Dagboekje december: een maand vol lichtjes

December stond in het teken van gezellige lichtjes, kerstmarkten, borrels, drukke werkdagen maar ook veel nietsen. Precies zoals december zou moeten zijn!

Allereerst: Happy New Year! Het mag nog net he? Ik had deze week wat opstartproblemen. Maandag vloog ik in de nieuwe werkweek en zat ik zo lekker in een flow dat ik pas na 21:00 m’n laptop dichtklapte. Maar vanaf woensdag kreeg ik het steeds lastiger en dook ik na m’n werkdag m’n bed in voor een dutje. Misschien kwam het door het grauwe, regenachtige weer? Terwijl ik dit typ schijnt het zonnetje en voel ik me alweer een stuk beter, dus let’s go met de terugblik op vorige maand!

(Oh ik zie trouwens dat veel mensen nog trouw op de 1e dag van de maand mijn blog checken voor een nieuw dagboekje, maar ik denk dat ik nu wel kan stellen dat deze dagboekjes er zeker wel in blijven, maar misschien niet precies op de 1e van de maand online verschijnen ;-)).

Op 1 december had ik in de middag een werkafspraak in Brussel. Na de meeting wandelde ik nog wat rond, Brussel is zo gezellig – zeker in December. En met al het Frans om je heen waan je je echt op vakantie.

Ik had Shirley geappt of ze na haar werk ook naar Brussel kwam zodat we gezellig samen de kerstmarkt konden bezoeken. We aten een heerlijke pasta bij Nona (aanrader) en daarna nog een warme chocomel met slagroom of course op de kerstmarkt.

Kijk, zo mooooi. Ik geloof dat de kerstmarkt nog tot en met dit weekend is, dus mocht je nog willen gaan: haast je!

3 december is de ‘anniversary’ van mij en m’n vriend. Alweer 6 jaar! Met heel wat ups & downs maar still going strong ;-) Dat vierden we met een volledig plantbased diner bij Camionette, het ‘zusje’ van Camion. Het was heeeerlijk, echt zo genoten! Bediening is ook super daar en de locatie (bij PAKT) is ook altijd tof.

Op 4 december ‘vierden’ we sinterklaas bij de ouders van m’n vriend, wat vooral een gezellig etentje was met toch nog 2 leuke cadeautjes: een grote speculaas piet en de LP van Yong Yello.

December was ook: heeeeeeeeeel veel knuffelen met Freek. Hij is zo’n leuke en gezellige toevoeging aan ons leven. Komend weekend is het exact een jaar geleden dat ie opeens in ons huis stond. Nu kunnen we ‘m niet meer wegdenken.

Dé favoriete maaltijd van december: deze (vegan!) stamppot andijvie. Ultiem comfortfood en ook nog eens super easy & lazy want ik gebruik hier gewoon zakjes aardappelpuree voor haha. Dus: andijvie kort koken, aardappelpuree maken, die mengen met de andijvie. Ondertussen de vegan gehaktballen (deze zijn gewoon van appie eigen merk!) in een pan bakken. Daar maak ik een beetje jus bij (ook uit een zakje!!! haha) en dan huppakee allemaal bij elkaar. Staat in minder dan 15 minuten op tafel. M’n vriend vond het zo lekker dat ie zei dat hij dit wel elke week kon eten. Dus dat hebben we eigenlijk ook wel gedaan haha.

In december kwamen ook 2 collega’s op bezoek in Antwerpen. We hadden ‘s avonds een borrel in Brussel dus dat was een goed excuus om nog eens een rondje over de kerstmarkt te doen.

Die vrijdag was de WK wedstrijd van Nederland tegen Argentinië. Dus wij zaten klaar in ‘t Oranje (Freek x 2), uiteraard met kaassouflés en vegan bitterballen. De eerste helft vond ik vreselijk saai, maar daarna werd het me toch spannend! Wat een wedstrijd haha.

Die zaterdag waren we een dagje in Utrecht, op bezoek bij Maura en haar vriend. Het was zooo gezellig, love Utrecht. Mijn doel voor dit jaar: iemand vinden die een week huizenruil wil doen zodat ik weer een weekje kan wonen in Utrecht en ouderwets gezellig met Maura naar de wijnbar kan, m’n oude huisgenootjes kan opzoeken en m’n oude vertrouwde koffiebarretjes kan opzoeken.

