Dagboekje november: Oslo, Marrakech, Antwerpen, Amsterdam, Nijmegen en Antwerpen in 1 maand

Wahaaa time flies! De eerste week van december zit er al op, maar ik moet nog terugblikken op november. En wát een maand was het. Ik was in Oslo, in Marrakech, in het Zuiden van Marokko, in Mechelen, in Nijmegen en in Amsterdam. En in Antwerpen natuurlijk. Geen wonder dat het voelt alsof de tijd vliegt haha. Ga er maar voor zitten, want hier komt een dagboekje van ruim 80 foto’s.

November begon heel goed: vrij last minute scoorde ik tickets voor een concert van Yong Yello via ticketswap. Samen met Alizée, die ik ken van mijn surftrip ging ik naar Gent. Ik realiseerde me ter plekke pas dat dit m’n eerste concert in 3 jaar was en wow – wat was het gaaf. Het is een rapper uit Antwerpen en ik vind z’n teksten echt heel goed. M’n favoriete nummers zijn Waanzin en Super Mario.

M’n vriend zat die week in Noorwegen voor werk, waardoor ik alleen was met Freek. Die daardoor extra knuffelig leek. Zo lief.

Gelukkig zat ik op vrijdag zelf op het vliegveld om m’n vriend op te zoeken in Oslo. Ons eerste tripje samen naar het buitenland sinds dik een jaar, oeps haha. Ik las trouwens dit boek van Esmee Noelle, vond het mooi en openhartig.

Ik kwam ‘s avonds aan, dus we konden meteen uit eten. Ik had op aanraden van iemand op Instagram een hotel in de hippe wijk Grünerløkka geboekt, dus we botsten letterlijk op de leuke restaurantjes.

De volgende dag stonden we vroeg op om de stad te verkennen. De zon ging al om 16:00 onder, dus we wilden er alles uit halen.

We gingen naar een openlucht museum (een soort Bokrijk haha, love it!) waar we alles leerden over de geschiedenis van Noorwegen.

Uiteraard bezochten we ook het Munch museum, waar zelfs de wc’s in thema waren haha.

Aan het eind van de middag zagen we een prachtige zonsondergang vanaf het beroemde operagebouw.

We hadden inmiddels al heeel wat stappen gezet, dus chillden we even op de hotelkamer om vervolgens weer uit eten te gaan.

Waar we zowaar een biertje bestelden bij het eten (a €10 per stuk whaha).

We hadden heel erg geluk met het weer, het was zo’n 9 graden maar het was droog (ook al lagen er 24/7 plassen water op de grond haha) en er was niet zo’n snijdende wind zoals je die vaak in Nederland of België kan hebben. Ik had zelfs geen jas bij me, alleen maar een wollen trui en m’n teddy vest.

Op zondagochtend bezochten we een creatieve makers markt, altijd leuk om te zien wat lokale kleine ondernemers verkopen.

Ook botsten we spontaan op een marktje waar ik deze prachtige vintage glazen spotte.

We hadden echt geluk met het weer, zowel op zaterdag en zondag brak het zonnetje meerdere malen door. Oslo was mooi: rustig, schoon en vol mooi design. Dat je in 5 minuten midden in de natuur kon staan vond ik ook heel gaaf. Naast het strakke (misschien ietwat stijve?) gedeelte vind je juist ook heel veel creatieve ondernemers, vintage winkels en koffiebarretjes. Tof voor een citytrip, al komt het niet in de buurt van mijn geliefde Kopenhagen.

Op maandag was ik weer gewoon aan het werk. Voelt altijd gek na een weekend weg, omdat zo’n weekend als een hele week kan aanvoelen. Ik kreeg deze mooie top van Armed Angels binnen, samen met de broek (ook AA) zijn dit nu m’n favoriete items. Zit zo lekker! Ik voel me ook erg goed de laatste tijd. Ik ben weer wat kilo’s aangekomen thank god en heb weer energie voor 10!

Deze week bestond vooral uit werk en sieraden maken in de avonduren. Ik heb m’n sieradenwinkeltje weer voorzichtig geopend – ik heb niet mega veel tijd, maar ik vind het gewoon té leuk om te doen. Dus ben je nog op zoek naar een sieraad, stuur me een DM! Deze vrolijke zomerse sieraden maakte ik om mee te nemen naar Marokko.

