Dagboekje juni: mijn verjaardag, citytrip Parijs, roadtrip in Nederland & tuin makeover

Jaaaa juni: mijn favoriete maand van het jaar. Uiteraard omdat hij aftrapt met mijn verjaardag, maar ook omdat het de start van de zomer is. Wat vaak een agenda vol leuke uitjes betekent. Ook deze maand was vrij vol, dus ga er maar even voor zitten ;-)

Ik vierde mijn verjaardag op vrijdag met een feestje in de tuin. Ik heb altijd zo’n geluk met het weer! Ik zorgde voor een heleboel hapjes & drankjes, maar verder houd ik mijn feestjes graag laidback. Er kwamen zelfs enkele meiden van mijn surftrips – zo leuk om zoveel nieuwe vriendinnen erbij te hebben!

Zaterdag 3 juni is mijn echte verjaardag. En ik had een van de beste cadeaus ooit voor mijn verjaardag: er stond surf! Eeeeindelijk waren er weer eens golven om te surfen in de Noordzee. Dus hup, surfboards in de auto en gaaaan!

We gingen samen met vrienden, waarmee we na afloop nog even bleven hangen bij een strandtent. Het ging echt heel goed, ben sowieso blij dat we gegaan zijn want sindsdien heeft er geen surf meer gestaan…

Zondag was lekker lui. We chillden op onze nieuwe tuinset, die inmiddels het geld al dubbel en dwars waard is haha, we hebben er zoveel plezier van! Ik kreeg er veel vragen over: hij is van het merk ‘Outdoor Living’, gekocht bij Buitenhof. Het is een modulaire tuinset, dus je kunt ‘m samenstellen op een voor jou ideale manier.

‘s Middags ging ik met m’n vriend longboarden met m’n surfskateboard. Ik ben er nog steeds niet zo goed in, maar ik wil deze zomer veel gaan oefenen!

En we eindigden weer in onze tuin, met een ijsje.

Qua werk was juni druk: ik maakte lange dagen en na werk klapte ik vaak nog m’n laptop open om aan m’n eigen projecten te werken. Gelukkig kon dat dus lekker lui vanaf de tuinset, met een wijntje. Maakt het een stuk minder erg.

Freek ging voor een check-up naar de dierenarts en hij was helemaal oke!

OMG – deze zoutjes koop ik altijd in Marokko in zo’n mini supermarktje. Nu spotte ik ze hier bij de Albert Heijn, dus ik nam ze meteen mee. Deze zijn zooo lekker. Ik plofte weer op de bank met een boek. Het was natuurlijk bizar warm in juni, maar de avonden waren daardoor heerlijk zwoel. Heb regelmatig tot zonsondergang buiten zitten lezen.

Mooi weer betekent ook weer buiten eten! Er kwamen vrienden op bezoek om te bbqen.

En in het weekend vertrokken we met de Thalys naar Parijs! Ik was er voor het laatst in januari, extra leuk om er nu weer in de zomer te zijn.

We hebben echt een fantastisch weekend gehad. Een blog met al mijn tips en adresjes komt er nog aan, ik moet nog even de tijd hiervoor vinden. De soes op de laatste foto is de vanille slagroomsoes van Mamiche, daar keek ik de hele week al naar uit. ZO lekker.

We spraken af met Sam, ex-collega en inmiddels goede vriendin, die sinds januari in Parijs woont. Zo cool! Was heel gezellig om met een ‘local’ allemaal local-dingen te doen zoals picknicken in het park.

Dus ja: wordt vervolgd hier op de blog!

Zoals je ziet: ik leef op die tuinset haha. Met dit warme weer heb ik nooit zin om te koken, dus een van m’n favoriete maaltjes is dan een simpele pasta pesto met feta, tomaat en veggie kip.

Doordeweeks maakte ik niet veel foto’s door de drukke, lange werkdagen. Maar wel vond ik deze foto terug in m’n filmrol: ik spotte tijdens een wandeling een heus nutteloos bordje van Kamielus in het wild. Hierdoor ontdekte ik ook dat hij een webshop heeft waar je enkele bordjes (zoals deze) kan kopen, om zelf op te hangen.

En toen was het weer vrijdag en stond het volgende weekendje weg op de planning: een roadtrip in eigenlang met het nieuwe boek van Manon: Hey Frits, 12 roadtrips in eigen land. Wij overnachtten in Dordrecht, een stad waar ik nog nooit was geweest maar ik keek m’n ogen uit. Alles was zoooo mooi, het leek wel een openlucht museum.

We hadden mega geluk met het weer: niet te heet, maar echt zo’n Hollands zomerweer. We proosten op een terrasje, uitkijkend naar een super leuk weekend.

