Mijn herfst bucketlist van 2022

herfst bucketlist van 2022

Eind 2020 deelde ik voor de laatste keer mijn herfstbucketlist. Ik weet nog dat ik toen zo’n zin had in een gezellige knusse herfst. Dat kwam vast omdat we een heerlijke zomer hadden gehad. Vorig jaar voelde de hele zomer aan als herfst waardoor ik er minder zin in had. Maar nu we weer een eindeloze zomer achter de rug hebben, voel ik de kriebels weer komen. Tijd voor de herfst bucketlist van 2022!

De herfst bucketlist van 2022

Ik kijk er vooral naar uit om weer wat meer naar binnen te keren en rustiger aan te doen. De zomer blijft altijd mijn favoriete seizoen: lekker buiten eten, tot laat op een terras zitten, veel ondernemen omdat dagen twee keer zo lang lijken… Maar het is soms ook een beetje vermoeiend. Ik heb zin om me weer terug te trekken in m’n ‘knutselkamer’ en nieuwe sieraden te maken, eindelijk te starten met mijn cursus digitaal tekenen én m’n kledingkast op te ruimen. Kaarsjes aan, liters thee drinken én of course een lading chocoladepepernoten naar binnen werken. Yes, dit wordt mijn herfst bucketlist van 2022!

1. Een nieuwe jas scoren

Meestal gaan mijn winterjassen 2-3 seizoenen mee. Vorig jaar was het eigenlijk weer tijd om een nieuwe jas aan te schaffen, maar ik kon geen mooi exemplaar vinden. Omdat we toch vooral binnen zaten en we een zachte winter hadden, bespaarde ik mezelf de zoektocht. Dat betekent wel dat ik er dit jaar écht niet onderuit kom. Ik wil een lang exemplaar, zo’n chique wollen mantel. In een mooie donkergroene kleur, of juist warm beige. Of met een ruitje? Goed, ik ben er nog niet uit…

2. Mijn sieradenlijn weer oppakken

Dit heb ik al zo vaak gezegd… maar misschien gaat het nu echt gebeuren als ik het hier opschrijf? Afgelopen najaar lastte ik een kleine pauze in door onze verhuizing. Inmiddels is mijn sieraden atelier al lang en breed ingericht, maar heb ik op (enkele cadeautjes na) niks meer gemaakt. Hoewel ik meer van de zomerse sieraden ben met materialen als schelp en parel, heb ik nu juist zin om sieraden in herfstige kleuren combinaties te maken zoals deze, of deze. Mocht je als eerste willen weten wanneer je weer kan bestellen, volg dan mijn Instagram pagina!

3. Starten met mijn cursus digitaal tekenen

Eigenlijk was het plan om dit voorjaar al te starten met de nieuwe cursus Digitaal tekenen in Procreate van Gouden Lijntjes. Maar door het mooie weer was ik niet veel achter mijn tablet te vinden. Het voordeel van zo’n cursus is dat je ‘m in je eigen tijd kan doen, dus dat is precies wat ik ga doen. Mocht je zelf ook nog een nieuwe hobby zoeken, dan kan ik de cursus van Anne zeker aanraden!

herfst bucketlist van 2022

4. Een herfstkrans maken

Vorig jaar kregen we van de oma van mijn vriend een simpele, maar mooie krans cadeau voor op de deur. Ik vond dat zo gezellig staan! Ook echt het ultieme doel van een eigen voordeur hebben haha: een krans ophangen! Lijkt me leuk om dit jaar zelf in de weer te gaan met een lijmpistool en herfstblaadjes.

5. Mijn kledingkast opruimen

Begin vorig jaar digitaliseerde ik mijn kledingkast. Zo kon ik via m’n telefoon in een oogopslag zien wat ik in m’n kast had hangen, nieuwe kledingsetjes maken en bijhouden hoe vaak ik iets draag. Helaas crashte de app en was ik alles kwijt, ik heb nog niet de puf gevonden om alles opnieuw erin te zetten (al raad ik het iedereen echt aan). Maar weer opnieuw overzicht krijgen in mijn kledingkast, nieuwe outfits maken van bestaande items… Het staat op m’n herfst bucketlist van 2022. Misschien kan ik dan eindelijk een begin maken aan mijn capsule wardrobe.

