Dagboekje januari: van ons huis een thuis maken

Janauri was druk, maar productief. M’n vriend en ik maakten onze kelder in orde (en creëerden deze Pinterest-perfect wasruimte), maakten eindelijk de gastenbadkamer af en kochten materialen om ons toilet een make-over te geven. Ondertussen was er ook nog een familiereünie en een lang weekend Parijs. Zoefffff – zo voelde deze maand haha!

Ik startte het nieuwe jaar met een ontbijtje in bed: een oliebol, appelbeignet en een vers gemaakt koffietje door m’n vriend, met z’n kerstcadeau: ons nieuwe espresso apparaat.

De eerste week van januari had ik het zwaar. Ik had echt 0 energie, het was zo koud en grauw weer en élke dag regen. Dus sleepte ik me toch maar naar buiten voor een wandelingetje, met een koffie to go als beloning.

Gelukkig stond er die week wel iets leuks op de planning: een etentje met vrienden dat al meer dan een maand geleden was gepland. We aten bij Spritz, een plantaardig Italiaans restaurant. Daarna wandelden we nog door de stad, waar nog de laatste restjes van de kerstmarkt stonden. Gezellig!

In het weekend ging ik brunchen met een vriendin, om haar verjaardag te vieren. Sinds lange tijd weer eens bij Barchel, fijne plek!

Het eerste weekend kreeg ik ineens opruimkriebels, en die heb ik niet vaak haha. We hadden een droger gekocht in de sale (eindelijk!) en daarvoor moesten we wel even onze kelder opruimen zodat hij daar geplaatst kon worden. Maar toen we eenmaal begonnen met opruimen konden we niet meer stoppen! Een échte ‘before’ foto heb ik niet, hier hadden we al een groot deel opgeruimd.

Maar: we reden langs ‘t stort om afval weg te brengen, toen langs een badkamerzaak om een nieuw badkamermeubel te bestellen en hup toen door naar de Ikea (waar we even pauzeerden met plantballetjes haha). Bij Ikea kochten we het IVAR-stellingkast systeem zodat we van onze kelder een heuze Pinterest-wasruimte konden maken.

Mijn vriend ging (onder toeziend oog van Freek) direct aan de slag…

En op zondagavond was onze wasruimte klaar. Haha looooooooove it, het is nu echt een fijne plek om te komen, ondanks dat het toch een kelder blijft.

Op de maandag na de eerste zondag na driekoningen (volg je het nog?) is het Verloren Maandag in Antwerpen. Ik weet nog steeds niet wat het precies inhoudt (mocht je het wel willen weten, hier een linkje naar de Wikipedia-pagina haha). Wel weet ik dat het traditie is om worstenbroodjes te eten, dus haalde ik vegetarische worstenbroodjes in huis. Ben toch goed ingeburgerd he?

Ik wilde minder achter een scherm zitten en meer met m’n handen bezig zijn. Ik spotte dit mini huisje bij de Action en ging aan de slag. Ik heb hier avonden op een rij plezier aan gehad, tot dat ik er op uitgekeken raakte hahaha. Maar ik vind het echt leuk om te doen en hoe cute is dat eindresultaat. Dus ik ga er deze maand weer mee verder. Maar weet dat je in dit dagboekje dus geen eindresultaat hoeft te verwachten haha.

Afgelopen maand had ik ook een proefdag bij een nieuwe co-working space. Ik werk in principe vanuit huis, of af en toe vanaf kantoor in Amsterdam. Maar het is ook wel fijn om in Antwerpen af en toe op locatie te werken. Sowieso leuk om omringd te zijn met andere creatieve ondernemers, House of Famm is echt een toffe plek!

Op zaterdag 14 januari had ik een familiereünie van mijn moeder’s kant. De enige foto die ik die dag maakte was van deze Limburgse vlaaien haha, maar dat betekent dat het erg gezellig was. Het was leuk om iedereen weer eens te zien, dat was inmiddels een hele tijd geleden.

