Duurzame cadeautjes waar ik écht blij mee was

duurzame cadeautjes

Vind jij het ook altijd zo moeilijk om cadeautjes voor anderen te bedenken? Of nog erger: een antwoord te geven op de vraag ‘wat wil je voor je verjaardag?’. Vandaag deel ik de leukste duurzame cadeautjes die ik de afgelopen jaren kreeg, ter inspiratie!

Duurzame cadeautjes

Duurzaam en iets nieuws kopen klinkt een beetje tweestrijdig. Het meest duurzame cadeau is wellicht geen cadeau, maar dat is ook zo saai. Ik ga daarom voor cadeautjes die zo duurzaam mogelijk zijn geproduceerd, of die lang mee gaan zodat je er een heel leven plezier van hebt. Extra leuk: woon je in België en beschik je over eco-cheques? De meeste van deze cadeaus kun je met eco-cheques aanschaffen!

1. Een stevige rugtas van Rains

Een rugtas komt altijd goed van pas. Twee jaar geleden gaf ik mijn vriend een sportieve Rains rugtas cadeau. Omdat de spullen van Rains waterdicht zijn, is de rugtas perfect om mee te nemen op z’n surftrips. Maar de rugtas is ook stijlvol genoeg om mee te nemen naar z’n werk. Vorig jaar kreeg ik op mijn beurt een kleine rugtas van Rains cadeau voor de feestdagen. Eentje waar m’n laptop en een lunchtrommel in past: lekker compact. Voor mij vooral belangrijk dat de rugtas waterdicht is, omdat ik overal te fiets naartoe ga.

Met een goede rugtas voorkom je dat je telkens losse tassen of totebags aanschaft. Als je een beetje voorzichtig omgaat met je rugtas gaat ‘ie jaren mee.

2. Een kunstboeket van Stays

Voor mijn dertigste verjaardag kreeg ik het prachtige boeket hierboven op de foto van mijn schoonouders. Ik hou van een bos bloemen in huis, maar naast dat het best duur is, is het ook zonde om die bloemen elke keer weer weg te gooien. Bij Stays uit Gent koop je boeketten van kunstbloemen en die blijven dus altijd mooi! Waar vroeger nepbloemen een heel hoog plastic-gehalte hadden, kunnen ze die tegenwoordig echt heel goed namaken. Op het eerste oog zie je helemaal niet dat ze niet echt zijn!

Ben je snel uitgekeken op je bos en wil je toch liever elke maand een nieuwe bos? Leen dan kunstbloemen van de bloemenbieb! Via Reflower kun je voor €20 per maand een abonnement afsluiten en krijg je (in de Randstad in Nederland) elke maand een nieuw bosje kunstbloemen bezorgd.

duurzame cadeautjes

3. Bloempotten van Ecopots

Ik ben inmiddels op de leetijd gekomen dat ik naast bloemen ook planten en alles voor in de tuin helemaal geweldig vind. Onlangs schaften m’n vriend en ik (met onze eco-cheques!) een set plantenpotten van Ecopots aan. Deze plantenpotten zien er uit als mooie zware aardewerkpotten, maar zijn eigenlijk heel licht en gemaakt van 80% gerecycled materiaal. Dit Belgische merk is volledig CO2-neutraal. Schaf een pot aan en stop er gelijk een leuk plantje in, en zo heb je meteen een goed houswarming cadeau!

Heb je nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan deze lijst met duurzame cadeautjes voor de feestdagen, waarbij ik voor elk budget duurzame cadeau-ideetjes geef.

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Brandfield.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Geef een reactie