Dagboekje juni: mijn 30e verjaardag!

Afgelopen tijd was het wat stiller op de blog. Maar juni is ‘mijn’ maand, dus daar moest ik wel uitgebreid verslag van doen ;-) In deze maand werd ik 30 (wat ik vierde met een feestje), genoot ik van het zonnetje maar strugglede ik ook een beetje met Het Leven. Ik vertel je er meer over in dit dagboekje!

Van m’n vader heb ik geleerd om de vooravond van je verjaardag al groots te vieren. ‘Oudejaarsavond’, zeg maar. Dus trok ik een fancy outfit aan en ging ik samen met m’n vriend naar een Italiaans restaurant net buiten de stad.

Zo gezellig! Er zat een lange tafel vol BV’s (Bekende Vlamingen), dat was ook wel een beetje de sfeer in dit restaurant haha. Zien en gezien worden. Het eten was er niet minder lekker om hoor, we hebben er goed om gelachen.

M’n BFF Maura kwam vrijdag al redelijk op tijd aan in Antwerpen. We lunchten bij Charlie’s en kletsten uitgebreid bij, we hadden elkaar alweer 2 maanden niet gezien.

‘s Avonds was mijn feestje. Ik had zo’n geluk met het weer! En zo’n geluk dat ik nu een huis met tuin heb om een feestje te kunnen geven. Uiteindelijk was alleen Maura vanuit Nederland overkomen; ik had niet zoveel zin om het huis vol luchtbedjes te hebben haha. Ik vier mijn verjaardag met familie komend weekend en m’n vrienden in Utrecht zoek ik zelf nog wel op.

Maar dat betekende dus dat de 20+ man die er was, allemaal nieuwe vrienden uit België waren. Best wel bijzonder, aangezien de eerste twee jaar hier best pittig waren. Door de pandemie was het lastig om hier een eigen sociaal leven op te bouwen. Dus naast dat het een heerlijk feestje was, was het ook een fijn besefmoment dat ik hier eindelijk écht gesetteld ben. Ben super dankbaar voor deze club mensen.

De volgende dag ging ik brunchen met m’n twee BFFS & fellow gemini’s. We zijn alledrie binnen een tijdsbestek van 2 weken jarig en maken altijd grapjes over het Tweelingen-zijn. We hebben zelfs een appgroepje vol Tweelingen-memes.

We brunchten bij Album, echt een absolute aanrader: de locatie, het eten én de leuke bediening. Alles klopt hier. Zorg wel dat je reserveert, want het is snel volgeboekt.

Oh haha en deze foto: zoom in op de kok in de keuken. Dat ontdekten we achteraf pas haha.

De zondag was een koopzondag (in Antwerpen zijn de winkels niet standaard open op zondag) en omdat het een beetje een saaie druilerige dag was trok ik de stad in met m’n vriend. Voor een koffietje en om gewoon wat te slenterden. Maar bij Zara Home liepen we tegen dit grappige kattenholletje aan en we konden het niet laten om ‘t mee te nemen. Gelukkig is Freek er blij mee haha.

Verder was het zo’n heerlijke luie dag. Heb de rest van de middag onder een dekentje op de bank gelegen met Freek op schoot. Ik ben zo blij dat het zo’n knuffelkat is haha, hij komt vanzelf op je schoot zitten en geniet er ook echt van.

Op tweede pinksterdag vierde ik eigenlijk mijn verjaardag voor mijn familie, maar het weer was slecht en er waren wat mensen ziek, dus ik besloot het te verschuiven. Eerlijk: I looove gecancelde plannen haha. Had ik opeens een extra vrije dag. Ik deed het weer rustig aan, ‘s avonds nodigde ik twee vrienden uit om te komen eten. Ik maakte mijn favoriete comfortfood: mijn curry met pompoen en kikkererwten.

