Dagboekje maart: eindeloze winter & de 2e girls surf week in Marokko!

Februari vloog voorbij, en zo ook maart. Nou scheelde het dat ik een dikke week op surftrip was – dan vliegt de tijd ook snel ;-) Dus hier ben ik weer met een nieuw dagboekje, een overzicht van de maand maart!

Ik begon de maand met een paar dagen Amsterdam. Ik had wat werkafspraken in Amsterdam (o.a. bij onze super toffe klant Too Good To Go!!) en het is altijd fijn om m’n collega’s weer te zien!

Ik logeerde bij een oud-collega die onlangs van Antwerpen naar Amsterdam verhuisde, naar een kei mooi appartementje midden in de stad. Dit was zooo leuk! Ik weet niet of ik in Amsterdam zou kunnen wonen, ik vind het vrij groot en prijzig, maar zo een paar daagjes op bezoek vind ik altijd super leuk.

Maart betekent ook dat de winkels weer vol paaseitjes liggen, dus haalde ik een grote zak met alle smaken bij Leonidas. Yum.

Ik ging uit eten met Karlien, m’n confidance queen. Door drukte heb ik de afgelopen weken wat confidance lessen gemist, maar na mijn vakantie in april wil ik het weer oppakken.

En ik ging uit eten met m’n vriend. Hij was 10 dagen op surftrip geweest en na 5 dagen zou ik zelf op surftrip vertrekken. Dus eventjes quality time inplannen ;-) We aten bij Briquet in Antwerpen, was erg lekker!

En uhm hallo, sneeuw?? Dit was de woensdag voordat ik op surftrip naar Marokko vertrok. Ik had ZO veel zin in zon en warmte, al helemaal na het zien van dit pak sneeuw.

Van The Lekker Company kreeg ik precies op tijd een setje zonnebrand en lippenbalsems binnen. Heerlijke natuurlijke producten, cruelty free, verpakt in gerecyclede materialen en zoals de naam al doet vermoeden: gemaakt in Nederland. The Lekker Company is net als het bedrijf waar ik voor werk een B Corp, iets waardoor ik instant fan ben. Deze fijne producten bewezen zich zelf: smeert super goed uit. Zeker die zonnebrand is een aanrader: doordat het een vaste balm is in een potje, kan die gewoon mee in je handbagage. Het lijkt een soort witte crème, maar smeert doorzichtig uit op je huid.

Ze stuurden dit op om te vieren dat de lippenbalsems vanaf nu ook in de kruidvat in België te koop zijn. Maar ik mocht ook deze kortingscode met jullie delen: LEKKERXLASTDAYSOFSPRING20, hiermee krijg je 20% korting in de webshop.

Vrijdagochtend vertrok mijn vlucht heeel vroeg, waardoor ik rond de middag aan kwam in de Yogi Surfer.

Home away from home! Ik vertrok expres 2 dagen voordat mijn surftrip startte, zodat ik nog even kon relaxen en bijkomen van een hele drukke maand op werk. En vanaf zondag was het een week vol…

surf (wat soms ook gewoon wachten op de golven is ;-)),

lekker eten en mooie zonsondergangen,

en heeeel veel sproetjes erbij is!

Ik had weer een fantastisch leuke groep meiden, er gingen zelfs 2 meiden van de eerste groep opnieuw mee. En hier zie je mij helemaal in m’n element: iedereen aanmoedigen om de beste golven te pakken!

Een bezoekje aan de souk mocht ook deze trip niet ontbreken, ik nam zo’n vintage roze poef mee, die je hier boven op de stapel ziet liggen.

En na een paar dagen voelde ook de groep meiden als een hechte club vriendinnen. Dat vind ik misschien nog wel het leukste aan mijn surftrips <3

Meer weten over de surftrips? Lees hier het uitgebreide reisverslag dat ik de vorige keer schreef, of check de Instagrampagina (met allemaal korte filmpjes) hier. Van 23-29 april organiseer ik voorlopig de laatste surftrip en er zijn nog 2 plekjes vrij! Dus twijfel je nog om mee te gaan? This is your sign ;-) Of heb je een avontuurlijke vriendin voor wie deze surftrips echt iets zijn? Tip haar dan mijn reis :-)

Toen ik thuiskwam was ook onze wc make-over (in Marokkaanse stijl ;-)) bijna af. De mandjes rechtsboven nam ik ook mee uit Marokko.

