Dagboekje april: dagje Brussel, surftrip 3 & eindelijk voorjaar!

Ga er maar voor zitten, dit dagboekje bevat meer dan 60 foto’s ;-). Beginnend in de regen (oh wat had ik een dip door het slechte weer), maar eindigend met een heeel blij koppie in de zon. Hopelijk is de lente nu echt begonnen!

Ik moet zooo lachen om deze foto haha. Het eerste weekend van april stond in het teken van onze tuin. Zoals je ziet ligt daar een lap kunstgras. Niet onze eerste voorkeur, maar omdat de tuin vlak voordat wij ons huis kochten helemaal was heraangelegd, besloten we slechts een kleine tuinverbouwing door te voeren. Tijdens mijn vorige surftrip had m’n vriend een groot stuk kunstgras verwijderd, om plaats te maken voor plantjes en bomen. Onder dat kunstgras lag een laag beton wat op een hoop in onze tuin lag. Omdat we geen ‘achterom’ hebben, moesten we dit allemaal emmer per emmer, door ons huis via de voordeur afvoeren. En het was ook nog kutweer die dag haha. Wat een rotklus, maar ik ben heel blij dat we het gedaan hebben!

Gelukkig chillden we de day after met deze heerlijke brunch, verzorgd door een van mijn favoriete winkels Juttu waar ik een samenwerking mee had. Alvast een generale repetitie voor de Paasbrunch ;-)

Dit was een van mijn favoriete items die ik meenam bij Juttu: een jeanspak van Sessùn. Ik had dus een personal shopping moment, wat iedereen gratis kan boeken bij Juttu. Echt een aanrader, want daardoor pas je ook eens dingen die je normaal misschien niet zo snel zou aantrekken.

Het bleef echt kutweer. Uit wanhoop probeerde ik zomerse gerechtjes zoals deze gegrilde nectarines met burratta klaar te maken, maar het liefst had ik die natuurlijk in het zonnetje in de tuin opgegeten. Ik kreeg echt een beetje een dip van het slechte weer (wie niet), en dan was ik nog verwend met mijn trip naar Marokko.

Dus dan deden we maar spelletjesavonden, met onze vrienden & achterburen. Hier speelden we van 17:00 tot na middernacht haha. Dit is nog steeds het spel El Dorado, maar dan met allerlei uitbreidingen. Echt een aanrader.

Ik werkte op m’n vrije vrijdag, want m’n collega uit Amsterdam kwam op bezoek om wat dingen voor te bereiden voor een event dat later in april plaats zou vinden. Ik doe PR voor Ecover en namens hen hebben we een super toffe campagne bedacht: iedereen die deze maand iets inbrengt in een van de 120 Kringwinkel filialen in Vlaanderen, mag gratis 1l (af)wasmiddel van Ecover vullen in een zelf meegebrachte fles. Want waarom een fles omsmelten tot een nieuwe fles, als je de fles perfect nog eens kan hergebruiken? Tof he?

Tijdens ons winkelbezoek spotte ik deze gezellige bordjes, de onderste met alle bloemetjes nam ik mee naar huis.

Het was een lange extra werkdag, dus dat compenseerden we door te gaan lunchen bij Pilar op ‘t Zuid. Je móet daar de frietjes bestellen, die zijn zooo lekker.

‘s Avonds ging ik met mijn vriend en schoonouders uiteten bij restaurant Essen. Aanrader! Tof interieur, vriendelijke bediening en heerlijk eten (met veel vega opties!).

Ik vroeg m’n moeder of ze babyfoto’s van me kon doorsturen, want ik ging naar Utrecht voor de babyshower van mijn BFF! Dit ben ik als baby in 1992, lief he?

M’n BFF is echt een foodie, net als haar moeder en enkele van haar vriendinnen. Geen plak cake dus op haar babyshower maar allemaal lekkere hapjes!

