Badkamerinspiratie: van trends tot tijdloze designs

badkamerinspiratie

Waar vroeger de badkamer vooral een praktische ruimte was, is het nu echt onderdeel van je interieur. De een maakt er een home spa van, de ander gaat voor het gevoel alsof je elke dag in een hotel slaapt. Wij kochten 1,5 jaar geleden ons huis met prima badkamer, maar een die niet helemaal in onze stijl is. We moeten nog even doorsparen voordat we de badkamer van onze dromen kunnen realiseren, dus tot die tijd pin ik er op los en verzamel ik alvast inspiratie. In deze blog deel ik mijn favoriete badkamerinspiratie met je.

Gebruik trends als inspiratie

De afgelopen jaren zag je vooral veel strakke, moderne badkamers voorbij komen. Soms met een industriële look of zelfs volledig in zwart afgewerkt. De laatste tijd lijken de trends wat zachter: gebruik van natuurlijke vormen en materialen en minder harde kleuren. Heb jij een strakke badkamer en ben je er een beetje op uitgekeken? No worries, je hoeft niet gelijk je hele badkamer te verbouwen. Vaak kun je met kleine aanpassingen (een andere kleur verf of nieuwe accessoires) een hele nieuwe look & feel creëren. Beschouw de trends in deze blog niet als holy grail, maar gebruik ze als inspiratie om je badkamer een make over te geven.

Organische en ronde vormen in de badkamer

De afgelopen 2 jaar waren organische en ronde vormen al een enorme interieur trend, inmiddels is deze ook doorgedrongen tot de badkamer. Wat houdt dat precies in? Denk aan ronde wastafels en waskommen, ovale baden en ronde kranen. Geen budget voor een volledige badkamerrenovatie? Laat de ronde vormen dan terugkomen in je accessoires: denk aan een ronde spiegel, een badmat in organische vorm of ronde tegeltjes.

Warme tinten voor een mediterrane sfeer

Marokko is een van m’n favoriete reisbestemmingen: de vriendelijke mensen, het heerlijke eten en of course de surfspots vind ik geweldig. Bovendien is Markko 1 groot interieur walhalla. Wij hebben onze wc omgetoverd tot een stukje Marokko door de muren in een mooie terracotta kleur te schilderen. Deze tint geeft een heerlijke warme sfeer – perfect ook voor de badkamer  – en brengt je als het ware in een mediterraans klimaat. Combineer terracotta met witte en beige tinten voor een frisse en lichte uitstraling en maak af met mandjes van zeegras en gedroogde palmbladeren als accessoire. Maak het écht warm door infrarood verwarming te plaatsen. Deze stijlvolle verwarming neemt weinig plek in en zorgt toch voor een warm mediterraan sfeertje.

Hout voor een warme en natuurlijke uitstraling

Passend bij deze warme tinten zijn natuurlijke materialen zoals hout. Hout geeft een warme en natuurlijke uitstraling aan de ruimte en zorgt voor een gezellige sfeer. Voeg hout toe aan je badkamer met bijvoorbeeld dit badmeubel van Tegeldepot of via een mooie houtlook tegel. Het voordeel van houtlook tegels is dat je ze gemakkelijk kan schoonmaken en ze goed tegen vocht kunnen. Heb je geen mogelijkheid om grote veranderingen aan te brengen in je badkamer? Geef je badkamer dan een natuurlijke look door houten accessoires toe te voegen. Denk aan een houten schapje voor plantjes, houten opbergbakjes of een houten badplank.

Reliëf en textuur voor meer diepte en spanning

Een van de belangrijkste badkamertrends van 2023 is het gebruik van reliëf en textuur in de badkamer. Door producten met een reliëfje of textuur te kiezen, geef je de badkamer meer diepte en spanning. Denk bijvoorbeeld aan tegels met een reliëf, een meubel met een 3D-front, of lampen met een ribbel in het glas. Hierdoor creëer je een speels en interessant effect dat je badkamer net wat spannender maakt.

Het is duidelijk dat de badkamer steeds meer een belangrijk onderdeel van het interieur wordt en dat er volop mogelijkheden zijn om deze ruimte een persoonlijke touch te geven. Je hoeft echter niet altijd groots te verbouwen om je badkamer een nieuwe uitstraling te geven, kleine aanpassingen zoals het toevoegen van accessoires of een nieuwe verflaag kunnen al een groot verschil maken. Gebruik deze trends als inspiratie om je eigen droombadkamer te creëren.

Dit artikel kwam tot stand met behulp van Tegeldepot.

Leuke blog? Geef 'm een 💚