Dagboekje februari: waar ik leefde alsof elke dag 48 uur had

Woohooo wat is februari voorbij gevlogen! Dat doet ‘ie altijd wel, want je mist natuurlijk 2/3 dagen. Maar dit jaar vloog hij extreem hard voorbij, want ik had het zo druk! Het leek wel of elke dag 2 keer zo lang duurde, zoveel heb ik gedaan. Geen idee waar die productiviteit en energie ineens vandaan kwam, al verklaart het ook wel een beetje waarom ik nu heel hard aan vakantie toe ben. Dat is altijd handig aan het maken van zo’n maandoverzicht, het is gelijk een soort reflectiemoment voor mezelf haha.

Ik begon de maand met een nachtje weg naar mijn geliefde Utrecht! Dit had ik cadeau gedaan aan vriendinnetje Caroline voor haar 30e verjaardag (dat ze later dit jaar 32 wordt negeren we even haha, let’s blame covid!).

We kwamen op vrijdag aan en aten bij een van mijn favoriete restaurants: Kimmade. Lekker Vietnamees (een van mijn favoriete keukens), veel vega(n) opties en niet duur!

Daarna drankjes bij m’n favoriete wijnbar (waar ik ‘vroegah’ wekelijks te vinden was): Lefebvre.

En cocktailssss. Dit is Caro trouwens, die ken ik van het werken op de surfkampen van een aantal jaren geleden.

Op zaterdag liet ik Caro al m’n favoriete plekken zien, inclusief alle leuke boetiekjes en winkels vol hebbedingen. Zo leuk om weer in Utrecht te zijn! Ik ken het nog steeds op m’n duimpje, maar ik voel me wel weer toerist i.p.v. inwoner.

Aan het eind van de dag waren we weer in Antwerpen en had ik meteen een datenight op de planning staan: we aten bij een fout (maar stiekem toch leuk) toeristisch Italiaans restaurant en gingen daarna naar de film. We zagen Babylon, die errrrg lang duurde maar wel tof was!

Op zondag had ik een opruimwoede, en maakte ik de hele koelkast schoon. Ik liet het al in het vorige dagboekje weten, maar sinds het nieuwe jaar ben ik opeens helemaal ✨organized✨. Ik had dus echt zin om de koelkast van voor tot achter een sopje te geven he?

Ondertussen gaf m’n vriend ons toilet een laagje verf. Het is de kleur Holy Terra van Colora, een mooie warme tint waarmee je in Marokko waant. Lijkt me wel een goede vibe om in te kakken ;-)

Ook kreeg Freek z’n eigen kamertje! Als je dit nog niet gezien had, check dan even de reel die ik ervan maakte. Zo cute dit haha. Hij slaapt er echt!

Op maandag kwam een collega uit Amsterdam helemaal naar België, omdat we werkafspraken in Gent hadden. Gent blijft zooo’n mooie stad he, ik denk nog steeds m’n favoriete stad in België.

Zelf zat ik later die week weer in Amsterdam voor werk. Ik ga gemiddeld 1-2 x per maand naar Amsterdam, meestal dezelfde dag heen en terug (thank god voor de goede en snelle verbinding met de Thalys!). Meestal probeer ik het te combineren met een etentje met vrienden, zoals hier met Arthur: een oud-huisgenoot & BFF. We aten kaasfondue bij Bern en dat was zo gezellig! Aanrader. Er kwam een man langs die vroeg of we een polaroid wilden en toen dachten we: waarom ook niet. Haha, love deze spontaniteit.

Het was een week met lange werkdagen, dus op vrijdag sliep ik lekker lang uit met deze knuffelbeer.

Op zaterdag gingen we op en neer naar Nederland, voor de 69e verjaardag van mijn vader. Ook kon ik eindelijk eens het kapelletje dat hij heeft laten bouwen goed bekijken. Het is een kapelletje in naam van Franciscus, patroonheilige van de dieren. Veel mensen komen hier een kaarsje opsteken voor hun (huis)dier. Er ligt ook een klein gastenboekje waarin mensen hele mooie, ontroerende dingen schrijven.