Ik maakte verder niet zoveel foto’s. Ik zat de laatste tijd niet super in m’n vel. Dat heb ik wel vaker, hoort denk ik ook bij het leven? Maar ik merkte dat ik maar lastig m’n gedachten kon verzetten. Gelukkig had ik wel deze knuffelbeer (het is toch ongelofelijk?? haha) maar ik besloot om therapie weer op te starten. Ik deel het, omdat ik het belangrijk vind dat je beseft dat niet alles zo rooskleurig is als altijd lijkt op social media. En ook dat het heel normaal is om af en toe hulp in te schakelen als het niet zo lekker gaat. Ik ben daar heel open over :-)

Ik heb inmiddels mijn eerste sessie al gehad en alleen al het feit dat ik weer gestart ben met therapie geeft me een beetje het gevoel van controle terug – dat is heel fijn.

Haha, klein nadeel van dit ding: hij is niet altijd stabiel. Toen Freek er een keer iets te wild uitstapte, rolde het holletje om. Hij bleef er maar bij liggen.

Aan het einde van de werkweek stapte ik op de trein richting Amsterdam. M’n Nederlandse collega’s hebben een nieuw kantoor; nog mooier, een stuk ruimer en helemaal duurzaam gebouwd! Vanaf nu zal ik ook wat vaker een dagje vanuit Amsterdam werken, heel veel zin in!

Dezelfde avond was ik weer terug in Antwerpen. Ik had een datenight gepland met m’n vriend, hij stelde voor om naar de kermis te gaan. Normaal houd ik daar eigenlijk echt niet van (te druk, te chaotisch) maar misschien was het juist daarom wel heel leuk. Ik was al jaaaren niet meer op de kermis geweest en daardoor voelde het echt als een uitje. We deden een ritje in de zweefmolen en in het spookhuis.

Dat weekend stond eigenlijk een dagje Nijmegen bij mijn familie gepland, maar we werden afgebeld omdat ze ziek thuis zaten met covid. Gelukkig zijn ze met vrij milde klachten er doorheen gekomen, maar we besloten het ook niet op te zoeken haha.

Zo gek, ik ken echt nog maar weinig mensen die geen covid hebben gehad. Mijn hele gezin, beste vrienden en zelfs m’n vriend heeft covid gehad. Ik ben voor m’n gevoel al zoveel in aanraking gekomen met covid, en toch ben ik nog niet besmet geweest. Even afkloppen hoor.

Change of plans dus, we besloten om naar Gent te gaan. Ik hou echt van Gent, ik vind het zo’n mooie en gezellige stad. Helaas wel wat ver van mijn vrienden en familie in Nederland, ik ben toch wel blij dat ik in Antwerpen woon. Maar Gent blijft fijn voor een daguitstap.

Ik kwam een aantal random outfitfoto’s tegen in mijn filmrol. In de zomer doe ik altijd wat meer moeite (of kost het minder moeite om er leuk uit te zien?), dus leg ik het vaker vast. Mocht je het leuk vinden om vaker outfits te zien, volg me dan op Instagram.

En als je me op Instagram volgt, dan weet je ook dat ik op dinsdag altijd naar de tworkout lessen van Karlien ga. Echt m’n favoriete manier van workout haha, ik merk nu na een maand ook écht dat ik soepeler in m’n heupen ben geworden haha. Inmiddels is ‘dansjuf’ Karlien ook een vriendin van me en spreken we regelmatig af voor een drankje in de stad. Zo simpel kan nieuwe vrienden maken in een nieuwe stad zijn ;-)

En toen stond dat heerlijke zomerse weekend opeens op de stoep haha. Met temperaturen rond de 30 dagen moet je vooral rustig aan doen. Ik ging longboarden met m’n vriend, at heel veel ijsjes.

We planden spontane tripjes naar het strand, voor een diner bij zonsondergang.

Ik leerde basketballen in een pleintje midden in de stad, en vond het nog echt leuk ook haha.

Zonsondergangen bij de Scheldebocht <3 Dit weekend voelde echt als een minivakantie!

Vorige week woensdag was ik bij de dokter, o.a. voor een uitstrijkje (here is your friendly reminder om die afspraak ook in te plannen als je dat nog niet gedaan had!). Toen ik naar huis ging was precies mijn lunchpauze en besloot ik een kijkje te nemen bij het wereldkampioenschap 3×3 basketbal dat in Antwerpen plaatsvond. De Nederlandse mannen moesten net spelen, dus die moest ik natuurlijk wel even aanmoedigen. Omdat ik nèt een paar dagen eerder alle ins en outs van het basketbal had geleerd vond ik het oprecht leuk om naar te kijken. Het scheelt ook wel dat bij 3×3 basketbal de wedstrijden maar 25 minuten duren ;-)

Random foto van Freek tussendoor haha, gek beest.

