Recept: herfstsalade met gegrilde groentes en halloumi

herfstsalade

Nu de zomer op z’n retour is, is het afgelopen met de salades? Think again! De frisse watermeloensalades mogen inderdaad wachten tot het voorjaar, maar er zijn ook een heleboel lekkere salades voor het najaar. Zoals deze herfstsalade met gegrilde groenten en halloumi bijvoorbeeld. Perfect ook om als leftover-lunch mee te nemen naar je werk de volgende dag.

Herfstsalade met gegrilde groenten en halloumi

Voor deze salade heb je even wat snijwerk. Heb je daar nou geen zin in, koop dan zo’n zak voorgesneden groenten. Soms moet je het je niet al te moeilijk maken. In principe kan je dan ook best wat variëren met de groenten. Op mijn blog zul je bijvoorbeeld nooit een recept met paprika aantreffen, want ik houd niet van paprika. Al past paprika ongetwijfeld ook goed in dit recept!

Ook qua kruiden raad ik je aan wat te experimenteren. De juiste kruiden maken dit gerecht wel helemaal af, want verder zit er geen sausje of zout doorheen. Is ook helemaal niet nodig, en dat maakt de salade ook heel gezond. Maar wees dus niet te zuinig en spice that salad! Je zult merken dat ik daar wel een beetje makkelijk in ben. Zie dit recept dan ook meer als een leidraad en experimenteer er vooral op los!

Ingrediënten

(voor 2-3 personen)

 • 3 dikke wortels
 • 4-5 bloemkoolroosjes
 • 1 courgette
 • 2 tomaten
 • 200 gr kikkererwten
 • 1 halloumi
 • platte peterselie
 • Sap van 1 citroen
 • 2 teentjes knoflook
 • 200 gr quinoa (ik gebruikte zelf een mix van quinoa en bulgur van de Lidl)

En sla deze kruiden in (of werk met wat je al hebt liggen): ras el hanout, peper, gember- en paprikapoeder.

herfstsalade

Zo maak je de herfstsalade

Verwarm de oven voor op 200 graden, en snijd ondertussen de wortels in plakjes en de bloemkoolroosjes in kleinere stukjes.. Doe de wortel en bloemkool in een kom en meng deze met olijfolie, wat peper, een snufje kerriepoeder, paprikapoeder, gemberpoeder en wat ras el hanout. Roer de boel goed door, en verspreid de wortelschijfjes vervolgens over de bakplaat. Bak ze ongeveer 5 minuutjes bovenin de oven.

Laat ondertussen de kikkererwten uitlekken, snijd de courgette in blokjes en hak de knoflook fijn. Gooi ze allemaal in dezelfde kom en voeg daar dezelfde kruiden aan toe. Weer even doorroeren, en voeg de inhoud van de kom vervolgens toe aan de groentemix op de bakplaat. Bak ze ongeveer 8 minuutjes tot de groentes een beetje gegrild en gaar zijn.

Breng vervolgens wat water aan de kook en maak daarin de quinoa volgens de verpakking klaar. Snijd ondertussen de halloumi in plakken van een halve centimeter dik, en gril ze met wat olie in de pan. Als ze mooi goudbruin kleuren is de halloumi klaar, en kan je deze even apart zetten. Bonus tip: marineer ze voor het bakken in een beetje honing voor een heerlijke zoet-zoute smaak.

Snijd de tomaten in blokjes en hak de peterselie fijn. Giet ondertussen de quinoa af, en doe deze samen met de tomaten en de peterselie in de kom waarin je ook de groentes gekruid hebt. Voeg daar de inhoud van de bakplaat aan toe, roer alles door elkaar en meng daar nog een beetje citroensap en wat peper doorheen.

Schep vervolgens de inhoud van de kom op een bord, en serveer de halloumi plakjes op de quinoa salade. Eet smakelijk! Dit gerecht is vegetarisch. Liever volledig plantaardig maken? Laat dan de halloumi weg, en serveer het met gemarineerde tofu.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft één reactie

 1. Sophie

  Thanks voor de inspiratie! Ga dit zeker maken nu de herfst is begonnen :)

Geef een reactie