Tijdens zo’n weekje surfen verbrand je heeeel wat calorieën, die moesten er natuurlijk weer aangegeten worden ;-)

M’n vriend verraste me door deze paaseitjes in ons huis te verstoppen haha.

Op mijn vrije vrijdag ging ik lunchen met een vriendin bij Kyro, een nieuwe aziatische broodjes tent op ‘t Zuid. De broodjes waren zo groot als m’n hoofd, maar wel erg lekker!

‘s Avonds at ik bij m’n fellow catparent & oud-collega Eva. Was helemaal vereerd dat haar verlegen kat Lucy gezellig tegen me aankroop.

Een van de weinige zonnestralen die ik deze maand vastlegde. HALLO ZON, WAAR BEN JE? Als het goed is wordt het vanaf morgen écht zonnig – nu nog een lekker temperatuurtje erbij..

Wij zijn alvast begonnen met onze tuin zomerklaar te maken. Tijdens mijn surftrip heeft m’n vriend een deel van het kunstgras (wat de vorige bewoners erin hebben gelegd) verwijderd. Dat was een enorme klus, omdat er allemaal cement eronder lag. We hebben nu een brede border waarin we allemaal plantjes, bloemen en zelfs een boompje hebben geplant! Die enorme berg afval linksachterin hebben we gistermiddag opgeruimd: emmertje voor emmertje door het huis naar de aanhangwagen zodat het gedumpt kon worden bij het containerpark. Man, wat een rotklus was dit (en ook nog in de regen!). Maar onze tuin belooft nu wel heel erg mooi te worden – keep you posted!

Katten en dozen.. z’n nieuwe favoriete plek ;-)

Vrijdagochtend had ik een super leuke afspraak: voor een samenwerking met Juttu (een van mijn favoriete winkels in Antwerpen) kreeg ik een personal shopping sessie! Je kunt deze gratis boeken via hun website en het was zooo leuk. Ik heb een hekel aan winkelen, dus het was heel fijn dat iemand anders voor mij al wat leuke setjes had samengesteld. Bovendien paste ik zo ook wat dingen buiten mijn comfort zone, zoals die jeans pak (wat ik uiteraard meenam, hoe gaaf is ‘ie?). Ik maakte een filmpje op Instagram waarin je nog meer outfits voorbij ziet komen, check ‘m hier.

‘s Middags lunchte ik met een vriendin, met cheesecake. Yum.

Dit weekend zijn we dus bezig geweest in de tuin. Ik hoop dat het snel mooier weer wordt zodat we de tuin echt kunnen gaan aankleden en er lekker van kunnen genieten. Buiten werken, koffietje in de tuin doen, met vrienden in de tuin eten… ik had echt een beetje een winterdip afgelopen maand, omdat de lente maar niet begon. Ik weet dat ik super verwend ben omdat ik alsnog een heerlijk weekje naar de zon ben geweest (en er nog een op de planning staat!), maar ik wil juist zo graag in lekker zonnetje hier!

Vandaag is het nog bewolkt in België, maar als het goed is komt de zon vanaf morgen echt. Let’s hope so ;-) Dan hoop ik volgende maand heel veel foto’s van onze tuin te kunnen delen ;-)

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 6 reacties

 1. Johanna

  Leuk overzichtje weer. Overigens de rand van zulke dozen kunnen in de loop der tijd extreem scherp worden, en we denken dat onze kat zich daaraan gesneden heeft. (zijn niet 100% zeker). We hebben de door door iets anders vervangen. De sneden waren er, en koste ons een paar dierenarts bezoeken…..

 2. Marjoleine

  Zo leuk je surftrip! Heerlijk dat je daar al iets eerder was en even kon aarden, ondanks dat het denk ik heel leuk is lijkt het me ook onwijs vermoeiend. En jullie tuin zal vast heel mooi worden :) Keep us posted!

  1. Will do! Nog even wachten tot aan mei, dan hebben we echt goed zon in de tuin en kan ik mooie foto’s maken. Hopelijk hebben we tegen die tijd ook een leuke tuinset uitgekozen!

 3. Heidi

  Wat leuk dat surfen, is ook iets dat ik graag zou willen doen en kunnen.
  En al dat heerlijk eten.

Geef een reactie