Beetje gek zo qua timing, een week na Oslo, maar deze reis stond al een hele tijd gepland: samen met mijn vriend naar Marokko. Nog voor de pandemie uitbrak hadden we namelijk een gratis week bij de Yogi Surfer gewonnen. Omdat dit de 4e keer Marokko zou zijn voor mij, maar ik verder nog steeds niks anders van het land had gezien, stelde m’n vriend voor om er een weekendje Marrakech aan vooraf te laten gaan.

Dus boekte ik een prachtige kamer (met belachelijk grote sleutel haha) in een traditionele riad. Wat heeeerlijk was dit. Ik keek m’n ogen uit, love de warme kleuren en boho interieur.

We kwamen ‘s avonds aan in Marrakech, waar het nog heeerlijk weer was (zo’n 30 graden) en de zon een stuk later onderging dan in België.

‘s Avonds aten we heerlijke traditionele tajine; zoooo lekker. Yum.

De volgende dag wandelden we door de smalle straatjes van de souk, en ik keek m’n ogen uit. Zoveel kleuren, geuren, geluiden… LOVE IT. Haha, er waren zoveel prikkels dat ik er helemaal hyper van werd. Soms kan ik dan juist overprikkeld raken, maar hier werd ik helemaal enthousiast en geïnspireerd door. Ik spotte super veel leuke dingetjes maar kocht niks, ik wilde gewoon genieten van alle toffe dingen die ik zag zonder gelijk allemaal impulsieve dingen te kopen.

Naast rondwandelen bezochten we ook paleizen en andere prachtige gebouwen. Ik genoooot, wat een prachtige stad. Ik had veel wisselende verhalen gehoord van Marokko, over opdringerige mensen die je zouden oplichten maar daar hebben we totaal geen last van gehad. Nou heb ik ook niet zoveel moeite met mensen afwijzen of zelfs negeren haha, maar over het algemeen vond ik iedereen gewoon vriendelijk.

Al die kleuren! Ik had graag een tapijtje meegenomen, maar er was zooooveel keus. Geen zin om daar over na te denken, we hadden ten slotte maar een weekend in Marrakech.

‘s Middags lunchten we in een klein traditioneel barretje, m’n vriend wederom met een tajine en ik met een pastilla.

‘s Avonds aten we weer in een wat hipper, Westerse hotspot: Nomad. We aten boven op het dak terwijl achter ons het zonnetje rustig onder ging. Heeeerlijk zo’n date night!

Zondag was alweer onze laatste dag in Marrakech. Na een heerlijk uitgebreid ontbijt (love de Marrokaanse ontbijtjes) gingen we naar dé toeristische attractie van Marrakech:

De Majorelle tuinen. Echt prachtig en zeker wel de moeite waard, al leken de meeste mensen er alleen maar naartoe te gaan voor hun insta foto’s.

We bezochten ook het naast gelegen YSL museum en ook dat vond ik tof! Het is wel een beetje vaste prik haha, maar ik vond het wel de moeite waard. Tip: bestel net als wij je tickets een dag van te voren online, dan skip je de wachtrijen.

Nog een laatste tajine voordat we in de taxi richting Agadir stapten. Genieten dit!

Vervolgens moesten we 3,5 uur rijden om in Agadir bij de Yogi Surfer aan te komen. Het is jammer dat dit niet een uurtje korter is ofzo, anders zou ik het vaker combineren. Ik vond Marrakech geweldig en wil er zeker nog eens terug.

Net op tijd voor het avond eten kwamen we aan bij ons home away from home: de Yogi Surfer!

De volgende dag gingen we meteen al naar mijn favoriete spot: Imsouane!

En kijk zo leuk: ook Alizée en Mo (de surfleraar) waren van de partij! Ali was een paar dagen eerder al aangekomen. Ze vond de surftrip zo leuk dat ze nog eens mee wilde (jaja, ik hoef geen reclame meer te maken zeker? ;-)). Fijn voor mij, want mijn vriend en ik surfen op heel andere niveaus, waardoor we elkaar overdag niet zoveel zien. Gezellig dus om Ali erbij te hebben waarmee ik kan surfen en na de surf een terrasje doen.

