3 x duurzame relatiegeschenken

duurzame relatiegeschenken

Nu de zomervakantie steeds dichterbij komt wordt het tijd om na te denken over afscheidscadeautjes of relatiegeschenken. Een bedankje voor de juf, of een kleinigheidje voor die partner waar je zo fijn mee hebt samengewerkt het afgelopen jaar. En ook zo’n relatiegeschenk wil je natuurlijk het liefst zo duurzaam mogelijk maken. Daarom hier enkele tips voor duurzame relatiegeschenken.

Duurzame relatiegeschenken zijn niet alleen beter voor het milieu, maar ook een manier om te laten zien dat je geeft om de ontvanger en de wereld om ons heen. Ook als je budget wat kleiner is, zijn er nog genoeg opties om een duurzaam en persoonlijk cadeau te geven. Hopelijk helpen de tips uit dit artikel je opweg!

1. Geef iets praktisch, maar maak het persoonlijk

Goed, balpennen en USB-sticks hebben we inmiddels wel genoeg. Maar een tote bag komt altijd wel van pas. Als extra boodschappentas, gymtas voor de kinderen of als klein opgevouwen extra zakje voor spontane winkelmomenten. Het leuke aan dit cadeautje is dat je ‘m heel persoonlijk kan maken: laat de tote bag bedrukken met een foto, je favoriete quote of je eigen bedrijfslogo. Maakt de ontvanger ook meteen reclame voor je ;-). Toch liever iets anders dan een tas? Een herbruikbare waterfles komt ook altijd van pas en laat zich ook gemakkelijk personaliseren!

2. Geef groen

Ik ken niemand die niet blij wordt van een plantje, bovendien kun je ook nooit genoeg planten hebben. Geen risico dus om iets te geven wat iemand al heeft, want bij planten maakt dat helemaal niet uit. Let er op dat de plant die je geeft genoeg ruimte heeft in z’n pot om te groeien. En heeft je ontvanger een tuin? Denk dan na over de juiste plant: eentje voor een zonnige tuin of juist in de schaduw, en het liefst winterhard zodat ze er lang plezier van hebben.

3. Geef een oneindig notitieboekje

Er zijn maar weinig mensen die al hun aantekeningen bewaren en jaren later nog eens door hun notitieboeken bladeren. Dat maakt het eigenlijk een wegwerpproduct. Tenzij je een ‘oneindig’ notitieboekje geeft: eentje waarvan je de pagina’s kan uitwissen. Ideaal voor korte krabbels en aantekeningen zoals een telefoonnummer dat je even moest onthouden. Wanneer je de aantekening niet meer nodig hebt veeg je de pagina schoon en begin je weer op nieuw.

Heb je een wat kleiner budget? Niet elk cadeau hoeft geld te kosten. Een persoonlijke playlist, een lijst met al je favoriete plekken & aanraders in de stad (als een soort persoonlijke travelguide) of gewoon een lief kaartje doet het ook goed. Zolang het maar met aandacht is uitgezocht. Op zoek naar nog meer duurzame cadeau inspiratie? Lees dan deze tips.

Deze blog werd geschreven in samenwerking met Giftcampaign.

Leuke blog? Geef 'm een 💚