Op woensdag kwam vriendinnetje Cleo langs om me te helpen voor een campagne en om gezellig mee te eten.

Het was weer zo’n heerlijke zomeravond, dus besloten we te gaan longboarden. Cleo stond voor het eerst op een longboard, maar als een echte natural zoefde ze over het asfalt (ik ben een stuk banger aangelegd haha, maar met heel wat oefenen ga ik inmiddels ook al best soepel. Kijk maar (even swipen).

Op vrijdag had ik een blogevent, ik vind het zo leuk dat ik nu als ‘Belgische blogger’ word uitgenodigd. Er stonden flinke hoosbuien op de planning, dus ik nam m’n regenjas mee.

Ik wilde dit event niet missen, want het vond plaats op het dak van PAKT. Dit is een tof creatief terrein in het Groen Kwartier. Hier staan allemaal oude pakhuizen, een beetje in de stijl van Berlijn en New York. En op de daken van deze gebouwen vind je 1800m2 daktuinen! Normaal kan je hier alleen tijdens speciale rondleidingen terecht, dus ik was er nog nooit geweest. Heel tof om zo een kijkje te mogen nemen.

Zaterdag was weer een heerlijke luie zaterdag. Ik sprak redelijk op tijd af met een vriend voor een boek & koffiedate. Deze mooie boekhandel heeft namelijk ook een wijn/koffiebar. Ik schafte het boek van Madeleijn van den Nieuwenhuizen (@zeikschrift) aan, erg relevant nu de VS het abortusrecht heeft afgeschaft. Ik heb het boek inmiddels uit en vind het een aanrader.

‘s Middags lunchte ik met m’n vriend op een terrasje en gingen we net op tijd voor de regenbuien kwamen weer naar huis, en werd het weer een heerlijke luie dag haha.

Op zondag stond er iets bijzonders op de planning. De oma’s van mijn vriend waren jarig geweest, en wat geef je mensen die 78 & 92 worden? M’n vriend kwam op het originele idee van een ‘behind the scenes tour’ in het Operagebouw. Zelf was ik überhaupt nog nooit in het gebouw geweest, dus ik was heel benieuwd.

De oma’s in kwestie. Zo leuk om er 2 bonusoma’s bij te hebben via mijn vriend.

De tour was heel leuk, en het gebouw zo mooi! Ik wil hier heel graag nog eens terug komen voor een balletvoorstelling.

In de middag hopten m’n schoonouders ook nog even binnen. Ik had deze vegan appeltaart bij de appie gehaald en die was echt lekker. Aanarader!

‘s Avonds maakte ik weer m’n curry met pompoen en kikkererwten. Echt zo lekker!

Hoe zorg je dat saaie maandagen wat minder saai worden? Door iets leuks te plannen! Ik was uitgenodigd voor de opening van een nieuwe cocktailbar: Tazu. Deze zit verstopt in een van de oudste straatjes van Antwerpen. Je moet echt een soort gangenstelsel door voordat je bij de cocktailbar uitkomt, dus alleen dat is al een leuke ervaring.

Maar de cocktails zelf waren ook errrrg lekker. Ik nam 2 vriendinnen mee en had een topmaandagavond!

Dat ik de volgende ochtend om 7:30 al op de trein richting Amsterdam zat was iets minder leuk haha…

Gelukkig had ik wel een heel fijn plekje! Ik ben eigenlijk wel fan van reizen met de Thalys, hij doet er slechts een uur en kwartier over om in Amsterdam te komen. En aangezien ik goede wifi heb kan ik gewoon werken terwijl ik onderweg ben.

Het was leuk om weer een dagje op kantoor te zijn met m’n collega. Na de werkdag sprong ik achterop bij een collega en fietsten we door de gezellige smalle straatjes om op een terrasje pizza’s te delen. Love die ‘summer in the city’ vibe, zowel in Amsterdam als Antwerpen.

