Mijn favoriete apps voor de zomervakantie

favoriete apps voor de zomervakantie

We zitten hartje zomer en of je nou al op vakantie bent geweest of nog moet gaan: ik deel graag mijn favoriete apps voor de zomervakantie met je. Apps om je te vermaken of die het leven nèt even makkelijker maken onderweg, op de camping of op je ligbedje aan het strand.

Voordat je enthousiast alle apps uit deze post gaat downloaden: de meeste apps gebruiken internet. Belangrijk om dus voor vertrek je internetbundel goed op orde te hebben. Bij Simpel sluit je gemakkelijk en snel een sim only abonnement af met supersnel internet. Voor een tientje per maand krijg je al 12GB internet (en 500 smsjes en onbeperkt bellen, maar who cares – ik check altijd als eerste hoeveel GB internet ik kan opmaken haha!). Ook fijn: overstappen is zo gepiept en je kunt je eigen nummer gewoon aanhouden.

Mijn favoriete apps voor de zomervakantie

Naast mijn meest gebruikte apps (Whatsapp, Instagram en Google Maps) neem ik nog wat extra apps ‘mee’ op vakantie. Zo verandert mijn telefoon in eens in een (luister)boek/tv/gps/kookboek/editor-in-één! Handig, want I travel light en neem het liefst zo min mogelijk mee in m’n koffer. Ik som mijn favorieten voor je op:

1. Voor onderweg op het strand: Podimo

Podimo is de nieuwe podcast app in Nederland. Je betaalt een maandelijks abonnement en krijgt dan toegang tot een groot aanbod podcasts (wat mij betreft wel de betere podcasts van Nederland). Het abonnement hield me in eerste instantie een beetje tegen, maar eigenlijk is het niet meer dan normaal om voor content te betalen. Bovendien mag je het een maand gratis proberen. Mijn aanraders? De Zelfspodcast, Alle geschiedenis ooit, en Moorden in het Noorden. Naast vele podcasts vind je trouwens ook audioboeken op Podimo!

2. Voor de boekenwurm: Storytel / Nextory / Bookbeat

Pas in de zomer vind ik altijd weer de rust om een boek te lezen. Op vakantie is een audioboek vaak een nog betere oplossing: of je nou op je strandbedje ligt of in de trein/het vliegtuig: ogen sluiten en gewoon luisteren. Tegenwoordig heb je verschillende apps waar je audioboeken kan luisteren. Ik probeerde zelf al Storytel en Nextory, maar ik hoor ook goede dingen voorbij komen over Bookbeat. Bij elke dienst kun je een gratisproefperiode afsluiten, dus ik zou zeggen: probeer gewoon elke dienst eens uit ;-) Ik heb afgelopen week het boek ‘Daar waar de rivierkreeften zingen’ uitgelezen en dat is een perfect ‘zomervakantieboek’! Nog meer leestips nodig? Hier vind je alle leestips die ik eerder deelde op mijn blog.

3. Voor in de auto: Waze

Vertrek je met de auto richting het zuiden? Dan mag Waze niet op je telefoon ontbreken. Waze is de meest accurate GPS app die je de snelste weg naar je vakantiebestemming toont. Ontwikkelt zich een file op je route? Dan berekent Waze direct opnieuw de snelste route voor je. Je kunt instellen dat hij dure tolwegen vermijdt, hij wijst je op flitspalen en je vindt gemakkelijk adresjes op de route (van tankstation tot restaurant). Ook fijn: met Waze vind je ook gemakkelijk laadpunten voor je elektrische auto, in binnen- en buitenland.

4. Voor al je vakantiekiekjes: Tezza

Sinds influencer Tezza haar eigen fotoapp uitbracht in 2018 is dit mijn go to photo editing app. Je kunt de app gratis downloaden, maar wil je toegang tot alle filters en ook video’s kunnen bewerken, dan betaal je een maandelijks abonnement. Wat mij betreft 100% waard, zeker nu ze onlangs speciale vintage filters hebben gelanceerd waar mee het lijkt of je al je foto’s met een wegwerpcamera hebt genomen. Veel duurzamer (en minder gedoe ;-)) dan een echte wegwerpcamera overal mee naartoe zeulen.

5. Voor receptinspiratie & een goed humeur: Feel better by Deliciously Ella

Tijdens de vakantie wil je niet al te lang hoeven nadenken over wat je ‘s avonds moet koken. Het moet simpel, snel en het liefst ook niet al te zwaar op de maag zijn. Download de app Feel better van foodblogger Deliciously Ella en je krijgt in 1 klap toegang tot 700+ super lekkere én simpele plantaardige recepten. Met duidelijke foto’s, een handig boodschappenlijstje en zelfs de mogelijkheid om een heel mealplan te maken. Daarnaast vind je in de app ook een hele bibliotheek aan yoga & mindfulness oefeningen. Het spreekt voor zich dat deze app niet gratis is, maar je kunt ‘m wel gratis een maand proberen. Maar ik vermoed dat je na je vakantie (net als ik) alsnog hooked bent en de app blijft gebruiken.

Welke apps gebruik jij op vakantie?

Dit zijn mijn favoriete apps voor de zomervakantie, maar ik ben heel benieuwd naar welke apps er niet mogen ontbreken op jouw telefoon! Tip ze in de comments, dan heeft iedereen er wat aan. Ik ga alvast wat podcasts en audioboeken downloaden voor tijdens reis naar Italië morgen.

Deze blog is geschreven in samenwerking met Simpel.

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 7 reacties

 1. Nicole

  Werkt Podimo al beter? Ik hoorde er zo veel negatieve verhalen over dat ik me er niet verder in heb verdiept, terwijl ik wel graag Nederlandstalige podcasts luister en het ook logisch vind dat makers betaald krijgen.

   1. Nicole

    Dankjewel voor de link! Luisterboeken luister ik meestal via een app van de bibliotheek, maar daar heb jij in België natuurlijk niks aan.

 2. Nina

  Geniet altijd van jouw blogs! En vind je opmaak ook supertof. De laatste tijd kan ik echter steeds niet doorklikken onderaan de pagina. Het knopje ‘meer artikelen laden’ of ‘1-2-3-4-5’ werkt bij mij niet. Ik weet niet of dit aan mijn laptop ligt, maar ik dacht ik zal het even melden, misschien dat er meer mensen zijn die dit hebben. En zou natuurlijk zonde zijn als jouw blogs daardoor minder bereikbaar zijn!

  1. Haha jaaa I know – vreselijk! Hopelijk stemt het je dan ook vreugdig (;-)) dat er achter de schermen hard gewerkt wordt aan een nieuwe layout die niet alleen nóg mooier gaat zijn maar ook een stukkie gebruiksvriendelijker. Keep you posted!

 3. Saskia

  Bedankt voor de foto bewerkings-app tip! Ik ga eens kijken van Tezza.

Geef een reactie