Kleine oogjes in de vroege ochtend, maar ready to surf! We hadden geluk deze week: we hadden maar met 1 ander meisje surfles en onze leraar was ook nog eens nummer 2 van Marokko onder de 18 geweest (ok, toen hij jong was haha). We kregen dus super goede les en maakten veel progressie.

Kijk, dit ben ik!

In de middag keken we naar mijn vriend, die op een van de beroemdste spots ging surfen.

En dit is m’n vriend haha. Snap je gelijk waarom we nooit op dezelfde plek surfen.

Mijn eigen winkeltje in de Yogi Surfer, leuk he? Past helemaal bij de stijl daar.

Mijn favoriet: Marokkaanse pannenkoekjes met creme cheese en honing als ontbijt. Overigens kun je die op zaterdag op de markt in Antwerpen krijgen. Toen ik nog aan de markt woonde was dat m’n favoriete snack haha.

En oohhh deze gigantische smoothie bowls voor €7 mis ik ook.

Na 3 dagen zon/zee/surf redelijk moe, maar zeeer voldaan. En dat zonnetje. Dat heeft me zo goed gedaan he. Nu wil ik elk jaar in november naar de zon. Ondertussen was dit precies de week dat in Nederland en België de temperaturen voor het eerst onder de 5 graden gingen. Blij dat wij dat nog even konden uitstellen.

Ook in Agadir gingen we weer een middag naar de Souk. Hier kocht ik wel iets, ik wilde namelijk geurblokjes mee naar huis nemen. Dit zijn blokjes (ik kocht ze in amber en een soort vanille geur) die je gewoon op een schaaltje legt, of bijvoorbeeld in je kledingkast en dan geven ze een heerlijke geur af. Toevallig zag ik dat Sissy Boy ze ook verkoopt voor €20 per 4, in Marokko betaalde ik €8 voor 4 (en dan had ik vast nog verder kunnen afdingen maar ik had er al de helft afgepingeld dus vond het wel goed zo haha).

Aan het eind van de week ging ik samen met Ali en Mo paardrijden. Dit ontstond een beetje als grapje, maar het was echt heel leuk – en zo mooi om precies tijdens zonsondergang te doen!

oooh dit all day everyday. Ik besefte maar al te goed wat voor ‘n geluksvogel ik was. We hadden fantastisch weer, ik laadde helemaal op door het zonnetje. En tijdens het surfen kun je ook gewoon aan niets anders denken, dus ik heb heerlijk m’n hoofd leeg gemaakt. Soms sluit ik m’n ogen en dan probeer ik weer even in te beelden dat ik daar op m’n bordje dobber…

Op onze laatste avond bekeken we de zonsondergang bij dezelfde beroemde spot; Anchor Point. Wat een fantastische vakantie was dit, echt de perfecte mix van een citytrip met alle indrukken en prikkels, een romantische getaway, een actieve doe-vakantie en gezelligheid met vrienden. Grappig hoe dit mijn 4e keer alweer was bij de Yogi Surfer, en het nog lang niet gaat vervelen. Er is nog plek voor de surftrip van Maart, en April gaat binnenkort live. Wil je ook zo’n heerlijke vakantie, check dan even mijn Instagram.

Die maandag moest ik weer aan het werk. Ik had meteen een drukke werkdag met afspraken in Woerden waardoor ik uiteindelijk dik 2,5 uur in de trein zat. Ik was pas laat thuis, dus ik eindigde uitgeteld op de bank onder een dekentje met Freek (die extra knuffelig was nadat hij ons had moeten missen).

Op woensdag sprak ik af met vriendin (en eigenlijk oud-c0llega, al hebben we nooit langer dan 3 weken samengewerkt haha) Sarah. Ze heeft een nieuwe baan waarvoor ze komend jaar naar Amsterdam verhuist. Normaal zou ik dat heel jammer vinden, maar omdat ik voor mijn werk toch om de week in Amsterdam moet zijn spreken we dan gewoon daar af ;-) Gelijk een oproepje: ze is nog op zoek naar een appartement met haar vriend, voor minstens 1 jaar. Mocht je iets weten (tijdelijk is ook goed), stuur haar dan even een berichtje op Instagram. We aten trouwens bij Loes & Krikke in 2060, waar je heeeerlijke spelt pizza’s eet.

Op donderdag was ik voor een werkafspraak in Mechelen. Goed excuus om naar buiten te gaan en maar goed ook: want het zonnetje scheen heerlijk! Ik was nog niet helemaal gewend aan de kou haha, wat een contrast met Marokko. Maar dit zonnetje maakte veel goed.