De terugreis was helaas wat minder soepel haha. Nog voordat we Schiphol gepasseerd waren strandde mijn Thalys. Uiteindelijk moesten we over het spoor geëvacueerd worden naar een andere trein en kon ik nog met veel geluk de laatste trein naar Breda pakken om daar door een vriend te worden opgehaald. Uiteindelijk lag ik pas tegen middernacht in bed haha, wat een dag.

Omdat dinsdag zo’n lange dag was geweest, besloot ik op woensdag een uurtje eerder te stoppen met werk. Het was heerlijk weer, m’n vriend zat in het buitenland voor werk dus ik besloot mezelf op ‘solo date’ te nemen. Ik plofte neer op een bankje in de schaduw en las verder in het boek van Zeikschrift. Daarna nam ik mezelf mee uit eten. Vroeger vond ik dat altijd ongemakkelijk, maar nu vind ik die me-time af en toe heel erg prettig.

Dusss dat was mijn maand! Een beetje met ups & downs dus. Ik probeer de momenten dat ik me niet zo lekker voel maar zoveel mogelijk over me heen laten komen, en de andere momenten juist zoveel mogelijk leuke dingen te doen – daar laad ik van op. De puf voor het bloggen had ik even wat minder, maar nu ik dit dagboekje heb getypt merk ik weer dat ik het wel heel erg mis. Ik zal dus snel weer m’n laptop openen. Mocht je in de tussentijd niks willen missen, check dan mijn Instagram – daar ben ik een stuk actiever!

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 5 reacties

 1. Nog gefeliciteerd met je verjaardag! Op de foto’s ziet het eruit als een toffe maand vol leuke activiteiten en lekker eten, dus wel goed om er bij te zeggen dat het niet altijd zo tof voelt. Ik hoop dat de therapie je gaat helpen en je snel weer beter in je vel zit :)

 2. Irene

  Heel normaal dat je gemoed in golven gaat. Ik weet niet meer goed waar ik het las (ik denk in de Psychologie magazine of de Humo) maar volgens mij zei een professional dat het gewoon normaal is om je 30% van de tijd niet gelukkig te voelen. Dat hoort er gewoon bij. Er stond ook een hele uitleg bij over het ding dat onze generatie (te) snel naar een psycholoog gaat in zo’n periode terwijl dat niet nodig zou zijn maar daar kon ik me nu zelf niet echt in vinden. Denk dat het nooit kwaad kan om hulp/een luisterend oor te zoeken. Heb daar zelf ook veel baat bij.

  Alleszins, nog een fijne verjaardag! Goed idee ook om die avond voor je verjaardag ook al te vieren. Ik ga dat hier thuis ook invoeren denk ik! Je dipje daargelaten zag het er ook best een fijne maand uit eigenlijk :)

 3. Siroon

  Vervelend dat je even niet lekker in je vel zit! En fijn dat je er dan meteen hulp bij zoekt (want dat doe je ook als je ergens lichamelijk pijn hebt) en het hier deelt. Ik zit in een beetje eenzelfde schuitje hoor, vandaag ook na 2 maanden radiostilte maar eens iets gepost omdat mijn vingers toch jeukten om weer te bloggen maar tja, HetLeven. Hopelijk vind je gauw weer je schwung en tot die tijd maar vaak genoeg doordeweeks het leven een feestje laten zijn, wat een goed idee!

 4. Wendy (B)

  Gent en Antwerpen kan je niet met elkaar vergelijken ;)
  Kom gerust vaker terug :)
  Binnenkort zijn het de Gentse Feesten!

 5. Lesley

  Hahaha wow, dat was lang scrollen. Ik ben stiekem ook altijd dol op gecancelde plannen, zeker in drukke periodes. Zo leuk ook, de kermis, en die foto op de zwiermolen! Gent is inderdaad echt supermooi, ik ben dit jaar ook nog eens naar de Gentse Feesten geweest en dat was ook echt tofff. Cute ook dat de twee oma’s van je vriend elkaar kennen en dat jullie samen activiteiten doen! Ik doe graag dingen alleen, maar alleen op restaurant gaan vind ik toch een dingetje. Ik heb wel al eens alleen geluncht op een terrasje en da’s prima, maar zo echt ergens alleen binnen zitten zou ik volgens mij wel echt niet leuk vinden.

Geef een reactie