Zondag was ik weer in zo’n productieve bui, dus besloot ik te ‘mealpreppen’: ik maakte enkele zakjes met ingrediënten voor een smoothie voor de vriezer. Zodat je deze direct uit de vriezer in de blender kan gooien en alleen nog maar wat water/yoghurt hoeft toe te voegen. Ideaal, want ik ben ‘s ochtends veel te lui om een smoothie te maken maar nu kost het letterlijk 1 minuut.

Ook maakte ik 2 freezermeals: een (vega) spaghetti bolognese saus en een curry (dit succesrecept). Beiden laten zich heel gemakkelijk invriezen, en door van dit soort zakjes te gebruiken (die ik weer hergebruik), kan je het ook nog eens heel plat bewaren. Zo past er veel meer in mijn mini-vriezer dan wanneer je het in bakjes doet. We zijn vaak te lui/moe om te koken, en bestellen dan al snel iets. Maar dat is veel te duur. Dit haal je uit de vriezer, ontdooit heel snel omdat het zo’n dun pakketje is en door er zelf nog rijst of pasta bij te maken voelt het gewoon als een verse maaltijd. Ideaal als je het mij vraagt!

Misschien deel ik er nog wel een blogje over met tips, aangezien ik via Instagram er wel wat vragen over kreeg. Dit is ook heel handig voor mensen die een baby verwachten. Dan hoef je tijdens de kraamweek niet aan koken te denken!

De rest van die zondag was trouwens lekker lui. Wat heerlijk dat we zo’n knuffelkat hebben haha.

Op maandag vierden m’n vriend en ik Valentijdsdag. Sowieso een groot commercieel feest, but I love it. Ik gaf m’n vriend 3 maanden abonnement op de bioscoopcadeau. Wat ook een beeeetje een cadeau voor mezelf was, want ik heb al zo’n abonnement. Nu kan hij met mij mee naar de bioscoop! We zagen de film After Sun en die was PRACHTIG. Ik weet nu al dat deze gaat eindigen in mijn top 5 van 2023. Op mijn Instagram houd ik trouwens een overzichtje (met mini review) bij van alle films die we dit jaar zien. Mocht je nog inspiratie nodig hebben voor een toffe film…

Op dinsdag gingen we eten bij vrienden, waar we waren uitgenodigd voor een spelletjesavond. We speelden El Dorado en dit was ZO leuk! Uiteindelijk speelden we 2 potjes (het 2de potje met een uitbreidingsset) en waren we pas om 01:15 thuis haha. En dat op een doordeweekse avond, lol. Het spel was zo leuk dat we het meteen ook zelf hebben gekocht met een kortingsbon die we nog hadden liggen.

Die week was ik ook weer in Amsterdam. Altijd fijn om een dagje onder mijn collega’s te zijn :-)

Op vrijdag kwamen vrienden eten. Omdat ik een drukke week had gehad, besloot ik iets makkelijks te maken: pan-lasagne. Dat doe ik nog steeds volgens dit recept (maar inmiddels met vegetarisch gehakt ;-)). Dit is echt een super simpel gerecht, want je moet alles gewoon in een pan doen en dan laten sudderen. Ideaal dus ook als je eters over de vloer hebt, want je hoeft niet de hele tijd in de keuken te staan. Er werd meerdere keren opgeschept, dat is altijd een goed teken.

En we haalden dus ons gloednieuwe El Dorado spel erbij, en ook hier werd tot na middernacht gespeeld. Echt, ik link ‘m nog eens want het is zo’n aanrader. Het lijkt een heel ingewikkeld spel omdat er allemaal dingetjes bij zitten, maar je leert het eigenlijk heel snel. Het is een combinatie van strategie en geluk, wat ik zelf altijd het leukst vind.