Hoe onze roadtrip in eigen land was, lees je ook nog in een nieuwe blog! Stay tuned, want dit was ZO leuk – ik heb een hoop toffe tips verzameld. Bovendien mag ik een boek weggeven aan een van jullie.

We eindigden ons weekend met een korte stop in Scheveningen, waar we een terrasje deden met een vriend én we wat surfshops afgingen. Ik wilde namelijk een nieuw boardje – mijn eerste hardboard! – aanschaffen. Ik had er online wat op het oog, maar wilde de kwaliteit even in het echt bekijken..

Tussendoor werden we heel spontaan uitgenodigd voor een ‘restjesdiner’ bij vrienden die om de hoek wonen. Wij namen ook onze restjes mee en samen speelden we het mooiste maar ook het meest ingewikkelde spel dat ik ooit gezien heb: Oceans. Love onze spelletjesavonden, maar dit was echt té ingewikkeld voor mij haha, ik kon het niet goed volgen. Wel een aanrader voor mensen die goed vooruit kunnen denken en snel verbanden zien.

En woehoe: op woensdag werd mijn surfboard bezorgd! Zoooo mooi, ben er mega blij mee. Het is een 7’4 midlength van Salt Gypsy, in een mooi zalmroze kleurtje. Kan niet wachten om ‘m uit te proberen.

Op donderdag had ik een teamuitje met werk. Wat startte met een heeerlijke lunch bij Neni, mega aanrader.

En daarna gingen we klimmen in het klimbos van Fun Forest, in het Amsterdamse Bos. Dit was zoooooooooooooooo leuk!! Af en toe ook best spannend, maar op een precies goede manier dat je zo’n adrenaline kick krijgt. Je moet geen hoogtevrees hebben, maar verder is dit echt een aanrader. Je hebt deze bossen door het hele land, en ik geloof ook in België. Ik ga dit in ieder geval zeker nog eens met m’n vriend doen als date.

Op vrijdag ging ik (nog voor mijn verjaardag) uit eten met mijn schoonouders bij Lewis, in Antwerpen. Het restaurant stond al een tijdje op mijn lijstje om naar toe te gaan en zeker in de zomer is het een aanrader: van hun terras heb je prachtig zicht op het museum. Na het eten maakten we nog een wandeling en haalden we een ijsje. Love Antwerpen in de zomer, er hangt zo’n gezellige sfeer.

Zaterdag was een heerlijk rommeldagje: we gingen naar een mega speelgoedwinkel om cadeautjes te kopen voor de verjaardagen van mijn neefje en nichtje. Die Barbies, zo’n nostalgie. Had heel veel zin om zelf met de Barbies te gaan spelen haha. Daarnaast gingen we ook naar het tuincentrum, om nieuwe plantjes te kopen.

We kochten o.a. een rozenstruik die m’n vriend meteen bij de voordeur plantte.

En kijk hoe gezellig ons tuintje aan het worden is! Er staan inmiddels al meer dan 100 planten, bloemen en zelfs bomen in, maar we zijn nog steeds niet klaar.

Ergens in deze foto is Freek te spotten ;-) Zo leuk: onze tuin is nu ook een drukke boel met bijen, hommels en vlinders. Go biodiversiteit!

Ik plantte mezelf weer op onze tuinset en las dit boek uit dat ik van m’n schoonouders had gekregen. Ik ga proberen komende week nog een blog online te gooien met mijn zomerleestips – mocht je daar nog aan aanrader voor hebben, laat het dan zeker weten in de comments. Welk boek staat er op jouw leeslijst voor deze zomer?

En kijk: zo ziet het er dan in de avond uit. Zo leuk!

M’n schoonouders kwamen eten, uiteraard in onze tuin.

M’n vriend maakte weer de romige citroenpasta, echt zo’n aanrader. Moet je zeker eens maken deze zomer, het recept vind je hier.