‘s Avonds maakten we met vrienden en tevens buurgenootjes een wandeling, want er was een speciale avond met allerlei optredens en kunstdingetjes in de wijk. De tweede stop was Loes & Krikke, waar ze een gezellig vuurtje hadden en iemand piano speelde. En voordat we het wisten zaten we opeens binnen, aan de pizza. Je begrijpt dat van die tour verder niets meer is geworden haha, maar we hadden wel een hele leuke avond.

Op vrijdagmiddag tikte ik een tweedehands kerstboom op de kop via 2dehands.be. We konden hem meteen ophalen en ‘s avonds stond ‘ie al. Het lijkt zo best een klein boompje, maar hij is 210cm lang haha. Ons plafond is gewoon zó hoog, daarom hebben we ‘m maar op een verhoginkje gezet.

‘s Avonds aten we bij vrienden die deze vegan gevulde zoete aardappels maakten. Goede reminder om dit ook weer eens te maken, want het was vet lekker!

Op zaterdagochtend slenterden we door de stad en stopten we bij een nieuw bakkertje in onze wijk: Lina’s. Lekker hipster met zuurdezembrood haha, helemaal #havermelkelite.

Maar wel een dikke aanrader!

Ik zag dit strikje bij de Hema en kon me niet inhouden – hoe CUTE staat dit bij Freek haha! Hij vindt het niet eens erg om te dragen (al kan ik ‘m niet meer serieus nemen haha).

En kijk, onze kerstboom in volle glorie. Zo gezellig! Ik deelde deze foto trouwens ook op Instagram, met als oproep aan alle small business owners om zichzelf te promoten in de comments. Nu vind je in deze post heel wat toffe cadeauinspiratie voor de feestdagen, dus neem zeker een kijkje. En tag je small biz vrienden, want uit de comments pik ik er eind deze week een paar om uit te lichten in een post – als een soort gratis influencer samenwerking ;-)

Gezelligheid op tafel. Nog steeds op zoek naar eetkamerstoelen trouwens, maar die dingen zijn zo duuuuur. En ik weet ook niet precies wat ik mooi vind. Voor nu is dit prima.

In het weekend waren we bij mijn familie in Nijmegen. Op zondagochtend namen we mijn neefje mee naar jumpsquare, nog ter ere van zijn vijfde verjaardag een maand eerder. Dit was zo gezellig!

En oooh wat was het koud afgelopen week?! Echt stamppot-weer (of zoals ze in Vlaanderen zeggen: stoemp, haha). Ik maakte een simpele andijviestamppot (met aardappelpuree én jus uit een zakje – omg!!) en een vegan gehaktbal. Meeeeega lekker en super easy. Ga dit maken!!

Op woensdag was ik weer in Amsterdam voor mijn werk, wat is de stad prachtig met al die lichtjes!

Samen met mijn collega Sam at ik bij Bakkerij Wolf in de Negen straatjes: echt heeerlijk. Dit was iets van gepekelde gele bietjes met burrata en sinaasappel en walnoten en iets van currysaus? Klinkt superraar maar was mega lekker. Nu wil ik thuis ook gepekelde gele bietjes maken.

En als afsluiter van de maand november een foto van onze knuffelbeer (die stiekem een beetje dik lijkt ineens – of zou het z’n wintervacht zijn haha?).

Zoals ik al zei: veeeeeeeeeeel gebeurd. En nu zit de eerste week van december er ook al op. Ook deze maand gaat vliegen, want er staan veel leuke etentjes op de planning. Heel veel zin in!

Ik zie jullie in het nieuwe jaar (op misschien wel een nieuwe website – say whut?)!

liefs marlous

 

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 3 reacties

 1. Wat een geweldige wc’s in het Muchmuseum!! Hahaha echt mooi.
  Een heerlijke reismaand was dat, met veel zon en Freek: superfijn.

 2. Anne

  Wauw, wat een heerlijke maand had jij zeg! Leuk om te lezen!

 3. Heidi

  Wat leuke foto’s.
  Wat leuk dat je ook met parels juwelen maakt.
  Ik zelf maak steeds armbandjes en had ook het idee om deze te verkopen.

Geef een reactie