Dagboekje oktober: drukke maand vol afspraken

Ligt het aan mij of is oktober echt voorbij gevlogen?  Nou was het best druk op m’n werk en had ik elk weekend wel iets gepland, dat zal ook wel meespelen. Ik was jullie in ieder geval niet vergeten, dus hier alsnog mijn dagboekje van de maand oktober!

Begin oktober had ik voor mijn werk een afspraak met o.a. Laura, beter bekend als Laura from the Desert. We hadden al vaak contact via Instagram, super leuk om elkaar nu in het echt te zien. We lunchten bij Felfel, waardoor ik nog een beetje in Arabische sferen kon blijven hangen na mijn surftrip (waar ik toen net van terug was!).

Zo leuk: een van de meiden van de surftrip maakte dit borduurwerk op basis van een surffoto van mij. Inmiddels hangt hij bij mij thuis aan de muur.

Random outfitje tussendoor :-)

De tweede zondag van oktober was een heeerlijk zonnige dag. We gingen naar Den Haag, waar een spontane mini-reünie met meiden van de surftrip ontstond. Zo leuk dat er echt vriendschappen uit deze trip zijn ontstaan! Mocht je dat zelf ook leuk vinden: er komt een nieuwe trip aan in maart! Er zijn nog een paar plekjes over, dus boek snel je  trip! Hier vind je meer info.

We hadden een heerlijke lunch bij café Constant in Scheveningen, aanrader!

En daarna pakten we ook nog een middag Den Haag mee. Altijd fijn om hier weer even te zijn!

Daarna lag ik er wel heeelemaal af haha. De surftrip was best een intense week geweest, maar ik kreeg er ook heel veel energie van. De week erna bevond ik me nog steeds in de wolken, zó leuk was het geweest. Maar toen moest ik toch even gas terug nemen. Gelukkig is Freek er altijd voor knuffels.

Ok, om daarna snel weer de stad in te gaan voor drankjes met vriendinnen haha. Dat vind ik het leuke aan in de stad wonen: het leven is nooit saai!

Vrijdag is mijn vrije dag, waarop ik soms alsnog aan het werk ben voor mijn blog of freelance klussen. Maar halverwege oktober kwam mijn moeder op bezoek en maakten we er een moeder-dochterdagje van. We namen allebei een abonnement op de museumkaart en brachten meteen een bezoek aan het fotomuseum en het KMSKA, dat na 10 jaar renoveren eindelijk weer open was! Ik ben blij met mijn museumkaart, want het museum is veel te groot om in 1 keer alles te zien. Nu kan ik gewoon af en toe binnenspringen.

Dat weekend had ik een dinnerparty met een zero’s thema. Ik stelde wat outfits samen met dingen die ik nog in m’n kast had hangen en vroeg op Instagram om jullie advies. Uiteindelijk werd het outfit nummer 3, wat grappig was want die top is eigenlijk een badpak.

Inclusief tattooketting, vlinderhaarclipjes, grote ringoorbellen én een klapmobieltje. Loved it!

Het werd nog laat die avond, dus zondag chillde ik ‘m weer met Freekie.

Die week was ik voor m’n werk in Amsterdam, waar het herfstzonnetje prachtig over de stad scheen.

Maar ook Antwerpen lag er mooi bij!

M’n vriend was een weekje op surftrip met vrienden, dus ik had veel etentjes en borrels met vrienden gepland. Sinds zomer 2021 kunnen we in België eigenlijk weer volop van het sociale leven genieten en zijn er geen lockdowns meer geweest. Toch sta ik er nog vaak bij stil (zeker omdat in Nederland een jaar geleden nog alles dicht ging!), en ben ik zo blij dat we weer gezellig sociaal kunnen doen. Ik heb m’n herhaalprik nog niet gehaald, maar wil dat zeker wel gaan doen. Ik ben nog altijd covid-vrij en wil dat graag zo houden ;-)

Op de derde zondag van oktober organiseerde ik een reünie voor de meiden van mijn surftrip bij mij in Antwerpen. Op 1 na kon iedereen erbij zijn, zelfs helemaal vanuit Groningen! Zo bijzonder. Heel grappig ook om iedereen opeens in meer herfst/winters thema te zien haha, ik was iedereen vooral in bikini gewend.

Ik had een uitgebreide lunch in Marokkaans thema verzorgd, we hebben vooral bijgekletst en zijn nog even Antwerpen in gewandeld. Ik zei het al eerder: het is zo’n leuke club meiden, ik heb er in 1 klap gewoon 13 vriendinnen bij. We spreken elkaar nu niet dagelijks, maar er wordt elke week nog wel iets gedeeld in de appgroep.

Die week werden nieuwe salontafeltjes bezorgd, van Sissy Boy. We ‘moeten’ nog steeds veel dingen aan ons interieur aanpassen. Zo zijn we op zoek naar een mooi kunstwerk voor boven de bank en moeten we ook nog steeds nieuwe eetkamerstoelen. Maar hey: alles op z’n tijd.

De laatste vrijdag van de maand stond ik al vroeg op Antwerpen Centraal om de trein richting Eindhoven te pakken.

Het jaarlijkse teamuitje van mijn werk vond namelijk plaats! Met z’n allen gingen we naar de Dutch Design Week, om daar inspiratie op te doen. Ik vond het super leuk, ik had al veel eerder naar de DDW willen gaan maar het kwam er nooit van. Volgend jaar wil ik zeker weer.

Enkele dingen die indruk op me maakten.

‘s Avonds hadden we een uitgebreid diner (dit was vegan zalm, hoe dan??) en doken we nog de stad in. Ik wist niet dat uitgaan in Eindhoven zo leuk was haha! We sliepen in een hotel, en omdat ik dus toch al ‘in het land’ was besloot ik de volgende dag door te reizen naar Utrecht.

Daar logeerde ik bij een oud-huisgenootje (en inmiddels goede vriendin!). We gingen uiteten bij Gys, waar we een super lekker vegan 3 gangen menu hadden. Dit was een vegan steak tartare, gebaseerd op bietjes. Mega lekker!

De volgende dag ging ik nog op bezoek bij een goede vriendin en haar kindje, en daarna ging ik weer richting Antwerpen. Het was een laaaang en druk weekend, maar wel heel fijn om iedereen weer te zien!

Ook een leuk nieuwtje: afgelopen maand pakte ik het sieraden maken weer op. De break (door de verhuizing en mijn nieuwe job) duurde iets langer dan gepland, but I’m back!! Ik ga eerst nog een weekje op vakantie, maar daarna heb ik heel veel zin om nieuwe sieraden voor jullie te maken! Blijf op de hoogte via mijn Instagramaccount.

Zo, en dat was oktober! Het was een maand van hard werken, veel afspraken en leuke dingen doen, maar ik werd er ook een beetje moe van. Dus ik ben heel blij dat er een weekje vakantie voor de boeg staat! Meer daarover in mijn volgende dagboekje ;-)

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft één reactie

Geef een reactie