België en Nederland lagen uit het WK, gelukkig hadden we Marokko nog om voor te juichen. Na mijn reizen voel ik me extra verbonden met de Marokkanen en gunde ik ze de winst echt! We keken bij vrienden die de wedstrijd groot op de muur projecteerden. Helaas was het ook voor Marokko einde verhaal..

Ik zei het al: december = veel knuffelen met Freek.

En ook: veel kerstkoffies drinken! Dit is een cappuccino met speculaaskruiden, slagroom en schuddebuikjes. Mjam.

Er kwam weer een collega bij mij op bezoek, zo gezellig! Vindt Freek ook. Ze maakte deze schattige foto van Freek die heel december heeft rondgelopen met z’n kerststrik.

Nog een kerstkoffie: een cappuccino met nesquik (voor het mocha-effect), slagroom en mini marshmallows.

En nog een kerstknuffelkat :-)

Een fotootje van de kerstmarkt van Antwerpen. Hoewel ik de lichtjes prachtig vond, viel de kerstmarkt een beetje in het niet bij de kerstmarkt van Brussel. Het was een stuk leger dan de voorgaande jaren.

Ik ging tussendoor ook nog even naar de kapper, maar heb alleen dit shot van toen ik zat te wachten tijdens een meeting. Ben in ieder geval heel erg blij weer met m’n nieuwe haar. Ik laat het voorlopig ‘lang’, maar er moest even wat meer model in.

We kochten een automatische voedertoren voor Freek. Deels zodat we niet meer tussen 5 en 6 werden wakkergemaakt door een hongerige kat, maar ook deels om z’n voedsel beter te proportioneren. Zoals je op deze foto ziet is hij een beetje aangekomen… haha. Zal vast ook een deel z’n wintervacht zijn, maar zo kunnen we het toch beter in de gaten houden.

Er zit een camera in dit ding en dat is hilarisch, zo kunnen we ‘m extra goed in de gaten houden. De eerste dag snapte hij het nog niet helemaal, en blijf hij een halfuur voor het apparaat hangen. Inmiddels is hij het gewend, en rent hij naar de voedertoren toe zodra hij er brokjes in hoort vallen.

Ik ben vrij op vrijdagen, dus de 23e begon voor mij de kerstvakantie al. Of nouja, het verlengd weekend want echt vakantie had ik niet genomen.

Op zaterdag vierden we kerst met mijn schoonouders. Hiervoor had ik de veggie box van Hello Fresh besteld en ik kan het écht aanraden. Voor €90 hadden we 4 gerechtjes voor 4 personen. Alles was duidelijk verpakt en er kwam een boekje bij met alle beschrijvingen, met ook wanneer je wat moest klaarmaken. Zo kon je al heel wat voorbereiden en hebben we uiteindelijk maar 1,5 uur in de keuken gestaan zonder stress of ruzie te maken ;-)

Het voorgerechtje was een vegetarische steak tartaar van tomaat, heeeel erg lekker.

Het tussengerecht was een pastinaak-aardpeersoep met truffelolie en hazelnoten. Ook al zo lekker!

Het hoofdgerecht voelde super kerstig, met een gehakt (van vegangehakt en paddestoelen) ‘en crouté’, cranberrysaus, aardappel-pastinaak gratin en boontjes als bijgerechten.

Er zaten ook nog pavlova’s bij als toetje maar daar zijn we niet eens aan toegekomen. We hielden het bij deze mellowcakes bij de koffie.

Wij vieren kerst altijd met cadeautjes, al was dat dit jaar een klein beetje uit de hand gelopen. Maar hey: na 2 jaar mochten we het eindelijk weer eens samen vieren!!

Mijn vriend kreeg van mij een espresso-apparaat waar hij zoooooooooooo blij mee was. Ik stiekem ook wel hoor, heel leuk om m’n barista-skills weer naar boven te halen.

En we kochten een flanellen pyjama voor elkaar, zo lekker zacht & cosy haha.

