Dagboekje mei: mijn leven als PR-adviseur

Sorrrrry, door een heerlijk uitgebreid verjaardagsweekend is het dagboekje van mei ietwat vertraagd. Meer over die verjaardag in het volgende dagboekje, nu eerst nog een terugblik op de maand mei!

Ik had al weken terug een kappersafspraak gepland staan voor begin mei. Na 2 surftrips gokte ik dat m’n haar wel wat TLC (‘tender, love & care) kon gebruiken. M’n vaste kapper zorgde ervoor dat m’n lokken er weer shiny en levendig uitzagen en voor het eerst in jaren wist ik de neiging om een bob te knippen in het voorjaar te onderdrukken. Ik vind m’n lange lokken namelijk best wel leuk, dus alleen de puntjes gingen eraf.

Tada, super happy mee. Voor iedereen in Antwerpen en omgeving: mijn kapper gaat voor zichzelf beginnen. Hij is echt de beste kapper ooit dus mocht je nog op zoek zijn naar iemand om je haar aan toe te vertrouwen… stuur me volgende maand een berichtje, dan deel ik de info met je ;-)

Mei stond voor mij in het teken van veel toffe acties van mijn werk. Ik werk as PR adviseur voor duurzaam impactbureau Blyde. In Nederland en België verzorgen wij PR voor duurzame merken zoals Too Good To Go, Swapfiets en bijvoorbeeld Ecover. Voor Belgisch schoonmaakmiddel Ecover hadden we een super leuke actie opgezet: de hele maand mei mocht je gratis een fles (af)wasmiddel hervullen bij de Kringwinkel, wanneer je spullen inbracht voor een tweede leven. Hoe tof is dat?

En voor Love Tomorrow, de stichting van festival Tomorrowland was ik aanwezig op de campus conferentie die werd georganiseerd speciaal voor studenten. Een hele dag vol interessante en inspirerende talks met als rode draad duurzaamheid en de toekomst. En dat in de prachtige Bourla schouwburg – heel erg tof! De dag sloot af met de nieuwe show van Lieven Scheire over AI – echt een aanrader. Heel tof dat dit mijn werk is 🙌

In juli vindt er trouwens een tweede editie van de Love Tomorrow conferentie plaats, ditmaal op het festival terrein van Tomorrowland. Weer een dag vol inspirerende talks, uiteraard muziek en een duurzame jobmarkt. De conferentie is bijna uitverkocht, dus als je er nog bij wil zijn moet je snel zijn – tickets hier ;-)

Het weekend bestond uit luieren in de stad: een van m’n lievelingsdingen om te doen met m’n vriend. Gewoon de stad in wandelen, ijsje halen, koffietje drinken… even bij de surfshop spieken want ik heb besloten: ik ga een eigen surfboard aanschaffen! Ofja: m’n eerste hard board. Ik heb al een hele mooie softtop, maar het wordt tijd voor een écht boardje zodat ik deze zomer lekker veel kan surfen!

Het werd een heuse date-dag: we gingen uiteten in Chinatown (niks hip & hot maar gewoon écht goed eten voor weinig geld). Ik had een super lekkere veggie wonton soep en of course mango lassi. Daarna gingen m’n vriend en ik naar de bios, waar we de nieuwe Guardians of the Galaxy zagen. Sowieso is dat al m’n favoriete Marvel series, maar deze film is denk ik m’n favoriete Marvelfilm allertijden. Gaat dat zien!!!

Op zondag maakten we even een korte stop bij mijn vader (en bij de schaapjes!). Er konden elk moment lammetjes geboren worden, maar helaas was het nog niet zover.

Nog een kijkje achter schermen van mijn werk: een lading PR-pakketjes die naar journalisten en influencers op de post moesten. Normaal ontvang ik ze, nu moest ik ze verzenden haha. Freek vond het vooral een toffe toren om op te klimmen en dutjes op te doen.

Heeeel leuk: er stond een reünie van surftrip 2 (die van maart) op de planning. Zo leuk om die meiden weer te zien. Echt een rijkdom om zoveel nieuwe (surf)vriendinnen erbij te hebben!

Random Freek appreciation post tussendoor. Onze furbaby.