Op maandagavond kregen we vrienden op bezoek, goed excuus om ons huis nog eens op te ruimen (en een foto te maken ;-)). Ons huis wordt echt steeds meer thuis (al moeten we nog steeds zoooo veel doen haha).

De volgende dag zat ik alweer vroeg in de trein naar Amsterdam, dagje op kantoor werken daar. Die afwisseling vind ik zo leuk! Ik probeer het altijd te combineren met een etentje met een collega of vriend. Het was een super productieve dag, ik kreeg hele fijne feedback dus ik was helemaal happy. Ik sloot ‘m af met deze grote kom ramen, samen met een collega.

En in het weekend zaten m’n vriend en ik weer in de opruim/klus modus. Dus hup naar de tegelzaak. Daar bestelden we deze grote tegel voor de vloer in onze WC, met die kleine tegeltjes links voor tegen de muur (wel verticaal). Een échte renovatie komt pas over een paar jaar, maar onze wc kan wel een glow up gebruiken haha.

Ondertussen was ook ons badkamermeubel geleverd en kwam mijn schoonvader helpen om het op te hangen. Hoe mooi is onze tweede badkamer geworden? Haha, ik ben me zeer bewust van deze bizarre luxe, maar hij zat nou eenmaal al in het huis en het is wel fijn met alle vrienden en familie die ons komen bezoeken! Inmiddels is de loodgieter ook al geweest en werkt het nu echt. Alleen dat gekke randje open tegels moeten we nog afwerken, en we willen de boiler nog een beetje mooi ‘verstoppen’. Maar goed, dat komt later wel.

En nog een kiekje. Het is zo fijn om weer volop met ons huis bezig te zijn. Of ja, beetje bij beetje want het kost veel geld haha. Maar ik vind het juist leuk om het beetje bij beetje te doen.

De 21e hadden we een afscheidsfeestje in Brussel, van vrienden die naar Australië gaan verhuizen. Whut. Ik vond van Nederland naar België verhuizen al intens. Heb heel veel respect voor ze en vind het wel een beetje jammer, wel een goed excuus om ooit nog eens die kant op te gaan ;-) Dit was m’n outfit, lekker simpel maar daar houd ik wel van. Alles van Armed Angels trouwens.

De volgende ochtend werd ik weer heel lief wakker gemaakt met een ontbijtje in bed. Die supermarktcake is m’n guilty pleasure als ik ongesteld ben (dus dan weet je wel hoe laat het was haha).

Ik was zo moe en meh, dus ik hing de hele dag in pyjama op bed. Wat Freek dan weer heel gezellig vond.

Op maandag was ik weer aan het werk op de co-working space. ‘s Avonds sprak ik af met een vriendin en haalden we af bij Tastebuds, een nieuwe vegan snackbar in Zurenborg.

We hadden allebei een vegan smash burger en deelden zoete aardappelfrietjes met tahini, avocado en vegan feta. MEGA lekker, echt een aanrader!!

Verder werd er vooral veel gewerkt, waardoor ik niet zoveel foto’s heb. Het is de laatste tijd druk op m’n werk, maar wel leuk en goed druk. Gelukkig stond er nog wel een toffe werklunch op de planning, bij Tinsel. Ik was nog niet op de nieuwe locatie geweest, maar deze vegan French toast met kokosyoghurt was errrrg lekker.

En donderdagmiddag stapten we al in de Thalys naar Parijs! We werkten nog een beetje in de trein (vandaar die rode wangetjes haha, er werd nog even geknald). Rond 17:30 kwamen we aan en konden we meteen naar ons appartementje en vervolgens de stad in. Echt ideaal, zo reizen met de trein.

Hoe leuk was onze Airbnb? Echt heel tof ingericht.