En gelukkig ook geen rare spelletjes, maar wel: babyfoto’s raden! Het duurde nog verrassend lang voordat ze mij herkende haha. Het was een gezellige middag, ze had de babyshower totaal niet zien aankomen dus dat was natuurlijk het leukst. Ik vind het nog steeds zo grappig om m’n BFF die ik door dik en dun (haha) ken nu opeens met een bolle buik te zien. Ben heel benieuwd hoe ze als moeder gaat zijn, en nog nieuwsgieriger naar de cutiepie die er straks uit haar komt haha.

Die zondag was het Pasen. Dat vierden we met een brunch met de familie van mijn vriend bij ons thuis.

Mijn schoonvader maakte deze schattige broodjes zelf.

We sloten de dag af met een wijntje op het terras in Scheveningen, want ik had als verrassing een nachtje weg geboekt voor m’n vriend. Hij had het totaal niet zien aankomen, dus dit was heel grappig.

We gingen de volgende ochtend namelijk naar de Keukenhof haha! Hier was ik nog nooit geweest. Ik wist dat m’n vriend dit leuk zou vinden, omdat hij de afgelopen weken zo bezig geweest met nieuwe plantjes en bloemen voor onze tuin. Ik maakte een minivlog van deze dag, bekijk ‘m hier.

Ik was afgelopen maand ook 1 dagje op kantoor in Amsterdam. Ik probeer het meestal 2 keer per maand te doen, maar het was de laatste tijd zo druk dat het lastig te plannen was. Altijd gezellig daar :-)

Het tweede weekend kwam m’n broer op bezoek. Op vrijdag crossten we heel Antwerpen door op stepjes. Uiteindelijk hebben we zo’n 10km gedaan? Hahaha. Ik heb ‘m in ieder geval alle highlights kunnen laten zien.

De volgende dag gingen we naar Brussel. Daar was hij nog nooit geweest, en ik vind het altijd leuk om de ‘andere kant’ van Brussel te laten zien. Op het nieuws zie je vaak negatieve dingen, of enkel dingen over het Europees Parlement. Maar Brussel is super veelzijdig en heeft echt een Frans sfeertje, wat gelijk voor vakantiegevoel zorgt. We bezochten alle toeristische plekken..

… maar we doken ook onze favoriete wijken in. We hadden zo’n geluk met het heerlijke zonnetje!

Uiteraard mocht een wafel niet ontbreken haha.

Die zondag voelde als een ultieme millennial dag. Ik startte met deel 2 van mijn keramiek workshop, waarbij we onze creaties gingen glazuren.

Daarna hopte ik even m’n favoriete boekhandel binnen om dit ultieme millennial boek te halen wat letterlijk iedereen aan het lezen was – zelfs de vrouw voor me rekende het boek af haha.

Daarna ging ik met m’n vriend op zoek naar een tuinset. Nu onze tuin mooi opgeknapt is, willen we er ook lekker kunnen zitten. We kwamen uiteindelijk bij deze zet uit, maar dan met de lichte kussens en rechts zal de leuning wat lager zijn. Hij lag heerlijk en wordt hopelijk binnen nu en 3 weken geleverd. Kan niet wachten om hier ‘s ochtends een koffietje te doen en in de avond te loungen.

Onderweg naar huis stopten we bij de mac om de McPlant te testen. Deze is gemaakt met een Beyond burger en dus sowieso heel erg geslaagd!

En ‘s avonds gingen we naar de bios! We zagen John Wick 4. Blijven intense, maar goede films.

En na een paar dagen knallen op werk mocht ik weer naar Marokko voor een tweede girls trip. Doordat ik wat extra vrijdagen had gewerkt, kon ik wat extra dagen vrijpakken voor de nieuwe girls week zou beginnen.

Zo kon ik zelf nog een beetje surfen maar ook lekker niksen en gewoon genieten van het zonnetje – iets wat ik zooo miste in België!

Vriendinnetje Judith was mee, wat het extra gezellig maakte, en ze bezorgde me heel wat prachtige plaatjes! Sinds het nieuwe jaar is ze volledig zelfstandige, je kunt bij haar terecht voor social media management (zowel creatie als beheer) maar ook voor prachtige foto’s zoals je kan zien. Check haar Instagram voor haar portfolio ;-)

En na nog een dagje lekker chillen bij het zwembad, maakte ik me op voor een nieuwe girls surf week. Ik vind het zo leuk hoe dit redelijk spontaan is ontstaan, maar nu echt een van m’n favoriete projecten ever is. Het samenbrengen van een groep vreemden die door de week verandert in een hechte club is echt fantastisch.