En toen, vlak voor het Hemelvaartsweekend en precies toen de periode van mooi weer aanbrak… werd onze nieuwe tuinset geleverd! Oh my god wat een aanwinst dit jongens. Rib uit ons lijf, duurder dan onze gewone bank in de woonkamer (goed, inflatie zal er ook wat mee te maken hebben haha) maar nú al de koop van het jaar. We hebben hier al zoveel op gechilld dat het bedrag dubbel en dwars waard is. Het is van het merk Life Outdoor Living en je merkt wel dat de kwaliteit een stuk beter is dan de gemiddelde loungeset.

Je begrijpt: heel het verlengde weekend werd er gechilld!

En arm/enkelbandjes gemaakt! Mocht je er eentje willen hebben, stuur me even een berichtje op Instagram. Ze zijn €5 per stuk en kunnen dus om je pols of enkel. Leuk als vriendschapsbandje of zomerse accessoire!

Zomers weer vraagt om zomers eten, en daarom maakte ik dit heerlijke (en supersimpele) maaltje: burrata met geroosterde nectarines en tomaatjes, balsamico en basilicum. Met ciabatta om mee te dippen.

En nog zo’n favoriet: spring rolls! Ik maak meestal een hele batch, dan eet ik ze de volgende dag nog als lunch.

Mijn vriend was op surftrip, dus ik had het huis (en de tuin!) lekker voor mezelf. Ik besteedde mijn verlengde weekends aan het maken van sieraden, want….

Die worden vanaf nu verkocht in een tof winkeltje in mijn favoriete surfdorp in Marokko! Hoe cool is dat?? Ik heb op dit moment helaas niet genoeg tijd meer om op bestelling sieraden te maken, daarom maak ik alleen nog maar collecties voor winkels. Ken of ben jij iemand met een winkel/koffiebar/andere plek waar mijn sieraden niet zouden misstaan? Stuur me dan een berichtje!

Dat was de maand mei – hij vloog voorbij! Juni belooft ook een maand te worden die voorbij gaat vliegen, door de vele tripjes die ik gepland heb staan. Wil je niets missen? Volg me dan op Instagram.

liefs marlous

 

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 10 reacties

 1. Anne

  Waaaaauw! Hoe vet, jouw eigen sieraden collectie is gewoon IN MAROKKO te koop!!! Nederland bracht de wereld eerst HEMA, toen Rituals en nu Jewelry by Marlous!

  (Geen idee of je een merknaam hebt, dus ik lul maar wat, maar toch. Zo vet!)

 2. Nikki

  Goede tip zeg om de springrolls ook voor de lunch van de volgende dag te maken, lekker! :-)
  Leuk die lint arm en enkelbandjes voor de zomer! Heb ze meteen online gezocht en verschillende kleurtjes besteld!

 3. Irene

  Wat een geluk dat jullie lounge net op tijd kwam! Wij hebben drie jaar terug een set gekocht (wel heel goedkoop, showroommodel) en ben er ook nog elke zomer content mee.
  Mag ik vragen waar je boilersuit van is? (die van de surfreünie) Staat je super mooi!

 4. Heidi

  Wat een fijne maand mei heb je gehad. En vooral dat heerlijke eten.
  Wauw een surfboard sta ook zo op mijn verlanglijstje, maar dan moet ik eerst leren surfen

  1. Haha ja, dat is wel handig ;-) Wist je dat je ook in Nederland kan leren surfen? In Hoek van Holland en Scheveningen vind je bijvoorbeeld surfscholen waar je lessen kan boeken.

 5. Bianca

  wat een gezellig postje weer, die springrolls zien er zo lekker uit, heb je receptje?

  1. Niet direct, maar kan ik wel eens delen? Eigenlijk is het simpel: rol in een rijstvel een blaadje sla (ik pak meestal little gem sla), wat noedels, groente naar keus (ik doe meestal wortel en komkommer), ik voeg ook graag mango toe en dan proteïne: kan (vega) kip zijn, tofu of garnalen. Ik maak het meestal af met koriander en eventueel pinda’s. Dippen in soja/hoisin saus & you’re good to go!

Geef een reactie