6. Studeren voor mijn theorie auto-examen

Jaja. Misschien wordt 2023 het jaar dat ik eindelijk mijn rijbewijs haal? Ik ben er ooit op mijn 18e mee begonnen, maar ben afgehaakt omdat ik rijangst ontwikkelde. Afgelopen zomer reed ik een paar rondjes op de parkeerplaats in de auto van een vriend en dat was stiekem wel leuk (en minder eng dan ik dacht). Anders dan in Nederland waar je meteen in de auto spring en ondertussen voor je theorie examen studeert, moet je in België eerst het examen halen voordat je mag starten met lessen. Maar dat is wel een rustige start: hoef je nog niet meteen de auto in. Wat nou als ik dit najaar/winter gebruik om mijn examen te halen, zodat ik in het voorjaar kan starten met lessen?

7. Vakantie in eigen land

Na 3 jaar in België heb ik nog steeds ruim genoeg te ontdekken. Het lijkt me heel leuk om weer eens op vakantie in ‘eigen land’ te gaan, een weekend wandelen in de Ardennen, schattige dorpjes verkennen in Wallonië of uitwaaien in de Kempen. Het staat allemaal nog op m’n to do list en het lijkt me perfect voor deze herfst.

8. Meer bloggen

In de zomer blog ik altijd wat minder: ik ben zelf veel buiten, maar ook jullie liggen lekker op het strand en zitten minder op het internet. Elke herfst krijg ik weer opnieuw inspiratie en zin om te bloggen. Bovendien zit er ook een nieuwe layout aan te komen, ik kan niet wachten om ‘m met jullie te delen. Er staan inmiddels heel wat concepten klaar, dus verwacht dit najaar lekker veel blogs!

Wat staat er op jouw herfst bucketlist dit jaar?

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Ilse (by-ik.blogspot.nl)

  Wat een heerlijke lijst. Heel fijne herfst gewenst!

 2. Hester

  Ik ben een lentekind maar heb dit jaar ook écht zin in de herfst! Die jas moet er bij mij ook komen, ik ben benieuwd…

 3. Marjoleine

  Ik krijg er helemaal zin van in de herfst! Heerlijk die afwisseling van de seizoenen :)

 4. Wat een fijne plannen! Ik heb precies hetzelfde: na deze heeeerlijke zomer (echt enorm van genoten, net als jij) heb ik juíst meer behoefte aan herfst. Nou is de herfst sowieso al heel lang mijn favoriete seizoen, maar dit jaar ben ik meer excited dan anders. Ik kijk uit naar je blogs. Dat is ook iets wat ik echt weer meer waardeer: langzame content. Ik ben ook allemaal ‘nieuwe’ (voor mij dan) YouTubers gaan volgen, zodat er altijd wel een fijne video is om te kijken.

 5. IRENE

  Ben echt mega benieuwd naar je nieuwe jas (zowel de echte jas als die van je blog) en je posts! Ik krijg zelf altijd super veel inspiratie van een nieuwe lay-out. Ik denk dat ik me er binnenkort ook nog eens aan waag. ;D
  Leuk lijstje ook. Ik ben een nieuw Day Zero Project aan het uitdenken en daar staat ook een cursus op. Nog een te kiezen maar zo’n tekencursus lijkt me wel héél tof.

 6. Leuke lijst met ideeën! Hopelijk vind je je ideale winterjas en kun je rustig beginnen met studeren voor je theorie-examen. En benieuwd naar je nieuwe layout :)

 7. Lesley

  Leuk dat je weer meer gaat bloggen! Ik heb een nieuwe herfstjas gekocht maar ik wil ‘m nog niet dragen met al die regen want dan wordt ‘ie lelijk. Enfin dat gebeurt sowieso wel, maar in het begin ben ik er toch altijd extra zorgzaam voor. Ben er wel al mee naar de Delhaize gegaan haha. Ik heb ook al heel lang dezelfde winterjas, maar die blijft goed en mooi. Ik denk dat ik ‘m hou tot ik echt omvergeblazen word door een andere, ik zoek niet graag naar een winterjas. Zo duur ook altijd.

 8. Elke

  Mooie lijst! En benieuwd naar die nieuwe layout.

  Mijn bucketlist komt binnenkort online. Ik had hem al een paar weken klaar, maar na mijn fietsavonturen van de voorbije week moeten er nog een paar dingetjes bij.

Geef een reactie