Dagboekje juli: vakantie in eigen land

Wat hebben we een heerlijk weer gehad afgelopen maand! Wij besloten om dit jaar de zomer eens in eigen stad door te brengen, omdat we de afgelopen jaren door hittegolven in ons kleine appartementje en de pandemie vaak de stad uitvluchtten. Dat was een goede keuze, want afgelopen maand voelde vaak als vakantie!

Begin juli, precies een maand na mijn 30e verjaardag, vierde ik nog een klein feestje voor mijn familie. Van mijn schoonouders kreeg ik dit prachtige boeket nepbloemen van Stays. Een mooi duurzaam cadeau, deze bos staat er nu een maand later nog steeds even prachtig bij ;-)

De week erop kwam een collega uit Amsterdam naar Antwerpen. Voor werk, maar business en pleasure kunnen best gecombineerd worden toch? Dus lunchten we bij het pas geopende Camionette, en klein & fancy zusje van Camion. Bij Camionette kom je voor plantbased fine dining – mega lekker en echt een aanrader!

Op m’n vrije vrijdag ging ik op flitsbezoek langs m’n vader. De schaapjes voeren, besjes plukken en lekker in de natuur zijn. Zo fijn.

Dat weekend ging ik spontaan een nachtje naar Zeeland met m’n vriend. Ik kwam vroeger nooit in Zeeland omdat het zo ver van Nijmegen lag, nu wonen we er om de hoek. We bezochten Veere (zo’n mooi stadje!), chillden in een strandtent en terwijl m’n vriend wat golfjes pakte lag ik in het zonnetje op het strand.

Een plaatje van ons huis, zo mooi.

Probeerde deze. I looove tiramisu en deze was nog best ok, maar had voor mij een iets te sterke alcoholsmaak – daar houd ik niet zo van. Maar wel fijn dat er nu een vegan variant is!

De volgende vrije vrijdag ging ik naar mijn BFF Maura in Utrecht. Ze heeft net een huis gekocht met haar vriend, dus er moesten nog een hoop dozen worden uitgepakt. Ik hielp haar een handje en ‘s avonds gingen we uiteten bij Karibu en dansten we totdat we omvielen. Good old times, alsof ik weer even in Utrecht woonde. Mis het soms wel hoor!

De volgende ochtend fietste ik weer richting het station om naar Antwerpen te gaan en dacht ik: Utrecht is zo mooi! Soms is het wel lastig, om je hart op meerdere plaatsen te hebben. Ik schreef er deze post over op Instagram:

En wat was het waaaarm. We zetten een badje op in de tuin waar onze waterrat – ehhh, kat, heel blij mee was haha.

En we bbqden (of ja, op onze grillplaat haha). Helemaal vegan. Is super easy en kei lekker. Deze chipolata worstjes van de appie zijn onze favoriet!

Het weekend leek eindeloos, want op zondag gingen we zeilen met vrienden! Voor minder dan €100 huurden we een zeilbootje voor de hele dag en dobberden we op het water. Er stond nèt genoeg wind om een beetje rond te varen, maar het was vooral heerlijk om met dit hete weer op het water te zijn.

Op die intens hete dag waarop het 40 graden werd in Antwerpen, vluchtten wij weer naar de tuin van mijn schoonouders. Daar is het toch altijd een tikkie koeler. We deden weer een vegan bbq en terwijl mijn vriend de plantjes water gaf las ik verder in mijn boek. Ik ben er begin juli mee begonnen en heb ‘m nu bijna uit (ja, ik ben een trage lezer). Ik wil volgende week naar de boekverfilming, dus ik moet nog even doorlezen!

Woensdagavond stond er iets heel leuks op de planning… samen met een goede vriend reed ik naar Utrecht, om daar mijn BFF Maura te verrassen. Eind deze maand gaan we met z’n drietjes naar Zuid-Frankrijk, waar we onwijs veel zin in hebben. Door alle drukte zouden we elkaar alleen helaas niet meer zien, zo jammer. Dus bedacht ik een plannetje: Maura’s vriend had zogenaamd een datenight georganiseerd, maar in plaats daarvan stonden wij op de stoep!

De verrassing was geslaagd, ze had niks door haha. Omdat de volgende dag een feestdag was in België en Maura ook vrij was konden we nog de stad in.

De volgende dag gingen we voor een lekker vegan ontbijtje bij Gys. Daarna reden we door naar Nijmegen om even gedag te zeggen bij onze ouders en Maura af te zetten voor de Nijmeegse zomerfeesten.

