanten goud waard! Mijn persoonlijke favorieten zijn vitamine C en retinol. Deze zullen ook inwerken op pigmentatie (wat in principe eigenlijk ook een vorm van huidveroudering is, behalve sproetjes dan; dat is een beschermingsmechanisme van je huid tegen de zon). Deze anti-oxidanten hebben echter vele vormen, het is dus steeds goed de ingrediëntenlijst scannen én kijken hoe producten geformuleerd zijn. Maar hey, daar help ik je graag bij!

Daarnaast, laat je alsjeblief niet misleiden door de marketing term ‘anti-aging’ op een product. Dit kan alles betekenen! Wat ertoe doet zijn de ingrediënten, niet de naam of merk van het product. 

Verder is het volledig oké om merken te mixen ( je huid herkent geen merken, enkel ingrediënten). Ook is het een fabel dat je huid gewend raakt aan producten. Je huid is een orgaan, als je elke dag spinazie zou eten raakt je lichaam daar niet ook opeens gewend aan.

Het voorkomen van huidveroudering heeft weldegelijk zin rond je 30e. Voorkomen is veel makkelijker (en goedkoper) dan genezen. Ik hoor soms de mythe dat je niet te jong mag zijn wanneer je start met ‘anti-aging’ producten, omdat het dan later niet meer zou werken. Dat is dus volledige onzin. Qua retinol is het wel zo dat je langzaam moet opbouwen, maar dat is puur door het feit dat starten met een hoge concentratie heel irriterend kan zijn.”

skincare voor dertigers

Doe jezelf een mooie huid cadeau

Wil je zelf ook graag een huidadvies op maat? Ik mag elke bezoeker van mijn blog €10 korting geven met de code 30JUN22. De code is geldig tot en met 30 juni en vermeld je in het aanvraagformulier. Carolien stelt aan de hand van de informatie en foto’s die jij aanlevert een persoonlijk huidadvies voor je op, waarbij ze uitgebreid uitlegt wanneer en waarom je welk product moet gebruiken.

Het enige wat je vervolgens zelf nog moet doen is je routine volhouden. Niet gemakkelijk, maar misschien helpt het als we het ‘samen’ doen ;-) Het is in ieder geval mijn goede voornemen voor mijn nieuwe levensjaar.

Dit artikel bevat betaalde links.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft één reactie

  1. Handige Tips

    Mooi waardevol artikel! Bedankt voor het delen. & “had ik een maanlandschap op mijn voorhoofd. “… Haha, denk dat veel mensen dit precies herkennen!! Net als ik :(……..

Geef een reactie