Zo’n eerste avond is altijd even aftasten, al was deze groep bijzonder gezellig haha. Vanaf moment 1 was iedereen met elkaar aan het kletsen. En na de eerste surfles is het ijs direct gebroken.

Naast de surf is er natuurlijk ook genoeg tijd om lekker te chillen, smoothie bowls te eten, te slenteren door surfdorpjes en te shoppen op de Souk. Ik ging naar huis met dit leuke enkelbandje (en een tapijtje haha). Mocht je ook een keer mee willen, check dan het Instagram account van de girls surf week. Abonneer je op de mailinglist via de link in bio en hoor als eerste wanneer er een nieuwe trip plaatsvindt!

Zoals ik al zei: aan het einde van de week zijn we allemaal besties!

Nog een laatste surfsessie en toen was het alweer tijd om naar huis te gaan…

Je zou denken dat het op den duur gaat vervelen, maar echt elke reis is anders. Het wordt juist steeds moeilijker om afscheid te nemen, omdat de vriendschappen steeds hechter worden. Het voelt echt als m’n tweede thuis.

Al is het ook altijd heeeel fijn thuiskomen bij m’n boys <3

Ik hoop dat komende maand de zon zich echt laat zien, zodat we lekker kunnen genieten van onze tuin. Alle plantjes en bomen die we hebben geplant beginnen al goed te bloeien. Bovendien heeft mei altijd lekker veel vrije dagen… En het is voor mij aftellen tot mijn verjaardag, hét event van het jaar hahaha. Ik heb er zin in. Tot volgende maand!

liefs marlous

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Elianne

  Prachtige foto’s en mooie genietmomenten !

 2. Siroon

  Wat een heeeerlijk dagboekje! Zoveel gedaan, prachtige plaatjes en gewoon leuk om weer te lezen. Ik heb op je aanraden ook de personal shoppingsessie bij Juttu gedaan en ik vond het geweldig!! Ze pakte ook het spijkerpak voor me uit het rek en ik was instant verliefd ;) terwijl ik die zelf nooit gepast zou hebben! Anyway, leuk om weer te lezen! Je inspireert me om ook weer mn dagboekje te typen :)

  1. Haha wat leuk!! En wat goed dat je ook zo’n positieve ervaring had. Ik vind het spijkerpak ook écht wat voor jou haha. En yes, ik ga meteen spieken of je dat dagboekje al geschreven hebt ;-)

 3. Hester

  Yes, zo leuk dat we weer mogen meekijken! Ik zou Ok dan niet al bijna kopen omdat ‘ie in m’n interieur past, is dat een legitieme reden? ;-)

  Ik ben ook nog nooit voor de fun naar Brussel geweest (alleen een keer met de middelbare school, en toen lag de focus inderdaad op het Europese gedeelte). Mocht je ooit de zin hebben om een post te schrijven met een soort ‘gids’ voor twee dagen Brussel (waar ontbijten/wat zien/welke wijken ingaan) dan zou ik ‘m 1 op 1 na durven te volgen denk ik, haha.

 4. Wat heerlijk om lekker tijd in de zon door te brengen! En tof dat je nog wat extra dagen voor de trip had – lijkt me inderdaad leuk om te zien hoe de groep van vreemden naar hechte vriendschappen verandert :D

  1. Haha ja, inmiddels kan ik patronen herkennen. Echt heerlijk om van een afstandje alles te zien gebeuren, en het gaat telkens op min of meer dezelfde manier.

 5. Heidi

  Super mooie foto’s.
  Ik ken het gevoel,.hier moeten we ook steeds door ons.huis gaan met alles voor de tuin en zelf voor ons vuilbak.
  Wat lekker eten allemaal.
  O, surfen. Is iets dat bij mij op mijn verlanglijstje sta. Zou dat ook heel graag kunnen.

Geef een reactie