Op zaterdag kwam onze fancy design bruiswatermachine binnen. Dat hadden we eerder die week bij die vrienden zien staan en m’n vriend was meteen verkocht. Bruiswater is z’n favoriete drankje (ja, haha) en we hadden ooit wel een sodastream maar die was zo groot en lomp en plastic (en ook heel erg mintgroen – ik had deze ooit gratis ergens bij gekregen) dat we die altijd wegmoffelden in een kast en daardoor eigenlijk nooit gebruikten). Nu staat ie mooi in het zicht en wordt er weer heel vaak bruiswater gedronken!

Ik ging de stad in voor verse tulpjes, paaseitjes (het was 1 + 1 gratis!) en creëerde dit gezellige voorjaarstafereeltje bij ons op tafel. Ik kan echt niet wachten tot het weer echt zonnig wordt!

Ondertussen ging mijn vriend samen met zijn vader verder met ons toilet (ja, verschil moet er zijn haha). Kijk hoe mooi het er nu uit ziet met de tegeltjes! Het moet nog gevoegd worden en de plinten moeten terug, en dan is onze wc makeover klaar! Ik vermoed dat ik jullie het eindresultaat in een volgend dagboekje kan laten zien.

‘s Avonds gingen we uit eten bij Veranda, ter ere van het jubileum van mijn schoonouders. Dit was zo lekker! Echt een aanrader (en om op je lijstje te zetten als je iets te vieren hebt). Kanye West en Dua Lipa hebben hier ook eens gegeten, terwijl het dus echt een beetje in een buitenwijk van Antwerpen ligt.

Op zondag hield ik me weer bezig met nieuwe mealpreps…

En vulde ik onze theevoorraad aan (want Clipper was in de aanbieding).

Ik ging afgelopen maand ook langs de dokter, omdat ik het afgelopen jaar weer vaker de neiging tot flauwvallen heb (en in november daadwerkelijk flauwgevallen was). Als je me al lang volgt, weet je dat ik dit vaker heb en in 2015 zelfs ook een periode heb gehad waarin ik vaker flauwviel. Het werd even wat rustiger, maar nu ik weer vaker (zonder een voor mij duidelijk aanwijsbare reden) (bijna) flauwviel, leek het me goed om het eens te onderzoeken. Dus ik liet bloedprikken, moest wat neurologische tests doen en zelfs een hartfilmpje laten maken. Wat blijkt: ik ben kerngezond. Haha. Geeen idee waar het door komt. Herkent iemand anders dit?

Ik kocht dit harnasje voor Freek, zodat hij dit voorjaar misschien eens met ons naar het park kan of een wandelingetje kan maken. Hij kan bij ons naar buiten aan de achterkant, daar zijn allerlei kleine tuintjes op elkaar aangesloten en kan hij niet echt ‘weg’. Maar hij is zo nieuwsgierig naar het leven achter de voordeur, dat ik eens wil kijken of ‘ie dat leuk vindt. Met dit harnasje aan vond ik ‘m net een soort mini brandweerman haha.

Het laatste weekend van februari organiseerde ik een ‘swapparty’: ik nodigde wat vriendinnen uit (en moedigde hen aan om ook een +1 een mee te nemen, zodat je op die manier ook weer nieuwe mensen leert kennen) en vroeg iedereen om wat items mee te brengen. Naast kleding konden er dus ook boeken, spelletjes en interieuritems worden geruild. Dit was zo leuk, wil ik zeker nog eens vaker organiseren!

Mijn buit: een jurkje, sweater en vrolijk t-shirt, een spelletje en mooie espressokopjes (waarvan er maar 1 exemplaar op de foto staat). Tof toch?

Aan het einde van de middag stapte ik meteen in de auto met Alizée, die ik ken van mijn eerste surftrip, om op bezoek te gaan bij een vriend die we ook kenden van de eerste surftrip. We gingen helemaal naar Luik, waar ik alleen nog maar doorheen of voorbij gereden was. Uiteraard moesten we de beroemde trappen beklimmen.

We bleven logeren en de volgende ochtend brunchten we nog met z’n tweetjes in Luik, om daarna door te rijden naar Utrecht. Het was een kort bezoekje aan Luik, wat zeker smaakt naar meer! Hebben jullie nog leuke tips en/of adresjes voor Luik? Ik wil hier nog wel eens terugkomen.

