Mini make over van ons huis met gordijnen van Veneta.com

gordijnen van veneta

In november wonen we alweer een jaar in ons nieuwe huis. Ik weet dat velen van jullie uitkeken naar interieurcontent, maar hey: ik kan niet elke keer dat ik verhuis een hele nieuwe inboedel aanschaffen ;-) Dus die interieurcontent komt stukje bij beetje, met vandaag als eerste in de spotlights: onze gordijnen van Veneta.com.

Gordijnen kiezen

Ook in ons appartement hadden we gordijnen van Veneta.com. Ik liet destijds in een blog al zien hoeveel impact gordijnen hebben op een interieur met uitgebreide before & after foto’s. Gordijnen zorgen niet alleen voor gezelligheid, ze helpen ook bij de akoestiek en isolatie van je huis. Destijds belden we met Veneta.com om advies in te winnen, omdat we best wel bijzondere ramen hadden in ons appartement. Uiteindelijk bleken we alleen plisségordijnen te kunnen plaatsen vanwege de schuine wanden, maar dat zorgde wel voor heel wat minder keuzestress ;-) We bestelden wat staaltjes stof online en maakten zo onze keuze. Binnen 3 weken hadden we onze nieuwe gordijnen in huis!

stof staaltjes

Advies op maat

Voor ons nieuwe huis vonden we het wel fijn om een adviseur aan huis te laten komen. We zijn immers van plan om nog heel wat jaren hier te blijven wonen, dus we wilden zeker goed advies krijgen over welk soort gordijnen het best bij ons huis pasten. Bovendien zit deze service gratis inbegrepen bij Veneta.com!

Er is namelijk zoveel keus op gebied van raamdecoratie! Ga je voor traditionele gordijnen, rolgordijnen of toch vouwgordijnen? Kies je voor jaloezieën of shutters (en wat is het verschil?). Waar vroeger raamdecoratie als belangrijkste functie een raam verduisteren had, zijn gordijnen nu echt onderdeel van je interieur. Zo zijn vouwgordijnen naast praktisch bijvoorbeeld ook echt een gezellige en stijlvolle toevoeging aan de ruimte, en creëer je met houten shutters echt een landelijk gevoel. Ook handig aan advies op maat: nadat je een keuze hebt gemaakt in model en materiaal, wordt alles voor je opgemeten. Je hebt bij Veneta.com hoe dan ook een meetgarantie, mocht je een foutje maken dan worden je gordijnen gratis opnieuw voor je gemaakt. Maar toch fijn als iemand met professionele apparatuur alles opmeet en alles dan perfect zo net niet de grond raakt ;-)

gordijnen van veneta

Onze raamdecoratie

Wij gingen voor 2 type raamdecoratie: traditionele gordijnen in de keuken en de slaapkamer, en jaloezieën in de woonkamer. We waren heel blij dat we een adviseur aan huis krijgen, want in het echt kun je de verschillende stofstaaltjes pas goed vergelijken. Belangrijke tip: houd de stof eens voor een raam. Wij vielen voor mooie linnen stofjes, maar deze stof oogt heel anders wanneer het zonlicht er doorheen schijnt dan wanneer het op tafel ligt.

Om toch enige eenheid te behouden gingen we voor de keuken en de slaapkamer voor dezelfde stof, al lieten we de gordijnen in de slaapkamer wel zon verduisterend maken. Dit houdt in dat ze gevoerd worden met een dikke stof, waardoor het echt helemaal donker is ‘s nachts. De gordijnen worden er ook wat dikker en zwaarder van, wat een luxe uitstraling geeft.

slaapkamer

Raamdecoratie is de finishing touch

In de woonkamer gingen we voor jaloezieën. Deze hebben een wat modernere uitstraling en geven bovendien iets meer privacy overdag. Wederom was het fijn dat we de verschillende materialen even in het echt konden voelen: je kan namelijk kiezen tussen aluminium, hout en pvc. In eerste instantie wilden we namelijk voor hout gaan, maar we zijn uiteindelijk voor pvc jaloezieën gegaan. Deze hebben wel een ‘houtlook’, maar zijn lichter en veel makkelijker schoon te maken (en vochtbestendig, handig voor in de badkamer bijvoorbeeld!).

Bovenaan deze blog zie je hoe de jaloezieën eruit zien, hier zie je nog een foto zonder de jaloezieën. Wat een groot verschil hè? Ik ben super blij dat we weer gordijnen hebben mogen uitzoeken bij Veneta.com. De kwaliteit is top, levering is snel en ook vanuit mijn omgeving hoor ik alleen maar positieve verhalen over Veneta.com. Mocht je zelf nog raamdecoratie nodig hebben, check dan zeker even hun website. Want het is natuurlijk vooral fijn voor een goede nachtrust en je privacy om goede raamdecoratie te hebben, maar ik zie het ook echt als onderdeel van je interieur – een soort finishing touch.

Dit artikel bevat betaalde links.

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft één reactie

  1. Ilse (by-ik.blogspot.nl)

    Mooi! Gezellig sfeertje hebben jullie!
    Gordijnen maken het idd helemaal af. Wij hebben in de woonkamer vouwgordijen (voor en zijkant) en dunne lange gordijnen (achter). Beiden in dezelfde stof. Dat geeft ook zo’n mooi effect.

Geef een reactie