In het weekend lag Antwerpen er weer mooi bij. Samen met mijn vriend maakte ik een wandelingetje door de stad, die vol lag met prachtige boten vanwege de Tall Ship Races. Ik geloof niet dat er veel geracet werd haha, maar het was wel indrukwekkend om al die mooie boten te zien.

Zaterdagmiddag kwam een oudhuisgenoot (van bijna 10 jaar geleden) en inmiddels beste vriend uit Amsterdam over voor een weekendje. Dit stond al zooooo lang gepland, maar kwam er telkens niet van. We lunchten bij Album (zo’n aanrader!), fietsten door de stad, deden een biertje bij Pakt en eindigden op de Zomerfabriek.

Ik presteerde het om een bbq (die al 3 keer was verschoven) te organiseren op de enige dag deze maand dat het regende haha. Dus het werd een binnenbbq, uiteraard wederom vegan. Was alsnog heel gezellig en eindigde in een knusse spelletjesavond.

Dat wisselvallige weer leverde wel mooie zonsondergangen op.

Op m’n vrije vrijdag vertrok ik samen met Judith naar Lille, om onze 30e verjaardagen te vieren. Ik ben aan het begin van de zomer jarig, Judith aan het einde. Ik was vergeten hoe leuk Lille is en hoe snel je er vanuit Antwerpen (dik uurtje rijden) bent!


Met Judith op stap zijn betekent mooie plaatjes schieten ;-) Mijn voorraadje foto’s is weer aangevuld.

Ook werd er goed gegeten en gedronken! Judith heeft alle adresjes opgeslagen in een gidsje op haar profiel, mocht je binnenkort ook naar Lille gaan.

We hebben heel wat Franse boetiekjes afgedaan, love de Franse mode. Toch hield ik het braaf bij 1 aankoop: deze zwarte palazzo broek.

Dusja: Lille was een dikke vette aanrader!

Op zondag ging ik met m’n vriend naar het tuincentrum. We hadden nog eco-cheques die bijna verliepen (dat zijn een soort waardebonnen (die je aan eco producten kan besteden) die we hier in België als extraatje op ons loon krijgen) dus die moesten worden uitgegeven. We kochten er super mooie eco plantenpotten van, van ‘t merk Ecopots. En deze leuke planten. Is onze onderhoudsvriendelijke tuin toch wat groener ;-)

Verder las ik m’n boek – nog 80 bladzijdes te gaan! Als het goed is ga ik de film volgende week woensdag in de bioscoop zien, dat moet ik redden haha.

En dat was juli! Zoals ik al zei: vakantie in eigen land. Komende maand staat in het teken van vakantie in ‘t buitenland: ik ga een lang weekend naar Napoli en een dikke week naar Zuid-Frankrijk. Daar heb ik heeeel veel zin in. Ik hoop dat de bloggoesting na deze rustige zomermaanden dan ook vanzelf weer een beetje terugkomt ;-)

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. IRENE

  Leuk om je overzichtje te lezen! Veel plezier deze maand met je reisjes! :)

 2. Nicole

  Prima als de bloggoesting de vorm van dagboekjes heeft, die blijven favoriet :)
  Ik krijg daardoor ook altijd zin om steden te bezoeken en dingen te doen (beetje lastig nu, met werk en twee kleine kinderen). Fijne zomer nog!

  1. Ja, ik vind dagboekjes ook het leukst om te lezen en te maken. Ik heb altijd gezegd: al stop ik ooit met bloggen, ik zal dagboekjes blijven delen! Vind het ook te leuk om terug te kijken!

 3. Josianne

  De chipolataworstjes zijn een aanrader dus? Wij gebruiken nu gewone chipolataworstjes door pompoenrisotto, maar zou ze graag vervangen door iets anders. Ik ga ze een keer proberen!

  1. Ja, echt! Mijn vriend die niet per se veggie eet vindt ze ook echt heel lekker. Ze zijn alleen een beetje zacht en flubberig voordat je ze bakt haha. Maar verder echt even lekker!

 4. Marjoke

  Jeetje, wat heb je veel gedaan! En Je was erg dicht in de buurt. Zelfs als local ben ik nog steeds verliefd op Veere en ik kom er erg graag. Net als op het strand van Domburg (in de zomer iets te druk voor mij) en Westkapelle. Mocht je nog eens deze kant op komen en leuke routes of adresjes nodig hebben, laat maar weten.

 5. O ja ecocheques. Zo’n goed idee.
  Meer landen kunnen claimen als thuis is fijn. Maar ik snap wat je bedoelt. Je bent altijd ergens niet.

Geef een reactie