Eerste kerstdag vierden we bij mijn familie, wat inmiddels een hele bups is met 4 neefjes en nichtjes. Daarom was het lekker makkelijk: borrelen en wat gerechtjes uit de oven. Heerlijk dat het zo ongedwongen was, dat vind ik zelf het fijnst.

Maandag was voor mij gewoon een werkdag, want 2de kerstdag bestaat niet in België. Wel een werkdag met extreem goede koffie ;-) Hierbij de eerste cappuccino die ik sinds jaren weer zelf maakte, hopelijk kan ik in het volgende dagboekje een mooiere latte art showen!

Woensdag hadden we ook nog een kerstdiner met de familie van mijn vriend. We aten bij de Batteliek, een soort restaurant/brouwerij in een oude kerk. Echt een hele toffe locatie en super leuk met zo’n ruime bierkaart. Mocht je een toffe locatie zoeken in de buurt van Mechelen, check dit dan eens.

Donderdag kwamen mijn vader en z’n vriendin op bezoek om kerst met ons te vieren. Lekker zonder kinderen ;-) Dat betekende dat we ‘s avonds naar het museum konden (het KMSKA is op donderdagen ook in de avond geopend!)…

…en dat we daarna cocktails konden drinken bij Pilar op ‘t Zuid. Doe mij voorlopig maar deze volwassene-editie van kerstmis ;-)

De volgende dag bezochten we Brugge, wat er extra magisch bij lag nu rond de feestdagen.

Zo mooooi! I love al die grote kerstbomen vol lichtjes.

Op de laatste dag van het jaar deed ik nog even gauw een flinke aankoop voor mezelf: een nieuwe macbook. Dit was vooral een belastingtechnische aankoop, het was dit of het geld aan de belastingdienst betalen. Tja, dat was niet zo’n moeilijke keuze ;-) Bovendien was mijn vorige laptop uit 2015 ook wel aan vervanging toe.

We stopten nog even bij de appie en kochten daar alles wat we lekker vonden. Voor mij betekende dat een veggie bittergarnituur, m’n vriend koos verse sushi. En daarnaast nog veel chips, dips, chocola en koeken haha.

En dat was onze oudejaarsavond: op de bank met heeel veel snacks, het staartje van de Harry Potter marathon die we de laatste week hadden gehouden en knuffels met Freek. Om 0:30 lag ik in bed; heerlijk haha.

Nieuwjaarsdag was nog een heerlijke luie dag met een ontbijtje in bed met een oliebol en appelbeignet. 2023: bring it on!

Ik hoop dat jullie ook een hele fijne decembermaand hebben gehad. Ik kijk erg uit naar 2023, zo’n nieuw jaar voelt toch altijd als een jaar vol nieuwe mogelijkheden. Ik heb in 2022 heel wat hoogtepunten beleefd (nieuwe toffe job, verjaardagsfeestje, mijn surftrip!!) maar het was niet altijd een makkelijk jaar.

Komend jaar wil ik me focussen op mijn werk (het freelancen uitbreiden) én op ons huis. Het eerste jaar in ons huis is voorbij gevlogen, maar er staan nog steeds wat verhuisdozen onuitgepakt op zolder. We willen de tuin vergroenen, de badkamer afmaken en onze slaapkamer een nieuw laagje verf geven. Uiteraard neem ik jullie daar in mee, want het bloggen ben ik nog lang niet zat ;-)

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 5 reacties

  1. Wat een leuke maand vol kerstactiviteiten! Vind de Freek-content erg leuk, wat een schatje :)

  2. Elke

    Heerlijk leesvoer op zaterdag :) Nieuwjaarswensen kunnen, zo heb ik me laten vertellen, nog heel de maand januari. Ik ben er dinsdag na 3 weken vakantie loeihard in gevlogen en ben precies al weer toe aan vakantie. Gelukkig schijnt de zon vandaag.

  3. Lesley

    Ah ik mis december alweer! Wij moeten onze Harry Potter-marathon nog afmaken :) En wat veel cadeautjes onder de boom, zalig! Lijkt altijd zo leeg als ze weer allemaal uitgedeeld zijn haha. En oeh, ik had vroeger ook een (lelijke) flanellen pyjama, maar eigenlijk al lang niet meer. Goed voor op mijn kerstlijstje volgend jaar!

Geef een reactie