Van Luik naar Utrecht is 2 uur rijden, dus maakten we een stop voor een iced latte en maakten we deze basic bitch foto haha.

Het was een flitsbezoekje, want we waren in Utrecht voor een reünie van de eerste surftrip. Zo leuk dat dat contact met al die meiden nog steeds zo goed is. Alizée was nog nooit eerder in Utrecht geweest, dus ik loosde haar snel langs mijn favoriete spots – waaronder de beste frietjes van het land bij Dapp.

Na de reünie (die super gezellig was!) liet ik Alizée nog kennismaken met mijn favoriete Hollandse snack: een broodje (vega) kroket. Had ze ook nog nooit gehad! Yum.

En de laatste foto van februari: langzaam maar zeker komt er weer zon in onze tuin!! M’n vriend gaat komende maand aan de slag met de tuin om er wat meer groen in te verwerken (dit is nog hoe de vorige bewoners de tuin hadden ingericht). Dan wordt het nog een fijner plekje.

Zo, en dat was februari. Als ik het zo terug zie, dan denk ik: mennnnnn wat tripjes heb ik gemaakt deze maand haha. Daarnaast was het ook onwijs druk op werk waardoor ik ook wat avonden heb overgewerkt. Ben nu wel echt kapot en heel erg toe aan vakantie. Gelukkig ben ik vanaf vrijdag weer op surftrip, heel veel zin in een weekje zon, zee en surf! Wil je daar een beetje van meegenieten, check dan zeker het Instagramaccount van mijn surftrips.

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 11 reacties

 1. Anne

  Heerlijk om te lezen en DIE KAMER VAN FREEK! Veeg me op. Vind het geweldig en ontroerend en alles tegelijk.

 2. Silke

  Zo veel leuke plekken die je hebt bezocht deze maand! Leest inderdaad als een maand die eigenlijk 3 maanden was ofzo, tof om te zien. Ik herkende ook gelijk “mijn” Gentje, ook nog steeds zo’n fan van de stad. Jouw mealpreppen is heel motiverend, net als de propere koelkast – meteen zin om te gaan opruimen! Ben je tevreden van die scrubdaddy? Ik zie daar soms dingen over verschijnen en ben wel benieuwd naar of dat nu echt zo’n meerwaarde is.

  1. Ja, ik ben wel tevreden van die scrubdaddy, vooral fijn dat hij dus vrij hard is (maar geen krassen maakt) bij koud water, en zacht bij warm water. En hij kan gewoon in de vaatwasmachine! Goed, uiteindelijk koste het €3,50 ofzo, dus je valt er ook geen buil aan!

 3. Irene

  Dat flauwvallen heb ik ook een tijd gehad door hyperventilatie. Soms ademde ik zonder het zelf door te hebben helemaal verkeerd, vooral ook in drukke periodes (want het was niet zo dat ik in een zakje moest blazen ofzo, niet het cliché hyperventileren). Misschien komt het daardoor?
  Leuk dat je zoveel Clipper thee hebt gekocht. Die Happy Mondays is een grote favoriet hier.
  En leuk idee, zo’n swap party! Dat wil ik ook wel een keer doen!

 4. Siroon

  Waaauw wat een maand! Inderdaad alsof er 2 dagen in 1 dag zaten. Wat heerlijk. Benieuwd naar alle home renovations de komende tijd :)

 5. Lesley

  Oh die El Dorado ga ik opzoeken! Nog nooit van gehoord, maar ben grote fan van 999 Games. En die Leonidas-paaseitjes heb ik ook ingeslagen haha, zit inmiddels al aan de gratis zak.

 6. Nicole

  Volgens mij heb ik je gezien bij je bliksembezoek aan Utrecht, in de bus vanaf Science Park (wat ik hardnekkig De Uithof blijf noemen), kan dat? Ik was ook weer eens een middagje in Utrecht :)

  Wel vervelend dat je je soms niet lekker voelt, hopelijk helpt wat rust.

Geef een reactie