Ik heb een heeerlijk weekend gehad. Enkele tips deelde ik al op Instagram, maar uiteraard volgt er nog een veel uitgebreid reisverslag met foto’s en favoriete adresjes. Houd de blog in de gaten, later meer over Parijs dus ;-)

En dat was de maand januari alweer! Hij vlooooooog voorbij. En het blijft druk. Dit weekend ben ik in Utrecht met een vriendin, er staat een kledingruil op de planning deze maand, ik heb volgende week afspraken in Gent, Amsterdam en reis dus weer heel wat op en neer. Ik moet goed opletten dat ik ook genoeg rust pak haha. Maar het leven is zo leuk! En te lang niets doen vind ik saai. Ik ben nog een beetje zoekende naar balans, want ik weet wel dat ik nu soms iets té veel plan waardoor ik af en toe op de bank crash. Ik ben heel benieuwd hoe jullie dat doen.

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Lisette

  Wat een heerlijke etentjes en prachtige interieurfoto’s weer! Mochten je vriend en jij nog interesse hebben in handgemaakt design stoelen (eetkamerstoelen van bijvoorbeeld walnoot) – let us know. Mijn zoon (vwo 6 maar overspannen thuis) maakt onwaarschijnlijke mooie meubelen (ook badkamerkastjes, floating nachtkastjes etc. Just saying (to keep him going;-).
  Thuisbezorgen geen probleem, waar dan ook in Nederland of België.

  1. Lisette

   Sorry voor spelfouten, was in a hurry..

 2. Heidi

  Jullie huisje ziet er al super mooie uit.
  Hier sta deze ook op de paling deze jaar. Dan gaan we vooral onze voorgevel vernieuwen en dan gaan we stilaan de zolder ook tot iets moois maken.

 3. Cathelijne

  Oh, zo leuk om mijn favoriete hotspots in Antwerpen te zien; Barchel & Tinsel.
  Hoop heel gauw weer die kan op te gaan, voor traditionele dagje Antwerpen met mijn moeder.
  Fijn om sfeerbeelden via jou te krijgen.
  En zo toevallig; net afgelopen week mijn badkamer renovatie gehad. Alles ook geheel in zwart-wit.
  Wat een metamorfose. En zo’n investering, maar zo blij! Voelt als een hotel in mijn appartment met zo’n mooi sanitair!
  Ik wist niet dat ik er zo blij van kon worden! Fijn rustig weekend hopelijk voor jou! X

 4. Cathelijne

  Oh, zo leuk om mijn favoriete hotspots in Antwerpen te zien; Barchel & Tinsel.
  Hoop heel gauw weer die kan op te gaan, voor traditionele dagje Antwerpen met mijn moeder.
  Fijn om sfeerbeelden via jou te krijgen.
  En zo toevallig; net afgelopen week mijn badkamer renovatie gehad. Alles ook geheel in zwart-wit.
  Wat een metamorfose. En zo’n investering, maar zo blij! Voelt als een hotel in mijn appartement met zo’n mooi sanitair!
  Ik wist niet dat ik er zo blij van kon worden! Fijn rustig weekend hopelijk voor jou! X

 5. Siroon

  Dat klinkt als een druk maar leuk maandje! Echt heel leuk om de stappen in jullie huis te zien. De kelder is er flink van opgeknapt zeg! En ik herken de eeuwige strijd tussen ‘het leven is leuk ik plan alles vol’ en ‘waarom heb ik nou weer zoveel ingepland ik wil op de bank’ hihi. Ik laat het maar een beetje over me heenkomen. Ik ben benieuwd naar de kledingruil, ga je daar nog meer over delen?

 6. Loes

  Altijd leuk, dat kleine kijkje ik in je leven Marlous! Ook fijn dat je, ookal waren dat er deze maand misschien niet zo veel, je rustmomentjes deelt. Ook dat is inspirerend namelijk, want zonder schuldgevoel rust nemen is soms best moeilijk, terwijl het wel heel goed voor je is. Thanks daarvoor ;)

 7. Marjoleine

  Zo’n leuk dagboekje! En wat is jullie huis toch prachtig, het ziet er zo mooi uit!

Geef een reactie