En dat was juni! Een drukke, volle maand, maar vol met leuke dingen. Tussendoor kwam natuurlijk ook nog de nieuwe layout online en gisteren deelde ik een persoonlijk blog over mijn 4-jarig ‘emigratiejubileum‘. Zo leuk om al jullie positieve reacties te lezen, stiekem toch wel fijn om te weten dat er nog steeds heel veel mensen zijn die m’n blog lezen. Daarom heb ik ook het hartje onderaan de blogs geïntroduceerd: het bericht liken is wat minder moeite dan een reactie achterlaten, maar het is voor mij fijne feedback dat m’n content wel gewaardeerd wordt :-)

In juli staat er o.a. een dagje zeilen op de planning en komen mijn neefje en nichtje bij ons logeren. Verder hoop ik op veel mooi weer, zodat we veel van ons tuintje kunnen genieten. Naast de blog over Parijs, de roadtrip in Nederland zal ik ook nog een blog delen over onze tuin make-over. Kom komende maand dus nog af en toe terug ;-)

Leuke blog? Geef 'm een 💚

Dit bericht heeft 11 reacties

 1. Siroon

  Leuk dat je weer in de blogvibe zit! Je nieuwe layout is ook echt prachtig :) en dit klinkt als een heerlijke maand zeg! Allemaal leuke tripjes. Mijn zomer boekenlijstje bevat o.a ‘Xerox’ (een beetje in lijn met ‘OK dan niet’)

 2. Wat een heerlijke maand vol leuke activiteiten! Jullie tuin is echt mooi geworden :) En heb nu helemaal zin om te gaan klimmen, haha!

 3. Lesley

  Supermooi geworden, jullie tuin! Mijn favoriete boeken van de afgelopen jaren zijn ‘Where the Crawdads Sing’, ‘The Midnight Library’, ‘Toen liefde leven werd’ (Lisanne De Gendt) ‘The Push’ (Ashley Audrain), ‘Het wordt spectaculair, beloofd’, … En alles van Beth O’Leary, Liane Moriarty, Colleen Hoover, Taylor Jenkins Reid & Dolly Alderton is sowieso wel goeie zomerliteratuur. De twee boeken uit je maandoverzicht staan ook op mijn leeslijst en ik ben ook nog benieuwd naar ‘De reizigers op perron 5’, ‘Kruisbestuiving’ van Lisanne De Gendt :-) En naar jouw tips haha!

 4. Irene

  Ik ben nu aan het lezen in Billy Summers van Stephen King en vind het ook echt een aanrader! Verder misschien niet heel erg zomers ofzo maar wel leuke boeken die ik dit jaar al las: Nothing More to Tell, If We Were Villains, Tomorrow, and Tomorrow, and Tomorrow, Maame, As you walk on by, Georgie all along, Do I Know You.
  Benieuwd naar jouw aanraders!
  Fijne maand ook seg! En je tuin ziet er mega gezellig uit! Je nieuwe lay-out is ook erg mooi.

 5. Nicole

  Oké, ik had nog nooit van Kamielus gehoord, maar nu wil ik het bordje met ‘Ge moogt kloppen…’ :)

  Ik hoop dat ik deze zomer ook weer wat meer kan lezen. Mijn tip is De laatste halte van Casey McQuiston, superorigineel en lief (queer)verhaal dat zich afspeelt in New York.

 6. A

  Gezien de boeken die je leest, denk ik dat je de volgende tips ook kan waarderen:

  – You be mother van Meg Mason (Ik vond deze zelfs mooier dan Sorrow & Bliss en veel positiever – ook belangrijk).
  – Anxious people/A man called Ove van Frederik Backman
  – City of Girls van Elizabeth Gilbert
  – My dark Vanessa van Kate Elizabeth Russell
  – Kom hier dat ik u kus van Griek op de Beeck (al haar boeken zijn eigenlijk prachtig)
  – Wat je van bloed weet van Philip Huff

  En als laatste tip de app Goodreads. Daar kan je mooi alle boeken in verzamelen die je nog wil lezen/al hebt gelezen.

  1. Dankjewel voor je persoonlijke tips! Goodreads heb ik, maar ik ben zo slecht in dat bijhouden! Ook voelt dat dan soms als een wedstrijd haha, ik ben meer iemand die 3 keer per jaar een paar boeken achter elkaar leest dan continu een lijst afwerkt.

 7. Ik heb net De perfecties van Vincenzo Latronico uit, een boek dat qua stijl experimenteel is (er zit bijvoorbeeld geen dialoog in) maar heel herkenbaar is voor onze generatie. Je volgt een stel (expats) dat naar Berlijn is verhuisd om daar als ontwerpers aan de slag te gaan in een perfect ingericht appartement vol planten en de juiste kunst en daar een jaloersmakend Instagram-leven leiden. Tot ook daar barstjes in ontstaan. Het zet je enorm aan het denken over wat we als millennials nastreven en wat een authentiek leven is. Vanwege de wat afwijkende stijl even wennen in het begin, maar echt de moeite waard!

  1. Jaaa die staat op m’n lijstje! Had ‘m in m’n handen, maar vond €21 voor het dunne boek wat het is wat veel. Ik wacht tot ie beschikbaar wordt bij mij in de bieb.

Geef een reactie